bokilic 6101 Napisano April 22, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Dali je moguce da pukne,,donesen je letos,kupljen u inostranstvu,,drugar je nogom bukvalno pipnuo tocak,,disc lock je bio zakljucan na disku,,i puko je.....sve se desava u mojoj blizini,,dali je moguce da je kvalitet toliko los,,uopste nije bio jak sut nogom,,bukvalno je pipnuo tocak ,pa cime da zakljucavam motor vise,,,lanci se cas iseku makazama za armaturu,,sta biste vi preporucili i kakva su vasa iskustva sa raznoraznim pomagalima protiv kradje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 22, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan v Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 22, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Veći disk lock, veći lanac, većeg psa, veći kalibar.... VEEEELIKO sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dajver 3 Napisano April 22, 2008 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ??? u najmanju ruku cudno... to bas ne bi smelo da se dogodi... puno je mogucih razloga.. ja se ovih dana bas raspitujem o zastiti jer planiram kupovinu motora.. ljudi iz Xene se kunu u njihov disk lock, a opet od nekih momaka s one strane zakona cujem da se skidaju klestima za armaturu... ja planiram kavez, disk lock, alarm i lanac.. pa ako ga neko odnese.. alal vera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1403 Napisano April 22, 2008 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Gledam i ne verujem .... Mozda je neko prethodno vece pokusao da ti ga skine - izreze necim .... a ti nisi primetio ... Nekako mi ne moguce da tek tako pukne ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 22, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma nije niko probao da ga ranije osteti,,bar se nevidi ,,a i stalno sam ga zakljucavao otkljucavao,,ni meni nije jasno,,tezak je ko tucak ,,deluje masivno,,,a probao sam da ga zavarim nema sansi.....nece var pa to ti je,,nisam ga vario da bih ga sklopio i koristio vec da bih probao materijal,,nije spijalter jer je pretezak,probao sam i gusanom elektrodom nece......uh od cega li prave.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano April 22, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio disc lock u Louis-u, Abus ne znam koji model ali je bio jedan od najskupljih. Leteo mi je po par metara nekoliko puta i zviznuo o beton i nishta mu nije. Jednom sam krenuo sa njim, bash ga lepo zakucao kochionim kljeshtima ali mu nishta ne fali, kad ne izginuh tad :-\ Mozhda je ovaj neki kineski ili neka prevara? Znam da ima i dosta jeftinih pa da nije mozhda iz te klase...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 22, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta da ti kazem, ali meni ovaj disclock i izgleda kao da bi pukao prilikom prvog udarca. Kad vec stavljate lockove, stavite ih od proverenih firmi, koje garantuju kvalitet, imaju testove koji to dokazuju i sto neko gore rece - sto teze i sto vece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano April 22, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Uhu, evo moje home-made sprave za zakljucavanje! Kalibrisan lanac, makaze mu ne mogu nista, a i brusilica ce da se pomuci. Jos dodas dobar katanac i to je to... Mada, ako se neko okomi na tvoj motor, ni jedna zastita ga nece spasti, sve ovo je da otera one secikese koji bi da se uce bas na tvom motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 22, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nije kineski,u nemackoj je pravljen,bar je tako pisalo na pakovanju,,i deluje ozbiljno,,ma nista bez starog dobrog katanca i lanca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5989 Napisano April 22, 2008 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan I vrlo nadrndanog psa, po mogucvu, vise komada. Meni su iz dvorista maznuli prikolicu, malu teretnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano April 22, 2008 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ako se gleda disk-lock samo ABUS Granit! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pana 0 Napisano April 22, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan i XENA je sasvim OK,jos i pisti u p.... m.....u! izradjeni su od visoko legiranog celika,a cim se pomeri oglasi se alarm,tako da ne moze da se zaboravi na tocku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 123 Napisano April 22, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja razmisljam da uzmem Abusov granitni lanac, mislim da je dugacak oko 1,2m i tezak 3,8 kg. Katanac je skroz oblozen celicnim kucistem. Jedina mana je cena od oko 200 evrica. Uzgred,koja firma kod nas zastupa Abus,bio je njihov baner na vrhu pocetne strane ali ih vise nema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano April 22, 2008 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Uhu, evo moje home-made sprave za zakljucavanje! Kalibrisan lanac, makaze mu ne mogu nista, a i brusilica ce da se pomuci. Jos dodas dobar katanac i to je to... Mada, ako se neko okomi na tvoj motor, ni jedna zastita ga nece spasti, sve ovo je da otera one secikese koji bi da se uce bas na tvom motoru. Mene zanima sta to znaci makaze mu ne mogu nista ? Tvrd materijal, pa se istupe klesta pri pokusaju secenja ili zilav, pa nece da se razdvoji. Jeste li probali vi koji imate takve lance da presecete prvu alku na lancu cisto da testirate ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dams1976 37 Napisano April 22, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: yamaha fzx 750 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi,ja sam ga polomio,ma nije da ga nisam pipnuo polomio se od mrkog pogleda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 123 Napisano April 22, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Uhu, evo moje home-made sprave za zakljucavanje! Kalibrisan lanac, makaze mu ne mogu nista, a i brusilica ce da se pomuci. Jos dodas dobar katanac i to je to... Mada, ako se neko okomi na tvoj motor, ni jedna zastita ga nece spasti, sve ovo je da otera one secikese koji bi da se uce bas na tvom motoru. Mene zanima sta to znaci makaze mu ne mogu nista ? Tvrd materijal, pa se istupe klesta pri pokusaju secenja ili zilav, pa nece da se razdvoji. Jeste li probali vi koji imate takve lance da presecete prvu alku na lancu cisto da testirate ? To su visoko legirani celici sa tvrdocom preko 50 rokvela -- jedinica za tvrdocu materijala (neka me isprave tehnolozi ili masinci ako gresim). U prevodu bonsek i klesta im ne mogu nista. Bonsek platna je suvise meka da bi pretesterisala a klesta bi morala da gura presa od nekoliko tona da bi presekla lanac. Mada, i tada je rezultat diskutabilan,ili bi iskliznuo lanac ili bi se klesta deformisala. Sa disk-locom je vrlo skakljivo,dobar je ako ste negde blizu motora ili tamo gde ima puno ljudi. Ovi sto piste se lako neutralisu tako sto im uspricaju pur penu ili brzovezujucu supstancu u one proreze. Odu,popiju pice negde dok se pena malo stegne , vrate se i skinu ceo disk zajedno sa katancem. Dobro uvezbani par uradi ovo za nekih par minuta. To se desava kada motor ostaje sam na neprometnom mestu a vlasnik je uljuljkan time sto je stavio disk lock sa senzorom na dodir. Znaci : moze DISK-LOCK ali u kombinaciji sa GRANITNIM lancem. Ta kombinacija odvraca potencijalne "nove vlasnike" vaseg ljubimca ;)!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano April 22, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ovi sto piste se lako neutralisu tako sto im uspricaju pur penu ili brzovezujucu supstancu u one proreze. Odu,popiju pice negde dok se pena malo stegne , vrate se i skinu ceo disk zajedno sa katancem. Majku im lopovsku, za sve su se uverzirali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cole 1 Napisano April 22, 2008 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam od drugara da se pojavio na zapadno Evropskom trzistu neki disk- lock koji je u sklopu papucice (leve ili desne gde ga namontiras)i kad hoces da ga zakljucas pokretom kljuca skidas celu nogicu i postavljas je na tocak tako da ne postoji mogucnost da sednes na motor i krenes a disk-lock na tocku zapravo uvek te podseti jer jednu nogu nemas gde da oslonis.Sto se tice sigurnosti nista neznam,ako neko ima bilo kakve informacije o ovom neka doda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 22, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ljudi,ja sam ga polomio,ma nije da ga nisam pipnuo polomio se od mrkog pogleda! ima u top da te turim ;D ;D ;D ali i bolje tako sto je puko nego na ulici ,,ladno bi ga ukrali.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 22, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam od drugara da se pojavio na zapadno Evropskom trzistu neki disk- lock koji je u sklopu papucice (leve ili desne gde ga namontiras)i kad hoces da ga zakljucas pokretom kljuca skidas celu nogicu i postavljas je na tocak tako da ne postoji mogucnost da sednes na motor i krenes a disk-lock na tocku zapravo uvek te podseti jer jednu nogu nemas gde da oslonis.Sto se tice sigurnosti nista neznam,ako neko ima bilo kakve informacije o ovom neka doda Ja sam video TV reklamu (ima negde na forumu) za diskatanac koji je ujedno i nogostup - kada nije na disku montira se umesto nogostupa, tako da ne možeš da ga zaboraviš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cole 1 Napisano April 22, 2008 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan miskim da pricamo o istoj stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano April 22, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, samo još neko da iskopa video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 22, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinte sto kasnim za temu Juce sam bio u Louisu i taj disklock kosta 4.5 evra ??? ??? ??? Pa nije valjda da ocekujete naku zastitu za te pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano April 23, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan To su visoko legirani celici sa tvrdocom preko 50 rokvela -- jedinica za tvrdocu materijala (neka me isprave tehnolozi ili masinci ako gresim). U prevodu bonsek i klesta im ne mogu nista. Bonsek platna je suvise meka da bi pretesterisala a klesta bi morala da gura presa od nekoliko tona da bi presekla lanac. Mada, i tada je rezultat diskutabilan,ili bi iskliznuo lanac ili bi se klesta deformisala. Sa disk-locom je vrlo skakljivo,dobar je ako ste negde blizu motora ili tamo gde ima puno ljudi. Ovi sto piste se lako neutralisu tako sto im uspricaju pur penu ili brzovezujucu supstancu u one proreze. Odu,popiju pice negde dok se pena malo stegne , vrate se i skinu ceo disk zajedno sa katancem. Dobro uvezbani par uradi ovo za nekih par minuta. To se desava kada motor ostaje sam na neprometnom mestu a vlasnik je uljuljkan time sto je stavio disk lock sa senzorom na dodir. Znaci : moze DISK-LOCK ali u kombinaciji sa GRANITNIM lancem. Ta kombinacija odvraca potencijalne "nove vlasnike" vaseg ljubimca ;)!! Malo nadovezivanje: disk lock postavljam UVEK na zadnji disk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...