Jump to content

Moto Zajednica

Prodajem VFR 800 RC46

Recommended Posts

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Zasto neki misle da ne treba da se komentarise oglas/tema?

Pa zar ovo nije forum?

Ako zelis oglas bez komentarisanja postavis ga na neki sajt koji sluzi za oglasavanje.

mobile.de i Srbija su dve totalno razlicite stvari, koje su neuporedive.

• Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Postoji rešenje. Oglasi se motor na mobile.de i proda se nekom Nemcu, po ceni kao u Nemačkoj.

Al' za malo!

• Podržavam 1

• Very Funny Rider, 1127 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Iske srecno sa prodajom! Motor je super!

Moj predlog ti je da nadjes nekog pravog ljubitelja VFR-a i da mu prodas preradu ogibljenja. I vratis na fabriku.

Spustis cenu i tek ces ga onda prodati. Poz 

• Podržavam 2

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

A mozda je covek stavio namernu ovu cenu da bi se mi svadjali i da bi dizali coveku oglas na vrh...;)

A verovatno covek ima neku drugu cenu kada ga neko pozove...:)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Srecna prodaja  :takoje: Motor je divan,i kako kazu svaka roba ima svog  kupca,samo treba iscekati.Ovaj motor je za jednog pravog ljubitelja VFR-A  ;)

• Drug član, 2318 postova

Da ce otici za 4 hiljade ne znam ali ono sto sam siguran je da ovaj motor mora da bude za 1000eura skuplji od svakog na oglasu. Mi slepci ne umemo da cenimo svaki oreginalni sraf na motoru... ja sam svoju skolu platio, pa kada kupujem auto/motor stanje mora da bude fabricko. ako nemam love onda idem na nizu klasu....

Nego iske daj reci na sta prelazis?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Dosta interesantno.

Interesantan oglas, interesantan motor, interesantni komenentari.

Krenuću od ovog poslednjeg.

Prvo što se komentariše je cena i na tome se sve i završava. Pri tome ja sumnjam da polovina ljudi koja je komentarisala cenu uopšte zna šta je ciklistika motora, kako vešanje uopšte funkcioniše, a da ne prišamo o tome da su u sopstvenom motoru promenili bar ulje u vilama, a kamoli nešto komplikovanije... Na žalost tržište motora se jako promenilo. Nekada je 90% vlasnika motora znalo kako svaki deo na motoru funkcioniše i zašto je bitan, kako ga unaprediti, nabudžiti... a 10% vlasnika je bilo totalno tehnički nepismeno. Danas je obrnut slučaj. Na zalost. A da stvar bude još gora fabrike su ovo prepoznale pa su i one promenile pristup tržištu. 

Motor,

Ljudi komentarišu motor, a da ne znaju tačno šta komentarišu. Koji je to motor, po čemu je specifičan, njegova istorija, zašto je ovaj model bitan u istoriji fabrike koja ga proizvodi, šta je posle njega proizašlo... Komentari se uglavnom svode na sledeće: za te pare možeš da kupiš ovo ili ono, ovaj ima 30KS više, ovaj je 5 godina mlađi... Na zalost većina ljudi tako i kupuje motor. Uuuu vidi ovaj ima xxxKS, ma bolje ovaj on ima 5KS više, ma neee bolje ovaj ima (repsol, monster, rizzla+) nalepnice...

Dakle VFR motor sa kultnim agregatom, pa još gear drivig cam, vešanje unaprešeno i dovedeno do savršenstva. Za ovakvo unapređuvanje vešanja je potrebno poprilično i teorijsko i praktično znanje, viština i dooosta para.

Sve ovo pokazuje koliko je vlasnik imao ljubavi i strpljenja da ovaj motor unapredi i podigne na viši nivo. Uz sve ovo motor ima nov lanas i lanćanike, nove novcate gume, nove kočnice, komplet bočne kofere sa nosačima i top case. Da vidimo koliko ovo košta kada se kupuje odvojeno?

Voleo bih da znam ko je od ljudi koji su postavili negativne kometare kupio original fabričke pločice. Dakle ne lucas, ne saito... nego original fabričke koje su bar duplo skuplje.

Slična situacija je bila na farumo i pre oko godinu dana kada je tip prodavao ducati sređen za stazu. Dakle vešanje, kočnice, agregat, elektronika.... zaboravio sam šta sve. Javili se ljudi i napljuvali čoveka strašno. Tipa za te pare, ti nisi normalan.... slično kao ovde. Pri tome većini nije ni bilo jasno o čemu se tu radi

Iske,

svaka čast na uloženom trudu, pokazanom znanju i održanoj lekciji o tome kako se motor održava i voli. Srećno sa prodajom, a i sa kupovinom novog motora. Drago mi je da ostaješ privržen V agregatima iako menjaš klasu motora.

• Podržavam 3

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Dosta interesantno.

Interesantan oglas, interesantan motor, interesantni komenentari.

Krenuću od ovog poslednjeg.

Prvo što se komentariše je cena i na tome se sve i završava. Pri tome ja sumnjam da polovina ljudi koja je komentarisala cenu uopšte zna šta je ciklistika motora, kako vešanje uopšte funkcioniše, a da ne prišamo o tome da su u sopstvenom motoru promenili bar ulje u vilama, a kamoli nešto komplikovanije... Na žalost tržište motora se jako promenilo. Nekada je 90% vlasnika motora znalo kako svaki deo na motoru funkcioniše i zašto je bitan, kako ga unaprediti, nabudžiti... a 10% vlasnika je bilo totalno tehnički nepismeno. Danas je obrnut slučaj. Na zalost. A da stvar bude još gora fabrike su ovo prepoznale pa su i one promenile pristup tržištu. 

Motor,

Ljudi komentarišu motor, a da ne znaju tačno šta komentarišu. Koji je to motor, po čemu je specifičan, njegova istorija, zašto je ovaj model bitan u istoriji fabrike koja ga proizvodi, šta je posle njega proizašlo... Komentari se uglavnom svode na sledeće: za te pare možeš da kupiš ovo ili ono, ovaj ima 30KS više, ovaj je 5 godina mlađi... Na zalost većina ljudi tako i kupuje motor. Uuuu vidi ovaj ima xxxKS, ma bolje ovaj on ima 5KS više, ma neee bolje ovaj ima (repsol, monster, rizzla+) nalepnice...

Dakle VFR motor sa kultnim agregatom, pa još gear drivig cam, vešanje unaprešeno i dovedeno do savršenstva. Za ovakvo unapređuvanje vešanja je potrebno poprilično i teorijsko i praktično znanje, viština i dooosta para.

Sve ovo pokazuje koliko je vlasnik imao ljubavi i strpljenja da ovaj motor unapredi i podigne na viši nivo. Uz sve ovo motor ima nov lanas i lanćanike, nove novcate gume, nove kočnice, komplet bočne kofere sa nosačima i top case. Da vidimo koliko ovo košta kada se kupuje odvojeno?

Voleo bih da znam ko je od ljudi koji su postavili negativne kometare kupio original fabričke pločice. Dakle ne lucas, ne saito... nego original fabričke koje su bar duplo skuplje.

Slična situacija je bila na farumo i pre oko godinu dana kada je tip prodavao ducati sređen za stazu. Dakle vešanje, kočnice, agregat, elektronika.... zaboravio sam šta sve. Javili se ljudi i napljuvali čoveka strašno. Tipa za te pare, ti nisi normalan.... slično kao ovde. Pri tome većini nije ni bilo jasno o čemu se tu radi

Iske,

svaka čast na uloženom trudu, pokazanom znanju i održanoj lekciji o tome kako se motor održava i voli. Srećno sa prodajom, a i sa kupovinom novog motora. Drago mi je da ostaješ privržen V agregatima iako menjaš klasu motora.

Evo reci mi, da li ti kao i ja menjas kocionu tecnost,ulje u vilama,ali i sva ulja svake godine kao i ja?Ili das 300 evra za udobno sediste?Plocice su mi nepojmljive ako nisu original.Da ne nabrajam.Prijatelju slazem se sa tobom,skoro u celini i celosti,ali se slazem da je cena ovog motocikla cista budalastina,i da zato i izaziva lavinu komentara.Toliko.Prodavao sam mnogo stvari,i motocikala na forumu,ali imam kucno vaspitanje koje me je naucilo sta je realnost,i nikad nisam dobio ni jedan komentar o ceni,ili stanju onoga sto prodajem.

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Ne treba mesati pojmove, pod 1 da li motor vredi odredjenu sumu i pod 2 da li postoji tržište u Srbiji za takav motor.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

• Podržavam 1

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Zato sam i rekao da ga oglasi na mobile.de i proda ga tamo gde mogu da plate sve što je urađeno na motoru.

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750S

Vrlo zanimljiv metod za samoodrzavanje oglasa aktivnim i na samom vrhu beskonacno dugo vremena. :D

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ja sam moju R1 2008. koja je kupljena nova u Srbiji i u koju je uloženo još dodatnih 5.000 evra prodao za 6.500. Da li je vredela više?  Što se mene tiče sigurno da jeste, ali vrednost nečega je relativan pojam. Nešto vredi samo onoliko koilko je drugi spreman za to da plati.

VFR800 star 15-16 godina po meni može da se proda za 4.000 evra samo ako mu je zadnja viljuška od zlata. Možda vredi ali da se proda teško.

Izgleda da ovi što voze te Honde puše neke smešne cigare kad pričaju o cenama istih. Afrike matore da ne pominjem, to je tema (ako ne i podforum) za sebe.

• Podržavam 6

• Ne silazi, 6042 postova

Vrlo zanimljiv metod za samoodrzavanje oglasa aktivnim i na samom vrhu beskonacno dugo vremena. :D

Sto ce coveku neizmerno pomoci jer svi koji su na forumu imali oglas na vrhu prodali su motore ;)

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

pa prodali su ako se motor zvao Afrika, Translep ili neka 

druga skela ...  :D

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Dobro je što ste promenuli Afriku.

To je dobar primer. Polovna Afrika je prilično skupa. Dobar primerak košta kao Isketov VFR a stariji je bar 5 godina, pa se prodaju/kupuju za te pare. Sa dobrom opremom su i skuplje. I to nije slučaj samo u Srbiji to je slučaj u celom svetu. Od Amerike preko Velike Britanije, Nemačke, Srbije do Rusije. To ima svoj razlog.

Gledano racionalno za cenu Isketovog VFR ili neke Afrike možeš da kupiš astru H ili golf 4 ili 5... mlađe i od VFR-a i od Afrike.

Ali se tu postavlja jedno pitanje šta je uopšte racionalno? Da li je ikome od nas neophodan motor? Realno ne. Da li je moguće živeti bez motora? Da. Ali svi mi to volimo, a tu nema ništa racionalno.

Ja lično ne razumem ljude koji potproše nekoliko hiljada eura na pribor za pecanje, oni ne razumeju mene i to na šta ja trošim novac, ali zato jako dobro razumemo jedni druge kada je reč o ljubavi i strasti prema svom hobiju.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

Sve je jako relativno. Nisam verovao kada sam nedavno čuo da bicikl takmičara košta 6000€

Zato ne treba komentarisati cenu.

Prodavac nešto nudi, na kupcu je da odluči ili se cenka. Ne znam zašto ostali čoveku truju oglas.

• Podržavam 2

• Vinyl rider, 824 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Sve je jako relativno. Nisam verovao kada sam nedavno čuo da bicikl takmičara košta 6000€

Prodavac nešto nudi, na kupcu je da odluči ili se cenka. Ne znam zašto ostali čoveku truju oglas.

Zašto truju oglas ???

Zato što nisu ni svesni o čemu komentarišu. Nije ovde pitanje koliko je uloženo - nego KOLIKO JE DOBIJENO , to je poenta.

Pored ovog hobija (nazovimo ga hobi) volim i dobar hi-fi i kao takav odličan je primer za upoređivanje.

Hi-fi oprema košta toliko i toliko , OK daj dva komada. Ne. TO ne ide tako. Imaš ENTRY level opremu, pa recimo hi-fi , pa recimo hi-end i na kraju ezoteriju.

Ako krenete nekim redom , ulaznica za taj svet (navodim primera radi) košta 100 evra, sledeća stepenica u tom svetu košta 300e , još jedan stepenik višlje 700e, pa opet neka modifikacija plus DAC 2800e, nadrkani zvučnici 5000e i tako u nedogled, nebo je granica.

E sad, šta sam hteo da kažem, kad krenete da ulažete i dobijate rezultate vi to vidno osetite, razlika je velika i znatno čujna-osetna , ali svaki step dalje je sve skuplji i skuplji a razlike postaju sve manje i manje, dođete do stepena da vas do obnove sistema deli 12000evra a stvarna razlika u zvuku je vrlo-vrlo mala, običnom čoveku totalno neprimetna - a opet vama znači SVE, jer ste navučeni i želite još, koliko god to bilo daleko i nedostupno, neisplativo Iske je to isto želeo od svog motora, da bude mnogo bolji nego što je izašao ( mada taj motor NIKADA nije bio mainstream kao npr. CBR ili GSXR ) to nije bilo samo otkloniti fabričke nedostatke niti ostaviti lični pečat po kojem ćeš biti prepoznatljiv u koji god kafić da parkiraš, to je ono što bi ja nazvao SLEEPER MOD, da svi pomisle GLE SLON OD MOTORA, TEŽAK KO TUČ, a ono motor sposoban da savlada svaki mogući zadatak sa lakoćom, bez kalkulacije vozača.

I to sve urađeno besprekorno, da se nije žalio ni jedan jedini dinar, da se čekalo na nove delove ne zbog prestiža ... malo ko je spreman na ovakvu akciju, stvarno malo ko.

Knjige braćo moja, knjige - ne nalepnice i LED diode .

• Podržavam 2

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Zašto truju oglas ???

Zato što nisu ni svesni o čemu komentarišu. Nije ovde pitanje koliko je uloženo - nego KOLIKO JE DOBIJENO , to je poenta.

Pored ovog hobija (nazovimo ga hobi) volim i dobar hi-fi i kao takav odličan je primer za upoređivanje.

Hi-fi oprema košta toliko i toliko , OK daj dva komada. Ne. TO ne ide tako. Imaš ENTRY level opremu, pa recimo hi-fi , pa recimo hi-end i na kraju ezoteriju.

Ako krenete nekim redom , ulaznica za taj svet (navodim primera radi) košta 100 evra, sledeća stepenica u tom svetu košta 300e , još jedan stepenik višlje 700e, pa opet neka modifikacija plus DAC 2800e, nadrkani zvučnici 5000e i tako u nedogled, nebo je granica.

E sad, šta sam hteo da kažem, kad krenete da ulažete i dobijate rezultate vi to vidno osetite, razlika je velika i znatno čujna-osetna , ali svaki step dalje je sve skuplji i skuplji a razlike postaju sve manje i manje, dođete do stepena da vas do obnove sistema deli 12000evra a stvarna razlika u zvuku je vrlo-vrlo mala, običnom čoveku totalno neprimetna - a opet vama znači SVE, jer ste navučeni i želite još, koliko god to bilo daleko i nedostupno, neisplativo Iske je to isto želeo od svog motora, da bude mnogo bolji nego što je izašao ( mada taj motor NIKADA nije bio mainstream kao npr. CBR ili GSXR ) to nije bilo samo otkloniti fabričke nedostatke niti ostaviti lični pečat po kojem ćeš biti prepoznatljiv u koji god kafić da parkiraš, to je ono što bi ja nazvao SLEEPER MOD, da svi pomisle GLE SLON OD MOTORA, TEŽAK KO TUČ, a ono motor sposoban da savlada svaki mogući zadatak sa lakoćom, bez kalkulacije vozača.

I to sve urađeno besprekorno, da se nije žalio ni jedan jedini dinar, da se čekalo na nove delove ne zbog prestiža ... malo ko je spreman na ovakvu akciju, stvarno malo ko.

Knjige braćo moja, knjige - ne nalepnice i LED diode .

pa kupi ga.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 132 postova

Sve neću, neću, pa opet ja ne mogu da stisnem...

Ode se ipak radi o sport-TURING motoru model 1998. Odličan primjerak, motor kvalitetan. Ali turing motor.

Motor od koga se očekuje udobnost i puno smještaja za stvari kad se krene na put.

Ogibljenje mu znači...... ma skoro ništa.

Ko će sa njim na stazu ?

Odraće ga svaka šestotka pa koje god ogibljenje stavio.

To treba da bude jedna udobna ljepotica namjenjena za putovanja i u tu svrhu mu je fabričko ogibljenje više nego dovoljno.

Kad bi zamjenio to ogibljenja za tri dobra kofera sa nosačima, podignuti volan umjesto heblova, bolji i viši vizir, e to bi nešto značilo.

Tad bi mogao da traži i dobije  realne 3000 eura.

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29"

Pre svega hvala svima na komentarima, verujem da su svi dobronamerni iako neki kada se čita tekst nemaju taj prizvuk.

Jako mi je žao ako sam nekoga iznervirao ili povredio motorom, cenom ili čime već.

Ja stvarno ne želim da ulazim u raspravu da li je neki motor bolji ili lošiji od nekog drugog ili da li je dizel bolji od benzina, svako voli nešto i sve ima svoju namenu.

Ja sam se vodio time šta bih ja uradio i neki ljudi iz mog bliskog okruženja. Vrlo je moguće da smo svi mi indoktrinirani i da smo krajnje subjektivni. Kada sam ja tražio sebi VFRa, a imao sam ih dva nisam bio zadovoljna ponudom kod nas i hteo sam da platim premium cenu. Zato moguće i da grešim. Naravno kao što su ovde neki pretpostavili nije mi se usijao telefon niti email. Ali dobro sačekaću još malo nije hitno...

Ares me je pitao za razlog prodaje. Pa razlog je nov motor slične namene. Menjam VFRa samo zato što mi je glupo da u perspektivi držim tri motora a nemam baš vremena da vozim. Jako mi je žao da vozim VFRa na NAVAKu da ne bih otresao i to mi je glavna kočnica u glavi.

Hvala.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V

Pre svega hvala svima na komentarima, verujem da su svi dobronamerni iako neki kada se čita tekst nemaju taj prizvuk.

Jako mi je žao ako sam nekoga iznervirao ili povredio motorom, cenom ili čime već.

Ja stvarno ne želim da ulazim u raspravu da li je neki motor bolji ili lošiji od nekog drugog ili da li je dizel bolji od benzina, svako voli nešto i sve ima svoju namenu.

Ja sam se vodio time šta bih ja uradio i neki ljudi iz mog bliskog okruženja. Vrlo je moguće da smo svi mi indoktrinirani i da smo krajnje subjektivni. Kada sam ja tražio sebi VFRa, a imao sam ih dva nisam bio zadovoljna ponudom kod nas i hteo sam da platim premium cenu. Zato moguće i da grešim. Naravno kao što su ovde neki pretpostavili nije mi se usijao telefon niti email. Ali dobro sačekaću još malo nije hitno...

Ares me je pitao za razlog prodaje. Pa razlog je nov motor slične namene. Menjam VFRa samo zato što mi je glupo da u perspektivi držim tri motora a nemam baš vremena da vozim. Jako mi je žao da vozim VFRa na NAVAKu da ne bih otresao i to mi je glavna kočnica u glavi.

Hvala.

Ma ne obaziri se na neke komentare, to je tvoja cena i samo teraj znas sta prodajes. Takvi su ljudi to im je u prirodi da kad kupuju nesto obescene to nesto, a kad prodaju svoje dizu u nebesa i ako nekad i nemaju argument za to. 

Po meni ovaj motor vredi te pare. I jos jednom srecna prodaja.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja