Jump to content

Moto Zajednica

ARES

Članovi
  • Broj tema i poruka

    2300
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu ARES

  • Rođendan 20.06.1980.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd-Vracar

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

ARES's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

1,2k

Reputacija u zajednici

  1. Svasta mi se mota po glavi. Jedna opcija je da gurnu kawin agregat u vec cuvene ramove Bimote, mada moralo bi biti nesto novo jer ne vidim trenutno platformu bimote za sbk. Druga opcija koja mi je bezveze, je da na zx10rr stave neku zadnju viljusku i oklop u bimotinom stilu, nalepnicu bimota i to je to. Vesti po netu su da ce biti opcija br1., mada kawasaki nije zvanicno izasao sa saopstenjem. Juce su uglavnom mailom komunicirali.
  2. Kupili su Bimotu 2019 stim da niko nije znao razlog. Mozda je ovo odgovor, vrv hoce da kao evropljani pucaju na luksuz koji Bimota moze da ponudi za razliku od golih japanaca. Elem, Kawasaki nece gasiti zx10rr za 2025 kao sto je yamaha odlucila sa r1.
  3. Svako ovde ima neki svoj unutrasnji osecaj kada su vozaci u pitanju. Mene je moj izdao sa Fernandezom i od tada tesko da mogu da tvrdim nesto i veoma sam obazriv. Toprak je imao test 2 dana na Yamahi koja je tu gde je, na dnu. Akosta je na testu ove godine u Kataru posle dva dana bio 15. I da li sada neko moze nesto da zakljuci iz toga. Ako limitiraju od aero, ukinu najvece zlo holeshot, limitiraju elektroniku kao u wsbk, mislim da sa svojim stilom Toprak ima sta da trazi u gp-u. Da li ce biti mator do tada videcemo. Po meni prosla godina je rekla da nikada lakse nije bilo pobediti u motogp-u, i iz toga mogu neke stvari da zakljucim. Banjaja, Martin, Bezeki, Didja, Bastianini, Espargaro, Zarco, Rins, uz to u sprintu Binder i Alex M.
  4. Pa sada da li je plavi ili zeleni bosch ne znam
  5. Ceka BMW ukidanje aero, holeshot, jednostavniju elektroniku.
  6. Ne treba imati previse znanja zakljuciti tako nesto, brojke govore sve. Uraditi je sirok pojam: titula, podijum, prvih 5.... Medjutim postojao je nekada i Doohan koji je vozio australijski sbk i koju trku wsbk pre prelaska u gp. Baylis, Edvards, Spies, Crutchlow... su po meni odlicni soferi. Pitanje na koje mozemo polemisati je "Zasto danasnji vozaci sbk ne mogu parirati u gp-u trenutnim vozacima". A odgovor se zna. Toprak vrv ne bi bio u prva tri ali mislim da bi se odlicno vozio. Misljenja sam da ga jamaha nije zelela u gp-u, da su mu vremena tog dana na rastimovanoj jamahi poredjena sa penzionerom Pedrozom kako su ga novinari tada krstili. A posle izvesnog vremena Pedro se borio kao wildcard za podijum.
  7. Po meni test koji je bio bzv. Mislim da su ga pozvali cisto da bi ga ispostovali, jer u wsbk prolaze kako prolaze bez njega. Smatram da ga nisu ni razmatrali ozbiljno.
  8. Plivajuci su sigurno. https://www.brembo.com/en/bike/motogp-and-sbk/motogp-infographics
  9. Ili kada su plivajuci diskovi, a karbonski svako jesu kao i celicni. Kapiram da tolerancije "plivanja" rade tako da do ovoga ne bi doslo, i da se plocice ne bi razmakle previse. Medjutim treba dodati i sirenje materijala, diskova, zbog toplote. Tako da ko zna, u teoriji je moguce.
  10. Naspram onoga sto je MM radio ovo me ne impresionira. Vise on visi sa motora nego sto je ugao veliki.
  11. Da, 16 100 kao sa pocetka 2023. U sustini cilj im je bio samo da uspore Bau sa dodavanjem tih 6 kila. Yamaha je na 15 200, Kawa na 15 100. Podsecanja radi, kawa je 2017 imala 15 500.
  12. Secam se da je testirao te cuvene gume vec oprobanom metodom, zabadanjem nokta na palcu u gumu.
  13. sa ovakvim farom je bio do 2008. od 2009 redizajn.
  14. Ja ne mogu da shvatim da ce oni, Dorna, opet odlucivati o obrtajima pred pocetak sezone, a da pritom timovi prema tome selektuju bregaste i zasigurno menjac. Revizije, dodavanja i smanjenja obrtaja u toku sezone ne bi trebalo da bude vise. Jos uvek nisu odlucili kolika ce biti minimalna kombinovana tezina, vrv cekaju petak pred trku u Australiji da natovare Bautisti tegove. Salu na stranu, termin im je los, gadjace da je prosecna kilaza vozaca 80kg. To ustvari nece biti dodavanje razlike u kilazi vec ce na kilogram razlike, vozaci dobiti 0.5kg +. Bau kaze da misli da ce morati da dodaju 6kg ako na zimu nabaci 3kg misiscne mase. Smatram da ce sledeca sezona biti veoma zanimljiva, dozvolili su im da dodaju/smanje 20% tezinu radilice. Trabalo bi da to BMW-u legne i potencijalno resi probleme sirenja putanje. Jamaha ce sa druge strane mozda ici sa smanjenjem (samo moje nagadjanje).
  15. https://live.crono-jerez.com/lt978nov23/#/livetiming
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja