Jump to content

Moto Zajednica

Radar i motori

Recommended Posts

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: GSXR K5

uf mos misliti hajabusa, aj da vidim kako ce uhvatiti neku enduracu :D pa samo sidje s puta u prvi sumarak ili park ili dovoljno da se popne na bankinu u gradskom slucaju, ova s hajabusom moz samo da ga gleda...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2004

uf mos misliti hajabusa, aj da vidim kako ce uhvatiti neku enduracu :D pa samo sidje s puta u prvi sumarak ili park ili dovoljno da se popne na bankinu u gradskom slucaju, ova s hajabusom moz samo da ga gleda...

a sta ce da radi taj sa tim endurom,ako naleti na onog njihovog endura od 850 kubika ? :D

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Suzuki gsx 750f, Tomos APN 6, Tomos A35

Мене је прошле године поред аеродрома Лађевци "упуцао" радар. Био је леп сунчан дан, недеља, без велике гужве, а ја расположен...

Кратко је време да размислиш да ли да даш гас или да кочиш. У мом случају су били у пунту, не би могли да ме стигну, али сам стао. Нисам желео да правим себи проблем.

Истина, баш сам био претерао. :) Писали су, наравно.

Неко моје виђење ствари је да нисам стао, не би ишли за мном, али...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ako znas da vozis...mogu imati sta god hoce.. Pobeci ces im. Mislim da nemaju sanse sa njihovim masinama da vas prestignu. Izuzev Hayabuse..ali i ona ima mane koje ce dobar vozac iskoristiti u svoju korist. Inace mislim i da ne bi imali prava da te jure nekom ogromnom brzinom ?

U gradu ces pobeci racku. Gde, do prvog crvenog svetla?

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 580 postova

Ma daj bre gde se po gradu beži. Na "otvorenom" i da, ovako po gradu ako hoće naći ćete sigurno.

A i kada dvotočkaši prolaze pored mene u 90% nemaju tablice ili su prekrivene(pričam za otvorene puteve) , pa zato čim vidi skutere zaustavljaj i deri....

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2004

Ako znas da vozis...mogu imati sta god hoce.. Pobeci ces im. Mislim da nemaju sanse sa njihovim masinama da vas prestignu. Izuzev Hayabuse..ali i ona ima mane koje ce dobar vozac iskoristiti u svoju korist. Inace mislim i da ne bi imali prava da te jure nekom ogromnom brzinom ?

U gradu ces pobeci racku. Gde, do prvog crvenog svetla?
Ja burazeru nikada ne ludim kroz grad..tamo sam legalan 100%.. :) Pricam za van grada.

• U prolazu, 4 postova

Da malo osvežim temu :D. Danas mi je stiglo na kućnu adresu kazna za prekoračenje brzine. Vozio sam od Novog Sada ka Zrenjaninu i negde kod Žablja me je usnimio radar. Vozio sam 92 km/h gde je dozvoljeno 80. Znam da sam bio ja, jer sam tog dana morao da se javim na posao posle godisnjeg. E sad da li je radar čekao da prodjem pa da mi uslika tablicu ili me je snimila kamera na izlazu iz NS pa su tako došli do mene.

Piše da me je usnimio "MRG Dual radar redflex pa neki serijski broj.

• Zainteresovan, 465 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

To je onaj novi koji snima dvosmerno, nekad snima iz kola a nekad ga samo posade u travu bukvalno, nedavno sam i ja snimljen u Petrovaradinu sa 64Km/h 

• Malinar u pokusaju, 1813 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
On 9. 4. 2016. at 12:07, Milan 993 je napisao:

Ljudi, jel zna neko da da tačan odgovor na pitanje da li radar može izmeriti brzinu motora, i kako funkcionišu stvari ukoliko se ne zaustavim? Hvala.

Sent from my C6903 using Tapatalk

Može, drugara je nahvatao radar na 72km/h u zoni 50 i kazna, sa sve slikom tablice mu je stigla na kućnu adresu. Naravno, slikao ga je neki noviji tip radara (skriven u civilnom automobilu najverovatnije) od pozadi.

Da vozim motor od 1050 kubika po propisima iz 50 i neke godine prošlog veka, zaista ne mogu, za mene lično je to veliko mučenje. Dok može, teram prikrivenu tablicu, kada ne bude moglo, kupiću neki adv od 300 kubika i zdravo.

• Drug član, 1262 postova
  • Motocikl: BMW R1100R
pre 14 minuta, Motorcyclist je napisao:

Sad ja cekam za kaznu u naseljenom, nekih 60+ km/h...

Muka mi vise i voziti pazi na svaki kurac.

Offroad sto pre.

Tako ti je to u zivotu,,, neko dobije kaznu od policije, a neko od rodjene zene.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 2792 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ma ne pomaže tu adv od 300 kubika i offroad. I sa njim treba da dođeš do offa, a i on lagano ispucava do 100 (skraćeni prenos). I za čas si opet u prekršaju.

Evo ja koji sam uvek bio protiv toga ozbiljno razmišljam da stavim katanac preko tablice. Ne znato što sam ja trkač i divljam po putu, nego baš zbog toga što ne mogu da se cimam da li će mi stići kazna za 5 , 10 kmh prekoračenja. A vozim 450 cc. 
Ajde kod nas dole na jugu još i nema toliko radara, ali vidim da se gore situacija zaoštrava ...

Kako beše, ima li neki registar gde mogu da se provere kazne ?

• Drug član, 1383 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 3 minuta, živke je napisao:

Ma ne pomaže tu adv od 300 kubika i offroad. I sa njim treba da dođeš do offa, a i on lagano ispucava do 100 (skraćeni prenos). I za čas si opet u prekršaju.

Evo ja koji sam uvek bio protiv toga ozbiljno razmišljam da stavim katanac preko tablice. Ne znato što sam ja trkač i divljam po putu, nego baš zbog toga što ne mogu da se cimam da li će mi stići kazna za 5 , 10 kmh prekoračenja. A vozim 450 cc. 
Ajde kod nas dole na jugu još i nema toliko radara, ali vidim da se gore situacija zaoštrava ...

Kako beše, ima li neki registar gde mogu da se provere kazne ?

https://rnk.sipres.sud.rs/

Će da rade lanci i katanci, da možemo na miru da vozimo. 😉😁

Rano jutro a nemam više reakcija, izgleda da previše reagujem :D 
Hvala!

• Sviđa mi se 1

Upravo sada, živke je napisao:

Rano jutro a nemam više reakcija, izgleda da previše reagujem :D 
Hvala!

Nema na čemu. Stranci su još kreativniji - kako je i dalje jesen, lepe lišće na tablicu. 😂

Like :D 

Nego još nešto. Piše na ovom sajtu:

Шта је Pегистар неплаћених казни - РНК?

Регистар неплаћених казни је електронска база података у којој се чувају све неплаћене новчане казне, трошкови поступка и други новчани износи који су изречени одлуком прекршајног суда или путем прекршајног налога.

Kako to funkcioniše za ove nove radare, automatske ? On te snimi i pošalju ti kaznu na adresu , jel tako? Ili prođe nekoliko meseci pa ti pošalju kaznu ? Da li se tada, kad pošalju kaznu - upisuje u ovaj registar ? Jel to prekršajni nalog ? 
Hoću reći možda sam ja snimljen ali mesecima se ništa neće pokazati ovde, zar ne ?

edit: @Molloh kad si snimljen, kad ti je stiglo ? Aj ne bilo ti zapoveđeno, proveri u onom registru dal te ima ?

Promenio član živke

pre 1 minut, živke je napisao:

Like :D 

Nego još nešto. Piše na ovom sajtu:

Kako to funkcioniše za ove nove radare, automatske ? On te snimi i pošalju ti kaznu na adresu , jel tako? Ili prođe nekoliko meseci pa ti pošalju kaznu ? Da li se tada, kad pošalju kaznu - upisuje u ovaj registar ? Jel to prekršajni nalog ? 
Hoću reći možda sam ja snimljen ali mesecima se ništa neće pokazati ovde, zar ne ?

Mislim da se ovde prikaže tek kad predmet ode kod sudije? Nisam sigurna, neka me neko ispravi ako grešim.

• Drug član, 1177 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ako pogledamo realno, pravila i propisi važe za sve. Kako na zapadu kad se vozite, na primer kroz CH?

E sad, druga strana medalje je što su tamo radari postavljeni baš u cilju smanjenja brzine tamo gde treba ne džukački kao kod nas u cilju naplaćivanja kazni i otimačine. Šta će ti radar na izlasku iz naselja, valjda treba kontra, da se vidi da se zna da se uspori.

Meni je lično i kolima jako jako teško da vozim po ograničenju tamo gde nema neke potrebe tako da svesno idem preko pa ako me puca puca, platim i ćao. Nekad reagujem i vidim, nekad pretpostavim gde se štekaju pa tu prikočim i to je to. Ali sam generalno na magistrali na 100-120, kako kad i gde, nije ni svako mesto za 100, negde usporim i bez da mi piše ograničenje. Neprijatno mi je da pored škole ili vrtića idem 70, naravno da sam u granicama ograničenja bez da mi neko kaže...Neprijatno mi je po Ledinama kroz naselje gde nema pešačke staze i parkirana kola sa strane da idem 50-60, idem drugom na vr gasa i tako to... A isto mi je neprijatno da na Pupinu, most na Adi...ima još par mesta, vozim 50km h.

Svakako, počeće sve veću represiju. Pašo je išao na sud što je u kod Požege obilazio kolonu preko pune. On bio na skuteru, dole radovi, kolona, ko bi čekao, al eto, nagazi ga policajac u belom golfu 2 i napisa obilaženje kolone preko pune i to je to...

Šta da kažem, vozimo se dok može, kad bude sve pod kamerama, skuter 125 i to je to ili off..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja