jboban 412 Napisano April 22, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Samo po gasu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tiamat 35 Napisano April 23, 2016 Ministar za originalne BMW delove, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo je vecita diskusija medj iskusnim bajkerima. Kad neko nov cita, moze samo da se zbuni! =) Zato svim novajlijama preporuka da odu na kurs bezbedne voznje koja se organizuje preko foruma, meni je mnogo znacio da resim ovu dilemu, sam covek vidi sta radi a sta ne radi. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 23, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan I dalje nije dovoljno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 23, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno je jasno sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 23, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Zaustavni put i koja je kocnica dominantna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano April 24, 2016 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Nema poente ni da staje u sred nicega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano April 24, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan A ako istrči fazan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano April 24, 2016 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Au, ala je ljudima dosadno. Ovi sa zadnjom su najjaci kad zapnu ko voline. Svaki motor je individualan sto se tice kocenja. Na eRu zaboravi na zadnju, osim za potapanje u krivini, tj pred krivinom ali to je minimalno. Prednja plus niza ili dve uvek zavrsavaju posao, ali zadnja mora da postoji. Dok na dosta copera sa prednjom ides glavom u asfalt jer ce da ti klizne samo tako. Ne postoji odgovor u ovoj temi, osim subjektivnih misljenja ljudi. Jednostavno koci se sa obe, ko kaze da je samo jedna kocnica dovoljna neka skine drugu. Ja sam cesto pri parkiranju sa erom koristio zadnju da uletim pod 90na parking iz zezanja, koristim je pri voznji na jednom tocku, a u sumi na offroadu najvise opet zadnju plus prednju. Sve su to neke tehnike, i koristis razne u zavisnosti koji motor vozis. I mislim da ovakva tema nije vredna nicije paznje jer totalno pogresna. Neko ce procitati i shvatiti bukvalno pa ce da lize beton i grize ivicnjake zubima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano April 25, 2016 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan a ovo je još živo !?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 713 Napisano April 25, 2016 Drug član, 1119 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Da da,fazan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano April 25, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Zajeban neki lik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano April 26, 2016 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Au, ala je ljudima dosadno. Ovi sa zadnjom su najjaci kad zapnu ko voline. Svaki motor je individualan sto se tice kocenja. Na eRu zaboravi na zadnju, osim za potapanje u krivini, tj pred krivinom ali to je minimalno. Prednja plus niza ili dve uvek zavrsavaju posao, ali zadnja mora da postoji. Dok na dosta copera sa prednjom ides glavom u asfalt jer ce da ti klizne samo tako. Ne postoji odgovor u ovoj temi, osim subjektivnih misljenja ljudi. Jednostavno koci se sa obe, ko kaze da je samo jedna kocnica dovoljna neka skine drugu. Ja sam cesto pri parkiranju sa erom koristio zadnju da uletim pod 90na parking iz zezanja, koristim je pri voznji na jednom tocku, a u sumi na offroadu najvise opet zadnju plus prednju. Sve su to neke tehnike, i koristis razne u zavisnosti koji motor vozis. I mislim da ovakva tema nije vredna nicije paznje jer totalno pogresna. Neko ce procitati i shvatiti bukvalno pa ce da lize beton i grize ivicnjake zubima Konačno jedan post koji ima smisla! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano April 26, 2016 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ehhh.... a taman sam mislio da se tema vraća u "normalne tokove"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 20, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kojoj krivini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14037 Napisano Maj 20, 2016 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj video je totalna glupost a ako mislis da postoji tako strasna magija prednje nemoj je nikada ni pipati. Covek pojma nema i to je kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14037 Napisano Maj 20, 2016 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rekao sam da je glupost zato sto: 1. cuje se na snimku skripanje gume (pre pada) sto znaci da ili je blokirao kocnicom tocak ili je okrenuo korman i pao 2. na stazi kocim prednjom u vecini krivina (bar do jednog momenta a tada mi je motor u daleko vecem nagibu od ovog sa snimka) Skolski jeste da se kocenje i sve pripremne radnje obave pre krivine ali to ne znaci da ce se desiti pad ako kocis u krivini a znas koliko i kako. Za zadnju u smislu makadama, mogrog, klizavog ili off-a nisam nikada rekao da ne treba ali ovaj snimak je po suvom, po normalnom asfaltu i ne bas u krivini sto meni govori da je lik totalan dunster a ti kako hoces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14037 Napisano Maj 20, 2016 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidis ja sam na poslednja dva Navaka od kada slikaju njihovi fotografi pa hvataju iz vise uglova primetio na fotkama da mi je uvek jedan prst na kocnici i toga moram da se otarasim. To je navika iz javnog saobracaja. Ako hoces veruj mi ako neces ne moras ali mozes cak i da probas i vidis da kocenje prednjom u krivini ukoliko je dozirano nece napraviti nikakav problem. Znam da ide ono "kako da doziramo u opasnoj situaciji itd" ali vrati se onda nekoliko strana u nazad i videces da sam napisao da u panicnim siruacijama kocim cime stignem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 20, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ako pratiš snimak vidi se da je prvo dodao dobru dozu gasa i tako rasteretio prednji tocak maksimalno. U tom momentu ne treba mnogo da prednji tocak blokira. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14037 Napisano Maj 20, 2016 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako pratiš snimak vidi se da je prvo dodao dobru dozu gasa i tako rasteretio prednji tocak maksimalno. U tom momentu ne treba mnogo da prednji tocak blokira. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Sto ce opet reci dijabola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Maj 20, 2016 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14037 Napisano Maj 20, 2016 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Opet dijabola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Maj 20, 2016 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Dajte ljudi, molim Vas, nemojte snimke sa amerima* idijotima da kačite... ---------- *nemoj neko da mi kaže da se piše veliko "a", jer ja svakom po zasluzi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Maj 20, 2016 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Idijot je veći od idiota, kako ne razumeš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 20, 2016 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Kaže čovek samo sam pipnuo prednju u krivini... Pogle mu desnu ruku u retrovizoru....stiso ko nezdrav 0:31 Promenio Maj 20, 2016 član IceBet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 20, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ako pratiš snimak vidi se da je prvo dodao dobru dozu gasa i tako rasteretio prednji tocak maksimalno. U tom momentu ne treba mnogo da prednji tocak blokira. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Sto ce opet reci dijabola Da li je dijabola ili samo neiskusan ili neki možda tehnicki problem na motoru..naravoučenije je isto, ispravnost motora je jako bitna, isto kao i dobra obucenost upravljanja. Zaista ne vidim razlog zašto je morao uopšte da pipne kočnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...