Jump to content

Moto Zajednica

Drumske kafane

Recommended Posts

• nekrunisani kralj moto cigana, 3241 postova
  • Motocikl: 4x4
pre 46 minuta, ZoraNS je napisao:

Autobusom ili motorom? :rolleyes:

Dolazi mi kum iz Amerike... I mesec dana nas nagovara da idemo negde južno u kafanu... Nas sedmorica, drugovi, kumovi iz kraja (ekipa iz tri ulice, iz osnovne škole) se organizujemo, uzmemo kombi, rezervišemo smeštaj... I kum sa Brda u sredu napravi Viber grupu "Kec u Nišu" , Tesna koža, Pantić i sportska prognoza. I predveče ja ukucam u Google Kec u Nišu da nađem neku pošalicu. I imam šta da vidim!!! Tako da uskoro krećemo kombijem... Izveštavaću vas sa lica mesta.

Screenshot_2025-05-16-12-00-19-97_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Promenio član mrle
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5607 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

@mrle

Moja ekipa i ja imamo sličan običaj već nekih 13-14 godina. Bude nas petnaestak. Zovemo ga muški vikend, 3. vikend u oktobru (mada se poslednjih godina produžava od četvrtka, pa čak i od srede).Održava se na Kopaoniku (imamo infrastrukturu za boravak i sl.), u to vreme je već kraj letnje sezone, a zimska nije ni blizu, nema žive duše. Klopa, hajking, kuliranje....

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1618 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 5 sati, mrle je napisao:

Kakva je Nišlijska mehana? Idem popodne tamo.

Kafana sa istorijom i reputacijom. Realno je ok, ne previse dobra, a svakako nije losa. U blizini je osnovnog suda i advokati i sudski radnici odlaze na  "has" tamo. 

Ako ste ekipa kao moji ortaci, bitno vam je za hranu i pice, a ne izgled i reputacija, i tu imate nekoliko dobrih kafana, a u Nišu ih je bar izbor veliki.

Recimo, 

Mali podrum, Trpeza, Amfora, 

U centru, Galija, Rajko, Meze, Biser, Ponoc

Malo lepse, Olio, Orač, Ordinacija

Cuces za Mrak, ali je po meni malo "izvikana". Procuo se sa biftekom na zaru, na vatri i svracuja glumci, muzicari, ali meni nije ni u prvih 10. Ma nije u opste. 

E, ako hocete cigansku muziku, Amerikanac...

Edit

Fak, kasno sam vid'o, vec ste vrv poceli da pijete i jedete.  

Prijatno vam bilo. Ako je hrana loša, vidim, prvorodjeni organizuje neki skup, bice sendviča :D

Promenio član MaxiS
  • Haha 1

• Skuteras, 3767 postova
  • Motocikl: T-Max 500
4 hours ago, doktor said:

@mrle

Moja ekipa i ja imamo sličan običaj već nekih 13-14 godina. Bude nas petnaestak. Zovemo ga muški vikend, 3. vikend u oktobru (mada se poslednjih godina produžava od četvrtka, pa čak i od srede).Održava se na Kopaoniku (imamo infrastrukturu za boravak i sl.), u to vreme je već kraj letnje sezone, a zimska nije ni blizu, nema žive duše. Klopa, hajking, kuliranje....

Moj burazer i ekipa druga nedelja. Brzece baza. Isto je doslo sa dva na 4 dana. Bio i ja dva puta

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2121 postova
  • Motocikl: -
On 30. 8. 2024. at 21:15, zaludan je napisao:

Juče pitam neke kamionske majstore (bukvalno - popravljaju neki kamion pored puta u Ušću, kanjon Ibra) koju bi kafanu preporučili prema Bg-u. Prvi odmah kaže "Jerinin grad". Rek'o znam za njih (doduše poslednji put sam bio pre 12-tak godina, i nisam bio baš oduševljen), nego je l' ima još nešto.

Stade, razmišlja, pa, možda "Proleće". Drugi se približava, pita o čemu se radi, i podržava Proleće - bolje nego Jerinin grad, svakako.

Zahvaljujem i odlazim.

Kafana na oko ništa posebno, kao i bilo koja druga uz Ibarsku. Čak me malo i brinulo što sede ljudi samo za jednim stolom, ali ajde, reko' neće baš bez veze neko da je preporuči.

Sedosmo, odvalismo se od odlične klope, i nismo sve pojeli.

Žena, ćerkica 8 god, i ja - porcija ćevapa, punjeno belo, pohovan kačkavalj, jedna paradajz salata, dve kugle kajmaka "preko", dva espresa, tri soka - sve zajedno 3,090 din!!!

Uspeli smo da pojedemo pomfrit koji služe uz meso i pohovan kačkavalj. Ćevapa i piletine nam je ostalo cca pola, "kugla" kajmaka (odličan mladi kajmak, ali zahvaćen povelikom kašikom, a ne onim za sladoled), te zamolismo čoveka da nam zapakuje - stvarno mi bi žao da se baci.

Propast.

Još sam pod utiskom :D 

MAPS.APP.GOO.GL

★★★★☆ · Restaurant

A, da, brzo nakon što smo mi seli, krenuše da pristižu i drugi gosti - za pola sata se popunilo 6-7 stolova.

Zaboravio sam da se ogradim od ove džukele - kad su studenti išli peške u Novi Pazar nije im dao da uđu, ni flašu vode da kupe... ništa.

Ja sigurno više nikad neću tamo svratiti, a nestanak google lokacije objekta lepo ilistruje kakve je ocene posle toga dobio. 

Ako već nije, iskreno mu želim brzo propadanje.

(tagujem vas koji ste reagovali @ZoraNS @vlad77 @DraganNS @Žaksi @ZEMZEM )

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 913 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, zaludan je napisao:

a nestanak google lokacije objekta

Ima i sad, samo malo drugačije ime 😂

• Haha 1

• Drug član, 622 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RT

Restoran sa prenoċištem Gorski vrt , na putu od Sremske Kamenice prema Beočinu

Odličan beg od gradske vreve i vruċine.
Uživah u prelepoj bašti uz odličnu kafu.

IMG_20250606_131948.jpg

Često ovde svratim i izdvojio bih rakiju od Maline, rebarca sa medom i senfom, kolenicu, rezanca sa makom, takodje imaju i kuvana jela, raznovrstan roštilj, kao i dezerte.

Cene su skroz OK

Послато са 2201116SG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja