Jump to content

Moto Zajednica

Drumske kafane

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 395 postova
  • Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac

Jel bio neko mozda u onom Coper restoranu u Sarajevskoj navedeno je da sluze neku americku kuhinju 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 726 postova
  • Motocikl: X8
On 6/24/2022 at 5:18 PM, zec said:

Kod bake na rucak: Slicna prica, hrana i cene isto kao u graskoj meani, samo nemaju bastu i malo manje muva.

Posle vise poseta Baki, malo su se pokvarili. Nesto ili nekog su promenili i sada to vise nije kao sto je bio. Vise ih necu posecivti dok ne cujem da su se popravili. Vranje.

• Drug član, 1058 postova
  • Motocikl: YZF R1

Za kafanu "Kod Marjana" kod Niša, Aleksinca, jel baš mnogo moram ranije da se isključim sa auto-puta, i kasnije imam mnogo do sledećeg uključenja? Vraćam se iz Grčke, a tako mi pokazuje na navigaciji..

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

Koliko pamtim, skoro 20km pre i posle...Ne moze drugacije, kao nekad, preko bankine

• Drug član, 905 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

A i ne vredi da se svraća - kao silne salatice / meze za predjelo, a glavna jela nikakva... Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi svraćaju tu, osim jeftinoće.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 488 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600

U Valjevu restoran "Paviljon" odlican ambijenti odlicna hrana ...velike porcije,sveze i ukusne...od mene preporuka

• Drug član, 1058 postova
  • Motocikl: YZF R1

Ma ne bih ostavljao auto na autoputu, sve i da je dzaba 🙂 Ali zato isključiti se samo 2,3 kilometra sa autoputa u Vlaidičinom Hanu, u kafanu "Šajkača" pod obavezno 🙂 Cijene fantastične, porcije još bolje, ambijent, prava srpska kafana..IMG-b8ad73a39edeac7b2f09298fd8cd1501-V.thumb.jpg.c295bba855ffc9546c1bae646d71957c.jpg20240729_175822.thumb.jpg.580fd5a1e28a1a808b4bb6099432c37e.jpg

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ne znam baš dal spada u drumske kafane, ali ako ste u tom kraju (Vrmdža, Sokobanja) ne propustite Vodenicu kod Deda Mije , vredi.

MAPS.APP.GOO.GL

★★★★★ · Restaurant

Do nje se dolazi dobrim makadamom, ambijent je prelep, u sred šume, prava priroda i divljina. Potok pitke vode protiče pored samog restorana. Puno mesta da se mala deca razonode i istrče. Izbor hrane nije veliki, ali je sve što smo probali bilo fantastično, a posebno svinjetina po sačem. Usluga odlična.
Vrmdžansko jezero je na pola sata lagane šetnje od restorana.

edit: Sad vidim da je preporučivano i ranije, ali i treba :)

Promenio član živke

• Ne silazi, 6513 postova
  • Motocikl: konzerviran

Da biste došli do nje...morate da prođete pored nas. Poziv da svratite uvek otvoren...ko bi možda duže da boravi, da se javi. Mi smeštaj nemamo, ali znamo ko ima.

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@pronto pomislio sam na tebe juče, i baš sam razmišljao kako bih voleo da svratim. Juče smo bili porodično, pa bi bilo malo teže (beba se brzo unervozi), ali kad se ukaže prva prilika eto mene motorom tamo, namenski. Ako bude vremena, možda i prespavam, snimio sam lepa mesta za kampovanje gore ka jezeru i oko njega.
Prelep predeo i selo!
A kad šetaš, pa zastaneš pored puta, i na izvoru zahvatiš ledenu vodu i napiješ se - to je stvarno neprocenjiv osećaj!

Kod nas je uvek dostupno: originalni vazduh, voda i tišina. Kada crkne javna rasveta, nudimo i original mrak. Malo smo sakriveni od glavnog puta pa buka i prašina ne dopiru tako lako...samo ako se neko baš potrudi. Žubor vode, ptičice, zrikavci i još koji original zvuk se podrazumeva. Bebe su svakako dobrodošle!

Promenio član pronto
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

Još jedna važna stvar...bez šale. 

Vodenica, tačnije kafana, će raditi sigurno još do kraja avgusta. Možda i neki dan septembra, to ćemo čuti pa javiti...jer im je to fazon, da tako kažem. Sve je praktično na otvorenom, pa je rad sezonski...otprilike od 1. maja do septembra.

Vodenica, ona prava...radi cele godine. Tu može da se pazari samo brašno, a kafu i sok mož' da dobijete i gratis ako ste po volji baba Radi i deda Miji.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 905 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ostavio u 3 navrata šuspleh na tom putu, dok nisu nasuli nanovo... Stvarno za preporuku, ja sam uglavnom išao na doručak tu (ex-žena je iz Sokobanje).

Da se nadovožem na post o Stopanji, pošto sam isprobao sve kafane i sva pečenja više puta i u krug - "Naša priča" najkonstantnije savršeno praseće pečenje i ljubaznost bez greške.

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Tractorce XT660Z

A ko ide na Peštersku rivijeru, nikako da promaši kafanu u Sjenici blizu autobuske stanice, jagnjetinu u životu tako ukusnu nisam jeo.  Žao mi je što zaboravih ime kafane, nešto je čini mi se po prezimenu, dal Jukić ili tako nešto.....Nije tolko posna, ima one beline koja se topi i lepe se prsti, posle toga urmašice su bile višak, al smo ih umlatili...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 968 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.
On 8/16/2024 at 12:48 PM, nebica933 said:

A ko ide na Peštersku rivijeru, nikako da promaši kafanu u Sjenici blizu autobuske stanice, jagnjetinu u životu tako ukusnu nisam jeo.  Žao mi je što zaboravih ime kafane, nešto je čini mi se po prezimenu, dal Jukić ili tako nešto.....Nije tolko posna, ima one beline koja se topi i lepe se prsti, posle toga urmašice su bile višak, al smo ih umlatili...

Kolega već dve godine priča o toj janjetini.

• Haha 1

• Drug član, 825 postova
  • Motocikl: Honda Hornet S,Yamaha R1
On 16. 8. 2024. at 12:48, nebica933 je napisao:

Verovatno mislis na ovo...

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova
  • Motocikl: -

Juče pitam neke kamionske majstore (bukvalno - popravljaju neki kamion pored puta u Ušću, kanjon Ibra) koju bi kafanu preporučili prema Bg-u. Prvi odmah kaže "Jerinin grad". Rek'o znam za njih (doduše poslednji put sam bio pre 12-tak godina, i nisam bio baš oduševljen), nego je l' ima još nešto.

Stade, razmišlja, pa, možda "Proleće". Drugi se približava, pita o čemu se radi, i podržava Proleće - bolje nego Jerinin grad, svakako.

Zahvaljujem i odlazim.

Kafana na oko ništa posebno, kao i bilo koja druga uz Ibarsku. Čak me malo i brinulo što sede ljudi samo za jednim stolom, ali ajde, reko' neće baš bez veze neko da je preporuči.

Sedosmo, odvalismo se od odlične klope, i nismo sve pojeli.

Žena, ćerkica 8 god, i ja - porcija ćevapa, punjeno belo, pohovan kačkavalj, jedna paradajz salata, dve kugle kajmaka "preko", dva espresa, tri soka - sve zajedno 3,090 din!!!

Uspeli smo da pojedemo pomfrit koji služe uz meso i pohovan kačkavalj. Ćevapa i piletine nam je ostalo cca pola, "kugla" kajmaka (odličan mladi kajmak, ali zahvaćen povelikom kašikom, a ne onim za sladoled), te zamolismo čoveka da nam zapakuje - stvarno mi bi žao da se baci.

Propast.

Još sam pod utiskom :D 

MAPS.APP.GOO.GL

★★★★☆ · Restaurant

A, da, brzo nakon što smo mi seli, krenuše da pristižu i drugi gosti - za pola sata se popunilo 6-7 stolova.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Vazlan(Zlatko), 373 postova
  • Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L

Za vikend sam na lokaciji Despotovac-Krepoljin-Petrovac pa bih da mi preporučite gde svratiti na dobru klopu.

• Svrati ponekad, 132 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
2 hours ago, vazlan said:

Za vikend sam na lokaciji Despotovac-Krepoljin-Petrovac pa bih da mi preporučite gde svratiti na dobru klopu.

Kod Silje, Despotovac

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1696 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Može rekapitulacija nekoliko dobrih kafana između Golupca i Kladova, uključujući oba mesta? 

• Ne silazi, 7307 postova
  • Motocikl: TDM 900

Znam šta ima pre nego što odeš na obilaznicu oko Požarevca. Punjeni batak kod nas i posle možeš slobodno da nastaviš do Karpata :D

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja