N.F.S. 22204 Napisano Maj 26, 2024 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... na starnu to sto nije ni bezbedno da dok cekas zeleno budes u leru! (a propo ovog sto Darko prica, verujem da nisu svi ispratili u drugoj temi) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15921 Napisano Maj 26, 2024 Integrisan, 9310 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, redonaldo je napisao: Probao sam ja sve, i 10w30 zimi, jer ja vozim i zimi po Istri, i 10w40, ali ljeti stavi taj 15w50. Najmanje troši kada stavim Repsol RACING HMEOC 4T 10W30 1L Ne treba mixati razlicite proizvođače i gradacije, nije dobro po agregat. Najbolje je držati se jednog brenda kao i gradacije. Pošto si pri moru, bez problema idi na 10w50 i nema greške tokom cele sezone. Kako misliš "najmanje troši kada stavis Repsol"? Mislis da najmanje troši goriva ili motornog ulja? Goriva svakako malo trosi, ulja nikako (da znam tj da sam čuo do sad). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 26, 2024 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... za one svezije u saobracaju. Cekanje samafora je bezbedno samo ako imas opciju za "bezanje" ! Mesto blizu i direktno iza auta je NO NO! Ako krene u rikverc nemas gde, obori te budala, ako primetis da se ovaj iza tebe sto dolazi ne zaustavlja opet nemas gde! Ispravno mesto je obelezeno crnim strelicama, ostavis sebi lufta i mesta za manevrisanje! Motor u prvoj (bilo dct bilo manual), koliko se gleda ispred toliko i nazad! Budite bezbedni! (Kocnica da se stiska i kada ne treba, da svetlo nazad privuce paznju onima sto dolaze, treba se namestiti i blago ukoso da se ne naguzi neki autom pored vas, svesno uzeti mesta) 9 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 471 Napisano Maj 26, 2024 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ovo je pogotovo bitno iza kamiona, autobusa i kombija sanducara koji vas ne vide iza ako im se ne pokazete u retrovizoru. pogotovo na uzbrdicama 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1329 Napisano Maj 26, 2024 Drug član, 871 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Praktikujem da sam uvek u prvoj brzini i na kvacilu, sem ako nema zive duse. Ne steti kvacilu sto ostaje pritisnuto dok se stoji na semaforu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1310 Napisano Maj 26, 2024 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Satelis je napisao: Milke je sam menjao diskove, nasao sam da je prednji tocak pretegnut (74Nm) Daj pravu kilažu za oba točka. Menjaću gume skoro pa da ne bude greške! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 60 Napisano Maj 27, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, N.F.S. said: ... za one svezije u saobracaju. Cekanje samafora je bezbedno samo ako imas opciju za "bezanje" ! Mesto blizu i direktno iza auta je NO NO! Ako krene u rikverc nemas gde, obori te budala, ako primetis da se ovaj iza tebe sto dolazi ne zaustavlja opet nemas gde! Ispravno mesto je obelezeno crnim strelicama, ostavis sebi lufta i mesta za manevrisanje! Motor u prvoj (bilo dct bilo manual), koliko se gleda ispred toliko i nazad! Budite bezbedni! (Kocnica da se stiska i kada ne treba, da svetlo nazad privuce paznju onima sto dolaze, treba se namestiti i blago ukoso da se ne naguzi neki autom pored vas, svesno uzeti mesta) Bravo za savet. Plus, ti polozaji su jako bitni da te vidi u retrovizoru onaj ispred tebe. Crvena strelica je mrtav ugao za spoljnje retrovizore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Maj 27, 2024 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Da se ne pomavljam i da ne rušim temu.Imamo ovde vitezove i sa značkom i bez,koji nesebično pokazuju svoj rad i trude se da pomognu. @Satelis @N.F.S. @Krokodilo @đunta su neki od njih koji se trude da odvoje vreme i napišu. @Satelis mani se drugih šta pišu,dovoljno si zreo,i siguran u svoje znanje. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5752 Napisano Maj 27, 2024 Drug član, 2016 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis po ko zna koji put - hvala za ove postove! A evo i ko zna kog pitanja: dakle ako sam dobro razumeo - čim lanac izgleda kao na ovoj poslednjoj slici (blago talasasto) - bliži mu se kraj ? Da li postoji još neka dodatna provera koju treba uraditi ? I kada smo 100% sigurni da je vreme za zamenu ? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redonaldo 38 Napisano Maj 27, 2024 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Satelis je napisao: Ne treba mixati razlicite proizvođače i gradacije, nije dobro po agregat. Najbolje je držati se jednog brenda kao i gradacije. Pošto si pri moru, bez problema idi na 10w50 i nema greške tokom cele sezone. Kako misliš "najmanje troši kada stavis Repsol"? Mislis da najmanje troši goriva ili motornog ulja? Goriva svakako malo trosi, ulja nikako (da znam tj da sam čuo do sad). Motorno ulje ne troši ni mililitar. A kada kažem najmanje troši, onda mislim na gorivo. Sada sam nešto novo naučio, vezano uz miksanje gradacija i proizvođača. Ovaj Repsol Repsol 4T Smarter HMEOC 10W30 4L MA2 motorno ulje sintetičko - RPP2062LGB - Gmoto.hr - web trgovina motociklima GMOTO.HR Kupite sada Repsol 4T Smarter HMEOC 10W30 4L MA2 motorno ulje sintetičko - RPP2062LGB (proizvođačeva šifra - RPP2062LGB) za 67.98986 € - u kategoriji Sinteza. na... kako ga reklamiraju, ima taj marketinški naziv Smarter HMEOC je najbolje motorno ulje koje sam koristio i tu mi je prosjek kada bih vozio na 90 km/h po ravnom, s gumama napumpanim po uputama proizvođača (2,5 prednja, 2,9 zadnja) bio 2.7 l/100 km. Svaki dan sam išao na posao 80 km, i kod povratka isto 80 km, konfiguracija ceste je bila povoljna. Onda jednom nije bilo tog ulja i prešao sam na ovaj Shell. Puno ovisi i o kvaliteti goriva. Recimo, ako tankam u Sloveniji, oni imaju bolje gorivo od Hrvatske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15921 Napisano Maj 27, 2024 Integrisan, 9310 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sale Kg Ima napisano, pročitaj pazljivije post...u zagradi piše. Živke Prvi znak da ce crci lanac može se videti kad prsne oring gumica, vidi se kao dlaka da viri vani. Drugi znak je upravo ovaj sa prethodne strane koji ujedno može biti i prvi znak. Ukočeni linkovi uz grublji zvuk pri rotaciji točka. Pojačana verzija lanca, krsten podmazivac i ima da traje fino km....da se ne ponavljam koliko je to u mom slučaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Maj 27, 2024 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Podmazivac zlata vredi...cak i ona DIY verzija sa foruma koju sam sam sklepao Secam se dok sam vozio Fazera...na oko 35K km, kad sam ga prodao, lanac nije imao ni naznake propadanja...svaki link je bio pokretan...pritom ne znam da li sam ga ikada dotezao...mozda jednom pri zameni guma.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 27, 2024 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sitnice koje volim Oko srafova napunim konzervacionom mascu pa napravim cep plasticni! Zabice fi11, svedem na oblik imbus srafa od 8mm. Nema tu voda da ostane kada se pere, pa da patinira, zalepi, izgubi sjaj... Svaki sraf (koji sme!), tj. nejgov navoj premazujem bakarnom mascu, izuzetno je postojana a svako buduce odvijanje bez problema. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1310 Napisano Maj 27, 2024 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis ja sam mislio da su to mere pretegnutosti. Hvala za info. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 60 Napisano Maj 27, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Jel normalna za NC 750X vibracija na nozicama, na oko 100km/h? Bas mi vibrira, i cini mi se da leva vibrira vise nego desna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Maj 28, 2024 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo nikakvih vibracija da ima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nszabac 142 Napisano Maj 28, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750, Vfr 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo komšija filter sa usisivača pa me pita treba li mi alu mrežica. Pa gde me nadje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nszabac 142 Napisano Maj 28, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750, Vfr 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nszabac 142 Napisano Maj 28, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750, Vfr 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
čika_velja 11 Napisano Maj 28, 2024 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD; Honda Africa Twin CRF1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, jedno prakticno pitanje. Koji je najlaksi nacin da se vidi koji originalni deo pase za tvoj motor kod honde. Tipa po broju sasije da vidis onaj hondin broj nekog dela? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 28, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, čika_velja je napisao: Pozdrav ljudi, jedno prakticno pitanje. Koji je najlaksi nacin da se vidi koji originalni deo pase za tvoj motor kod honde. Tipa po broju sasije da vidis onaj hondin broj nekog dela? Hvala unapred! https://www.bike-parts-honda.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 60 Napisano Maj 28, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, dragan_alumiroi said: Ne bi trebalo nikakvih vibracija da ima Znaci da se ratosiljam toga, i kupim drugu? Ili je to nesto sto moze da se popravi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22204 Napisano Maj 28, 2024 Integrisan, 9562 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam paznju obratio, nema vibracija ni kod mene... Sa desne strane se srafi auspuh pa je koliko toliko cvrstije... Levo su lanac i lancanici, jesu li u toleranciji i lanac pravilno nastelovan? Srafovi koji drze nogostup pritegnuti? (Jedan je pod nozicom saltalice). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 28, 2024 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sve zavisi na kakve se vibracije misli. Dva cilindra ce uvijek praviti neke vibracije, samo sto su neke normalne a neke nisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 60 Napisano Maj 28, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, N.F.S. said: I ja sam paznju obratio, nema vibracija ni kod mene... Sa desne strane se srafi auspuh pa je koliko toliko cvrstije... Levo su lanac i lancanici, jesu li u toleranciji i lanac pravilno nastelovan? Srafovi koji drze nogostup pritegnuti? (Jedan je pod nozicom saltalice). To moram da proverim, to za pritegnutost. Vibracije nisu strasne, i cini mi se da ih nema bas uvek uvek. Javljaju se na preko 100km/h, i kao neko sitno, visokofrekventno zujanje, i vrlo blago podrhtavanje koje mi se prenese na nogu sa papuce. Moguce je da treba nesto pritegnuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...