Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Ovaj i ako je plocast mi deluje ok i rekao bih jači od GIVI cevastih nosača. Nesto sam sa par strana cuo u zadnjih godinu dana da je GIVI nosac popustio... cisto da kazem...

P.S. Da ne grešim dušu, mislim da je bilo i naslanjanja u tim slučajevima od strane suvozačica ali opet nebi smelo po meni da popusti. Konkretno je prijatelju na X-ADV-u 2x pukao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21

I ja imam turski i odlican je.

Na većim brzinama malo osecam buku od vetra koji bije po vrhu kacige, ali tada se samo sagnem i sve se utisa.

Zaista preporuka za ovaj vizir.

Za one koji su u EU, mali problem je sto nema homologaciju pa se pre tehnickog pregleda mora montirati original...ali, vredi.

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

@ZeleniZubkao sto napisa Dare. Ima lik kod nas koji valja na KP dosta stvari GP Kompozit proizvodjaca. A evo ti i link ka njima https://en.gpkompozit.com/collections/nc-750-x-2021-2022/products/gp-kompozit-for-nc-750-x-2021-2022-compatible-printed-windshield-windscreen-transparent.

Ja sam narucio na njihovom sajtu i sve je stiglo bez problema. U jednom trenutku su bili podivljali sa cenama, ali su se sad vratili u "normalu".  Koliko sam video na linko sto je Dare okacio za KP taj prodavac trazi 80 eura za taj vizir sto je sasvim ok cena kad uracunas carinu i vreme.

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Zvao me je gosn Matić, korektan čovek. Svašta nešto je imao i dosta toga je otislo zadnjih par nedelja (sve NC-jasi pokupili).

Gledao c stender, onomad 180-190€ dok ga sad ima za stoju evreja.

Sto se nosača kofera tiče, pucanja.... @bbocko se desilo na obe strane. Jbg tanak lim, stednja je na sve strane pa samim tim ooada kvalitet.

Recimo razlika u plastici na NC, X- ADV, Africi modeli pre 21 i od 21 ..... nebo i zamlja u kvalitetu.

Novi ADV cak sam od sebe ispada iz žabica napred ispod fara gde se uklapaju plastike.

Takodje zateknem da sam nosac nije montiran kako treba.

Pri montaži stegnu jednu stranu pa im druga bude napeta jer je za malo trebalo da se mrdne.

Napeto gvozdje u toku voznje od vibracija i uvijanja vremenom krene da puca.

Zato se uvek prvo svi srafovi uhvate, privuku pa tek onda unakrsno stezanje ide.

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Imam jedno pitanje za one koje su stavljali aftermarket dodatna svjetla. Ako može?

Aliexpress, cijena 40e kopčanje na akumulator

( ima osigurac i prekidač na kormanu) 4000L...itd.

Screenshot_20230307_161401_AliExpress.thumb.jpg.89b170da6350b3301c5038addebdcfc8.jpg

Screenshot_20230307_161502_AliExpress.thumb.jpg.aaa133b5ad4fcff544c2939a18e8ef58.jpg

Da li će mi vremenom izvlačiti struju iz baterije iako ima prekidač?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

Ja sam stavio bas te, tj Darko montirao krsteno preko releja. Nemam zamerki nikakvih, i ne izvlaci struju.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

10 minutes ago, Rakhil said:

Ja sam stavio bas te, tj Darko montirao krsteno preko releja. Nemam zamerki nikakvih, i ne izvlaci struju.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

@Satelis  ili uvaženi majstore Darko molim te da se onda kratko uključis i objasniš pristup:

a) Da li jednostavno ispostovati usermanual kod montaze

b) Ima neka majstorska dopuna proceduri (ovo "preko releja" me namah prepalo)

Promenio član Limeni67

• Drug član, 1106 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Relej aktiviras prekidacem da ne bi veca struja isla preko prekidaca. Imam ih na varadera samo sto je onaj njihov prekidac meni ruzan pa sam stavio drugi. Super su.

• U prolazu, 42 postova

Mora Darko da precizira sta je radio (ispalo savrseno, da napomenem), ali prepravio je instalaciju kako je dosla. Moj primerak bar je dosao sa nekim relejom/kutijom na sebi, nisam ulazio u sustinu, sad je vezan na fabricku kutiju sa osiguracima i relejima, ne moze fabrickije od ovoga.

Mozda ce te zajebava montaza nosaca, zavisi koji crash bar imas. Sa Givijem se ne slazu idealno bas, mora guma i tesko naci mesto gde da ih stavis a da nisu previsoko.

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT

@Limeni67 ja sa iste takve stavio 2020. na NCa. Otišle su sa motorom kod Ace @Savamalac i naravno ostao je fabrički akumulator. Sada je 2023. što će reći da je aku tri godine star pa može Aca reći da li je imao problema i da li izvlače struju. Povezane su preko ključa tj kontakta i ne mogu ostati upaljene kad ugasiš motor. Stavljen je poseban osigurač, u stvari mislim da je i dobijen u instalaciji, ali sad nisam siguran. Instalacija nije dirana osim što sam takođe prekidač smatrao ružnim pa sam stavio drugi. Stavio sam ovaj i jako je lep i kvalitetan.

Nadam se da sam pomogao.

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018
@ZeleniZubkao sto napisa Dare. Ima lik kod nas koji valja na KP dosta stvari GP Kompozit proizvodjaca. A evo ti i link ka njima https://en.gpkompozit.com/collections/nc-750-x-2021-2022/products/gp-kompozit-for-nc-750-x-2021-2022-compatible-printed-windshield-windscreen-transparent.
Ja sam narucio na njihovom sajtu i sve je stiglo bez problema. U jednom trenutku su bili podivljali sa cenama, ali su se sad vratili u "normalu".  Koliko sam video na linko sto je Dare okacio za KP taj prodavac trazi 80 eura za taj vizir sto je sasvim ok cena kad uracunas carinu i vreme.

Hvala i tebi i Darku na odgovoru, ziveli!

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 16 sati, Limeni67 je napisao:

@Satelis  ili uvaženi majstore Darko molim te da se onda kratko uključis i objasniš pristup:

a) Da li jednostavno ispostovati usermanual kod montaze

b) Ima neka majstorska dopuna proceduri (ovo "preko releja" me namah prepalo)

Rasturis levu stranu, bocnes osigurac u kućište osiguraca, bocnes rele.

Nakon bockanja probnom lampom proveris da li si dobio napajanje na belom dzeku koji ti se nalazi sa leve strane blizu glavnih masa.

Nakalemis instalaciju od maglenci na oem instalaciju i gotova stvar.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 228 postova

Moje iskustvo je:

Na plus strani

- Svetle odlicno, i to dodatno svetlo mnogo znaci. Da ne kazem da je imati samo far u tunelu, nocu i slicno, opasno koliko lose osvetljava. Sa ovim maglenkama je skroz druga prica. 

- Prezivele su visesatne voznje pod teskim kisama.

- Vazno je kako ih podesis da osvetljavaju da bi dale najbolji efekat (pokrile ''rupu'' ispred motora koja je od fara). I naravno da ne smetaju drugima.

- Vazno je kako ih montiras da prilikom pada ne bi one stradale. Kao i kada se kompletni idioti kolima priblize vise nego sto treba. Kod mene su ''ususkane'' u crash bar.

- Prekidac je takodje odlican, i on je preziveo svu vodu. Crna boja prekidaca posle tri godine bledi. Ali i dalje sve to izgleda prelepo.

- Nema nikakve veze sa akumulatorom. Akumulator je i dalje ziv. Posustaje (pre svega zbog alarma, hiss-a i nevozenja tokom zime) ali radi i dalje ako se motor pali i vozi barem svakih 3-4 dana. 

Na minus strani

- Nemaju strob funkciju (nepotrebno ali fancy kada otpozdravjlas).

• Svrati ponekad, 228 postova

Sta mislite o ovome? Pojavilo se kod nas u Barelu, oko 13000RSD. Lepo izgledaju.

Mene muci to sto se kace samo na jednoj strani. Srafe se tamo gde se srafi tegic na kormanu. Nema druge tacke oslonca (kao na primer SW Motech). 

I ne znam da li kada se oni montiraju, tegic moze da se vrati. 

WWW.ACERBIS.COM

HANDGUARDS ARGON HON CB500/NC75 is a product from the line PLASTICS HANDGUARDS motorcycle Acerbis part number 0024988. Read technical details, find out available colors and...

• Zainteresovan, 379 postova
  • Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750
Pre 1 sat, Savamalac je napisao:

Moje iskustvo je:

Na plus strani

- Svetle odlicno, i to dodatno svetlo mnogo znaci. Da ne kazem da je imati samo far u tunelu, nocu i slicno, opasno koliko lose osvetljava. Sa ovim maglenkama je skroz druga prica. 

- Prezivele su visesatne voznje pod teskim kisama.

- Vazno je kako ih podesis da osvetljavaju da bi dale najbolji efekat (pokrile ''rupu'' ispred motora koja je od fara). I naravno da ne smetaju drugima.

- Vazno je kako ih montiras da prilikom pada ne bi one stradale. Kao i kada se kompletni idioti kolima priblize vise nego sto treba. Kod mene su ''ususkane'' u crash bar.

- Prekidac je takodje odlican, i on je preziveo svu vodu. Crna boja prekidaca posle tri godine bledi. Ali i dalje sve to izgleda prelepo.

- Nema nikakve veze sa akumulatorom. Akumulator je i dalje ziv. Posustaje (pre svega zbog alarma, hiss-a i nevozenja tokom zime) ali radi i dalje ako se motor pali i vozi barem svakih 3-4 dana. 

Na minus strani

- Nemaju strob funkciju (nepotrebno ali fancy kada otpozdravjlas).

Baci neku sliku.. Hvala 

Realno to su neke cene stitnika, sa druge strane Ali koji ja imam se kaci na 2 strane (što nije presudno) i vrsi ok posao a kosta puno manje... Sto se tog komada plastike tice, nije nikakav fizicki stitnik, od vetra ce te sacuvati malo i ovi sa Alija a koštaju dosta manje. Sve to mu dodje po meni do oka posmatrača.

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

Ja uzeo iste kao @Chika Jimi samo sto na njih ide jos jedan dodatak (kao na slici). I nista ja tu ne bi menjao. Preporuka.

Ha12335f5504b43efb99f06aa635ef597z.jpg

• Sviđa mi se 2

Jeste, negde nude taj dodatak kao za hladnije dane! To je koliko sam ja gledao montažno-demontažno.

6 hours ago, Satelis said:

Rasturis levu stranu, bocnes osigurac u kućište osiguraca, bocnes rele.

Nakon bockanja probnom lampom proveris da li si dobio napajanje na belom dzeku koji ti se nalazi sa leve strane blizu glavnih masa.

Nakalemis instalaciju od maglenci na oem instalaciju i gotova stvar.

Dakle:

Za tebe običan radni dan

Za mene ( i slicne)  dzumbus i haos

Hvala na odgovoru.

• Haha 3

3 hours ago, Kadezi said:

Ja uzeo iste kao @Chika Jimi samo sto na njih ide jos jedan dodatak (kao na slici). I nista ja tu ne bi menjao. Preporuka.

Ha12335f5504b43efb99f06aa635ef597z.jpg

Imas li neku sliku da vidim kako su cucnili?

21 minutes ago, Kadezi said:

Nadam se da možeš na ovim slikama da vidiš2d0b7fc9179ee4f99eb06a84311a2069.jpg874afb45404a9537c73345302c213152.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Deluje super.

Naručiću ih...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja