Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago XV 535
On 10/26/2020 at 6:20 PM, r_faruk said:

Koju su cijenu ponudili?

12 000 eur za travel edition (sa 2 kofera), 2 godine garancije  sa mogucnoscu produzenja. I jedini oni su mi u BiH dali infomacije oko lizinga i kupovine na lizing (nije isplativo)

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: NC750XDJ
3 hours ago, Nemanja NC750XD said:

Neverovatno, nize sedište, i dalje jedan disk, jedan far, 3 konja vise, razočarenje prilično.

jedan disk je bas premalo... Skuteri vec imaju 2 diska sa manjom kubikazom i snagom i masom...

• U prolazu, 48 postova

ja sam bas imao visoka ocekivanja. Jedan dio mene se nadao zicanoj felgi, evo upravi dijeh da su hod viljuste spustili (sto mi se ne svidja). Sjediste manje vise, sa 180cm moje visine i ono mi je bilo skroz ok. Ocekivao sam tu negdje 60ak konja, ali i nekih 800 kubika, ukratko ocekivao sam nesto izmedju NC700/750 i Afrike.

Daleko od toga da sam razocaran, ali nisam ni odusevljen. Cekam cijenu pa da imam neko misljenje :-D

• Integrisan, 9337 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Izgled mi se svidja generalno, plastike, migavci, sediste, kofer(i) ponajvise al mi nisu jasne neke stvari....

- zasto su ostali na 1 disk napred

- zasto poklopac prostora za kacigu izgledom lici na predhodni model

- zasto zadnja viljuska ostaje i dalje kutija gvozdja najobicnija

- zasto samo 3, 4ks vise koje realno se nece ni osetiti, oni su tu samo na papiru

Ovo je 5 generacija NC-a sa izmenama i sad sam definitivno siguran da ce biti jos jedna ili ti 6 generacija.

19' tocak napred, 2 diska, 70-75ks, alu zadnja modernija viljuska a ovo ostalo (kozmetika) sve da ostave isto.... e tad mogu razmisliti o prodaji sadasnjeg i kupovini novog :)

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 365 postova
  • Motocikl: Tracer 9, Forza 750
8 minutes ago, Satelis said:

Izgled mi se svidja generalno, plastike, migavci, sediste, kofer(i) ponajvise al mi nisu jasne neke stvari....

- zasto samo 3, 4ks vise koje realno se nece ni osetiti, oni su tu samo na papiru

Ovo je 5 generacija NC-a sa izmenama i sad sam definitivno siguran da ce biti jos jedna ili ti 6 generacija.

19' tocak napred, 2 diska, 70-75ks, alu zadnja modernija viljuska a ovo ostalo (kozmetika) sve da ostave isto.... e tad mogu razmisliti o prodaji sadasnjeg i kupovini novog :)

Bukvalno je bolji nas

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
Mislim da sad vec moraju da naprave nesto sa dct između ovoga i Afrike.

Ne, ne, poruka iz Japana je vrlo jasna: ne moraju oni ništa, osim da ubede što veći broj ljudi da kupi Afriku i svima lepo

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 48 postova
27 minutes ago, X8 Vračar said:

Ne, ne, poruka iz Japan je vrlo jasna: ne moraju oni ništa, osim da ubede što veći broj ljudi da kupi Afriku i svima lepo emoji3.png

ubjedjen sam ja i bez njih, vec novcanik negoduje opasno :-D

• U prolazu, 48 postova
1 hour ago, Satelis said:

Na videu kazu Updated Adventure Design, i mislim da je to to. Za adv samo su - stavili :-D

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Da bi cenovno ostao prihvatljiv, jednostavno ne može da ima...dva diska, livenu (bolje profilisanu) zadnju viljušku, ogibljenje većeg kvaliteta....a mora da ima dosta toga recikliranog.

Jeftino su prošli, jer su uspeli da "očiste" agregat za evro5 standard...a da ne povećavaju zapreminu....dodatni konjići su se otprilike slučajno pojavili :D

Naravno da nije slučajno. Režim rada motora je podignut...i maksimalna snaga i obrtni moment su sada na većem broju obrtaja.

Znači, po proverenom japanskom, ziheraško štekerskom receptu....sve je novo, ništa novo nije.

Provalili pride, da mogu da trpaju agregat svukuda...upade sekira u med. Sad će da se igraju sa savijanjem cevi i livenjem plastike....i svake godine po jedan "nov" model....sa par novih nalepnica.

Dodaš ADV, X, Y...ima d'ide ko halva.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Malo digli vizir i malo spustili sediste i misle da su resili problem zastite od vetra i turbulenciju. Mozda donekle, ali to znaci da su sada kolena jos vise savijena i vise se sedi na trticnoj kosti umesto da se tezina rasporedi na gluteusu i kvadricepsu, a posto vidim da je sediste istog oblika i nagiba to znaci da je jos neudobnije. 

Prilicno je lep, prilicno upotrebljiv, ali mislim da se sa NC ide ka prilicno neudobnijem i skoz ulicnom commuter motoru. Udaljava se od X iliti adventure verzije. 

Svidja mi se, ali definitivno nikakav napredak

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 382 postova
  • Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750

@Ferty_ ovo kao da je novi NC750S sa plastike i oklop da lici na X.

Sad su nashi na cenu :D

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

• Podržavam 1

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Sad mi je žao što sam pazario u aprilu, što nisam sačekao 2021 za ovaj model. Možda nisu neka velika unapredjenja, ali je svakako moderniji i za nijansu lepši. Naravno, lad kupuješ model 2020, niko ti neće reći da sačekaš restajling sledeće godine :)

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 533 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125

NC je street - touring - comute bike od prvog dana.

Nije ni zamisljen da bude ADV.

Dobro se prodaje i  nemaju razloga da pored ostalih modela menjaju koncepciju, snagu...

CB500x su izmenili i napravili lagani Adv.

Pre toga je mnogo ljudi, po kupovini menjalo vesanje, tockove, itd. I  tako dobijala ono sto su sada fabricki odradili na CBx-u.

Ko hoce visu klasu, Adv, tu je Afrika.Tu su i Cross Runner i Turrer.

Yamaha nije prepravljala i unapredjivala Tracer, vec su izbacili malu Teneru za one kojima odgovara laksi i pristupacniji Adv.

(Samo je agregat isti)

Znaju obe firme sta rade.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 533 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125

Nece nikada opremu, zvucnu izolaciju, itd. iz E klase kod Mercedesa da stave u C klasu.

To htedoh reci.

A kada bi mene pustili da u nekom programu ili u fabrici sam sklapam od delova koje ja hocu, taj motor bi bio skuuuup. :)

Novi Tracer 700 jeste promenjen vizuelno, kao i vesanje.

Ali nije postao Tracer 900.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja