Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 S2, CFMOTO 850xc EPS
[mention=43629]Vargapi[/mention]
Deder uslikaj gumu da vidiimo koliko je potrosena. Ako neces imati neku km do kraja sezone moda moze pricekati zamenu. Ako ces imati km I bas je potrosena.... glupo je dovoditi sebe u nezgodnu situaciju zarad par crvenih.
Kupio sam kod Bakija iz KG....kucaj na gugletu Baki doo.
Evo par slika u prilogu3b5a54f3b3d8ef4d0f9bbec17f56ba91.jpg8fb6f7badeb7ac2a94fc59018cd416da.jpgf2b9990b6428771cef3bf6e32927c1ea.jpg6322cde726622dd84da8527c0293c777.jpg

Sent from my S10+ (SM-G975F) using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Da dodam par stvari koje sam primetio.
Prvo, ove preskupe Metzler Roadtec01 gume ipak ne vrede toliko. Posle 10.000 su počele da proklizavaju i više ne lepe kao do sada.
Drugo, zato što nije u tom trenutku bilo zadnjeg zupčanika sa 39, stavio sam, tj. majstor, 38 zupca. I primeti se razlika u modu D ako hoću malo jače da ubrzam. Više se trese.

Vidiš, ovo je zanimljivo sa zupčanikom.
Računaju ljudi jedan zub manje više, ali neki drugi ljudi su i to proračunali. Čudno da se DCT ne buni, mada ne znam koji su mu parametri koje prati na svojoj mapi... Kolika mu je sada max brzina??? :)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Stizu mi u utorak one Mitas touring force, pa cu bas videti razliku u kocenju prednjom, mozda sam u zabludi da je i ovo sad extra.. A za zadnju Metzeler Z8 mislim da je ozbiljno precenjeno djubre, platio sam je 18000rsd i evo je sva se ukockala posle 10 000km, na sve strane ima neke rezove, iako sam imao samo jednu voznju po makadamu do Uvca kad je i popustila, tj probusilo je nesto, ostalo sve asfalt..

Jel ta zadnja 2CT?
Za taj novac si mogao Michelin da uzmeš. Imam nekih problema sa prednjom, ali se bar zadnja nije ukockala...

Neko je već to proračunao i verujem da je znao šta radi :)))

Pored snage, verujem da je "manji" lanac i zarad cilja tako male potrošnje. To je po meni za NC broj 1. adut.
Mislim da je tu otpor kotrljanja minimalan, pogotovo ako bi se lanac sporije trošio, duže bi se vozilo sa lancem koji je u fabričkim merama.

Potrošnja je na NC takva jer se okreće do 5000 obrtaja. Možda je kompresija malo veća da bi mogao da se vozi na nižim obrtajima...

• Zbunjen 2

• Drug član, 1911 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 18 minuta, X8 Vračar je napisao:

Jel ta zadnja 2CT?
Za taj novac si mogao Michelin da uzmeš. Imam nekih problema sa prednjom, ali se bar zadnja nije ukockala...

Veruj mi da nisam gledao i proveravao detaljnije, ali mislim da nije.Prethodnu Michelin 2CT (ukockala se za 5000km) sam izbusio tako da nije mogla da se krpi,  sve se desilo u subotu, a u nedelju sam planirao put na Grossglockner, po radnjama sam imao neki Dunlop 10k RSD, ali sam uspeo da za njega vidim da je djubre na netu i nisam zeleo da rizikujem. Sledeca opcija je bio Z8 za koji su svi rekli da je odlican za touring i da ljudi ubijaju lagano 20k km, ova ako dobaci 15000km bice super. 

Prosli vikend sam isao u Bosnu (Sarajevo, Mostar..) i bas sam peglao krivine, pa sam je i obradio sa strane malo.. :)
Da se razumemo, odlicno drzi, ali imam neki osecaj (psiha verovatno) da kada krenem da obaram motor, taj rub izmedju ukockanog dela i bocnog koji treba da drzi u krivini, kao da napravi neki prelaz, sto mi se nikako ne svidja..

Generalno meni ce biti tesko da nadjem adekvatnu gumu, jer sam za sad od aprila od kad imam ovaj motor presao 22 000km, od toga verovatno 60% na auto putu, natovaren u dvoje.. 

A Mitasu predstoji test, jer 1. Sept idem za Tursku, pa cemo videti koliko je otporan.. :)

• Malinar u pokusaju, 1710 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
1 hour ago, Vargapi said:

Evo par slika u prilogu3b5a54f3b3d8ef4d0f9bbec17f56ba91.jpg8fb6f7badeb7ac2a94fc59018cd416da.jpgf2b9990b6428771cef3bf6e32927c1ea.jpg6322cde726622dd84da8527c0293c777.jpg

Druze, da ne ispadne da te nagovram i da zbog mene izlomis sebe ili motor ili oboje, kod mene bi ova guma presla jos 3-5 000 km. Ja menjam kada ispadne platno i to ne malo, vec ljudski. 

S tim da sam svestan da takva guma ne izbacuje uopste vodu na drumu, te kada se isti natopi vodom vozim kao po ledu, tj. jajima.

Ova sa slike je presla jos 1 000 km pre nego je zamenih.

20190504_204857.thumb.jpg.1757721cf57052fb6f36087e2e6fbcb2.jpg

• Hvala 1
  • Haha 1
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 7423 postova
  • Motocikl: TDM 900

@ProMaster

Avon 3DXM. Odnosno, Xtra Mileage. To je guma koji ima bukvalno automobilsku dubinu šare i po tome je jedinstvena. Pre svega je za motore tipa GTR1400, FJR, ST1100. 

Michelin Pilot Road 4 ima 6.5mm šaru, Avon čak 8mm. Čak šta više jeftina je guma. 

Interesantno, 115e je zadnja u 160/60/17.. 
Hvala i za ovo i za  Enuma lanac.. :)

Zamisli divote, na 30 000km zamenis lanac i gume u kompletu..

Zaboravio sam jos nesto da pitam... Na internetu sam nasao razlicite odgovore... Na koliko pumpate gume na NC750x 2014 ? 
Meni reko majstor da obe pumpam na 2.4

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
pre 15 minuta, Vargapi je napisao:

Zaboravio sam jos nesto da pitam... Na internetu sam nasao razlicite odgovore... Na koliko pumpate gume na NC750x 2014 ? 
Meni reko majstor da obe pumpam na 2.4

Pusti ti tog majstora, prednja 2.5 bara, zadnja 2.9.  Eventualno ih van asfalta malo popustiš, ali ih odmah vraćaš na preporučeni pritisak.

E sad, pritisak se meri sa hladnim gumama, ali da li se uzimaju u obzir koferi i saputnik na motoru?  2.9 bara na klot motorciklu i sa dodatnih 100kg tereta bi trebalo da ima razlike, zar ne?

Pusti ti tog majstora, prednja 2.5 bara, zadnja 2.9.  Eventualno ih van asfalta malo popustiš, ali ih odmah vraćaš na preporučeni pritisak.

E sad, pritisak se meri sa hladnim gumama, ali da li se uzimaju u obzir koferi i saputnik na motoru?  2.9 bara na klot motorciklu i sa dodatnih 100kg tereta bi trebalo da ima razlike, zar ne?
Aha okej.. Sutra cu ih napumpati :)
Uglavnom vozim sam i nekad lepsu polovinu sa mnom..

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Fabrika je sasvim ok. 

Cisto radi poredjenja, na kolima pratim preko racunara. Hladna guma 2.28. Voznja na normalnoj temperaturi i nocu 2.3. Voznja danju na +xy stepeni 2.6. To je ogromna razlika, a posto uglavnom vozimo na visokim temperaturama ne preterujte sa pumpanjem. 

• Zainteresovan, 568 postova

Vidiš, ovo je zanimljivo sa zupčanikom.
Računaju ljudi jedan zub manje više, ali neki drugi ljudi su i to proračunali. Čudno da se DCT ne buni, mada ne znam koji su mu parametri koje prati na svojoj mapi... Kolika mu je sada max brzina??? default_0a-smiley.gif

Dct se ne buni ali se motor buni.
Max brzinu nisam probao.

• Integrisan, 9315 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

@Vargapi

Ako ce ti biti za utehu, moje su bile grdje pre nego sto sam zamenio.

Moze se voziti ali moras biti dosta obazriv jer potrosene gume nece isto drzati na dobroj I losijoj podlozi + motocikl se ne zaustavlja isto na kocenju.

Gume.....

Michelin PR5 nisam hteo jer su mnogo mekane, prednja kad dobije "lopatice" hoce da bruji kao lezaj tocka da je otisao.

Ko moze, Angel GT2 (2CT zadnja guma) mislim da je dobar izbor.

Pritisak kao sto su ti rekli 2.4 - 2.9b ili ako si natovaren 2.5 - 3.1b na hladnoj gumi.

Ako je veci pritisak od preporucenog, guma se brze trosi po sredini, ako je dosta manji ondak se opanak vise trosi sa strane.

Na manjem pritisku se rves sa kormanom kad treba da skrenes il okrenes motoikl na malom prostoru, tesko dodje u pm, u voznji nikako nije dobar ugodjaj.

Lancanici.....

Slicno je kao na bajsu sa brzinama, jedan zub gore-dole dosta menja situaciju/odnos tako da se uvek treba drzati fabrike.

Kod nas je 17/43 odnosno 17/39 za DCT verziju, ako se promeni odnos koji se gadja/prati, performanse mogu ostati iste al zato nece biti isto na spaneru. Tuj ce imati manje prostora za spanovanje.

@milomir22

Auuu jbt sta ti vozis :staa2:..... takva guma jedino za do prodavnice tu u kraju, ne verujem da bi na put il vikend voznju 300-500km krenuo sa takvim opankom.

Nek ona moze preci jos 1K do totalnog raspada al prvi iole ostriji kamicak je otvara tj sece I cao momentalno bude, nema krpjenja.

Verovao ti meni ili ne, nisi u pravu, vozio sam je bas ovakvu sa slike taj dan 2 km po makadamu i nije pustila. Po suvom drzi sasvim dovoljno, zatezao sam je samo tako, kazem problem je kisa i to ne neka sitna letnja, vec ona koja se zadrzava po putu. Jer kada je guma ovako celava, jako malo istiskuje vodu i zaista moze biti zahebano.

Meni je presla 15 000 km, metzeler m3 sportec, sportska, meka guma. Kapiram da bi je neki Svaba zamenio na 7 000 km max.

Da dodam jos nesto, nova guma je nova guma i uvek je bolja varijanta kupiti novu, nek' je i najjeftinija, samo da je dot u roku 2 godine max.

Evo sta sad vozim, dunlop qualifier sportmax, guma drzi vrhunski u svim uslovima, osim na belim linijama, tu bas bas kliza i voli ih mnogo manje od metzelerki.

20190508_191052.thumb.jpg.fef3b94110d56ba0a16c7e86d40b70ad.jpg20190508_191106.thumb.jpg.58b41c814f4e78512b246b4e4220d423.jpg

• Integrisan, 9315 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 12 sati, milomir22 je napisao:

Verovao ti meni ili ne, nisi u pravu, vozio sam je bas ovakvu sa slike taj dan 2 km po makadamu i nije pustila.......

Da ti verujem ne mogu nikako, mislim na to dal jesam il nisam u pravu.

Mogao si preci 20km ili 120km makadama I da se nista ne desi al to je samo puka sreca I nista vise sem nje jer tu magije nema.

Ostar kamen kad se pogodi, nov opanak zna dobro da osteti a ne celavu gumu gde su iza odmah konci.

XY puta sam video duboka ostecenja od stakla il kamena po samoj sredini gume. Dubina procepa zna biti opusteno 4mm tako da tu celava guma nema sanse.

Metzeler Z8, pominjana u ovoj temi, stara 15 dana, presla 4000km, stradala na Uvcu od kamena, oštroga i to je kamen isekao u samoj šari...

Svaka cast, ako si uspeo da onaj globus od gume vozis po makadamu..

S aspekta bezbednosti na javnom putu i tvoje i tudje, glupo je trošiti reči...

@Satelis - Batali gume i motore, nego vodi male šmekere na sladoled.. default_0a-smiley.gifda68a7766a733d92519bb880cd3acfb0.jpg&key=ef98caec72f36d5d975256b45503538ba517fb82a1c233d09f24e7248768f533

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

38 minutes ago, ProMaster said:

S aspekta bezbednosti na javnom putu i tvoje i tudje, glupo je trošiti reči...

Necu se nastavljati, svi smo mi za sebe u pravu, s aspekta moje i tudje bezbednosti, mislim da sam na drumu bezbedniji od mnogih s novim gumama, a cesto i brzi.

Pozdrav i vidimo se na drumu.

• Zbunjen 1

19 hours ago, ProMaster said:

Metzeler Z8, pominjana u ovoj temi, stara 15 dana, presla 4000km, stradala na Uvcu od kamena, oštroga i to je kamen isekao u samoj šari...

"Samo" 4000 za 15 dana ??? 

Da si zgazio duplo za 15 dana, pa da ti ne bude žao  :D

"Samo" 4000 za 15 dana ??? 
Da si zgazio duplo za 15 dana, pa da ti ne bude žao 
BG - Ljubljana - Grossglockner - Salzburg - Flachau - Rijeka - Bar - Leskovac - BG = 3200km

Vozikao se nedelju dana po gradu, otisao na Uvac i osakatio je za svagda.. :) Bas mi zao tih para sto dadoh za tu gumu, sad za cenu te jedne, dobih obe Mitas..

Stigle danas Mitaske, Baki nema na stanju vise, ali kao treba da provere kad stizu druge, valjda ce uskoro, pa ako neko juri neka ih ganja..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ima već solidan izbor Mitas na internet prodaji. Plašim se samo da su bajate. Valjda će da se pojavi neki distributer u BG. Poslao sam upit ovom uvozniku u Rumi, pa ćemo videti. U krajnjem slučaju na sajmu sledeće godine...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja