Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Integrisan, 9606 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Pa nije restriktivno uopste, cbf i onako po gradu ukljucuje ventilator svaki cas... Do sada nisam imao motor koji cesce to radi.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2869 postova
  • Motocikl: strom 650

Zbog tog čestog paljenja ventilatora i pitam.Ipak mrežica zatvori bar 30 posto prostora

Promenio član JevtaNS

Znam kako se ponasao pre stavljanja, javicu svakako je li se promenilo nesto.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Ovako je pre krivljenja fiksirana mreza za ram, kao sto rekoh, epoksi ceo krug pa sunjdjer/guma kao distancer... Ram je napravljen da "strci" i gore i dole, da svojim telom ne prekriva sace...

Na donje drzace zalepljena guma pa pokrivljeni u oblik hladnjaka, samo se navuce odozdole a u gornjem delu srafi preko originalnih nosaca koji hladnjak drze....

44.jpg

441.jpg

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 1012 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
On 12. 5. 2023. at 10:12, Miroslav91 je napisao:

Golac lepo izgleda, meni licno lepsi od varijante sa oklopima (bar kod 600tke koju sam kupio skoro).

Medjutua, znao sam da ce vetar da me bije na njemu ali nisam ocekivao da ce ovoliko da bije :D. 

Pa kontam da probam sa nekim vizirom. E sad kontam da ovaj Ranger vrv najbolju zastitu pruza ali mislim da bi malo ruznjikav bio na motoru. Ovaj Naked je najjeftiniji a najvise mi se i svidja, ali pitanje je koliko je dobar....

Jel koristio neko mozda neke od ovih?

3.PNG

2.PNG

1.PNG

Imam ovaj srednji vizir. I iskreno uzeo bih poslednji, najveci. Bije u kacigu i to poprilicno a ja sam 177

• Sviđa mi se 1

Ko zeli a "alat" za remapiranje mu nije dostupan, moze racunar svog cbf-a lagati slanjem drugih podataka sa nekog od senzora.  

Ovo je jeftin uredjaj, italijani ga prave (lako se nabavlja) a radi posao.

Na mojoj je hondi prisutan, pisah u temi o remapiranju na koji nacin obogatim smesu... 

Vezuje se na red izmedju IAT senzora (temperatura vazduha na usisu) i racunara. Zakretanjem u desno "obaramo" voltazu koju ECU ocekuje na odredjenoj temperaturi, tako da se npr pri 30c na usisu, racunar dobiti informaciju da ima 20c i prema tome produziti vreme ubrizgavanja.

Nema nikakvog modifikovanja, sve se na "fabriku" vrati za 10 min (treba rezervoar podignuti i iskljuciti), a jednostavnim zakretanjem na "0" prelazimo u normalan rad (propusta tacno ocitavanje).

Dobija se mirniji, hladniji motor koji manje nervozno reaguje na dodavanje/oduzimanje gasa. Nema ni problema sa lambdom koja i ocekuje (ne ocekuje ona vec ECU njeno ocitavanje) bogatiju smesu zbog "manje" spoljne temperature. 

Motor mi po gradu nikada ispod 7-7.5L ne trosi ali racunam da se isplati, ipak je 1000ccm a ugladjeniji je dosta od motora koji ne lazira podatke (vozim dva komada pa poredim).

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Slicno nesto sam imao na malom Versysu i odusevio se koliko ga je promijenilo na bolje. Definitivno must-have za sve Fi dvocilindrase, ali vjerujem da radi posao i na 4cyl. Na velikog Versysa stvarno nemam potrebe to stavljati jer ne osjetim da ima mjesta za poboljsanje, ali razmisljam da VZR-a pocastim.
Inace, ja sam koristio BoosterPlug koji radi to isto, ali nema rucnog podesavanja nego sve radi automatski uz pomoc dodatnog senzora temperature.

• Sviđa mi se 1

Jutros, iz sunca "upadosmo" u ovo :D 

Uslikala Marina sa zadnjeg sedista, telefon jos dublje slika nego sto oci vide, farove koji u susret dolaze primetim tek na dvadesetak metara.

Nema kise a voda sa nas i motora samo lije, bas sam se lepo osecao vozeci kroz ovu gustu maglu, kao da smo sami na putu :jee:

c.jpg

cc.jpg

• Sviđa mi se 8

Stavih ove velike aluminijumske plocice na auspuhe, ne seljacizma radi vec kao zastita na parkingu! 

Dva puta su mi vec udarali auspuhe vratima, sreca debeo materijal pa se ne ulubi ali tesko se polira... Kao neki "crash bar" za izduv :moto3:

v.jpg

vv.jpg

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 170 postova

Поздрав екипо, само да се јавим да се точак још увек окреће! Требало је дочекати пребацивање дозволе. За празнике спустио се да видим своје и реко дај да свратимо на хамбургер до Кладова. Рута 33 Раброво - Благојев камен - Рудна Клава - Мосна асфлат нов нов нов за оне који не знају (горе доле па опет горе традиционално три пута!). Сутрадан смо опеглали неизбежан Српски Муџело до ББ опет све ново 3х! Опрала нас киша код Зворничког језера али нисмо од шећера а и Шуљагина комплетара нас је чекала. Лаганим масним брком кући идемо са осмехом. Два дана ‘иљаду и неки километар, ђунта преде!

04fbef68f75e40a8ced138a93bb2af45.jpg

5efd99794bb06899b0d10d528ea868a6.jpg

eaaf6c79669c103ad82bca17569a907a.jpg

595b854b6181cb95a455f0be6308dbda.jpg

ПС: Најгоре је када дођеш у Кладово - усе*еш се од клопе и онда пустиш корење и не можеш да се наканеш да кренеш назад

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 5

• Zainteresovan, 185 postova
  • Motocikl: F800GS

Drustvo. Misljenje o CBF 1000, 2013 god? Kakav je za putovanje u dvoje? Udobnost me zanima pogotovo za suvozaca.

Ima 3 kofera

Lanac i lancanici novi

Abs

Reg god dana

uradjen servis

Gume dobre

Na satu ima oko 74.000km

Cena je malo jaca oko 6500e

Hoce zamenu za moj motor i doplatu.

Msm to je uvek polemika oko kilometraze, svi na oglasima imaju po 30.000 a u stvari ko zna koliko.

Da li izbagavati takve motore sa tom km?

Tesno za suvozača!

To je razlog što ću ga menjati i ne bi bio povoljniji

Promenio član JevtaNS

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Kawasaki en500c

Ja imam 2011, uzeo sam ga sa 26000 km, ja sam u potpunosti zadovoljan, inače na put idem sa ženom, ona se ne zali. U martu sam do Sokobanje putovao 6 sati sa tri pauze po 15 minuta. Mislim da je udobnost individualna stvar, ja sam u Pančevu ako hoces da sednes i probas tu sam. 7ecaacbd585b50e3b7420325d50f020e.jpg

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Drustvo. Misljenje o CBF 1000, 2013 god? Kakav je za putovanje u dvoje? Udobnost me zanima pogotovo za suvozaca.
Ima 3 kofera
Lanac i lancanici novi
Abs
Reg god dana
uradjen servis
Gume dobre
Na satu ima oko 74.000km
Cena je malo jaca oko 6500e
Hoce zamenu za moj motor i doplatu.
Msm to je uvek polemika oko kilometraze, svi na oglasima imaju po 30.000 a u stvari ko zna koliko.
Da li izbagavati takve motore sa tom km?
I jos nesto, posto je to oslabljen motor sa fireblade, taj mislim da može da ide koliko hoćeš, sto znaci da radi praktično rasterecen, samo redovno održavanje, da se ne zapusti, kao i za sve...

Ne želim da budem negativan.

Ja za put podrazumevam 10+ dana po više stotina km dnevno uz puno penjenja i silaženja sa motora.Put do sokobanje meni traje 7 sati ne auto putem sa tri pauze po 1 sat(Avala,Topola i Jagodina).

Suvozać da se popne na motor treba da zavuče nogu između kofera i motora i onda se isapravlja.

Ne želim da budem negativan.
Ja za put podrazumevam 10+ dana po više stotina km dnevno uz puno penjenja i silaženja sa motora.Put do sokobanje meni traje 7 sati ne auto putem sa tri pauze po 1 sat(Avala,Topola i Jagodina).
Suvozać da se popne na motor treba da zavuče nogu između kofera i motora i onda se isapravlja.
Jasno, samo kažem da svako ima svoj ritam, sigurno postoje udobniji motori, samo zavisi sta hoces...

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Ja sam sa FZ6S prešao na CBF, CBF je mnogo  udobniji od FZ. Vjerovatno će i tebi biti udobniji od FZ8.

• Svrati ponekad, 170 postova

7427d36baf00f5df538a490a4d9d53b9.jpg

Ђунта је добила новог власника, колега са форума. НФС хвала за препоруке, надам се да ће бити прилике и за неко дружење да се одужим.

Помоћу овог мотора сам научио да возим кривине и да није све у томе да се возиш по граду. Лепо ме је служила, пружила ми је незаборавне тренутке. Са овим се исписујем из ове теме. Било је лепо ћаскати са вама и разменити искуства.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja