Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
3 hours ago, N.F.S. said:

Bolje u rezervoar taj novac pa voznjaaa, Sardinija:moto3:

Kao da znaš...Uz Božju pomoć, odosmo u subotu ujutru. :jee1:

• Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9774 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Moderacijo, nema niceg malicioznog u linku koji cu do drugog, stranog foruma postaviti... Zelim da kroz primer pokazem razliku mi-oni :D 

Razumecu i ako link "nestane". :aha:

Uclanio sam se i na CBF1000 forum, uvek sam gladan informacija i stalno nesto kopam, tragam, citam... Nemacki CBF (forum) je lepo organizovan, ima valjanih informacija ali zato englesko/americki?! Sprdnja :D 

Kod nas laik izvadi masinu iz rama, prepakuje motor sa jednim kompletom kljuceva iz Lidla i dva cekica, razmatra se ugradnja delova koji konstrukcijski ne pasuju, modifikacija prema situaciji, voznja..

A tamo? :D 

Avatar  pod nickom "Art" nosi titulu CBF Legend, daje savete kako zakljucati kofer i na 36 strana uputi kako se kontrolise nivo ulja, zategnutost lanca iskljucivo provera u ovlascenom servisu, izbacuje (Art) temu, otkrovenje!

Posle 11 godina upotrebe saznao je da se poluga menjaca po visini steluje! Podelio upute koji u manualu nisu, ocekujem kovanje u zvezde u narednom periodu :care:

Koji su to likovi, nisu nam ni do kolena :jee:

WWW.CBF1000.COM

Finally got a round tuit and adjusted the CBF 1000's gear lever to suit my foot position on the foot rest, not described in the...

• Sviđa mi se 2
  • Haha 3

• Ne silazi, 2199 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

A šta si očekivao od bahatih i sveznajućih Amera.Čim oni toče gorivo u plastične kese,sve je jasno.Takve su im i legende.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3418 postova
  • Motocikl: Blackie
Pre sat vremena, gebee&co je napisao:

A šta si očekivao od bahatih i sveznajućih Amera.Čim oni toče gorivo u plastične kese,sve je jasno.Takve su im i legende.

Napreduju...ranije su u papirne!:jee:

• Sviđa mi se 1

• Malinar u pokusaju, 1722 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ameri su specifična nacija. Nekako idu iz krajnosti u krajnost, prave se nesposobnim i kada jesu i kada to nisu.

Recimo primer našeg i njihovog kamiondžije. Naš čovek ume da zameni sijalice, često zna i da popravi nešto oko signalizacije na kamionu, razume se dosta i u održavanje istog. Amerikanac zna da vrti volan i to je to, za sve ostalo kaže da to nije njegov posao. Razmažena su nacija jako, valjda im se može.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Pa i svabe su isti. Zna i razumije se iskljucivo u ono za sta je placen. Sve ostalo mu je spansko selo.
Da samo vidite kako se cude kad im kazem da ja sam popravljam svoje aute i motore, stavljam rigips, spajam sporet na struju i slicno, a u stvari radim kao informaticar.
A kod nas to sasvim normalno.

Promenio član wragg
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7568 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ma pustite ta bajke. Nas je muka i nemaština naterala da radimo sve i svašta pa i da se hvatamo onoga što ne znamo.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Tako je, to im tako onda i objasnim: plata 500€, stan i rezije 300€, i onda 200€ ostane mjesecno za hranu i sve ostalo. Htio-ne htio, moras biti majstor za sve da prezivis

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Aj da menjam ulje, dosta je presao ovaj shell :D 

Uvek slikam kilometrazu na satu i bocu... Tako u slikama tacno znam kada sam sta zamenio. Filter dok mi masina ne bude cista iznutra menjam i na 1000km!

Prvu zamenu nisam ni slikao, to je cim motor kupih, ipon katana, volim njime da ispiram, 500km presao i prosipaaaaj.

-Motul 7100 presao 1665km

-Shell presao 2619 km (opa! ovde sam razduzio malo :D ) 

-Manol ester + ester aditiv sipan na 45839km, jeftiniju zamenu nikada imao nisam, javljam kako se ponasa Honda.

P.S. Lepa mi je ovako i bez ralice! :ljubav:

IMG_20230408_162608.jpg

• Sviđa mi se 2

Nisam primetio neku razliku... Svuda dodajem i ovaj ester aditiv pa bas, bas glatko i lepo menjac radi.

"U prvu" uz glasni klaank je jedino sa ovim motulom 7100 isao, pisao sam o tome, ubedjen sam da je fals u pitanju!

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000 SC58

Isto mi se desilo sa Motulom. Prije njega je bilo glatko a čim sam stavio 7100 dosta grublje. Ide van i probam Eneos. (Šaltanje prije motula bilo puter)

Poslano sa mog SM-A307FN koristeći Tapatalk

Provozao se 20ak km sa Mannolom u agregatu... Nisam osetio neku vibraciju pri voznji, saltanje isto.. Ono sto se promenilo je zvuk agregata kada se zagrejao! Postao je bucniji...

Ne pripisujem losijem kvalitetu vec manjoj viskoznosti. Shell je bio 15w50, agregat apsolutno bez ikakvih zvukova, samo suska :D 

Sada, sa 10w40 koje se zagrevanjem "razredilo" ipak cujem promenu.

Jos nesto primecujem, godinama u nazad, nije bitno koji motor vozim! 

Masina se totalno utisa ako nekim krpama zatvorim izlaze na izduvima, dal" to dodatno zapne ili sta, pa se unutra sve zategne ne bih znao :D

Sa prigusivacima (ili fabrickim auspusima) rad je (meni)  lepsi. 

Sa dominatorima lepse izgleda, pa i zvuci kao hiljadarka ali sam rad je lepsi sa fabrickim izduvima.

IMG_20230408_192632.jpg

• Sviđa mi se 3

@N.F.S. kad smo vec kod motornog ulja, jedno pitanje, mozda i nevezano za CBF1000:
Vidim da si sipao u Hondu i 10W40 i 15W50. Koje je preporuceno za CBF1000 i moze li mu to drugo nastetiti u bilo kom smislu?
Zasto pitam: Za mog Intrudera je preporuceno ulje 10W40, ali ovamo na svapskom M1800R forumu preporucuju Motul V300 15W50. Po tablici u service manualu smijem sipati i 15W50, ali me ipak nesto strah da nesto ne zeznem. Inace, ne vozim motor kad je temperatura ispod +5, tako da ne mislim da ce mu nastetiti, ali rekoh ti ces valjda bolje znati.

Ulje sipas po klimi u kojoj se nalazis... Za vrela leta i lokalnu voznju 15w50 kao da je pravljeno. 

Probaj tamo naci liqui moly 15w50, iznenadices se radom agregata. 

• Sviđa mi se 1

Nije problem naci ovamo Liqui Moly. Jako popularno ulje ovamo, ponajvise jer je Njemacki proizvodjac.
Ja nekako tendiram tom Mannolu iskreno. Ne toliko radi cijene koliko sam odusevljan kako mi se 10W40 pokazao u Banditu 1250 prosle godine i evo sada u Versysu.
Prije 200km sam u Intrudera usuo Silkolene Comp 4 10W40 i nemam neku zamjerku, ali cu definitivno probati 15W50 do kraja sezone. Zna i ovamo biti dosta vruce, a i zapnem u gradu nekada u guzvi.

• Sviđa mi se 1

Predsezonsko podmazivanje/zastita metalnih delova :D 

Pregibe i sastave jednom godisnje premazem mascu za konzerviranje, ne ispira je nikakva sapunica, ne topi se... Drzi se za metal kao neplivac za dasku!

Tamo gde kisa moze proci ja zastitim, nema korozije... Jedino je ruzno sto preko sezone na sebe nakupi brdo prljavstine, prvo krpom skinem, operem mesto cistacem kocnica u spreju, pa mazem ponovo.

Na spojeve plastika lepim silikonsku traku, time sprecim skripanje i klaparanje. Kada sam tu, uslikao sam i polozaj led sijalica.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja