Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• prisutan, 1230 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
Pre 1 sat, keš je napisao:

Meni trnu sake na ovom motoru.Prvo sam logicno pomislio da je do godina, ali na maxiskuteru koji sam pre ovog vozio to mi se nije desavalo, doduse ovaj motor vozim u rukavicama a na skuteru ih nisam imao, mozda je do toga, mozda sam polozaj sedenja i veceg oslanjanja na ruke, ili manjag samopouzdanja na nepoznatoj masini pa jace stiskam rucice, nemam pojma.

Isti problem sam imao sa SC58!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Nemam
Pre 8 sati, N.F.S. je napisao:

U sumrak mi je posebno lepa, prilazim sinoc...

.... ma moram da skljocnem 😍

Definitivno moram guvernal da (opet) zamenim, nesto otvorenije a blize meni, bole me ledja i ruke, bas mrzim sto starim, nekada mi nista nije smetalo... Sada mi treba sve vise nekih uslova za uzivanje. 

Dobro je da još neko hoće javno da prizna, kao i ja, suštinu problema ... 🫠

• motoras, 2565 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Kad smo kod upravljača,ja vozim 900r sa viljuškom,točkom,kočnicama i heblovima od zzr1100d. Onako. Mnogo bolje od originala,ali nije baš komfor. Stižu i godine,ali ja volim. Kad idem nizbrdo ruke trpe.. Stajem češće.

Bmw r50/5 koji takodje imam je u odnosu na njega kao bicikl. Ima šarma,ali slabe kocnice,malo konja...

Nego,šta sam u stvari hteo reći?

Sednem pre dve nedelje na zrx1200r. Odlepio sam. Visok i širok upravljač,uspravniji položaj,široko sediste. Skroz sam u razmisljanju da prodam VN-15 i kupim zrx.

Ne bih da kvarim temu o Hondi,samo sam želeo reći koliko je prava dimenzija upravljača važna za potpuno uživanje. 

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000 FA
Pre 14 sati, N.F.S. je napisao:

Definitivno moram guvernal da (opet) zamenim, nesto otvorenije a blize meni, bole me ledja i ruke, bas mrzim sto starim, nekada mi nista nije smetalo... Sada mi treba sve vise nekih uslova za uzivanje.

Neee, neeee... Godine su samo broj. Bajkeri posebno ne stare. Jedino počnu malo da krckaju i škripe kad se kreću. Ali sve može vežbom da se sredi. Ako bole leđa, onda vežbe za donja leđa i stomak. Ako bole ruke, tu ima gomila vežbi. A preporučujem i banju u Segedinu, obično tamo popravljam kada se ušinem. Ima i akva park. 

A ako boli dupe, onda na bicikl, da doživite ono malo sedištance, pa shvatite da je ovo na Hondi u stvari fotelja :)

Itd... 

Eto, ne treba novi novi guvernal nego teretana :)

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 3

• Drug član, 1346 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
Pre 10 sati, Kiza Pirat je napisao:

Neee, neeee... Godine su samo broj. Bajkeri posebno ne stare. Jedino počnu malo da krckaju i škripe kad se kreću. Ali sve može vežbom da se sredi. Ako bole leđa, onda vežbe za donja leđa i stomak. Ako bole ruke, tu ima gomila vežbi. A preporučujem i banju u Segedinu, obično tamo popravljam kada se ušinem. Ima i akva park. 

A ako boli dupe, onda na bicikl, da doživite ono malo sedištance, pa shvatite da je ovo na Hondi u stvari fotelja :)

Itd... 

Eto, ne treba novi novi guvernal nego teretana :)

Ja sam sad sa 30 počela da krckam... :D

• Zbunjen 1

• Integrisan, 10591 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Pokazivac goriva sou, vozio se evo 190km i ostade jedna crta na displeju (jedna od 5), stanem na pumpu, tacno 11L goriva sipao (9L je znaci ostalo, skoro pola rezervoara :D ).

Mogu vam reci da nisam bas zadovoljan, bole me noge, preciznije listovi/podkolenice dok vozim... Probacu sada sediste za podeok vise da postavim.

190Km sa 11L voznje u stani kreni saobracaju, grad, dvoje na motoru, par puta paljkanje u mestu, nesto stelovao.. Nije lose.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Pre sat vremena, N.F.S. je napisao:

190Km sa 11L voznje u stani kreni saobracaju, grad, dvoje na motoru, par puta paljkanje u mestu, nesto stelovao.. Nije lose.

Neki moj prosek je 5.5 litara. Onako sve uračunato. Kada se vratim posle par hiljada km kući pa izvučem prosek.

Ali ja vozim lagano. Ako su sumnjiva goriva onda sipam i aditiv. 

A autoput, 100-110 na sat je oko 4 litra potrošnja, čak i malčice ispod. Mislim da od toga može manje samo nizbrdo :)

• Sviđa mi se 2

Super je bas sa potrosnjom, 6L grad je vise nego dobro (ona prethodna je rokala 7-8L komotno, pisao sam o tome). Na otvorenom, na oko 120kmh ispod 5L, za hiljadarku top!

Podigao sam sediste skroz, polozaj udoban ali u tom polozaju se odvoji od rezervoara pa je ruzno, znaci mora da ostane u srednjem polozaju visine a da se tapacira za jedno 20mm pufnastije!

Pre sat vremena, N.F.S. je napisao:

Pokazivac goriva sou, vozio se evo 190km i ostade jedna crta na displeju (jedna od 5), stanem na pumpu, tacno 11L goriva sipao (9L je znaci ostalo, skoro pola rezervoara :D ).

Mogu vam reci da nisam bas zadovoljan, bole me noge, preciznije listovi/podkolenice dok vozim... Probacu sada sediste za podeok vise da postavim.

Ima malo blesav rezervoar, možda je moglo još da stane? Sigurno 2 cm još preko one cevčice. Nije mi jasno šta su je tu stavili. Samo pravi problem pumpadžijma. Jednom mi je lik okupao ceo motor. Ispod bilo jezero. 

• Podržavam 1

Pre 1 sat, N.F.S. je napisao:

Jedna crtica je oko četri litra. Ali ima razlike da li je uzbrdo ili ravno. Ne sećam se nizbrdo kako reaguje. Uz brdo mislim da više pokazuje nego po ravnom. A frka kreće kad ta crtica pocne da treperi :)

Ne mogu da se setim da li sam ikada uspeo da sipam više od 16 litara

• Zainteresovan, 363 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 10 sati, Kiza Pirat je napisao:

Ima malo blesav rezervoar, možda je moglo još da stane? Sigurno 2 cm još preko one cevčice. Nije mi jasno šta su je tu stavili. Samo pravi problem pumpadžijma. Jednom mi je lik okupao ceo motor. Ispod bilo jezero. 

Jel ona cevcica preliv? Mislim preko nje se ne sipa?

On 20. 9. 2025. at 7:34, N.F.S. je napisao:

2.jpg

Nisam nikada menjao guvernal,ali mi se cini da bi mi nesto blizi guvernal vise odgovarao...ali mi je i ovaj ok.

Mada generalno nisam ranije vozio motor poput cbf-a,pa mi je mnogo prijatnije od sportaka i polusportaka... Nekako mislim da posle cbf-a mogu samo noviji da kupim,toliko mi se svidja.

• Podržavam 1

Danas se bavim ergonomijom i pozicijom stopala (na stranu to sto je suvozacev nogostup strasno blizu vozacevom, polozaj nogu suvozaca je izvrstan inace).

Oslonac za pete je bas nisko i pojma nemam ko ga moze dohvatiti a da bas ne uhvati los polozaj stopala (sto povlaci kompletno los polozaj "na gore").

Visinu sam nasao, sada da uradim oslonac za petu. 

Ocekujem "fat" guvernal i tvrdje prednje opruge iz louis-a, do kraja ove nedelje, kada sve to poradim a voznja do Banje mi ne bude udobna (260km krug) honda istog trena putuje dalje, dovidjenja/prijatno!

P.S. ovo sa podizanjem oslonca pete sam vec radio na prethodnom modelu i na tdm900, podiglo je komfor na znatno visi nivo! 

11.jpg

12.jpg

• Sviđa mi se 1

...za sada ovako, odradio sam blago i estetiku da mi ne bude ruzno dok isprobavam... Ako se visina pokaze dobrom, radi se oblik koji prati konture fabrickog oslonca (Znaci Ranko zagrej laser za secenje :D ).

21.jpg

22.jpg

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

a da dodas ovako nesto 

WWW.EBAY.CO.UK

(Suitable for all Honda CBF1000 Models). RIDER FOOTPEG LOWERING KITS ! these peg lowerers are top notch quality.

?
ja se razmisljao za VFR, ne obaram ga kao prethodni vlasnik :D

Stara i nova :D 

Polozaj sedenja je osetno drugaciji, na prvom modelu se sedi dosta blize guvernalu i stopala su vise ka prednjoj osovini, MK2 je vise u nekom sport fazonu.

Sedista ne pasuju sa jedne na drugu, prednje nikako zadnje moze ako se gumeni oslonci odozdole zamene.

Prodaje ovu crnu covek, treca godina je kod njega, ima oziljaka, naslanjao je tamo amo ali nije padao, sve je vidim na njoj kako sam dao, i gume su te jos uvek.

Vratio sam je na fabricku visinu (bila spustena za 45mm, krace opruge napred i koska nazad).

Daaa i to je razlika izmedju modela, MK1 ima kosku preko koje se na zadnju viljusku kaci, MK2 ima direktno usrafljen amortizer nazad.

33.jpg

34.jpg

• Sviđa mi se 3

On 22. 9. 2025. at 8:42, N.F.S. je napisao:

Danas se bavim ergonomijom i pozicijom stopala (na stranu to sto je suvozacev nogostup strasno blizu vozacevom, polozaj nogu suvozaca je izvrstan inace).

Oslonac za pete je bas nisko i pojma nemam ko ga moze dohvatiti a da bas ne uhvati los polozaj stopala (sto povlaci kompletno los polozaj "na gore").

Visinu sam nasao, sada da uradim oslonac za petu. 

Ocekujem "fat" guvernal i tvrdje prednje opruge iz louis-a, do kraja ove nedelje, kada sve to poradim a voznja do Banje mi ne bude udobna (260km krug) honda istog trena putuje dalje, dovidjenja/prijatno!

P.S. ovo sa podizanjem oslonca pete sam vec radio na prethodnom modelu i na tdm900, podiglo je komfor na znatno visi nivo! 

11.jpg

12.jpg

Koje ti ideje imas svaka ti cast. To sa osloncima sam i ja zapazio ali se ovoga nikada ne bih setio. I to da su blizu od suvozaca i vozaca....kada god se vozim sa suprugom fuzaster mi je na pola stopala...inace se "guramo" dobio sam skoro na poklon od drugara neke zlatne dodatke za oslonac od suvozaca koji se kace negde iza fuzastera...On ih ima na svom cbf-u. Mada je njegov zlatan pa mu se uklapaju. Moj je crn i ima da drece(nisam ih jos montirao)

• Sviđa mi se 1

pre 29 minuta, N.F.S. je napisao:

Da sliku da vidimo sta je to emoji16.pngemoji108.png

U gepeku mi od drugih kola...ali evo slika kako je to na njegovom cbf-u

Screenshot_2025-09-23-14-11-38-122_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-09-23-14-11-53-209_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-09-23-14-12-06-012_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-09-23-14-12-18-773_com.miui.gallery.jpg

Promenio član pedjazz

• Drug član, 2935 postova
  • Motocikl: strom 650

Ja sam zbog tih priča udobnosti za vozača i pogotovo suvozača prelomio da kupim to.

Nedajte da vas lažu meni kao vozaču je falio širi i bliži upravljač.Moja suvozačica sa svojih 170 je bila tesno smeštena i jako blizu mene.Sve u svemu traži puno rada na ergonomiji.

Pored svega toga motor radi solidno ali nedovoljno.Ja se i dan danas kajem što sam se rastao sa Fazerom 1000 koji je izmislio sve ove nedostatke ,čak i ide mnogo bolje od CBF-a.Sada sam opet na malom stromu tražio sam udobnost,veliki mi je visok.

Ako se bude menjalo biće ili FJR ili opet Fazer,mada me ubeđuju za BMW-a

ispred lago di predil.jpg

Promenio član JevtaNS
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja