N.F.S. 21717 Napisano Octobar 23, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ne ostanem nedorecen...Ovom radnjom zaustavimo kretanje snopa zupcanika, kvacilo i ako je stisnuto, nesto frikcije i dalje ima izmedju ploca i lamela (gusto ulje/debeo film) pa se sve unutra vrti.Kretanjem u nazad, kontriramo i "razlepimo" lamele od ploca, zaustavimo/usporimo kretanje snopa. Sent from my EML-L09 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 802 Napisano Octobar 23, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kada upalim hladan motor (da nije paljen više dana) i odmah ubacim u brzinu to se odradi tiho i glatko. Svako sledeće ubacivanje u prvu brzinu kada je motor (ulje) zagrijano se čuje uobičajen zvuk i lagan "udar" mjenjača. Ovo mi se deševa samo na CBF-u, na prethodnim motorima nije. Da li hladno i gusto ulje amortizuje "udar" mjenjača ili je nešto drugo u pitanju? Promenio Octobar 23, 2022 član Guliver Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrleUE 55 Napisano Octobar 23, 2022 U prolazu, 73 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Burgman 400, 2004; Honda Integra NC750D, 2019; Prijavi odgovor kao problematičan Na Integri koja je DCT se isto dešava prilikom prebacivanja iz N u D mod. Mislim da je to neminovno kod svih motora. Koliko sam puta na semaforu bio kad neko pored mene ubacuje u prvu i kad se čuje taj zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 23, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Takav je sklop, birac, selektor.. Mora da se cuje. Da ne kucamo tehnikalije, nisu svi rasturali menjac pa da sliku u glavi sklope sta se desava kada nagazimo polugu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 23, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dizne sam odradio u UZ kadici odmah po kupovini honde, nema neke potrebe ali periodicno "provucem" neki aditiv kroz sistem. Sada sam naleteo na ovaj, nesto je jeftiniji od Wynn's-a koji obicno koristim a sire polje delovanja. Dolivam preventivno, znam da me vrv prave majmunom ali tamo negde u cosku mozga tinja nada da sam kao nesto poboljsao motoru/radu... Sto bi ameri rekli "Snake oil" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16368 Napisano Octobar 23, 2022 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. sta mislis, da li ima potrebe sipati aditiv ako se motor vozi iskljucivo na aditivirano gorivo iliti visokooktansko, Shel 100/ Eco racing 100 i sl, cenim da ta goriva u sebi imaju aditive? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 23, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa kosi se sa ovim sto radim ali mislim da aditivi uopste nisu potrebni... MOL bas navodi da imaju gorivo aditivirano tim cistacima, nas Krkodilo (njegovo misljenje vrednujem!) kaze da sem periodicnog sipanja petroleja u nekom malom procentu nema potrebe za nekim "skupim" aditivima... Licno sipam, racunam da nece stetiti (a onomad mi onaj K2 aditiv ubi lambda sondu) ali uzdrzavam se od preporuka. Jutra su sada hladna, ja motor bas rano palim/vozim, racunam da ovi aditivi stite od rdje i vode koja se navedenom upotrebom kondenzuje. (Ovaj sa slike iznad je bas za zastitu od korozije). Blago su masni ti aditivi, podmazu dizne iznutra i utisaju ih... Generalno, ciste dizne (zelim da verujem ) odrzavaju takvim, one problematicne se moraju servisirati na pravi nacin. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 25, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Slete musica, okliznu se i slomi nogu! Voskirao malo 9 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 25, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vosak jeftin, sinteticki (sve sto imam prirodno se ubudjalo i usmrdelo, zali boze karnaube )... Bas lep ucinak, nanosi se (naravno) na cistu, poliranu, hladnu povrsinu. Kada se osusi i matira brise se magicnom krpom do sjaja. Za svaki motor koristim u vosak boji, za suzanu je bio plavi, za deauvile 700 crveni, tdm 900/cbf sivi... Dosta sjaja uz malo muke, lako se skida bas i ostavlja premaz koji odbija vodu (muka oprati posle ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 25, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Isti je taj vosak i na ovim motorima (da ne brljam dalje), za svaki motor u njegovoj boji pazarim. Nekako boja dobije dubinu, posebno sam bio odusevljen hondinoj "candy "crvenoj boji i efektom voska. Kao jos sloj laka da ima. Jedino sto kratko traje, trljam svake nedelje 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Octobar 25, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Al se sijaju motori. Kakav je Z750 u poredjenju sa CBFom, da li moze da se poredi udobnost? Jel se oseti veca konjaza? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Octobar 26, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sto se kawe tice, u secanju mi je ostao dobar agregat, lose kocnice i vibracija na 5000 obrtaja! Nogama mi nije bilo udobno takodje, ti si krupan momak, verujem da bi i tebi problematican polozaj bio. Hondica sa slike udobna ali slaba, tdm nije u istoj klasi uopste a sto se rama, oslanjanja i zaustavljanja tice! Los agregat... CBF je kombinacija ova tri, sve radi dovoljno dobro a nista najbolje! Udobnost i polozaj na nivou deauvilla, agregat veseliji i potentniji od onog u kawi, ram rigidan kao u tdm-u sa razlikom sto uzbrdo, u prvoj moze da ide bez kvacila ili dodavanja gasa (znaci pri ler gasu), kultivisaniji, sirokog raspona dostupne snage. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Novembar 1, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Drugari odjavljujem se iz teme, Honda našla novog vlasnika, sutra ujutru krece put Niša, a meni ostadoše prelepe uspomene na 2 god druzenja i nezaboravnih 25000km na ovom sjajnom motoru. Tu sam ako nekom od novajlija budem mogao pomoći na neki nacin. Super je to motor, koji istina fabrički ima odredjene nedostake koje sam ja vremenom igrajući se uspeo da dovedem na jedan nivo gde sve to odlično funkcionise i radi bolje od fabričkog, gde je i danasnji kupac potvrdio probavši je da nema veze sa par primeraka koje je prethodno probao. Počev od sedenja, kormana, kočnica, vešanja itd.Srce mi se steglo kad pruzi ruku al sta da se radi, idemo dalje, pomeramo granice, Bože zdravlje doći će drugi ljubimac i tako u krug. Ostajte zdravo. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Novembar 1, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan @mrmiki izvini brate, zakasnio si za pola dana, voleo bi da je otišla kod tebe iskreno, ali obećao sam momku i nema smisla drugačije. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Novembar 1, 2022 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Nole Bg said: Drugari odjavljujem se iz teme, Honda našla novog vlasnika, sutra ujutru krece put Niša, a meni ostadoše prelepe uspomene na 2 god druzenja i nezaboravnih 25000km na ovom sjajnom motoru. Tu sam ako nekom od novajlija budem mogao pomoći na neki nacin. Super je to motor, koji istina fabrički ima odredjene nedostake koje sam ja vremenom igrajući se uspeo da dovedem na jedan nivo gde sve to odlično funkcionise i radi bolje od fabričkog, gde je i danasnji kupac potvrdio probavši je da nema veze sa par primeraka koje je prethodno probao. Počev od sedenja, kormana, kočnica, vešanja itd. Srce mi se steglo kad pruzi ruku al sta da se radi, idemo dalje, pomeramo granice, Bože zdravlje doći će drugi ljubimac i tako u krug. Ostajte zdravo. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Bravo Nole, Honda ti je bila pracka! Perfektan motor, novi vlasnik ce sigurno uzivati i voziti sa osmehom. Sad lagano i strpljivo preko zime, imas do proleca vremena ihaaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Novembar 1, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Nole Bg je napisao: @mrmiki izvini brate, zakasnio si za pola dana, voleo bi da je otišla kod tebe iskreno, ali obećao sam momku i nema smisla drugačije. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka @Nole BgPre 2 ili 3 vikenda smo se zadesili na koti u isto vreme....nismo se upozanli ali sam odmerio Hondu...stvarno u perfekt stanju....ako je kolega @mrmikiimao u planu ,steta sto mu je promakla ...stvarno odlican primerak... Promenio Novembar 1, 2022 član Eol 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Novembar 1, 2022 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Nole Bg je napisao: @mrmiki izvini brate, zakasnio si za pola dana, voleo bi da je otišla kod tebe iskreno, ali obećao sam momku i nema smisla drugačije. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Opušteno, nije suđeno, a i ko me šiša sto se razmišljam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5558 Napisano Novembar 1, 2022 Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Нолова Хонда је била вЈетар. Није се могла стићи. @Nole Bg не тугуј. И ја се исто тако тешко растајем са љубимцима, ал' увек дође неки други. П.С. Знао сам да не треба самог да те пустим са овим "мамлазима" што су те омађијали у Румунији. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Novembar 2, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Medju papirima koje sam uz motor dobio nalazi se i ovo... Istrazio sam letimicno, to je valjda homologacija za opruge koje su u stapovima? @Vampa Razumes li sta pise? Je li ovo generalno dokument za registraciju tamo ili ima i nekih generalija (koliko ulja i kog viskoziteta npr?) Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Novembar 2, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Javio se Vampa odmah (nije ovaj papir iznad nista nama bitno), kao i uvek uzivao sam u razgovoru sa jednom normalnom i dobrom osobom, ne poznam ga licno ali neku bliskost osecam, kao da je neko moj, Bog te tvoj A kada veru vec pominjem da kucnem i ovo, nisam neko ko Manastire obilazi ali danas me put dovede do jednog, tako lepog i mirnog. Malo vremena i krenem onako bez cilja, V. banja pa rekoh na Krusevac... Cim se prodje Gruza i ona pumpa sa desne strane (iz smera Kg-Kv) vidim put desno, zmigavac i skrenem! Selo Cestin... Nisam tuda isao, obozavam kroz sela da se vozim, polako... Da uzivam i javljam se mestanima, stanem, popricam Posle 5-6 km se ispostavlja da je ulica slepa i na njenom je kraju Manastir "Kamenac". Evo malo podataka, da ne prepricavam Manastir Kamenac — Википедија SR.WIKIPEDIA.ORG Uglavnom, divan prilaz, parking mesta pred kapijom i pravila koja vaze za sve nase Bogomolje. Izdrzavaju se izmedju ostalog i prodajom vina, rakije, melema, kozmetike, cajeva... Sva je proizvodnja i resursi njihovi, totalno prirodno. Mati Hristina dodaje da imaju i FB stranicu, moze se i poruciti nesto iz asortimana, sredom salju na adrese. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Novembar 2, 2022 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepim recima,da bude zdravlja i srece pa da obrnemo krug zajedno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Novembar 4, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan On 2.11.2022. at 15:30, N.F.S. je napisao: Cim se prodje Gruza i ona pumpa sa desne strane (iz smera Kg-Kv) vidim put desno, zmigavac i skrenem! Selo Cestin... Nemam vise mogucnost izmene posta pa moram ovako ispraviti gresku, posle pumpe put/skretanje levo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8019 Napisano Novembar 4, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Malo je sad kasno,ja skrenuo desno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21717 Napisano Novembar 4, 2022 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Opet super, vozis se i uzivas u slobodi i prirodi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8019 Napisano Novembar 4, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Šalim se ja sa tobom,dugo se ne videsmo.Budi mi pozdravljen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...