gebee&co 7912 Napisano April 22, 2022 Drug član, 2089 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pamučne krpe,tipa stara majica,ili mikrofiber krpe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano April 22, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam na kolima da ispoliram haubu. I sve bi ok ispalo da se vremenom nisu pojavile bele muzge. Polirao masinski sa k2 pastom i mlekom... i sad me strah da cackam oko motora da ne zeznem farbu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7912 Napisano April 23, 2022 Drug član, 2089 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dao predlog za ručno poliranje,tipa,krpa u ruke i trljaš,za mašinsko ipak treba malo znanja,da se zna kojom brzinom,kojim pritiskom, jer može da se upali farba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano April 25, 2022 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje jedno, jel zna neko jel pasuju lancanici i lanac sa bandita 1995-1999 na bandita 2000-2005. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano April 25, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Prednji lančanik bi trebao da pasuje posto je mašina ista, a zadnji vrlo moguće da ne pasuje jer je drugačiji tocak, pa samim tim i nosač lančanika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano April 27, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Uzeše mi haračlije 20.670 din za registraciju Bandita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StrahinjaBNS 5 Napisano Maj 2, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Piaggio x9,Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/27/2022 at 3:26 PM, Disko Nindža said: Uzeše mi haračlije 20.670 din za registraciju Bandita Preko 30 000 sa novim tablicama i saobracajnom porez je samo bio 4500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano Maj 2, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Na koji porez mislis? Nebi trebalo za matoru (20+ godina) 600-tku da bude preko 25000 sa novim tablicama i saobracajnom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StrahinjaBNS 5 Napisano Maj 2, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Piaggio x9,Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Porez na prenos apsolutnih prava. (prenos vlasnistva) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano Maj 2, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Super si prosao, kod nas u SU je jos skuplji prenos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 4, 2022 (promenjeno) Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: Deluje mi da mi se povecao nivo ulja, cini mi se da mirise na benzin al nije jak miris da bih mogao sa 100% da utvrdim. Izvukao sam iz agregata manje od pola litre i sad je na max. Ostaje mi da pratim dalje, sumnjam na slavinu jer zimus kad sam ga palio okretao sam slavinu na prim. Da bih ga lakse upalio. I eto sad mi pravi problem . Jesenas su cisceni karbovi i uradjeno vakuumiranje. Tako da bih prelivanje karbova iskljucio. Sta je dalji savet da se radi? Da li da ga provozam da ispratim da li se kolicina ulja povecava? Ili da kupim set za reparaciju slavine? I da, jedna glupa stavka. Kill switch mi stalno stoji na on, kontam da to nema nikakve veze sa gorivom? Promenio Maj 4, 2022 član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano Maj 4, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je pustio gorivo u masinu, to znaci da ti i slavina (membrana) i karbovi (igle) ne valjaju, nije dovoljno samo slavinu da sredis, treba i karburatore da sredis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 5, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Disko Nindža je napisao: Ako ti je pustio gorivo u masinu, to znaci da ti i slavina (membrana) i karbovi (igle) ne valjaju, nije dovoljno samo slavinu da sredis, treba i karburatore da sredis. Hvala. Gde mogu da kupim membranu i delove za karb? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3523 Napisano Maj 5, 2022 Malinar u pokusaju, 1690 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Disko Nindža said: Ako ti je pustio gorivo u masinu, to znaci da ti i slavina (membrana) i karbovi (igle) ne valjaju, nije dovoljno samo slavinu da sredis, treba i karburatore da sredis. Pa i ne baš, postoje situacije u kojima karb pusti gorivo iako je ispravan. Npr ako motor stoji na suncu. Ako radi lepo, ja bih samo slavinu zamenio. Ja imam neku mehaničku, jeste da se stalno cimam otvaram i zatvaram, ali nema šanse da pusti gorivo u karter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano Maj 5, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Rešavanjem i slavine i karbova imaš duplu zaštitu od poplave, što je po meni bolja opcija, naravno, nije na odmet ubaciti i dodatnu mehaničku slavinu između, onda si miran. @Zarkela imaš na KP par njih što prodaju te setove za reparaciju slavina/karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 5, 2022 (promenjeno) Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Motor lepo radi. Ostro na dodavanje gasa i lepo vuce. Sva sreca pa stalno nesto gledam oko motora. Sad mi je veca muka naci i namoliti majstora, slavinu mogu sam uraditi al karburatore nikako. Poludeo sam juce. Celu noc nisam spavao, a taman sve sredio ulickao i isplanirao put Nece pa nece. Prosto ne znam vise kako preko zime da ga sacuvam, palio sam ga povremeno i opet problemi na pocetku sezone. pre 24 minuta, Disko Nindža je napisao: Koju slavinu dodatnu da kupim, promer i gde? Promenio Maj 5, 2022 član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano Maj 5, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Promer treba da bude kao i sve ostalo u sistemu, dakle 8mm, ja sam ih nalazio na KP, a imaju i u motobikeshop.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 5, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Disko Nindža je napisao: Promer treba da bude kao i sve ostalo u sistemu, dakle 8mm, ja sam ih nalazio na KP, a imaju i u motobikeshop.rs Hvala, nazvacu ih i videcu u KI sta ima. Nazvao sam par prodavnica, manje vise moze da se nabavi set za reparaciju. Prvo cu krenuti od slavine, danas cu skinuti rezervoar da vidim da li pusta. Ulje koje sam izvadio iz motora ima isti viskozitet kao i novo ulje, sipao sam u tacnu i upalio upaljacem nema efekat benzina. Ostalo je da ih uporedim na papiru. Znam da sam prilikom zamene sipao malo vise ulja al se ne secam da je pola litre bilo vise. Videcu da porucim set za reparaciju pa nek stoji i ako nije do slavine. Karburatori kad su radjeni su bili u dobrom stanju. Nije ni jedan pustao, jedino da preko zime nije nesto otislo, al sam ga opet svake druge nedelje palio. Ne znam ni sam, mozda je moja paranoja ali bolje biti vise na oprezu nego samo gas. Onda cu staviti i tu malu slavinu pa cu zatvarati svaki put kad ga ostavljam da duze stoji. Moje pitanje, ako je slavina ok. Da li moze da pusta gorivo onda samo na karbovima? A potrosnja mu je u normali kao i do sada. I da li se nivo ulja moze povecati ako se vozio jer je ulje menjano pred zimu i nivo vozen od tad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10434 Napisano Maj 5, 2022 Hronični Motociklopata, 7307 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja kontam ne može da napuni mašinu, jer ako slavina zatvara to je to, sve kreće od slavine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4227 Napisano Maj 5, 2022 motoras, 2452 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako slavina pušta, a karburatori nemaju drenažu benzin curi iz karba u cilindar, prolazi pored karika i puni karter. Ako slavina pusta, a karburator preliva (ima drenažu) benzin curi napolje po mašini. Ili u cipele. Dobro rešenje je električni ventil za benzin koji se koristi na vozilima sa pogonom na tng. Vakum radi normalno, a ako zakaže ventil ne dozvoljava da gorivo curi nekontrolisano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 5, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nema curenja napolju benzina. Majstor koji je radio karbove kazu da su bili u savrsenom stanju. E sad, za 4 mesec stajanja da li mogu da zveknu to ne znam. Sve moze u principu. Danas cu da skinem crevo sa slavine i da vidim da li pusta. Fazon sto ga ja vozim babacki, 110-120 ne idem preko. Mozda treba i malo masina da prodise da ga ne davim previse... Javljam u svakom slucaju sta sam uradio. pre 14 minuta, stari roker je napisao: Dobro rešenje je električni ventil za benzin koji se koristi na vozilima sa pogonom na tng. Vakum radi normalno, a ako zakaže ventil ne dozvoljava da gorivo curi nekontrolisano. Da li imas semu kako si to povezao?, Slazem se da je dobro resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4227 Napisano Maj 5, 2022 motoras, 2452 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam šemu, ali ventil stavis između slavine i karburatora. Struju mu dovedeš sa osigurača koji je pod naponom kada daš kontakt. Znači, daš kontakt - ventil se otvori. Kad upališ motor vakum otvori slavinu. Kad je ugasen motor i oduzet kontakt, ako slavina propušta ventil je zatvoren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 5, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu onda i to da ubacim. Mada sam vise za mehanicku slavinu, jer ako crkne ventil onda nece moci da upali pa ce onda da radi gur gur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Maj 5, 2022 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti ventili imaju opciju i da se mehanicki otvore tako da bez brige sto se toga tice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1551 Napisano Maj 5, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko sliku koji tip ventila, jer ih ima vise vrsta? Kad ga opravim ima da bude opremljen ko MIG Samo da ne poleti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...