Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Bandit 600

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1731 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Jbg, ima i toga što je taj isti motor kod mene od februara 2015. i što mi dunulo da u neko skorije vreme zamenim jabuke pomorandžama i sl.

Ono u šta sam siguran je to da ni sa jednim "novim" motorom neću moći da predjem toliko km za toliko malo para kao sa ovim banditom s 600 iz 2001.

Motor je kao nakovanj, prost i jednostavan, kvarova bez...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7443 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Zlatna sredina, nije ni previše prost i zastareo, a nije ni haj-tek napucan i zakomplikovan.

Što se tiče snage, došlo je takvo vreme da ne zaostaje mnogo za današnjim motorima, sad su u modi paralelni dvocilindraši 650-700ccm sa 70-ak ks, sve nešto krenulo unazad, ludilo...

• Malinar u pokusaju, 1731 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Pa ako gledaš sa aspekta tehnologije i korišćenih rešenja, jeste zastareo, jer mu je komplet mehanika sa kraja osamdesetih godina prošlog veka.

Ako gledaš sa stanovišta pouzdanosti, još uvek je tu negde ok, ima "samo" dvadesetak godina, a znamo koliko su dugotrajni japanci.

Ne mešaj babe i žabe, da danas naprave rednog četvorocilindraša od 700 kubika, imao bi lagano 150 konja sa današnjim tehnološkim rešenjima.

Promenio član milomir22

• Drug član, 1053 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Pa dobro, to su razlicite klase motora. Nije uopste po meni za poredjenje. Bandit je prostran i moze lepo da se smesti, pogotovo suvozac. 

• Integrisan, 9835 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Na svome sam povisio sediste za 3cm, samo mi je pogorsalo polozaj sedenja.

Jeste manji ugao nogu, jeste zadnjici udobnije ali sam morao dodatno da se "spustim" do guvernala..

IMG_20180415_111034.jpg

• Sviđa mi se 2

pre 10 minuta, milomir22 je napisao:

Ne mešaj babe i žabe, da danas naprave rednog četvorocilindraša od 700 kubika, imao bi lagano 150 konja sa današnjim tehnološkim rešenjima.

Pre 20 i kusur godina GSXR 750 K1 je imao 140ks , da budem tacan 2001 godine :D 

Ali stvar je u tome da je tehnologija dosla do tacke da nema vise smisla povecavati snagu i brzinu motora kad i onako 80% ljudi to ne zna da iskoristi, i sad se bukvalno vrtimo u mestu, eno Honda pravi paralelni twin 700ccm sa navodnih 95ks za novi Transalp i Hornet... mada kad razmislim mozda je i tako bolje, koji ce ti 150ks, 100ks je optimum.

• Podržavam 1

pre 14 minuta, N.F.S. je napisao:

Na svome sam povisio sediste za 3cm, samo mi je pogorsalo polozaj sedenja.

Jeste manji ugao nogu, jeste zadnjici udobnije ali sam morao dodatno da se "spustim" do guvernala..

IMG_20180415_111034.jpg

Koliko si imao do sad motora :lol2:? U svakoj temi imas po jedan motor koji si posedovao. Zanimljivo bi bilo da otvoris temu o svim svojim motorima, pa po hronologiji. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 9835 postova
  • Motocikl: ---Honda---

"82 sam godiste a vozim od osnovne skole. Ima motora koje vrv noviji vozaci nisu videli ni culi (nsu pretis 175, kao klinac sam dao gitaru za njega, jawa 175 sport, poluga menjaca je sluzila i kao kurbla... :D )

Jednu bezveze pitanje. Kako da brzo nastelujem far, visinu snopa kad mi sedne nazad suvozac? A da ne skidam far. Imam jedan zavrtanj, on je za pomeranje fara levo desno, ali nemam ili nisam nasao za gore dola

Ima tri srafa koja drze far. Malo bas nije prakticno resenje. Sta odem na put pa srafim far :stabre: mislio sam da mi jedostaje mozda opruga da se srafcigerom mooze fino stelovati. Moram skisliti da mogu da menjam polozaj dok sedim na motoru, mada to ce biti tesko izvodljivo

Promenio član Zarkela

Jbg, takvo je kakvo je, jednom namestis i miran si, meni je negde zlatna sredina, ok je i kad sam sam i kad je suvoacica nazad, mada nocu svakako retko kad vozim, izbegavam maximalno nocnu voznju.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 345 postova
  • Motocikl: Aprilia ETV

600 s 2002, svetlo crven, super ocuvan, ima tri kofera, centralni stender, fabricki auspuh...

Koliķo on vredi ?

Imam neku zamenu, ne znam da li da ga uzmem... ?

I da li se moze po broju sasije utvrditi tacno godiste ?

Tesko je dati odgovor, cene su sad merilo na oglasima. Zavisi koliko ima opreme i koliko zelis da platis bandita. Ja licno, bih dao za 2002.god 2200 evra. Al ne pitam se ja, vec trziste. 

@Surla85 ako izgleda kao moj Bandit par postova gore onda je to dvojka MK2 model 2000-2004 god. Centralni stender nije dodatna oprema, to svaki ima.

Zavisi kakvi su koferi i nosači, nije isto ako je nosač neka ružna budževina i kineski koferi ili neki kršten nosač kao Sebin ili Givi, Kappa...

Što se tiče cene, slažem se sa kolegom Zarkela-om, 2200e, može još koja stotka gore al da bude baš baš top stanje.

Promenio član Disko Nindža

• Drug član, 1587 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Juče i danas sam se zezao oko ugradnje pokazivača stepena prenosa i pošteno se namučio da sve te kabliće provučem, da se ne vidi ali rezultat mi se sviđa.  8)

IMG_20221105_103120.jpg

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2212 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Surla85 ako sumnjaš u godište,zamoli ga da skine bočnu crnu plastiku,ne može da se ošteti,na njoj ima datum kada je izlivena,dodaš +,- šest meseci i to je to.

• Zainteresovan, 499 postova
pre 17 minuta, Surla85 je napisao:

A da li moze po broju sasije da ocitam godiste ?

Mozes u nekom od VIN decodera na netu. Probaj ova dva, provereno rade.

WWW.VINDECODER.PL

Universal VIN Decoder. Decipher VIN number. Specifications, equipment, analysis of the correctness of the VIN number.

WWW.CYCLEPEDIA.COM

Free Motorcycle, ATV, Side by Side, Scooter VIN decoder & lookup. Find out the year, make and model from your vehicle identification number (VIN). Accurate.

Samo ukucaj broj sasije i dobices sve osnovne podatke. Nemoj da te buni ako godiste bude tipa god. dana starije nego u saobracajoj, cesto je tako upisan datum prve registracije umesto pravi datum proizvodnje, zavisi iz koje zemlje je uvezen i nije nikakva mutljaza.

To ti je jedino 100% tacno sem ako nije prosao kroz sabac pa se malo igrala deca sa brojevima :D

Promenio član MarkoMoto

pre 43 minuta, Surla85 je napisao:

Krsteni su koferi.

Znaci sa koferima oko 2500-600 ?

Pre možda 2300-400 plafon, preko toga mi nema smisla davati za 20 godina staru Bandit dvojku, prenaduvane su cene.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja