Jump to content

Moto Zajednica

poljubih asvalt i ja

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 400 postova
  • Lokacija: Ptuj - Slovenija
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Evo mene ponovo sa losim vestima,prosle nedelje su mi se prsti inficirali i naglo poceli da crne,morali su hitno da ih amputiraju,palac i dva prsta do njega da ne bih dobio sepsu.

Necu moci vise nikada da potrcim(to mi je bio veliki hobi) a i pitanje je kako cu hodati uopste.

Katastrofa,evo me u bolnici,malo placem pa se smirim i sve tako u krug:((((

 

Žao mi je da ti se to desilo ali sad glavo gore :takoje:

Evo da ti ispričam moj slučaj ispred 10 godina. Nikad nisam pušio, izbegavao alkohol držao se zdravog načina života, hranio se kvalitetno i zdravo, imao familiu - dvoje djece,... Bio sam takoreči na višku snage i u 39 godini mi na skijanju pukne aorta. Da pravo si pročitao - puknula mi aorta i doživio i preživio sam disekciju aorte tipa B. Ako slučajno znaš to je još i danas 97 posto smrtni izhod. A ja sam bio statistički jedan od trojice koji to prežive. O bolovima ti neču govoriti jer su bili neopisivi. Bio sam 43 dana u bolnici, operisan, stavili mi stent u aortu, pa se posle nešto zakompiciralo ali se na kraju za mene ipak sve dobro završilo. Lečio sam se pune 3 godine. Doktori su mi obečali da ču izgubiti desni bubreg ali da pljunem još ga imam. Posle 3 godine me penzionisali. Da mi se život promenio jeste ali danas dosta normalno živim i sretan sam za svaki dan koji mi je poklonjen posle tog slučaja. Čak sam počeo da skijam ponovo. Istina dosta pazim ali skijam. Tako češ ti i da trčiš.

Ako ti nešto znači imam jednog dobrog druga, radili smo zajedno u Grazu 10 godina ali je šečeraš i nije se držao doktorskih uputstava. Sam sam mu nebroj puta govorio nek sluša doktore ali on tvrdoglav. Dobio je rane na nogama, pa so mu posle nekog vremena odsekli palac na jednoj nozi, pa posle godinu još ostale prsteve, dok nije shvatio da nema više zezanja i počeo je da se strogo drži uputstva doktora. Danas skoro normalno hoda ali si je preko krankenkase sredio da svakih 6 meseci dobije nove ortopetske cipele, koji su napravljeni baš za te svrhe ako ti fali palac na nozi,da se može normalno hodati. Ako ti živiš i radiš u Belgiji sigurno če ti doktori srediti ovakve cipele i veruj mi za neko vreme češ normalno hodati. Još jedna napomena Taj moj prijatelj je zbog amputiranih prstiju postao invalid 1 kategorije i u Austriji ga penzionisali. Ako ti uz mastnu odštetu, koju češ dobiti zbog karambola prouzrokovane invalidnosti središ i penziju, onda si veruj mi pobednik do kraja života. Penzija će ti biti najmanje velika ko plata + dodatci za invalidnost, negu,...+ svake godine najmanje 2 put neke terme i rehabilitacija, nove cipele + svi dodaci koje invalidi mogu i imaju pravo da koriste. Videt češ neče biti loše.

Ali sada, kao što sam reko - glavu gore. Imaš familiju koja te podržava i stoji uz tebe. Ti bolovi če brzo proči. Da če biti drugčije bit če ali češ za neko vreme normalno da živiš, trčiš,... Još češ i motor da voziš. I to je bit svega. :zdravo:

  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 177 postova
  • Lokacija: Draganici, Raška
  • Motocikl: BMW R 850 R

" sinovac, kolega, bajkeru,...glavu gore" i ja sam u udesu (traktorom) izgubio palac desne noge. Niko to ne primecuje. Ja i dalje, bez obzira na nedostatak PALCA i moje

godine, vozim motor, potrcim, kad ustreba skocim, skijam da samo prssti i po celcu i po hupserima.

Nedostatak PALCA...problem dok se vodi ljubav, imas samo jedam da zakaciss za ivicu kreveta pa "guras" malo ukrivo...

Meni je osiguranje za tu invalidnost isplatilo 280e. Vidis i nije to neka steta, bar za Srbina i u Srbiji...tako da... opet ti kazem glavu gore, motordzijo.

  • Podržavam 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 503 postova

Šta bre 2 meseca mirovanja?

 

Koja bre 2 meseca? Čega? Bre nisi izgubio nogu... Kakvo mirovanje? Jel' zašivena rana? jeste. Jel' to zaraslo? jeste. Zbog čega mirovanje?

 

Odma bre na noge, štake i polako do prodavnice u nabavku, smeće, djeca u školu ... Nema tu mirovanje ...

 

Glupost...

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1277 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Hvala vam,kako koji dan prolazi,sve vise prihvatam stvari kakve jesu,iz ove koze nemam gde...

 

Pitanje za kolegu koji je izgubio palac,koliko ti je trajao oporavak i da li si imao otok,kod mene je na mestu gde se palac zavrsava neki otok koji je tvrd kao kamen i cim spustim nogu ili probam da se oslonim celo stopalo mi pocrveni od dotoka krvi i osecam pritisak i ukocenost kao da ce da mi pukne stopalo a taj otok naraste,ovo je razlog zasto su mi doktori rekli da cu morati da mirujem jos 2 meseca ,mada ni oni mi nisu mogli objasniti zasto se ovo dogadja..

 

A sto se tice sexa,razmisljao sam o tome da necu imati dobar oslonac,mozda je resenje da se ne skidaju cipele:))

 

Za kolegu iz Slovenije,,taj tvoj prijatelj nema prste na oba stopala?Ako on moze da hoda,valjda cu i ja moci,a sto se tice invalidnosti,nisu Belgijanci bas mekani,malo sam jurio po netu,za palac priznaju 10% a za sve ostale prste po 5% sto znaci da cu imati 20% ukupno,ali dobro,iskreno i navikao sam da radim,prosto bih se lose osecao da nemam neku obavezu,a i za posao koji radim je dovoljna samo desna noga(autobus automatik) tako da cu se tesko izvuci od toga.A sto se tice motora,hmmm,mislim da ce mi definitivno trebati vremena da se ponovo usudim da sednem,mozda i nikada vise,vreme ce reci svoje....

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Pratim,znam za tu devojku.Ne znam caljda cu i ja naci snagu da prebrodim ovo.Malopre sam pokusao prvi put da stanem na noge,ravnoteza ista kao kad posle flase rakije izadjes iz tople sobe na hladan vazduh da pisas,da me nije fiziotetapeut zadrzao,razbio bih glavu.

Mnogo zajebano:(((((((Najgore mi je sto mi je keva u srbiji,treba da mi dodje u redovnu godisnju posetu,a ja joj nisam ni rekao da sam imao udes a kamoli da nemam prste

 

Drzi se kolega, nadam se da ces se oporaviti sto pre i nastaviti dalje. I moj cale je odsekao palac motornom testerom na poslu, uspeli su mu nekako prisiti, mada nema nikakvu funkciju. Isao je na stakama neko vreme sada je ok. Kaze na pocetku je malo zeznuto balansirati :). Sto se tice motocikla, i ja bih se dobro zamislio da li ikada ponovo sesti. Potrebno je, osim znanja, mnooogo srece na koju ne mozemo nikako uticati. Pozdrav i sve najbolje! :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 503 postova

Potrazi savet fizioterapeuta. Sve sto budes radio na tim vezbama sa fizioterapeutima u principu bi trebao da naucis tamo, a da radis kuci do iznemoglosti. To je jedini nacin efikasnog oporavka. To sto ti se stvorilo mozes i sam da resis laganim masazama. Prosto osetices sam sta ti prija sta ti smeta. Raspitaj se sta je tacno to sranje koje ti se stvorilo pa resavaj.

 

i napred samo napred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 368 postova
  • Lokacija: Aleksandrovac
  • Motocikl: Honda CBF 600 N; Honda Silver Wing 400; Honda Pantheon 125

Jbga, takva s*anja se desavaju. I ja sam imao saobracajku pre 3 meseca, nisam se ozbiljnije povredio kako je moglo da bude, i zahvalan sam Bogu sto sam ostao ziv. Treba uvek biti pozitivan, ko zna zasto je dobro to sto se desilo. Imas pored sebe osobe koje te vole i kojima je stalo do tebe i zbog toga treba da budes srecan, je*es jedan-dva prsta. Nadam se da ces se uspesno i brzo oporaviti. :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1452 postova
  • Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

"Policajci su mi rekli da kada su ga pitali zasto je vozio u pogresnom pravcu da je odgovorio da zivi na drugom kraju Belgije i da je bio ubedjen da vozi u dobrom pravcu..."

Mozda je taj Belgijanac stvarno iz drugog kraja Belgije, tacnije iz Britanskog kraja... U tom slucaju on i jeste vozio u dobrom pravcu... Mada je smer malkice diskutabilan...

Malo se salimo, ne zameri, a tebi zelim da se sto pre vratis medju nas 100%. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 177 postova
  • Lokacija: Draganici, Raška
  • Motocikl: BMW R 850 R

Otok nije problem, vazno je da rana zaraste. Da se smanji mogucnost infekcije. Ja sam se vratio poslu cim mi je lekar potvrdio da je opasnost od dalje infekcije prosla, koliko se secam nije proslo ni mesec dana od amputiranja palca. Istina otok je trajao dugo. To mesto "koren" palca je: tvrdo, zadebljalo, crveno, svrbi cesto, nije "lepo"...

i dan danas. Odaberi udobnu obucu, hodaj normalno, pomalo ako boli, trpi i samo napred. Otok polako nestaje.

Kad si kuci, dok odmaras i nocu previjaj to mesto listom kupusa svezeg koji prethodno izbockas vrhom noza. Ne brini brzo ce poceti da ti govore "pa ti vise ne copas".

Ubrzo bices ti onaj stari, munja i motordzija.

pzd sa KOPAONIKA

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1277 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Moram pokusati to sa kupusom,ali prvo cu sacekati da skroz zaraste rana,sutra treba konce da vadim.Mislim da cu ipak ja malo teze hodati od tebe,posto meni fale jos dva prsta pored palca,ali dacu sve od sebe da prohodam ponovo..0plac.gif

 

Pozdrav iz Belgije

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1665 postova
  • Lokacija: Cacak
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Slusao sam price da su ljudi imali problem sa stabiloscu i zbog malog prsta (ko bo rekao da nesto tako malo moze da zajebava i toliko znaci), ali uz pomoc svemoguceg mozga i nekog sitnog ortopedskog uloska, ubedjen sam da vrlo brzo neces ni kontati da imas manjak noktiju za pedikiranje :-)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 177 postova
  • Lokacija: Draganici, Raška
  • Motocikl: BMW R 850 R

Operi list kupusa i previjaj odmah slobodno. Stavljao sam ga i na zivu ranu, utisak, pravi melem. Opravdano mislis da su drugi u prednosti. Moj prst do "palca" je obicna kuka i tako kriv, vise smeta no sto koristi. Ponavljam ti, samo odaberi udobnu obucu i na straftu, setaj. Odaberi neku lepu muziku "dohvati" zenicu za struk ...zaplesi sa

njom, za nju...kladim se da mozes. Trgni se, "pekmezu". "covek je trvrdji od psa" videces.

Upoznat cemo se do leta, na motorima naravno.Leto. To ti je dok udaris "dlanom o dlan".

ps LJut si na motor. Imao sam veci razlog od tebe da mi motor bude kriv i da se durim na njega. Davne 99te...polomio sam zeni butnu kost, moj preostar ulazak u krivinu, obaranje maximalno,

za nju iznenada... od straha spusta nogu, patika ne proklizava no prenosi udarac asfalta, odpozadi, rol bar je zaustavlja...butna kost neizdzava. Nismo pali. Zaustavljam, ona u grcu klizi sa sedista. Tog dana sam se vratio sa ratista, nagledao se i proziveo svasta te mi je odmah bilo jasno da je povreda ozbiljna. Usledila je cela godina bolovanja. Prosla je jos jedna i ona je ponovo sela iza mene SAMOVOLJNO. Na motor naravno. Zasto ??? to motordzijama ne treba objasnjavati a onima drugima i ne

pokusavati. 1neznam.gif1zdravo.gif

  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1277 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Uh ne znam sta da kazem,valjda ce vreme sve zaleciti,i ne razmisljam o vracanju na motor,sad mi je prioritet vracanje na noge :zvizduk:

 

P.S Kupila mi zena kupus,veceras stavljam obloge pa javljam ima li kakvih promena

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6914 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Da nisi imao cizmu mozda bi ostao bez celog stopala. Samo nastavi da postujes i verujes u sebe, sve ostalo vodi do degradacije karaktera.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jbt, koji je to udarac bio kad je cizmu smrskao. A ja ponekad po suncu obucem ove cipelice i pri tome se svaki put pomalo zabrinem za zglob, a prsti mi ni kraj pameti nikad nisu pali. :ups:

 

dainese-vera-cruz-shoes.jpg

 

Bojim se da ce ostati "u odlicnom stanju" dugi niz godina....

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1277 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

ne igraj se komso,cizma glavu cuva,ne znam kako se ubacuju slike na forum,da vidis na sta lici moja cizma,raspadnuta sa svih strana.Zalim jedino sto nisam imao one kros cizme,one bi mi mozda sacuvale prste.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1277 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Obicne moto cizme poluduboke,sad cu probati da ubacim sliku.Ovo sto se na slici vidi to je pukotina sa gornje strane,od koje mi je stopalo raseceno sa gornje strane ali nije pukla nijedna kost,a glavna povreda je dosla sa donje strane od polugice menjaca,menjac mi je u stvari i rasturio prste..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3546 postova
  • Lokacija: Niš / Donji Adrovac
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Pratim od početka šta ti se dešavalo!

Nisi baš dobro prošao, ali je sve ovo daleko od onog kako je moglo da bude i nemaš razloga za samosažaljenje i padanje u nekakvu depresiju.

To što ne možeš da potrčiš je neuporedivo bolje nego da si (nedaj Bože) ostao trajno vezan za krevet.

U situaciji sam da imam dosta prijatelja koji su izgubili neki deo tela (ili je neki deo tela izgubio funkciju).

Ovo se dešavalo uglavnom u ratnim dejstvima ili prilikom skokova padobranom ili letenja paraglajderom.

Svi su nastavili da žive gotovo neizmenjenim načinom i nisu se predavali očaju.

Najtipičniji primer je Goran Todorović-Faca koji je u udesu prilikom skoka padobranom povredio kičmu (pokidao moždinu) i ostao paraplegičar. I sada skače padobranom (u tandemu) i bavi se ronjenjem. Drugom drugaru (Saša-Kuka) detonator otkinuo ruku do ispod lakta, namontirali mu protezu-kuku i još godinama ostao u aktivnom sastavu 63. padobranske brigade. Više njih nagazili na mine pa ostali bez stopala ili kompletne podkolenice. Sa protezama nastavili da žive gotovo kao i pre nesreća. Bavili se padobranstvom, planinarenjem, skijanjem. Jedan nakon penzionisanja radio kao taksista.

Drugar i kolega bajker Goran-Fonza (do skoro bio predsednik srpskog dela kluba Noćni Vukovi), u ratu ostao bez noge do kuka, sada vozi "trajk " i bez problema ide i na ture od više hiljada kilometara.

I ovde na forumu imamo čoveka iz Slovenije, (bivšeg teprezentativca Jugoslavije u padobranstvu) kome su znog povrede kičme noge potpuno van funkcije. Čovek živi, vozi qvad, radi, ...., komentariše na forumu i ni po čemu ne pokazuje da je nečim hendikepiran. Tako treba!

Uostalom i ja sam imao često povrede koje su ostavile posledice, pa često ne mogu ni da ustanem, a o trčanju više i ne razmišljam. Pa ima brate dosta lepih stvari da se radi a da ne mora da se trči.

Nego gledaj ti da se fizički opraviš što više i mani se crnih misli jer za to nemaš valjanih razloga.

Nešto si izgubio ali ti je sasvim dovoljno preostalo da možeš da nastaviš, a tvoje je da iskoristiš šansu koju si dobio.

  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1277 postova
  • Lokacija: Staze i planine
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Mislim da ce mi biti lakse kad zaraste rana i kad budem ponovo na nogama,i kad sam vidim sta cu moci a sta ne,ovako iz kreveta ne vredi da nagadjam,samo znam da kad se dignem iz kreveta da 5 dana necu sesti a kamoli spavati:))

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja