Жарић 1148 Napisano Septembar 24, 2013 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Patetično ili ne,ali zvuči Andrićevski.Bog neka te čuva! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1089 Napisano Septembar 24, 2013 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kada se budeš vratio, ni ovde neće biti isto kao kada si polazio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Septembar 24, 2013 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan @severian Gde obicno spavas? U satoru ili u smestajima? Vidim da te je dosta ljudi ugostilo, ali verujem da nisi svake veceri nekome gost? Gde nocu ostavljas motor i kako ga fizicki osiguravas? Kolika ti je neka prosecna krstareca brzina? Pitam, posto si negde napomenuo da se Helge "vuce" 100km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 24, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Severian je stigao u Almaty. Javiće se kad bude u prilici, verovatno u toku sutrašnjeg dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 24, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan uz obavezni update mape Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 24, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan uz obavezni update mape Živ sam, zdrav sam, vozili smo k'o blesavi i uštedeli ceo jedan dan, evo ovde je 4h ujutro i još ne spavam od adrenalina . Inače, baš se lepo slažemo nas trojica, uvozali smo se perfektno i mnogo mi je krivo što se od Almatija (Alma Ate) razdvajamo. No, odlučili smo da uzmemo kratak odmor, da provedemo ovde par dana, servisiramo motore i još se malo družimo, a onda kud koji mili moji... Mapa trenutno izgleda ovako: Napredujem, napredujem, zar ne? PS: ovo desno (istočno) 150km od Alma Ate je Kina... 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 24, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan @severian Gde obicno spavas? U satoru ili u smestajima? Vidim da te je dosta ljudi ugostilo, ali verujem da nisi svake veceri nekome gost? Gde nocu ostavljas motor i kako ga fizicki osiguravas? Kolika ti je neka prosecna krstareca brzina? Pitam, posto si negde napomenuo da se Helge "vuce" 100km/h. Spavam gde stignem. Pod šatorom, u gostima, ali najviše po raznim jeftinim ćumezima . Gde je skupo više kampujem, gde je jeftino jurim dobre hotele i regenerišem se. Na ovakvom putu moraš da se vratiš korenima ljudske civilizacije, tj. da budeš vrhunski oportunista . Inače, da nemam proklete alergije verovatno bih kampovao skoro svako veče, prosto naučio sam da jako volim taj osećaj. Nemam pojma za brzinu. Od 40 do 140 (za više ne priznajem javno ), kako kada i kako gde, kao što rekoh ranije vozim uvek u svojoj zoni komfora, a to zavisi od podloge i kvaliteta puta, doba dana, mog raspoloženja, umora i bar još tri na karte... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Septembar 25, 2013 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred Seve, utabaj nam dobro staze kroz taj Kazahstan i Kirgistan za sledecu godinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 25, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... PS: ovo desno (istočno) 150km od Alma Ate je Kina... A to je ono gdje izbijemo kad propadnemo na drugu stranu planete. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 25, 2013 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan E znaš šta - baš ti je sran*e tamo, jel' da? Ti moraš da se mučiš preko tih vukojebina, da se smaraš sa kojekakvim strancima, da razmišljaš gde ćeš noćiti i tako dalje... . . . . . . . P.S. Svako jutro uz jutarnju kaficu, dok spremamo jedno "štene" u školu a drugo u vrtić žena i ja proveravamo dokle si stigao I zamišljamo neko buduće leto kad ćemo se otisnuti na sličan put. Ipak dok nam klinci malo ne porastu, i dok im ne postanemo dosadni matorci, ovakvo putešestvije biće san. Srećom pa ima dosta toga da se obiđe i vidi i malo bliže Nek te sreća na putu prati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Septembar 25, 2013 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde svrati malo do Pekinga kad si vec tu, sto ti tesko, posle mozes brodic do Japana, pa posle nedelju dana, brodicem do LA, pa preko kontinenta do Washingtona, i onda brodic do FRA, preko Italije pa trajektom Montenegro, i palacinke na Zlatiboru, i kod kuce si. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1947 Napisano Septembar 25, 2013 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Seve! Samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darth Nihilus 0 Napisano Septembar 25, 2013 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čoveče, svaka čast! Oduševljen sam putopisom! Neka te sreća prati gde god te put nanese! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 25, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego najpre obradim i potom pošaljem sve fotografije prethodnih etapa, moram sa vama da podelim jednu crticu iz današnjeg dana, koja na svoj mali način pokazuje koliko su ovakava putovanja u suštini romantična i divna: Evo nema ni 48h kako sam u Tarazu spavao na zemlji, a danas smo (Vernerovom zaslugom ) upoznali prvakinju ruskog pozorišta Ljermontov u Almatiju (naljbolje pozorište u gradu, fensi i elitističko skroz, u najpozitivnijem smislu te reči) i sutra ćemo biti počasni gosti na njihovoj predstavi (tj. ako me puste u patikama, koje jedino imam ). Od prašine i prljavih ćumeza, do susreta sa ambasadorima i počasne lože najboljeg teatra u lepom Almatiju, kao i svi oni divni ljudi kod kojih sam bio gost i sa kojima sam se usput družio, ta širina i raznolikost - eto, to su lepote ovakvih putovanja! Kada malo razmislite, shvatite koliko je ova planeta divna, a ljudi u osnovi dobri! I da ne ostane sve u ovom patos tonu, evo jedna slika za mog druga Mimija: Vidiš burazeru i za tebe bi se našlo da staviš pod zub nešto... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 25, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Heheh , bas umiljato tele Imaju oni i one lepe i umiljate jage Siguran sam da sa uzivanjem isprobavas svu lokalnu kuhinju na koju naletis (makar to bili gusteri ili kakvi crvi ). Jok ja brate, dok ne probam lava, za mene svinja kralj zivotinja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Septembar 25, 2013 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: BRAVO !................kaciga dole........ Sve najbolje i samo tako nastavi, pozitivan si ........to je vrlo vazno, samo nastavi......... Svi mi, verujem, koji pratimo tvoj put dajemo ti nasu bezreservnu podrsku........onako misaonu......nematerijalnu.........nadam se da osecas koliko ljudi te prati i podrzava...... To ti samo dokazuje koliko si u pravu sto si na ovakvom putu...... Veliki drugarski pozdrav uz najbolje zelje za nastavak puta...... Pozdrav, Marokanac :zdravo: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 25, 2013 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Tu ti je Kina. Aj` to malo teze, al` ne reci da ces Mongoliju da promasis?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 26, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tu ti je Kina. Aj` to malo teze, al` ne reci da ces Mongoliju da promasis?! Na ovom putovanju ne idem u Mongoliju. Manji razlog je što je već kasno za to (nije više suva sezona), a veći razlog je što ću Mongoliju voziti na sledećem putovanju. Sada sam preskočio i Uzbekistan i Tadžikistan, kao i fenomenalni Pamir highway, sve je to ostavljeno za sledeću rutu. Ali da ne pričam o tome dok ovaj put još traje. No, kada se jednom zaraziš virusom ovakvih putovanja više nije pitanje kada i da li, nego samo KAKO (ta reč se obično piše u količini potrebnih novčanica i broja dana) . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 26, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svi mi, verujem, koji pratimo tvoj put dajemo ti nasu bezreservnu podrsku........onako misaonu......nematerijalnu.........nadam se da osecas koliko ljudi te prati i podrzava...... Hvala na podršci! Podrška svakome znači, meni sigurno... Jedan od motiva za ove putopise jeste i želja da podstaknu ljude na put. U poslednjih par godina eto to se dogodilo sa našim prelepim okruženjem, mnogo ljudi je počelo da putuje po Albaniji i naročito Rumuniji (mada tu treba dodati i nepravedno zapostavljenu Bugarsku), a počelo je sa nekoliko putopisa na forumu. To isto važi i za ova dalekometna putovanja - vreme je da se stiker Srbije (i okruženja!) češće viđa po raznoraznim svetskim moto destinacijama, više smo nego spremni za to i imamo dosta kvalitetnih ljudi sa svim potrebnim veštinama i osobinama! Ne mora to uvek da košta mnogo, tj. kada se ne ide na zapad (gde samo za benzin treba pravo malo bogatstvo). Inače, ovde je jutro i krećem da servisiram motor (redovan servis). Juče smo izmolili, nećete verovati, ni manje ni više nego DUCATI dilera da nam da ćošak u svom dvorištu, kako bi na miru radili na motorima i na odgovoran način odložili staro ulje. Pre toga nas je bmw ladno odbio, videh preko puta Ducati, rekoh "hajde da probam" i eto. FIni ljudi, a ovi BMW dileri (Astana motors) sa nosom podignutim ka nebu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 26, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Bas me cudi za BMW dileri da su takvi Samo napred, odlicno vam ide( Violeti i tebi). Slike su super kao i text koji ih prati. Lagano se blizi oktobar i vreme da se vrces iz tih zabiti, nemoj da te negde zaveje pa moras da kupujes lance i sprej za odmrzavanje sajbne 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Septembar 26, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Kakva reklama za BMW: dva njihova motora se servisiraju u DUCATI predstavnistvu vizavi BMW dilera!?! To treba slikati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 26, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa Ducati najbolje razumije kakva ih je muka stisla. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 26, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakva reklama za BMW: dva njihova motora se servisiraju u DUCATI predstavnistvu vizavi BMW dilera!?! To treba slikati! Fini ljudi, ovi u Ducatiju, čak su nam i Ducati priveske poklonili i dali nam da operemo motore (šampon, vodu, sunđere, sve...). Mada, Helgea su odrali za ulje - 6l motula uzeli mu 200 Eur!!! Do malopre sam ga zezao (ko te šiša bogati norveški moreplovče kada si preopušten!), jer me zeza već 5 dana što sam nosio ulje iz Srbije ... Inače, besan sam k'o ris, jer sam napravio neviđenu glupost. Konjina uzela da doteže žbice na točkovima, Hebala me potreba da uvek i sve uradim perfektno, bilo je skoro dobro. Zaboravio mali inbus (da otpustim vezu), rekoh 'ajde da dotegnem samo malo i naravno pukne mi jedna žbica!!! Sada sam toliko ljut na sebe, da me čak ni ova dvojica ne zezaju... BMW x točak bi trebalo da može da ide i bez jedne žbice, čak i po rupama, čak i ako sam težak (prednji točak je u pitanju), ali baš mi nije trebalo da sledećih 10k km i o tome mislim... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kamikaza79 34 Napisano Septembar 26, 2013 U prolazu, 42 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 '93-Otis`o za plocice, Yamaha TDM 900 `05 Prijavi odgovor kao problematičan E, sad kad sam vidio satorsko krilo ugodjaj je potpun Samo nemoj da se sikiras, dva lijepa pejzaza kad ugledas zaboravices na zbicu... Stvarno sam odusevljen tvojim odusevljenjem pustinjskim pejzazima... Imao si (ne)srecu da ne vidis kako izgleda pjescana oluja... E to je dozivljaj... Vidljivost dva metra ispred sebe, a za disanje koristis skrge... Kazu arapi da se vremenom covjek navikne da udise pijesak ja nisam nikada... Srecan ti ostatak puta, pratimo te ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Septembar 26, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan I šta ste na kraju smislili u vezi Karabaha? Kako je došao iz Pule? PS. Srećan put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...