Jump to content

Moto Zajednica

kamikaza79

Uvek sa nama
  • Broj tema i poruka

    42
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu kamikaza79

  • Rođendan 16.05.1979.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Banja Luka
  • Motocikl
    Yamaha TDM 850 '93-Otis`o za plocice, Yamaha TDM 900 `05

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

kamikaza79's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

34

Reputacija u zajednici

  1. Eee sad... ovo kao u spanskoj seriji... napravis pauzu kad je najnapetije... raspetljavaj situaciju sto prije, mi cekamo
  2. Kada porastem bicu zoki Srecan put
  3. Jao kakva lijepa priroda, prelijepe slike... Bas mi je drago kada ljudi pokazu da se ne mora otici daleko da bi se vidjelo nesto prelijepo. Svaka cast na ovim slikama.
  4. Rado prihvatam sve ako se termin bude poklapao sa godisnjim odmorom. Meni je malo problematicno posto ne mogu da biram period za godisnji vec kako mi dodijele. Tako mi je trenutno planirani godisnji odmor od 27. avgusta pa negdje do pocetka oktobra. Dakle ako budem kuci, druzimo se... Pozdrav svima
  5. Sto se mene tice, video samo pokazuje prednost nosenja "full-face" kacige nad jet kacigom
  6. Zavidim i pratim svaki vas korak. Neka vam je srecno!
  7. Drugari, hvala vam na lijepim rijecima i druzenju. Obzirom da sam novi u drustvu, drago mi je da sam ostavio pozitivan utisak. Ono sto ja imam da kazem sa moje strane je da bih volio da vam se opet prikacim na nekom drugom putovanju, na nekom drugom kraju svijeta jer vam je ekipa ekstra. Holger mate! I want to tell you Thanks for the hospitality and for good time spent together. If you ever decide to come in Bosnia don't hesitate to call I will try to be good host. Say hello to your neighbors, the great man and driver Milan and his better half Tanja . Pozdrav svima!
  8. Ma pusti pustolova... zna da u iraku nisam dva mjeseca vidio zensko pa se prepao za svoje dupe
  9. Hajde da i “jaran” progovori koju rijec o ovoj, u pravom smislu rijeci avanturi Kazu da ne mozes biti pravi bajker ako nisi pokisao na motoru. E, pa mi smo onda dobili “Gold”status u bajker membership-u… Za mene je kompletna voznja bila bila jedno novo iskustvo, jedan trening na kojem sam mnoogo toga naucio. Iako imam dostapredjenih kilometara na motoru do sada nisam imao iskustva sa voznjom u ovako velikoj grupi. Sasa(kusturica) covjek koji misli o svemu, nas fotograf,snimatelj, nas vodja, odmah po upoznavanju izdeklamovao mi je nekoliko vaznih pravila za voznju u grupi: - Drzi odstojanje - NEMA preticanja u koloni - Raspored motora u koloni jecik-cak - MI imamo komunikaciju ukacigama tako da nema sta da brines…. Naravno da sam ja kao najmladji clan ekipe povinovao se pravilima. Medjutim, ono sto mi nije receno je to da pravilo broj dva ne vrijedi ako te pjesma pogodi ili ako kraj tebe prozuji KTM pa moja Yamaha poleti za njim cestom koja presjeca nepregledna zuta polja uljane repice, a ja je nikako ne mogu obuzdati … Ono sto bih volio da istaknem je da uprkos skoro stalno mokroj cesti i ogromnom broju kilometara koji smo prevezli,nismo imali incidenata niti problema sa motorima. Na ovo su uticale i odlicne ceste bez rupa na koje smo navikli u nasim kvazidrzavama kao i saobracaj koji je bio poprilicno rijedak. Naravno i nase vozacke sposobnosti . Iako je bilo suncanih perioda, nije prosao niti jedan dan da nas kisa nije okupala. Na kraju smo toliko oguglali na kisu da nam je skroz postalo svejedno da li pada ili ne. Ne znam da li je to vec neko spomenuo ili ne, ali fascinantno je koliko svabe teze da budu sto manje energetski ovisni pa se gotovo kroz cijelu njemacku mogu naci vjetrenjace te nepregledna polja uljane repice koju koriste za proizvodnju bio dizela. O uredjenosti njihovih sela mislim da ne treba ni pricati. Ono sto je mene dojmilo je da se ne moze naci nedovrsena kuca na tri-cetiri sprata. Kuce su im uglavnom prizemnice i sve su zavrsene sa fasadama i uredjenim dvoristima. Izgleda da kod njih nema kao kod nas onoga: “ moja mora biti veca od komsijine”. Jedno od najljepsih mjesta koje smo posjetili je istorijski grad Goslar. Grad u kojem kazu da su ujedinjena sva germanska plemena, grad iz kojeg potice poznata familija Siemens. Sale je vec kacio slike tako da ja necu vec cu pokusati samo da dodam par informacija i utisaka ako je neko nesto preskocio . Sale je spomenuo Hotel u Teistungen-u i jednog svabu u poznijim godinama (ne kao unas ali ipak star ) koji je naprasio mene i Pustolova iz saune jer smo bili u gacama a na ulazu u saunu lijepo pise GACE ZABRANJENE.
  10. Pa nisam ja kriv sto ste vi ostali natalozili zalihe U vidu stomacnih bojlera pa se stedite da bolje ispadnete na slikama :-) a ja nemam tih problema...
  11. Ja spreman... Sutra ujutro krecem ka Becu pa se vidimo prekosutra u Hamburgu.. Po trenutnoj prognozi, ako malo poranim ne bi trebalo da pokisnem , a i vama zelim ostatak puta bez kise.. Pozdrav
  12. Cao drugari... Slazem se u potpunosti oko ovih NEbukiranja.. volim slobodu, da nismo vezani za jedno mjesta pa gdje nas put odvede... U svakom slucaju slazem se sta god odlucite... ja bih se samo morao dogovoriti sa ekipom koja krece iz bg da vidim hocemo li se nalaziti prije beca ili cemo se tamo skupiti posto ja putujem iz Banjaluke. Imamo jos do toga vremena pa cemo se dogovoriti... Pozdrav!
  13. Sa gore pomenutom masinom, obisao sam skoro identicnu rutu proslog avgusta s tim sto sam ja iz Banjaluke uklopio i motorijadu u Kastelu (HR) pa sam jadranskom magistralom do Umaga. Od umaga sam isao trst-venecija-vicenca-sirmione-brescia-bormio-canasei-cortina d`ampeco-lienz-grossglockner-trst-umag-banjaluka. O prevojima na samim alpama necu nista da ti pisem jer mislim da ih ne mozes sve obici u jednoj turi ali isto tako neces puno ni pogrijesiti kad odaberes koje ces prelaziti, svi su extra. Vidim da planiras rutu kontra od moje pa ces iz grossglocknera za italiju. Poslije lienza, prije same granice izmedju austrije i italije, ima benzinska pumpa. Tu toci gorivo jer cim predjes u italiju tamo je za 40 euro centi skuplje . Ono sto bih ti ja preporucio da ni po koju cijenu ne propustis da vidis Sirmione, mali gradic na poluostrvu jezera garda (Lago di Garda)... ja sam bio odusevljen i planiram jos jednom da ga obidjem. Evo par statistickih detalja: -ukupno sam presao oko 3500 km, -bio 12 dana na putu, -hranio se kako sam stigao. Kupovao sam konzerviranu hranu, jeo po restoranima, hotelima, a od kuce ponio kulen, prsut i slaninu , - spavao po kampovima, hotelima i privatnom smjestaju u primorju - potrosio okruglih 600 evra Dakle nisam se nesto razbacivao parama ali nisam ni stedio (morao sam probati u istri tartufe ) i to uopste nije mnogo para. Tu su uracunate i sve putarine sa gorivom. E sad, ja sam dio puta vozio u drustvu, a dio sam sam i mogu ti reci da mi nije dosadno bilo voziti vec kad stignes na prenociste onda mi je bilo malo bezveze jer nemam s kim pivu da popijem. U svakom slucaju ima se sta vidjeti i prozivjeti, uzivaces to je garantovano.
  14. Uspjedoh dogovoriti slobodne dane pa da se pripisem ovdje, a i da malo razbijemo ovu monotoniju bavaraca 1. Milan BMW K1200R 2. Tanja BMW R1200GS 3. Holger BMW R1200R 4. Bojan KTM 1190 ADV 5. Sasha P BMW R1200 GSA 6. BokiRT BMW R1200 GS LC 7. Zvjezdana BMW R1200 GS LC 8. Martin BMW R1200GS LC - ADV / Cetvrtak + Petak - Nürburgring 9. Heidi BMW R700GS / Cetvrtak + Petak - Nürburgring 10. Kamikaza79 Yamaha TDM 900 11.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja