lord_oblivion 1362 Napisano April 1, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Motor pali da kazem lepo, samo ja ponekad zaboravim da pustim gorivo, ali ok! Bez sauha radi na oko 1.200 obrtaja ali neravnomerno, sraf za smesu sam zategao na 1/4 od zasrafljenog i nista se ne desava kad ga vrtim levo desno, ne ize obrtaje nikako. Filter je fabricki jos onaj prvi, nije mnogo prljav al je prljav, tako da pretpostavljam da bi trebalo vise vazduha, a ono skoro zavrnuto, kad odvrnem jos 1/2 kruga gasi se. Kad vrlo malo dodam gas on ode na 3.000 obrtaja i manje od toga ne moze da se doda gasa, sto me malo buni. Samo malo dodam i putim, tj vratim rucicu jer ne vraca sam najbolje, ali motor radi na 3.000 jos 2-3 sekunde pa se polako vrati na 1.200 tj ler. Kad sam ugasio motor malopre koji je nadam se postigao radnu temperaturu, culo se da nesto vri iz motora, kao da cvrci?! posle 20ak sekundi je prestalo! Sta bi to moglo da bude? Poklopac, tj glava motora nisu bas mnogo zategnuti i vidi se crtica od 1mm mozda razmaka izmedju bloka i glave kad se savije?! To treba tako? Sta ima ispod glave? kao da tu nesto cvrci Siber se ne vraca, zaglavljuje u telu karburatora, to ti pravi problem. Ili sama rucka gasa na guvernali. A moze biti i da zapinje sajla negde u buziru. Moze biti i kriva igla. U svakom slucaju, siber se ne vraca kako bi trebao ! A moz' biti i fals vazduh, isti su simptomi... Mislio si na cilindar i glavu? U tom slucaju, izmedju cilindara i glava ne sme da ima nista, moraju da nalezu jedno na drugo. Msm, ima tanki metalni dihtung ali se on ne vidi spolja. Kako to mislis kad se savije? Sta se savije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 1, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan haha Pojelo mi M, savijem vidim srafove, a glava od bloka odaljena mozda 1mm, e sad ne vidim unutra dal ima nesto sto naleze kako treba, malo sam pritego te srafove sto drze glavu. Opet taj fals vazduh! Moracu da kupim sutra zvake i zadihtujem crevce kod kucista filtera vazduha, tu se klati dosta! A sta to cvrci, kao da vri unutra? da nije mozda neko ulje u izduvnoj grani ili sta moze da bude?! lepo se cuje i poprilicno jako, cim sam cuo posle gasenja motora sa progorelim auspusima sedeci na njemu! Sutra skidam izduvne grane da vidim sta ima unutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 2, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jawa nema blok ispod glave, nego cilindre ! A ispod cilindara su dekle. Nije to konzerva pa da ima blok Cuju se progoreli auspusi. Ja do sad ni na jednoj TS nisam cuo da pucketa kad se ugasi. Na Hondi se cuju grane... Uostalom, koliko dugo je ti drzis upaljenu da radi u mestu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 2, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da kad izvadim kljuc klipovi povuku jos malo goriva u cilindre, pa to cvrci dok ne ispari negde ili sta vec. Ocistio sam izduvne grane i svasta je u njima bilo, zapeklo.... Na desnom se vidi metalni kao dihtung da kazem izmedju glave i cilindara a na levom nema, vide se cilindri kroz tu crticu ler je mnogo cudan, ali u voznji je ok, provozao se malo kroz ulicu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 3, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da kad izvadim kljuc klipovi povuku jos malo goriva u cilindre, pa to cvrci dok ne ispari negde ili sta vec. Ocistio sam izduvne grane i svasta je u njima bilo, zapeklo.... Na desnom se vidi metalni kao dihtung da kazem izmedju glave i cilindara a na levom nema, vide se cilindri kroz tu crticu ler je mnogo cudan, ali u voznji je ok, provozao se malo kroz ulicu! Nije moguce. Treba to cistiti barem jednom po sezoni. Vide se hilzne. Dihtunzi glava se ne vide spolja. Tek kad skines glave. Ako razmak izmedju cilindra-glave na levo i na desnom nije isti, verovatno fali jedan dihtung glave ili nesto slicno... Kako je to cudan ler? Nemiran? Suvise visok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desava sa ``Jawaclubsrbije``. Vec dve nedelje nemogu da pristupim sajtu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 3, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Karbi, imas PP oko toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan Pa treba mu vremena da se spusti kad malo pipnem gas, dok kad je u brzini skoro pa je normalan gas. sad ne odlazi vise na 3-4.000 nego mogu da dam gas i da dignem na 2.000 obrtaja, ali mu treba par sekundi da se vrati na ler od oko 1.000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 3, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ler podesi na 1100-1200 iliti da ne trzne ceo motor unapred sa glasnim KLANG iz menjaca , kada ubacujes u prvu, nego da ubacuje lagano i suptilno Moze biti i da ti je blago razdeseno kvacilo, cim "ne spusta obrtaje u neutralu a spusta dobro kad je u brzini" (mozda ne razdvaja dobro lamele). Jesi li nasao uzrok nevracanja sibera? Ima li negde fals vazduh? Podesio karb? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno sam primetio da se sad cuje kad se ubaci u prvu Malo sam zategao sajlu kvacila na rucici i pustim ga, motor jedva malo krene, pa sam vratio kao sto je bilo. Ne razdvaja bas skroz, kad guram motor sa stisnutim kvacilom u brzini oseca se da znacajno teze ide, oce ponekad i klipove malo da mrdne.... zato sam i zatezao sajlu ali nije to to. Ono srafce u dekli sam okrenuo za jedan polozaj tj 1/8 kruga sam ga zasrafio. Gde se steluju lamele i kako? Karb sam podesio koliko moze sa svim ostalim poteskocama. Rucicu ne vraca, moracu da skinem sajlu i operem pancir, juce sam u sajlu sipao 50ml ulja i nista. rucica je podmazana tovatnom mascu i oseti se da klizi ali polako, ne zapinje nista osim masti. U kucistu onog prekidaca takodje podmazana rucica i sajla. kod karba siber vuce da ti pokida prste, ali gore nesto zeza A da prvi put kad palim pozeljno je da se sipa 3-4 kapi direkt na klip i pali ko mina, na 1/3 kurble Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam se provozao malo do drugara i primetio da zapinje kad ubacujem u prvu, ali ne secne odjednom nego kao da grebe. da zasrafljujem onaj sraf u dekli za kvacilo ili sta da radim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 4, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti da ti je malo visi ler zbog te sajle od gasa. Ona izgleda pravi problem tu. Prvo nju zameni pa onda idemo na kvacilo. Kad se gura motor ubacen u prvu sa stisnutim kvacilom, treba tesko da ide, to je normalno. A to sto ponekad mrdne i klipove znaci da ne razdvajaju lamele dobro. Prvo zameni sajlu gasa, kvacilo za sad ne diraj. Pametnije je jedan po jedan problem resavati redom, nego sve odjednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan Vraca mi gas, problem je bio u onoj plastici gde je prekidac i gde idu i rucica i sajla, tj gde se spajaju. podmazao sam, e sad mi se sve komplet vrti oko governale ali resicu i to sutra... Motor nikako da probam, taman naidjem na lep asfalt i ja po gasu, stignem do 3. brzine kad ono krater preko pola puta!!!!!!! to mi se danas 3x desilo! A ne smem na proveren dobar put jer nije registrovan. Filter za vazduh je jos fabricki pa bi mogao da se zameni! Presao 16.300km ali nalazio sam parcice papira, tj onog kao dihtunga u siberu! Lorde nisi mogao iz fabrickog da izvadis samo papir i ubacis ono za aspiratore i nekako zadihtujes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 4, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam upravo i napravio filter ! Al' ja nisam 'teo da dam ni dinara vise od 500 iz inata Tebi preporucujem da za pocetak kupis nov 'fabricki' a posle budzi sta hoces... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 4, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan nasao fabricki za oko 30 evra, pa za te pare ja ima da filtriram vazduh pa da duvam.... nesto gledam danas na pumpi filtere za vazduh fradove za kamione i slicni su kao za javu samo veci naravno, a ne znam dal ima neki manji. gledao sam katalog ali tamo je sve po siframa i nema slika. Ma odma budzenje, ionako pravim motor od nicega i sve idem iz pocetka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 4, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kod Mikija Jawe ili Zorana u NS imas za crvenu i nesto, filtere. Bar za pocetak, ne budzi nista. Kad sredis sve u ispravno stanje, onda malo upoznas sta i kako i posle radi sta hoces. Ako to ne ispostujes, nista od Jawe, pricam ti iz svog iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 6, 2011 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi... Citam danima sve ovo sto ste pisali o Jawama i extra je to sto pomazete ljudima da rese probleme sa svojim masinama. Iz istog razloga ja bih vas zamolio za pomoc oko moje Jawe TS350. Kupio sam je nedavno i lepo ide (vuce super i ide oko 135km/h), super pali (na pola kurblanja), ali imam problem sa sagorevanjem na desnom cilindru. Naime, svecica je non sto zagaravljena i crna. Paljenje je podeseno kako treba i to po preporuci Miki Jawe, ali i dalje svecica iz desnog cilindra crna. Problem je u tome sto tako brzo prestane da baca varnicu i desni cilindar mi prestane sa radom. Hvala unapred na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano April 6, 2011 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав. Провери кондензатор и бобину десног цилиндра. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 6, 2011 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав. Провери кондензатор и бобину десног цилиндра. Hvala SKY. Provericu. Nego, jedan od mojih drugara mi je rekao da to moze biti zbog karika na desnom klipu (u sta ja sumnjam jer motor ima dobru kompresiju i vuce extra). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markomdm 0 Napisano April 6, 2011 U prolazu, 87 postova Lokacija: Donja Mutnica-Paraćin Motocikl: Jawa 250 Custom Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti to sto Sky kaze, mozes da probas da promenis kablove na bombinama tj da im okrenes mesta, ali mislim da nije do toga, ili je karburator ili ti vuce ulje iz menjaca na desni cilindar mada ne desni semering nema kontakta sa uljem. Meni je na dihtungu negde probilo pa mi vuklo malo ulje na levi cilindar a semering je bio nov i dalje mi nije jasno kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 7, 2011 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan To sam i ja pomislio da je otisao semering ali kod desnog semeringa nema ulja od menjaca (barem koliko sam cuo-procitao). A na levom cilindru svecica kako treba, tj. krem boje i cista. Danas cu probati da vidim to sa kondenzatorom i bobinom pa cemo videti sta se desava. Ako sta pomaze i cinjenica da mi je desni auspuh vise masan od levog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 7, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Probaj malo da zakrenes karburator u levu ili desnu stranu, pa uporedi boju posle nekoliko desetaka km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisa7 11 Napisano April 7, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: VN 750 custom Prijavi odgovor kao problematičan haha dobra ideja sa zakrivljenim karbom Lepo sam trebao da otvorim temu sa mojim problemima na Jawi Ne rade mi levi zmigavci pa rekoh da malo preispitam kablove, a desni mnogo brzo rade. Nasao sam neke gole ( sram ih bilo) i svakakve, ali nebitno za dalju pricu Ono sto je bitno je da sam nasao neki kabal da visi i da fali sraf koji bi mogao da ga drzi. Nasao sam maticu i zasrafio ali ne diram nista dok ne potvrdite da tako treba! Beli kabal ide sa - akumulatora na ram i u jednu kockastu kutijicu, tu ima jos kablova ubodenih ali za sad nebitnih. Iz te kutijice iz istog mesta gde je uboden beli kabal izlazi drugi beli i kod srafa kojim se drzi ta kutijica stoji ona karika na kablu da se negde zasrafi i odatle ide dalje opet beli kabal.... Dal se taj beli kabal srafi na sraf koji drzi tu kutijucu? Znaci u istu rupu ulazi i izlazi - sa akumulatora i dalje sam zasrafio za taj sraf?! To je vec trece mesto gde mi se "masa" (-) vezuje za ram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano April 7, 2011 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Могу ли те замолити, да фотографишеш и поставиш фотографију? Немам одговарајућу фотографију, коју би поставио, па да ти се лепо опише... Да се не 'фрљамо са ''ова жица - она жица''... кутијица, реглер, релеј... Иначе, не би било лоше да све контакте, буксне и стопице очистиш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 7, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da bre, slikaj vec jednom tu azdaju, nece se istopiti ako je pogledamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...