aca-pn 6418 Napisano Jul 4, 2023 (promenjeno) Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa isproveravaj sam, šta će ti neko ? Podigneš prednji točak, zavrtis ga i vidiš da li baca. Ako vizuelno ne možeš da primetis ništa, dobar je. Gde si našao gume ? Promenio Jul 4, 2023 član aca-pn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Jul 4, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam primetio nista cudno, pa reko mozda je suptilnije nesto. Ali sutra cu to onda detaljnije tako sto cu da podignem motor, pa da zalepim nesto za vilu pa da gledam da li je ravnomerno odstupanje kad se okrece tocak. Uzeo sam u kompp-u, 28k prednja 90/90-21, zadnja 130/80-18 i dve unutrasnje od 2.2mm. Zadnja je malo starija (0321) pa su mi dali 10% na ceo racun. Provozao sam se malo posle namestanja, uopste mi ne uliva poverenje guma, motor se ekstremno lako obori, da drzi, drzi, ali mi je skroz drugacija od mitasa. Nekako drzi pravo i onda krenes da obaras motor i malo se boris sa njom tu i onda samo popusti i obori motor do kraja. Mozda samo malo treba da se provoza pa ce da bude okej. Na e07 sam presao 12Kkm i imalo je jos mesa, ali idem na malo duzi put pa nisam hteo da se zajebavam, kapiram da je mogla da tera jos 5Kkm sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6418 Napisano Jul 5, 2023 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije to do konkretne gume nego do dimenzije, uzeo si siru gumu, zato se tako ponaša. Naviknuces se. Zato sam i pitao gde si našao gumu, jer ja nisam uspeo da nadjem u dimenziji za nas motor, a siru nisam hteo baš iz tih razloga koji se tebi dešavaju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1053 Napisano Jul 5, 2023 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zar taj CRF ne nosi najstandardnije moguće gume za male enduro motore, 100/100-21 i 120/80-18 ? Ja ih koristim na Suzuki DR-Z 400 i uvek ih nađem, doduše kraponke ne za ulicu. Skoro sa uzeo Dunlop D 952 , a pre toga Michelin tracker. Kada god sam tražio bilo je nešto, mada ne jurim po prodavnicama, nego pošaljem upit svom starom dobavljaču pa on juri, ali uvek nadje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6418 Napisano Jul 5, 2023 Enduraš, 6390 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kramponki ima, njih sam na kraju i uzeo, nema 50/50 guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Jul 5, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, aca-pn je napisao: Nije to do konkretne gume nego do dimenzije, uzeo si siru gumu, zato se tako ponaša. Naviknuces se. Zato sam i pitao gde si našao gumu, jer ja nisam uspeo da nadjem u dimenziji za nas motor, a siru nisam hteo baš iz tih razloga koji se tebi dešavaju. Mitas sam isto vozio sa tim dimenzijama, nisu bile takve. Kapiram da ce biti bolje uskoro ili da cu se samo naviknuti. Anakee se prave u 120/80-18 izdanju al se bas tesko nalaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Jul 6, 2023 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 7. 2023. at 21:05, penumbra je napisao: Nekako drzi pravo i onda krenes da obaras motor i malo se boris sa njom tu i onda samo popusti i obori motor do kraja. Proveri ležaj kormana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Jul 6, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, mradomir je napisao: Proveri ležaj kormana. Dobri su, proverio sam pre pola sata. Nista ne igra kada vucem tocak i vile napred nazad i ne zaglavljuje kada okrecem upravljac (podigao motor na stalak pa gledao kako se ponasa). Ali, prednja felna mi je kriva. Zalepio sam lenjir za plastiku koja stiti vilu i namestio da dodiruje unutrasnji rub felne, posle 1/4 rotacije, ima jedno 2-3mm lufta i onako, primeti se. Vizuelno kada zavrtim tocak ne primecujem nista, ali ovim "merenjem" se vidi lepo. Gume su malo popustile i malo su mekse sad. Kapiram samo da su drugacije od mitasa. Vozio sam malo po nasipu ka Pancevu i po poligonu neke auto skole i radio osmice i beskonacnu krivinu, odlicno drze, mogu poprilicno da oborim motor, samo mislim da im je profil malo cudan i da zato imam taj osecaj propadanja. Inace zadnja anakee je uza od mitasa i mislim da prednja pravi ovaj cudan osecaj, da li je to zbog felne, ne znam. Mitas je skoro pa zakacinjao onu plastiku zastite lanca, dok anakee ima mesta koliko hoces. Na off-u bas vole da drze liniju nekako i nekako imam osecaj da hoce da uvek da se isprave. Sta da radim sa ovom felnom? Gde da teram motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Jul 11, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 7. 2023. at 23:04, Zog je napisao: Provjeri "rađe"(žbice) je li koja labava pa je pritegni možda izvuče felgu na tom mistu. Kuckaj po rađama nekim ključem ili odvijačem ako neka zvoni ta je labava. Jeste, neke malo cudnije zvuce, evo slika gde se vidi koliko odstupa, ovo je ispod 1mm < x < 1.5 uzecu subler za vikend pa cu da izmerim tacno. Narucio sam i alat za zbice, stize sutra pa cu malo da pritegnem, ako ne izvuce, nasao majstora da ispegla, nije jeftina zajebancija, al glava je skuplja Zadnja isto ide malo levo desno, ali ispod 1mm tako da kapiram da je to okej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad77 29 Napisano Avgust 13, 2023 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Srem Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 7. 2022. at 0:59, Psychonaut je napisao: Danas je preuzet prvi Lagano do NS-a i nazad. Puno utisaka. Sačekaću da se malo slegnu. Sent from my moto g(60) using Tapatalk Koliko si visok. Cisto da uporedim kako bi meni bilo da sednem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 100 Napisano Avgust 14, 2023 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 13. 1. 2023. at 9:14, nafetS je napisao: Da li nabaviti novu mašinu, ili još jedan par točkova On 19. 1. 2023. at 8:14, Rik je napisao: Pratim sa strane, a posle ovog posta reših da promenim motor Koliko godina po 65e/mesečno? On 29. 4. 2023. at 13:30, Zog je napisao: Nisan odavno ali danas opet đir po planini, užitak. Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk Buraz, kakav ti je ovo vizir na motoru ?! Jako mi se sviđa. Gde si to nabavio, koliko te je koštalo i zašto ja to nemam na svom motoru ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Psychonaut 100 Napisano Avgust 14, 2023 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, vlad77 je napisao: Koliko si visok. Cisto da uporedim kako bi meni bilo da sednem. 188 cm. 96 kg Ali ne možeš računati na ovu sliku, na njoj je fabrički amortizer (koji je kao da nemaš oprugu). Ako si iz Bgda, ja sam na NBG-u, dodji sedi da vidiš kako ti odgovara ergonomija. Sad ima Hyperpro progresivnu oprugu, skroz drugačiji motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7410 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 3080 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Psychonaut said: Buraz, kakav ti je ovo vizir na motoru ?! Jako mi se sviđa. Gde si to nabavio, koliko te je koštalo i zašto ja to nemam na svom motoru ?! Ja sam taj odgovor dobio na Pp.. Reći ću ti... Plati pivo. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano Avgust 14, 2023 Drug član, 4154 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Buraz, kakav ti je ovo vizir na motoru ?! Jako mi se sviđa. Gde si to nabavio, koliko te je koštalo i zašto ja to nemam na svom motoru ?! Koliko mene memorija služi vizir je od Yamahe XT1200Z Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1210 Napisano Avgust 21, 2023 Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posle dugo vremena pala ( @DjordjeMijailovic @nafetS see what i did there?) je jedna vecernja off-road voznjica za rashladjivanje: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Avgust 22, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan pala samo vožnja? Mada slika liči na fotošop, ne verujem dok ne vidim svojim očima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1210 Napisano Avgust 22, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dobro, vodicu te tamo. Ima asfaltni put Promenio Avgust 22, 2023 član maxx 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Avgust 22, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Može Strom, ovo je autoput! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1210 Napisano Septembar 8, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo kafica pa onda vezbanje uspona Za mentalnu relaksaciju posle posla, dosta. Promenio Septembar 8, 2023 član maxx 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4439 Napisano Septembar 8, 2023 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Vrdnik? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1210 Napisano Septembar 8, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da Realno dobro mesto za vezbanje i podsecanje tehnika. Pogotovo kad duze ne vozis off road (kao ja). Poslednja ozbiljnija off voznja mi je bila u aprilu. Inace u odnosu na predhodni put kada smo bili na Vrdniku, sada je zahtevnije. Em je porasla trava, em zbog obilnih kisa se podloga promenila Promenio Septembar 8, 2023 član maxx 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 135 Napisano Septembar 8, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @maxxMožeš pin da mi pošalješ na google mapama za ovu lokaciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1210 Napisano Septembar 8, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno Google Maps GOO.GL ★★★★☆ · Offroad-Rennstrecke I bonus pin - ima ok sladoled blizu Google Maps GOO.GL ★★★★★ · Eiscafé Promenio Septembar 8, 2023 član maxx 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4439 Napisano Septembar 8, 2023 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se još nijednom setio da provozam tu po poligonu. A znam već 5-6 godina da postoji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Septembar 8, 2023 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Gliga said: Nisam se još nijednom setio da provozam tu po poligonu. A znam već 5-6 godina da postoji... Zar je moguće? Moze tu da se trenira svasta. Mnoga brda ne smem ni da pogledam, a ima i onih gde moze i strom, zar ne @nafetS ? Malo smo probali i da se guzimo po vododerinama, ali nije bas bilo uspesno 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...