Predator016 1139 Napisano Octobar 28, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Stigle gume danas. Dunlop Scootsmart. Dot 1821 na obe. Ja zadovoljan, meke, lepe, nežne, mlade, neiskvarene... Idu danas na montažu se nadam da ću uspeti da ih testiram za vikend. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Octobar 28, 2021 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Vruca i friska roba sto bi mi lala rekao: "skidaj gumu lalo, skidaj gumu lalo...diicu vrelu gumu dirat jedva vruc lebac diram"! Nek je sa srecom i uzdravlju se mnogo km navozao, za mene je bitno da je gumeza nova i samo gaas.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Octobar 28, 2021 BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Predator016 je napisao: Stigle gume danas. Dunlop Scootsmart. Dot 1821 na obe. Ja zadovoljan, meke, lepe, nežne, mlade, neiskvarene... Idu danas na montažu se nadam da ću uspeti da ih testiram za vikend. Bices zadovoljan sa dunlopom. Ako si prosecan vozac ,koji nekad voli i da doda gas...a vecinu puta vozis pametno,onda je ova guma za tebe pun pogodak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Ne zaboravi samo da oprezno voziš prvih 100-200 km, dok se skine glazura i malo gume ne razgaze. Biće to sve super. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Octobar 28, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Da,da, znam za taj jadac.. za to mi baš i ne pomaže što ujedno i menjam centralnu oprugu, ali suzdrraću se nekako.. @DaliborBP Ma ja sam ti oduvek bio u kruzer varijanti.. retko ili skoro nikad ne divljam, zato sam i ostao na maksiju. Naravno, vollim ponekad da zavrnem, ali u granicama. Ili ti što bi rekao Šojić, u skladu s propisi.. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7072 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 2970 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Nego, kvento kosta to pikolo zadovoljstvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Octobar 28, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Oko 15,000 dinara set. Generalno je poprilično slaba ponuda, pa nisam imao previše izbora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Octobar 28, 2021 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Predator016 je napisao: @boza_kg Da,da, znam za taj jadac.. za to mi baš i ne pomaže što ujedno i menjam centralnu oprugu, ali suzdrraću se nekako.. @DaliborBP Ma ja sam ti oduvek bio u kruzer varijanti.. retko ili skoro nikad ne divljam, zato sam i ostao na maksiju. Naravno, vollim ponekad da zavrnem, ali u granicama. Ili ti što bi rekao Šojić, u skladu s propisi.. Valja se malo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Sa srećom bilo. Zdravo da ih potrošiš i nove kupiš :-)Imao sam ih nove na 12-ci točkovima. Po suvom bile više nego korektne. Na mokrom znale da iznenade popustanjem. To mi se nikako nije dopadalo... (pisao sam u ovoj temi o tome, negde 2019.god).Za zebre i horizontalnu signalizaciju da ti ne pominjem, znaš i sam. Tu ni jedna ne drži.Послато са M2101K6G помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Octobar 28, 2021 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Na prethodnom skutu Liberty 125 sam stavio nove. Uzeo u Biker hausu, Tošin bunar. Odlične gume. Međutim, nisam prešao ni 1.500 km, prodao ga, tako da ne mogu neki bolji opis dati. Znam samo da sam po suvom strugao štender ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Novembar 2, 2021 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 28.10.2021. at 10:53, Predator016 je napisao: Stigle gume danas. Dunlop Scootsmart. Dot 1821 na obe. Ja zadovoljan, meke, lepe, nežne, mlade, neiskvarene... Idu danas na montažu se nadam da ću uspeti da ih testiram za vikend. Sta se to dimi od Leskovac jel se pale gume ili.... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vule Gilera 315 Napisano Novembar 2, 2021 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia Srv 850 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Vule Gilera je napisao: Sta se to dimi od Leskovac jel se pale gume ili.... Kakvi su prvi utisci za Dunlop gumeze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 2, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidimo se bajo i u Severnoj Koreji... Gumeze su odlične, drže super, upravljive, totalno drugačiji odziv na kormanu, ja zadovoljan. Dobre na kočenju, malo su pevale i cvilele prvih 20-ak km, dok se nisu razgazile. Osećao sam sigurnost i u krivinama i na kočenju. Osećaju se bele linije, ne kliza, ali se osete..... Probao sam je nekih 200km , samo po suvom i toplom, videćemo kako će se ponašati na mokrom asfaltu. Mada ja uglavnom vozim po suvom, po kiši samo ako me slučajno uhvati. Za moj stil vožnje, cenim da će mi savršeno odgovarati. Ali sad imam drugi problem, sa njima mi se pojavio vobling kormana koji do sada nisam imao. NIje strašan, ali ga ima, i to skoro na svim brzinama... Balansirao sam oba točka pri montaži... e sad, imam malo više tegova na prednjoj felni, mozda je ona kriva, ali sa starim gumama nije bilo trešenja. Mozda je guma loše namontirana, imam savet kolege da proverim obode gume da nije ukrivo nameštena, ali još nisam stigao da se time bavim... nemam pojma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Novembar 2, 2021 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije ukrivo nameštena skoro da sam siguran jer da jeste imao bi vecih problema u voznji. Često vulkanizere mrzi da zarotitaju gumu na neku stranu, tim bi se smanjila gramaza tegova, bilo bi bolje. Maltene mora da počne od 0 posao, ovako rokne tegove i ćao. Digni motor na centralni, upali i nek neko drži gas (4,5krpm), čučni pozadi kod točka i gledaj šta se dešava, šta šeta. Dal guma, dal felna dal oba... odatle ti dolazi trešenje kormana. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Novembar 2, 2021 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Predator016 je napisao: Balansirao sam oba točka pri montaži... e sad, imam malo više tegova na prednjoj felni, mozda je ona kriva, A jesi li video to balansiranje, ili ti je samo neko rekao da je odrađeno? Malo vulkanizera ima opremu za balansiranje točkova za motocikle i skutere, pogotovo u unutrašnjosti. Moguće da je neko samo nalepio tegiće otprilike, odokativnom metodom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Novembar 2, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Hvala drug, probaću tako. Malo mi je neverovatno da sa starim gumama nema voblinga, a sa novim ima.. Nisam gledao balansiranje, ali znam vulkanizera koji je to radio, dobri smo, mogu provereno dobiti info da li je balansirao. Ok je lik, ne verujem da je samo odokativno nalepio tegiće.. Jbg, nisam to proveravao, mada sam više puta ponovio majstoru da obavezno balansira točkove, i kad sam preuzimao motor, pitao sam ga, rekao mi je da su balansirani i čak napomenuo da ima malo više tegova na prednjem točku, ali je doveden na nulu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4704 Napisano Novembar 2, 2021 Drug član, 3602 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je moguće. I da su nove gume izvitoperene, kao i da su felne malko krive, a stare gume se potrošile na način da prate okretanje osovine, pa da se trešenje sad pojavljuje sa novim, ispravnim gumama itd. Ali ja nešto ipak tipujem na te tegiće, da oni sad prave disbalans. Mislim da je šansa da vulkanizer u Leskovcu ima svu opremu - štender(e) za točkove, razne konuse (ili kako se već to zove) za fiksiranje, i šta već sve treba za skutere, realno mala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15649 Napisano Novembar 3, 2021 Integrisan, 9279 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nek samo isprati situaciju kako napisah ^ i znace se sta je defektno. Najvise tipujem da je nova guma u problemu jer da je felna kriva svakako bi ljuljao. Do sada imao sam dva slucaja da je nova guma defektna. Jedan slucaj je bio sa Dunlop gumom na Xciting500, zadnja je imala grbu tacno po sredini. Cim se predje preko 100km/h poskakuje dupe. Drugi slucaj je bio sa Pireli gumom na SW, opet zadnja, kriva je bila. Najgore sta sam video do sad je jedan Scarabeo 200, toliko su bile krive felne da ga ne mozes voziti preko 90km/h. Ono u zivotu nisam video kako se otima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 809 Napisano Novembar 3, 2021 Zainteresovan, 388 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop prezentovan na umetnicki nacin.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Novembar 7, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovakvim tipom gume/a? Anlas SC-500 Wintergrip 2 150/70-14 TL 66S M+S karakteristika WWW.AUTOGUME.RS Zimske gume Anlas SC-500 Wintergrip 2, 150/70-14 TL 66S M+S karakteristika, Index opterećenja guma: 66, Indeks brzine: S: max 180 km/h. Namerno rekoh sa ovakvim tipom - dakle, ne obavezno bas ovom; koja mi deluje bolno skupo - nego sa tom 'zimskom' varijantom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3960 Napisano Novembar 8, 2021 Drug član, 894 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da iznesem malo utiske sa GY CityGrip2 - nisam merodavan za prednji točak, jer imam 2, ali mogu da pričam o proklizavanju zadnjeg dela po mokrom, obzirom da koristim motor svaki dan i dalje. Za sada sam stvarno zadovoljan, osim preko horizontalne signalizacije i preko Trga republike po kockama kad je mokro, nisam imao neprijatnih situacija, tj. proklizavanja. Slaviju odvezem veliki deo sa cca 50kmh poprilično nagnut, nisam imao bežanje dupeta. Rekao bih da mi čak uliva preveliko samopouzdanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darec032 14 Napisano Novembar 26, 2021 U prolazu, 33 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kymco xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koje gume mi preporučujete za piaggio x9 250? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1221 Napisano Novembar 26, 2021 BJB Maxi scooter club, 1654 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, darec032 je napisao: Koje gume mi preporučujete za piaggio x9 250? Ako si umeren i odmeren vozac ,nisi sklon obaranju i zelis novu gumu po pristupacnoj ceni,mitas ce zadovoljiti potrebe. Ako zelis,nesto kvalitetnije... Dunlop/Miselin/Conti Ako zelis ,kvalitet i volis da potegnes,obaras ...Pireli/Metzeler Izbegavaj belu liniju i zebru ma koju god izabrao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Novembar 27, 2021 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, darec032 je napisao: Koje gume mi preporučujete za piaggio x9 250? Miselin, imali su u Kompp-u pristojne cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darec032 14 Napisano Novembar 27, 2021 U prolazu, 33 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kymco xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na preporukama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...