ivica744 6067 Napisano Januar 27, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno po kisi sam vozio samo par puta i to 50-60,a ta brzina i nije bas neki parametar ali je bolje ne na pireliju koji je bio ranije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1876 Napisano Januar 27, 2017 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Zlazem se za CityGrip da su na nizim temp i mokrom asfaltu bolje od ostalih. Kazem, ne isticu se nesto posebno po suvom i vrelom asfaltu ako pricamo o obaranju u krivinu ali ako se sve uzme u obzir, najsvestranija guma. Ima neko iskustva sa Pirelli Diablo za scooter? Najbolje bi bilo ako je neko vozio CityGrip i Diablo pa da napise par komparativnih redova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15838 Napisano Januar 27, 2017 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan MCG vs Dunlop Scoot Smart ......... 1:0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4726 Napisano Januar 27, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo opet sasvim suprotno: MSG vs Dunlop Scoot Smart 0:10 ! Mož' biti da je do konstrukcije motora. Iskustva sa City Grip-om su ok kad je vreme ok ali kako zahladni i pogotovo po mokrom - nula od gume i to teška, dupla nula - k'o otvor na klozetskim vratima OO. Dunlop se mnoooogo bolje ponaša po hladnijem i pogotovo mokrom kolovozu - neuporedivo. Iskustvo pišem na osnovu 30 K pređenih na City Grip-u pa zatim 40 K na Dunlopu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6067 Napisano Januar 27, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Necu ni da hvalim ni da kudim ali drugar vozi MSG na silver wingu i po kisi i po suvom bez problema,kao sto rece @alexanto mozda je i do konstrukcije motora.Ovo sa konstrukcijom motora nemojte uzimati tako olako,ima sigurno velike veze,znam zbog zadnjeg kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15838 Napisano Januar 27, 2017 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno ima veze sa konstrukcijom, tezinom motora, 400/500/600 cc imaju preko 200kg dok manje kubikaze oko 170kg + ako se uzme u obzir dimenzija gume 14 napred - pozadi 13 coli. Moje iskustvo je nesto preko 30K na MCG gumi, prezadovoljan sam bio kako radi posao bilo da je potrosena ili ne i slazem se sa Saletom da nije bas dobra po kisi. Zatim sam presao na Dunlop SS i sve je bilo lepo dok mi nije kliznuo prednji kraj na uobicajnom rutom za AR (prosao xxx puta, napamet znam svaku krivinu) pritom temp. je bila +30C. Pomislio sam da je slucajno ali desilo mi se jos par puta da klizne bez pravila i tu se uvuce neki strah tj nisam vise bio opusten i ni blizu nije bilo obaranja kao ranije.....tako da u mom slucaju MCG guma se bolje pokazala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 803 Napisano Januar 28, 2017 Zainteresovan, 777 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I Satelis i Alexanto imaju respektabilno iskustvo u vožnji i zavidnu kilometražu i mislim da to ne treba dovoditi u pitanje. Činjenica da imaju oprečna mišljenja o dvije gume koje su vozili mi govori da treba čuti komentare ali da na kraju čovjek sam mora donijeti odluku o izboru i steći sopstveno iskustvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Januar 28, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio MCG 30k km otprilike, izdala me je više puta vrlo gadno, što na mokrom što na suvom. Čitao sam mnogo pozitivnih iskustava o Dunlop SS-u, i odlučio da probam. Ta odluka se sprovodi evo već 40k km, pred sezonu moram po novu zadnju ići... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6067 Napisano Januar 28, 2017 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da off-ujem,ali i Aleksa i Alexanto voze AA,i bolji im je dunlop,dok se Satelisu bolje pokazao MSG,ipak konstrukcija motora igra svoju ulogu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15838 Napisano Januar 28, 2017 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije samo konstrukcija motora, ima tu i vitke gradje.....za njih dvoje teskasa i treba tvrdja guma, ona mekana se sva jadna uvija, kako da drzi Sala na stranu, nisam jedini koji je imao lose iskustvo sa Dunlop opancima, cinimi se da su @braca i @Djuksi takodje kukali da zna da klizne dok se na AA savrseno pokazala sto i sam mogu potvrditi. Stavio sam par dana pred Alpe glanc nove MCG, u povratku nas je tukla kisa samo tako, na jednom kruznom toku umalo nisam pao. Napred je bio alexanto, iza Alex, iza Alexe sam vozio ja....gadjam isti trag (vidi se od kise) kuda su prosli (nosalantno) pa ni sam ne znam kako sam ostao u sedlu, ode prednji pa vratio prednji pa ode zadnji kraj....izbaca me samo tako, sreca dobro se zavrsilo. Oni sa Dunlopkama prosli bez ikakvog problema ja sa MCG umalo se ne polomi na mokrom, dok na suvom obrnut redosled u mom slucaju. Ima jos jedan slucaj koji nije vezan za skutere, u pitanju je moj i Kuzmin NC tj gume na njima. Moje su Bridgestone dok njegov nosi Dunlop, oboje smo presli nesto preko 8K, minimalna razlika ali zato njegove gume su dosta potrosenije naspram mojih, pritom u par navrata na zajednickim voznjama osetio je kako mu je kliznuo motor, dok sam ja prolazio najnormalnije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Januar 28, 2017 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da tu bitnu ulogu igra dimenzija gume. ista gume moze se razlicito pokazati u razlicitim dimenzijama. znam da uvek kad gledam zimske gume za kola krstim se kolko razlike ima, u jednoj dimenziji bude prva ili druga guma na testu a u drugoj dimenziji bude deseta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Januar 28, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Darence ta akcija je možda bila na Tatrama, na Alpima sam i ja imao MCG, i tamo mi je baš pošteno klizao i na suvom, o mokrom da ne pričam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Januar 28, 2017 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja koju... Vozio MCG na atlanticu 500 ovu sezonu i nisam bio zadovoljan. Sto se tice dunlopa,na vise skutera ih posedovao i odusevljen bio. Voznja iz Negrisori sela preko Divcibara po kisi na x9 250,drzala je za sve pare. Sto se tice metzelera,vozio na bevu500..Takodje mnogo dobra guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Januar 28, 2017 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam dosao u situaciju da sada dok je surova zima a i inace to zimi praktikujem sredim za prolece moj trenutni motor SW600 iscitavam tu jako bitnu tematiku vezanu za gume i na nasem ali drugim forumuma... Itacno je da od motora do motora u toj vecoj kubikazi a mislim od 400 do 650 ima podeljenih milsljenja oko istih guma. naprime AA500 I sw600 se na istim gumama razlicito voze ...medjutim....i dos sttila voznje je.....zahtevniji vozaci koji vole da krivinare bas kukaju na Michelin im se pokazao samo prvo vreme dobro ali kako vreme odmice sve gore ii gore,,,sto je i logicno . Guma se tokom vremena i nemora potrositi znacajno ali se okamnei od temperature i samim time postaje klizava i pored potrebne debljine sare i bez naznake deformiteta. E sada.......tu dolazim do mog licnog problema u odabiru gume za ovu sezonu....netreba mi guma za ostru voznju ali mi treba za postojanost na gazecem srednjem sloju...a taj kompromis jos nije napravljen ....da drzi lepo po mokrom u umerenoj brzinio a da se zadnja ne trosi preterano.... Citanjem raznih iskustava hvale prilicno za tu neku turisticku voznju METZELER feelfree ......bez oznake wintec.... Napominjem da nisam kompetentan kada su skuteri i gume u pitanju....jer sam samo par u zivotu jako kratko probao ....ali zato na motorima imam prilicno iskustava sa gumama .....sto pozitivnih a sto negativnih ....tako da znam sta nova guma moze ruzno prirediti kada se opusteno vozis, a ocekujes od nje da bude u visini zadatka kao i predhodni set ...ali drugog proizvodjaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1889 Napisano Januar 29, 2017 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ranije pisao jedan review o MCG. Sad cu namerno da uzmem za Burgmana Power Pure da uporedim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 147 Napisano Januar 29, 2017 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Diskusija kao da sam je ja narucio Za sada sam blizi da kupim MCG, ja vozim penzionerski Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Januar 29, 2017 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan muljaz Ja sam Power Pure stavio na moj skuter i zadovoljan sam. Doduše stavio sam obe zadnje jer prednje nije bilo nigde a ja zapeo baš za tu gumu. Doduše moj skuter je kinez od 125cc pa me baš zanima kako će se pokazati na Burgmanu ako je kupiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Februar 6, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta Bože kupiti??? U nekom sam raskidu između Michelin PowerPure i Metzeler FeelFree Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Februar 6, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Februar 7, 2017 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje.....za one koji su imali ili imaju Metzeler Feelfree koliko se prelazi sa zadnjom gumom kilometara pre nego je pocela da se debelo potrosi....Honda SW600 je poznata da zdere zadnju gumu tako da zbog toga pitam...kakva je po mokrom... Pitam jer sam kupio sw600 a moram menjati obadve gume prednju i zadnju...Prvenstveno za duze ture i ne velike brzine,,,,, pa me interesuje guma koja se sporo na sredini haba ,,a mislim da sam cuo negde da je Metzeler bas takva,,,,,,,,nemam iskustva ni sa jednim proizvodjacem kada je maxi skuter guma u pitanju Ja sam sa MMetzeler Feelfree Wintek za sada presao oko 9000 km i nije znacajnije potrosena. Pocinje da se vidi gazni sloj tek tanji od bokova. Radi od -5 do +43 po asfaltu, zemljanim stazama, travi i blatu, nije ni u cemu najbolja ali univerzalniju gumu nisam imao. Ima vislji bok od drugih iste dimenzije i siru gaznu povrsinu. Skuter je suv tezak 120 kg, na njemu je uvek neki tovar bar 10 kg-150 kg i moja malenkost 83 kg (u zadnje vreme). Nezahvalno je predvidjati kako ce funkcionisati na 100 kg opterecenijem SW... Kamilko funkcionise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Februar 7, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Metzeler... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Februar 7, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na skuteru je zadnja i sada Metzeler FeelFree ali iz 2012. godine, napolju hladno, skuter stajao puno više nego što je vožen zadnjih par godina tako da, ne vjerujem joj... Naprijed je neka Bridgestone Hoop, moram još da provdjerim koliko je ona mlada... Uglavnom prije nego se ozbiljno uputim bilo gdje, idu nove gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1876 Napisano Februar 7, 2017 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Buduci da mi je Vespa stigla sa MCG, a zadnja je potpuno nova, samo je potrebno prednju promeniti, ovog puta se nisam odvazio da pazarim Dunlop ili Pirelli Diablo jer bih voleo da mi obe gume budu isti model. Uzeta MCG: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Februar 7, 2017 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Ja licno vec 3 godine vozim na kimku 125 MSG kupljene nove sa tim dotom iz te godine NAPOMINJEM da skuter vozim maksimalno meseci tokom godine oko 10 meseci otprilike Presao sam do danas sa njima oko 12000km...i jos izgledaju kao nove bez znakova trosenja.Putovao sam sa njim i dalje znaci en samo po gradu .Iskustvo moje bez obzira na kubikazu i tezinu je sledece..prve godine drzi kao pegla po krivinama ...mucenik nemoze vise od 110km/h po suvom pri ostorm kocenju odlicna trenutno se zaustavlja . Na mokrom odlicna i po krivinama ali malo slabija po kocenju bar 40 posto...sto je normalno. Druge godine pocela je da trazi da se dobro zagreje , zatim na pola smanjuje put kocenju ali i dalje drzi po krivinama cak i zimi.Trece godine znaci cele 2016 samo pakao...ni sa zagrejanom leti nedrzi nista po hladnjikavom jutarnjem vremenu i kasno uvece a leti 50 posto slabije ...dok KOCENJE nula ,,pogotovo prednji kraj , Tu mislim ne na neko ekstremno kocenje nego malo jace ....Onda sam pipnuo gumu i ona je kao kamen nema elasticnosti ni malo...okamenila se i to je njem kraj .Gazeci sloj i dalje odlican ali ona ne radi svoj posao za koji treba. posto je i dalje bukbalno na izgled kao nova ako se gleda na saru i oblik ona je ipak za zamenu ..bar po mojim kriterijumima. Opet napominjem ..nema veze toliko kubikaza koliko sam sastav gume...to lose iskusto sam imao sa srecom jos par nekih modela guma na svojim predhodnim motorima ...u smiislu da su odlicne u pocetku i da su vizuelno bile dobre ali KAMEN i Plastika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShomiBGD 47 Napisano Februar 8, 2017 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: HONDA X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Razmiljam se izmedju Mishe.Pilot Road 4 ili mishe.Pilot Power 3 Ako neko ima iskustva sa nekom od ovih guma moze neki info... tnx Usput Imao Metzeler feelfree wintec na Silver Wingu ali nisam nesto bio zadovoljan.. imao sam utisak kao da je plasticna ono kada se ne osecas sigurno Klizala jos kao nova i u krivinama i ovako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...