Jump to content

Moto Zajednica

koji maxi skuter je naj pogodniji za ugradnju plina

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: Honda nc750,Xevo 400

zelim da priustim sebi maxi skuter 250-400 kubika 2000godiste ili nesto mladji koji bi najvise bio pogodan za ugradnju plina,jer mi je ideja da cetvorotockasa ostavim na parkingu i vozim se duplo jeftinije dvotockasem,to bi bilo u periodu od aprila do oktobra jer se uglavnom vozim sam ili sa jos jednom osobom,80% Beograda a jedanpun mesecno dalje ture 200-280km ali van auto puta. e sad dajte vase predloge ja kao meracim:

-honda foresight 250 2000god to mi je nekako naj povoljnije...

-yamahu majestic 250

-suzuki burgman 400

-malaguti madison 250

....a za ostatak dajte predlog bitno je da je pouzdan i jeftin za odrzavanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 863 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP

A je l' si razmisljao mozda o ovom modelu ?Sto se tice skutera koje si ti naveo mogu da ti kazem da medison ima losa svetla.

A je l' si razmisljao mozda o ovom modelu ?Sto se tice skutera koje si ti naveo mogu da ti kazem da medison ima losa svetla.

pa jesam ali ne za te pare,recimo to godiste hondu gore navedenu u mom prvom postu od 250kubika imam od drugara neregistrovanu takodje za 700e i tu jos ima mesta za pogodbu...tako da ....

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Piaggio Liberty 125

A da li znate nekog ko je ugradio plin i da se time neko bavi od majstora, koliko moze da stane u rezervoar, za koliko se povecava potrosnja u odnosu na benzin tj da li je isti princip kao kod automobila itd. Poz svima

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

posto si vec finansijski ogranicen, gledaj sta je u najboljem stanju i sta ti se svidi... i vecini maxi skutera ispod sedista ima mesta za bocu... ja kod mene u x9 spakovao 5 bombe piva, i imalo jos mesta za sitnice...

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Ja vala nebi ugradjivao, ipak je miris benzina na svoj način specifičan

• Podržavam 3

• BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750

Nista necu komentarisati, samo cu se sloziti sa Fankijem, da ne bi bilo opet pogresno protumaceno od strane pojedinih...1lol.gif1lol.gif1lol.gif

• Drug član, 1710 postova

Druga je stvar ako razmisljas u pravcu najjeftinije voznje odnosno nuznog prevoznog sredstva uz koliko toliko zadovoljstvo na dva tocka. Inace po meni (bez uvrede braci skuterasima) ta prica benzin u krvi i skuter po meni ne 'pije vodu', kad to kaze neki okoreli 'eRovac' to mi je nekako ok... Najbolje je ko je u mogucnosti da ima 2 dvotockasa, jedan na plin za prevozno sredstvo a jedan bez za uzivanje, ali...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7433 postova
  • Motocikl: TDM 900

Verovatno bi svako od nas vozio turbo benzinjare od par litara na visokooktanskom gorivu da moze. Zasto da ne? No, situacija je znatno drugacija, novac se tesko zaradjuje, neki ga imaju vise a neki manje i moraju da ga trose i na druge stvari sem motora i skutera. Dakle, nisam protivnik LPG-a u skuteru, bitno je da se okrecu tockovi pa makar i na tom plinu kojem nista ne fali u odnosu na benzin.

Ja vala nebi ugradjivao, ipak je miris benzina na svoj način specifičan

Nisam pitao za ugradnju plina u sportsku zujalicu(CBR,Hayabusa i sl..) nego u naj obicniji skuter 4t koji malo trosi a solidno vozi dve osobe ukupne tezine ispod 150kg, za sto manje para...samo se o tome radi,zato je i postavljena ova tema,a ne da bi nastala prepirka oko benzin VS TNG...to mi nije namera,inace od kad sam polozio za kola 2000godine vozim na plin i meni je stravicno da zamislim voznju na derivatu koji je duplo skuplji od moje voznje...toliko o tome.

inace cu plin sam ugradjivati naravno.... WWW.KOLEW.COM

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Dobro de, nisam mislio nista lose, znam da se radi o skuteru samo sam javno rekao svoje misljenje, u prevodu sto rece nas drugar i krakonja Alex '' bolje da cutim '' :zdravo:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Piaggio x9 500cc

A da li znate nekog ko je ugradio plin i da se time neko bavi od majstora, koliko moze da stane u rezervoar, za koliko se povecava potrosnja u odnosu na benzin tj da li je isti princip kao kod automobila itd. Poz svima

Pratim temu,to i mene zanima.Hocu da puknem plin u x9 500cc.

Pratim temu,to i mene zanima.Hocu da puknem plin u x9 500cc.

Pratim i ja druze ali niko nista od ljudi koji imaju iskustvo nepise,verovatno ljudi imaju pametnija posla nego da sede na forumu i gube vreme :takoje: ...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

voznja na benzin je samo stvar navike, da su mesto benzina prvo izbacili vozila na plin a tek sad krenula popularizacija benzina svi bi pluvali po benzinu...

kome sta odgovara neka tako vozi,ja teram bmw 735i na plin, trosi ga litar dva vis eod benzina/oko 15/ i naravno da je voznja jeftinija,neoseca se neznam koja razlika u voznji ,mozda u nekim krajnjim performansama...ali te kraje=nje performanse,,retko kad se upotrebljavaju,i na kraj krajeva,postoji dugme,prebacis i pun gas.

inace,,sistem je jako slican kao za ugradnju u auta,e sad,posto se nema emulatora za sekvent kod scuta sa ubrizgavanjem se primenjuju neka jednostavnija resenja,

ni jedna moja musterija kojoj sam ugradi plin se nezali, a i retko ko da je vise vozio na benzin..

voznja na benzin je samo stvar navike, da su mesto benzina prvo izbacili vozila na plin a tek sad krenula popularizacija benzina svi bi pluvali po benzinu...

kome sta odgovara neka tako vozi,ja teram bmw 735i na plin, trosi ga litar dva vis eod benzina/oko 15/ i naravno da je voznja jeftinija,neoseca se neznam koja razlika u voznji ,mozda u nekim krajnjim performansama...ali te kraje=nje performanse,,retko kad se upotrebljavaju,i na kraj krajeva,postoji dugme,prebacis i pun gas.

inace,,sistem je jako slican kao za ugradnju u auta,e sad,posto se nema emulatora za sekvent kod scuta sa ubrizgavanjem se primenjuju neka jednostavnija resenja,

ni jedna moja musterija kojoj sam ugradi plin se nezali, a i retko ko da je vise vozio na benzin..

Tih 15 mozda na otvorenom, kazi kako je po gradu ako smes))))...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Tih 15 mozda na otvorenom, kazi kako je po gradu ako smes))))...

na otvorenom ako se ne przi...13....a u gradu 15 normalne neke voznje,a 20ako se stiska....

• motoras, 2470 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ako smem da se nadovezem na pricu,moj Audi 80-1.8s trosi oko 9 po gradu,maksimalno. Kad ga przim auto dzadom iz Grcke pri 130-140 na sat,sa Makedonskim plinom potrosnja padne i na 6,5. Ne pamtim kada sam prebacio na benzin. Zao mi je sto i BMW nije na gas. Ali on trosi oko 4,5 benzina,pa je tu vec diskutabilno da li se isplati ugraditi plin. Ma samo da je malo konfornije sto se tice boce,ugradio bi ga ja samo tako...

Ajd da ofujemu totalno, moj audi 100 2,3 trosi isti 13 otvoreno, 15 grad, preko 17 nisam zabelezio... Sa makedonskim isto ali sam bio natovaren zestoko i nigde ispod 140 skoro...

koliko vredi da se plati X9 250ccm hondin motor 2002 sa 35 000km u ok stanju(lepo vuce,koci,ne trucka,ne lupka,ne zveci,deluje skroz utegnuto,Kupljen kod nas do 17500km ima servisnu knjizicu) bez ikakvog ulaganja registovan do kraja naredne sezone,i koliko jos u tom motoru ima zivota odnosno voznje?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja