Jump to content

Moto Zajednica

Hit the Road I: Evropa - Azija

Recommended Posts

• Nemanja Stojanović, 1470 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ne, malo smo južnije od toga.

Ovo je Ararat, simbol Jermenije, a nalazi se u Turskoj.

Danas smo bili u Khor Virap manastiru, koji se nalazi jako jako blizu ganice Jermenije i Tuske.

Ovo je fotografija sa puta do tamo, i na njoj može čak da se vidi jedna zelena vojna osmatračnica.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: KLE 500

Nema o cemu da brinemo sto se tice vremenskih nepogoda. Ta 'mala' promena vremena je maciji kasalj za vas :) .

Nije ni cudo kad je moj tata zaduzen za bezbednost 1lol.gif1neznam.gif1moto3.gif

Veliki pozdrav, uz vas smo. Samo polako i pun gas :D

1zdravo.gif

• Podržavam 4

• Integrisan, 8551 postova

Zdravstveni bilten?:stabre:

Žariću, vidovit si ;) - zdravlje nam je dosta loše. I vreme je katastrofa. Doduše, Mimi je zdrav i prav, jede i eksere i nije mu ništa..

ALI, evo nas u Nagorno Karabahu!!! Prošli smo... :takoje:

Ima čak i wi-fi u Stepaneku, u glavnoj ulici :D, pa se evo javljam...

Fotke kada se vratimo u Goris (Jermenija).

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Žariću, vidovit si ;) - zdravlje nam je dosta loše. I vreme je katastrofa. Doduše, Mimi je zdrav i prav, jede i eksere i nije mu ništa..

"Specijalac" nema sta 1aha.gif... A vas dvojica... sta da vam kazem... drz`te se!!! 1zdravo.gif

Nagorno Karabah je najdalja tačka našeg puta. Dogurali smo do polovine! Od ovog trenutka, može se reći da počinjemo povratak kući!

Mada će i put nazad biti pun avantura i zanimljivih mesta koja čekaju da ih posetimo.

Nagorno Karabah je baš kao što su nam i pričali zelena i planinska teritorija. Potpuno drugačiji od Jermenije, koja je uglavnom zlatna i žuta, povremeno čak i polupustinja. Karabah je zelen, šumovit. Ljudi nemaju često priliku da vide strance, a još manje motocikle (nismo videli ni jedan jedini motor u celom Karabahu). Stanovništvo je veoma srdačno i neskriveno pokazuju interesovanje i dobrodošlicu posetiocima. Od srdačnog odmahivanja pored puta, ablendovanja iz vozila, do desetina odraslih ljudi i dece koji pokušavaju da ostvare komunikaciju i sporazumeju se na mešavini ruskog i engleskog jezika sa nama.

Dok smo bili parkirani na glavnoj ulici Stepanekerta (glavni grad Karabaha) desetine dece iz obližnje škole zasipali su nas pitanjima i osmesima. Gde ima toliko dečijih osmeha ne možete a da se ne osetite dobro. Ipak, na ulicama Stepanekerta primetno je prisustvo uniformisanih ljudi. Vidi se praktično na svakom koraku da je nerešeno pitanje statusa ove teritorije, kao i da su ratne rane još sveže i nezalečene.

Bitna informacija - policija je izuzetno srdačno raspoložena prema strancima. Sve administrativne zavrzlame (iako smo na granicu pristigli bez viza) završili smo brzo i lako, bez bilo kakve posebne kontrole. I na kraju - na naše iznenađenje, pogranični jermenski grad Goris i Stepenekert spaja put sasvim solidnog kvaliteta. Izgrađen je nakon poslednjih ratova sa Azerbejdžanom, novcem svih Jermena sveta (što ponosno stoji ispisano na desetinama tabli pored puta). Čak možemo reći, zbog planinskog terena, čestih krivina i umerenog saobraćaja - ovaj pravac je jedan od najboljih za vožnju motora koji smo do sada imali na našem putovanju.

Nagorno Karabah zaslužuje da bude posećen od svakoga ko dođe u ovaj kraj sveta. Kao i obično - strah je potpuno neopravdan i posledica neznanja i predrasuda.

IMG_1643.jpg

IMG_1684.jpg

IMG_1801.jpg

IMG_1802.jpg

IMG_1818.jpg

IMG_1868.jpg

IMG_1874.jpg

IMG_1947.jpg

IMG_1972.jpg

IMG_2071.jpg

• Podržavam 5

I jedan lična opaska: ne pamtim da sam se ikada na motoru toliko borio sa samim sobom gotovo svakog kilometra na putu. Ne pamtim da sam se ikada osećao ovoliko loše (u zdravstvenom smislu) u kontinuitetu. I broj pehova je iznad proseka :lol:.

Sinoć jedva pretekoh :D... ozbiljno sam mislio da jutros neću moći da držim motor uspravno. Negde oko 5h ujutro bio sam očajan i mislio da nema šanse da vozim do Karabaha. Trebalo mi je puno mentalne snage da jutros sednem na motor. Do Stepanekerta borio sam se sa svakim kilometrom.

Sada na kraju dana osećam se baš dobro. I zdravstveno i inače :aha:.

Iza svakog iskušenja sledi nagrada...

• Podržavam 11

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

:care:

...mogu da zamislim koliko ste "veliki" u ocima ovih klinaca, a mozda neko pronadje u svom srcu skrivenu ljubav prema tim cudnim prevoznim sredstvima i jednoga dana podje vasim stopama...ali obrnutim krugom :moto3: . Onima koji imaju tih afiniteta (i ne samo njima) ostacete sigurno duuugo u pameti. Sada se eto i meni vracaju slike prvih kontakata sa svetom na dva tocka i slatki trnci koji idu uz kicmu, dok ispod mene brunda matori GPZ :aha:

Predeli su zaista sjajni, mada sam siguran da ce ih biti jos, jos i jos

• Podržavam 4

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Iskreno mogu reci da posle Jermenije koja je toliko sumorna i raspala u svakom smislu (osim Jerevana koji me je prijatno iznenadio i verskih lokaliteta koje smo obisli), odlazak u N.Karabah bio je pravo osvezenje za oci i dusu. Prelepa planinska zemlja, toliko zabacena i zaboravljena od svih, a opet, toliko prijatna i gostoprimljiva...prepun sam pozitivnih utisaka. Odavno nisam osetio toliku prijatnost medju ljudima koji su nam bojazljivo i stidljivo prilazili i pokusavali da ostvare kontakt sa nama. Stekao sam utisak da velika vecina nikada uzivo nije videla motor...Nekoj deci sam dozvolio da dodaju gas na mom motoru.....ajojjjj....srece i radosti 1jee1.gif. Mislim da ce im to ostati dugo u lepom secanju 1aha.gif...

• Podržavam 16

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

Zavidan uspeh,svaka čast.želim vam puno zdravlja(Mimi je čelični njemu netreba ;) ) i sreće u nastavku avanture.Sažet i propraćen putopis,bravo :care: .Dokazali ste da ste sposobni za jako zanimljiva putešetvija(uz slogu i pozitivan duh uprkos zdravstvenim problemima-za to je potrebna velika mentalna snaga)imate punu podršku :takoje:

• Podržavam 2

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

Od danas ce sve biti bolje i vase zdravlje ce se popravljati,znacajno.

Ne zaboravite da se neko,to jest ja,jedna mikro cestica od coveka,dnevno izmedju svih ostalih pomolim i za vase zdravlje i uspeh.

Nemam prava da vam obrazlazem sve to.Vi budite slozni i hrabri.Uspeh ste vec ,veliki postigli.Sada vam predstoji da polako i na sto bezbedniji nacin,prelazite drugu polovinu puta koja vas vodi ka vasim porodicama , prijateljima,drugarima i svim ostalim ljudima dobre volje koji se raduju vec postignutim podvigom.

Sve ostalo ce Bog urediti onako kako treba da bude.

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja