N.F.S. 22890 Napisano Septembar 6, 2024 Integrisan, 9735 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Logicno, za jedne se koristi monterka/demonterka/balansirka a za ove druge, skuplja moBnterka/demoBnterka/balBansirka... Treba isplatiti aBlat P.S. Znam da u recnicima stoji zBica kao prevod za "Spoke"... Jbg, pogresi covek, lupio "B" izmedju pa zamorno/zametno da ispravlja Resto prepisivali... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6092 Napisano Septembar 6, 2024 (promenjeno) Drug član, 2092 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan To je jedna od onih stvari za koju 90% ljudi nema živaca da lomi jezik, pa se tako odomaćilo. Tipa "alnaser" "bombina" itd. I ja verovatno koristim i jedno i drugo i ne pravim pitanje, ali "žbica" je jedino ispravno. Jer od koje žice može da se plete točak ?? Od paljene, ili licnaste ? Možda bodljikave žice za čopere ? Zapravo verovatno može i da se isplete, ali pitanje je koliko bi trajao Promenio Septembar 6, 2024 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7728 Napisano Septembar 6, 2024 (promenjeno) Drug član, 3185 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...meni žbica ostalo od malena, na bajsevima.. Realno nisam ni čovek koji bdi nad semantičkim elementima moto delova.. A omiljeni su mi sileni, silen blokovi, selen blokovi, čaure, gumice... Da ne krenem o cupantama, da ne kažem uzengijama... Promenio Septembar 6, 2024 član Andrej_Hotstepper 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16420 Napisano Septembar 6, 2024 Drug član, 1844 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22890 Napisano Septembar 6, 2024 Integrisan, 9735 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada se ovako obrazlozi jasno je da sam u krivu pa kako god mi "zBica" cudno zvucalo.... Jesam istarzio naravno i sam, dosta je debata i na stranim forumima... Negde se ustalilo jedno a negde drugo, svako je sa svoje strane ponudio i dokaz svoje tvrdnje. Tu smo da se nadogradjujemo i dopunjavamo 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 249 Napisano Septembar 6, 2024 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK 502x Prijavi odgovor kao problematičan Sve ste nasli samo jos nekoga ko za normalne pare menja gume sa tim felnama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2735 Napisano Septembar 6, 2024 Drug član, 1329 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko proverio kod Pavla na 25. Maju? Inače radi odlično a povoljno.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10688 Napisano Septembar 6, 2024 Ne silazi, 2394 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, sasa_f1 je napisao: Sve ste nasli samo jos nekoga ko za normalne pare menja gume sa tim felnama Pa napisao sam na prethodnoj strani... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Septembar 18, 2024 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su tipična oštećenja koje čine vulkanizeri koji ne vode računa i nemaju adekvatan alat, ne vidi se to u dobroj meri, ali će kroz godine tu biti korozija koja će se širiti : Uobičajeni debalans, o glavnom se vrti oko 15gr +/-, to mnogi ne osete, ne prepoznaju, ili misle da tako treba, što naravno nije dobro: Takođe ni dosta vulkanizera ne zna pravilno da montira pneumatik, ili ga mrzi čak i kad zna, lakše je i radniku da potroši više tegova, nego da se napinje, nekad mora i više njih, iako vlasnici vode računa o potrošnji tegića i štede i na njima. To što se nešto plati, ne znači da se i dobije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2462 Napisano Septembar 18, 2024 Andragog, 5037 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba se čuditi. danas vulkanizer može biti bilo ko sa ulice i hoće da radi. Obuka par sati/dana zavisi od toga koliko novi radnik kapira. Pre par godina moja prijateljica me moli da joj zaposlim sina, zavrsio za automehanicara 20god momak. Decko nema pojma o nicemu. Teme su, jel može motor od Poršea u Jugo, Ladu itd. Zaposli se nekako, radi godinu ipo u nekom Renault servisu i odjednom dečko sve živo zna.... Gazda otišao na more on ostao sam radi, oduševljeno mi priča šta je radio. Sprema ljudima auta za put u Grčku. Moment kluč, molim, šta ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...