Satelis 16122 Napisano Mart 19, 2021 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan S-Wing 125ccm je sjajno motorce ko se odluci da ga kupi. jest da je 125ccm ali po gabaritima izgleda vece ni malo da je malecak moped pregledna tabla skoro 62.5K predjenih poprilicno velik "gepek" Sad malo tehnikalija..... specifikacija moze se videti Ovde Licni dojam koliko sam se druzio sa ovim modelom je sledeci: - dobra zastita vetra zbog gabarita plastika i vizira - inst. tabla velika, pregledna, svaka informacija ajsno vidljiva - sediste vozaca i suvozaca prostrano, udobno se sedi - prostor ispod sedista poprlisno velik, dosta stvari moze stati - amortizacija napred-nazad mekana, dobro upija neravnine - kocnice Nissin dobro odradjuju posao zaustavljanja Sta mi se ne svidja: - retrovizori su na masci i taj detalj mi se ne svidje, bolja opcija je korman - tocak napred 13' - pozadi 12' ..... malko malecki - mali kapacitet rezervoara, svega 9.5L .... da je bar 12L nalepnica ispod sedista oznacava ccm, godiste, kod boje za farbanje desno od toga, iza poklopca kog drze 4 krstak srafa nalazi se baterija jbg neko se snalazio kako je znao i umeo dobar napon jos bolje punjenje napred ne vidi na levo oko, nema oborenog svetla dugo radi pozadi ne radi desno poziciono al radi stop svetlo na levoj strani radi levo poziciono al ne radi stop svetlo u oba fara nosi H7 standardne jacine sijalicu potamnela, crkla, gimnastika je izvaditi je jer jako malo porstora ima iza fara poklopac, dzek, zicani osigurac sa dve strane je drzi pipak sijalice ide na gore, sad vidi na oba ok i ako ima plasticno vece prozorce iz gepeka do sijalica pozicionog i stop svetla nema trika stici lako svi srafovi u krug, sediste,kofer, nosac, kutija ispod sedista.... sve dole i dalje se ne moze prici, beli su od migavca, crni su dublje i nize zavuceni nosac sedista dole pa cela zadnja bocna plastika iiii evo su 2x 21/5W standarne sijalice odozgo ne mozes doci jer nema mesta, odozdo upadne u dzepove i moz se slikas lepo resenje, svaki dzek ima svoj nosac desno su mase releji, jedan je obmotan izolirkom "grickan" lemilicom iz nekog razloga, dobar je, ispravan dzek namotaja, bobina miljenko f.v. los kao i nakucana svecica usis treba srediti, ocistiti dizna cista o-ring gumice dobre na prstenu i grani pospremiti, dihtung dekle dobar In - 0.14 Ex - 0.25 antifriz izbaciti prelivni sud je na levoj strani podnize CVT srediti jako cudno da od srca krece promena boje po pravilu s'boka ide zanimljivo ce bidne resena jelka bez brige, ima potorsnog materijala, lamele su na lepljenju djob dan naci zicku odgovarajucu moze palenje moze radna temp. moze novo ulje motor (900ml), i reduktor (190ml al menjacko) kocnice na minimumu, gotove su kao i tecnost Oba diska su dobrano ukpana i moraju se zameniti. Prednji moze se naci u slobodnoj prodaji ali ne i zadnji... njega traziti preko ili naruciti u Delti + zadnja klesta u klizacu imaju luft pa hoce da tandrze u voznji (naruciti, zameniti). Kad se potorose koc. plocice usledice zamena oba diska, plocice, tecnost napred-nazad i klizac zadnjih klesta + kontorla zamena po potrebi gumica klipova. semerinzi i prasinari takodjer se ne mogu naci u slob. prodaji Tako da se to ostavlja u drugoj turi kad dodje vreme, do tad prikupiti potrebno. Cica mica i gotova prica 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IM93 8 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 14 postova Motocikl: Honda S-Wing 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kao vlasnik ove ljute masine, izjavljujem da sam prezadovoljan i masinom i Daretom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanmar239 0 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha Tmax Bmw c600/650 Piaggio MP3 500 LT HPE Za koji model glasate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano Mart 19, 2021 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si i X-ADV da ubacis. Tri totalno razlicita skutera, odnosno razlicitih namena,trkalica,turer i gradski skut. A da kazes recimo za sta bi ga koristio? p.s. nadam se da nisam naleteo na crno dete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanmar239 0 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Voznja po gradu i malo van grada recimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4984 Napisano Mart 19, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 6025 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodosao. Pre postavljanja teme, procitaj Pravila Foruma. Posto vec postoji tema o dilemama za Maxije, ova se spaja sa postojecom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3037 Napisano Mart 19, 2021 Drug član, 1065 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Tih ovaj@alexanto ko da je saobraćajac... Ništa mu ne promiče. Taman se malo opustimo eto ti ga on sa metlom da pospremi :-) Послато са SM-A507FN помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan Izbor se polako suzava, na moju radost. Nasao sam dve Honde koje su usle u najuzi izbog. Honda SilverWing t600, Decembar 2011 sa predjenih 25000km i u perfektnom stanju. Druga je Honda Integra, kraj 2012 godine sa skoro 30000km, takodje u odlicnom stanju. Razlika u ceni je nekih 1000-1200e u korist Integre. Sta odabrati ? Jel ima neko iskustva sa Silverom-koliko trosi, jel ima nesto sto se cesto kvari i na sta treba obratiti paznju pri kupovini...da li su rezervni delovi lako dostupni, koje gume nosi i jel se lako nalaze... Bele, prelepe masine... Hvala puno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Mart 19, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Koju god hondu da uzmes neces pogresiti. Ali su dva totalno razlicita tipa motora, napisah. SW maxi skuter sa dosta prtljaga, kaisem i udobnom voznjom, integra sa manje prostora, vise klasican motor nego maxi i ima lanac. Delova imas, honda je to. ProBas oba pa koji ti se svidi.... ja licno nikada ne bih kupio motor sa lancem, nije mi hedonizam to stalno podmazivanje, moj izbor. Razmisli, provozaj i neka je srecna kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2663 Napisano Mart 19, 2021 Drug član, 1522 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni i dalje neverovatno da 10 god star skut ili motor ima manje od 30.000km... Pa ja koji ne pravim velike ture sam presao nesto vise od 4.000 za god dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan9 46 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 67 postova Lokacija: HERCEG-NOVI Motocikl: Honda Xadv Prijavi odgovor kao problematičan Vracaju kilometrazu to prvo a momak treba da zna sto veca kubikaza to su x3 troskovi to treba d amu kazete,lako ce kupit motor al ga treba odrzavat to mnogi ne znaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Mart 19, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ja napisah, ko skupi 4000e neka da jos 500e i kupi x town 300. Ima 25 ks, ali je novo, sedi i samo vozi... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Mart 19, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan @mimahitna koje su cene za oba primerka? Koliko ce te kostati sve ukupno sa uvoznim troskovima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, Savamalac said: @mimahitna koje su cene za oba primerka? Koliko ce te kostati sve ukupno sa uvoznim troskovima? Silver do 3500e a Integra oko 4500e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 19, 2021 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan Za Silver mogu da stavim par slika...neznam da li je to dozvoljeno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano Mart 19, 2021 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, mimahitna je napisao: Silver do 3500e a Integra oko 4500e Da ti otklonim dilemu..... Oba su dobra i pouzdana motora, prelaze brdo kilometara uz redovno odrzavanje. Ne znam koliko si visok ali znam da je SW pogodniji za nize vozace od Integre, kad kazem nize mislim na 1.70 - 1.75 komotno spusti cela stopala na zemlju kod SW-a.... kod Integre si vec na prsticima. Oba modela imaju dobru zastitu od vetra, povozni su i drugacije se voze, tacni u krivinama (bez uvijanja rama) s'tim da Integra tu odnosi prednost. SW ima krace prednje amortizere u odnosu na Integru i 14' - 13' velicinu tocka spram 17' .... sto ukupno doprinosi boljem ugodjaju u voznji, Integra lakse pegla neravnine na drumu. Sto se udobnosti tice tu pak SW ima prednost jer je sediste vece, mekse i ima potporu za ledja za razliku od Integre gde je sedoste tvrdje uradjeno i bez potpore za ledja. Preradom sedista moze se donekle popraviti situacija. Na kocenju blagu prednost ima Integra i ako oba modela imaju po jedan disk napred, razlika je u velicini istog pa samim tim se dobije razlika i na kocenju. Potrosnog materijala ima za oba modela i tu nema brige. Brige ima ako ne daj Boze zatreba neka plastika, far, centralna maska i td.... em nema, em skupo u 3 lepe, toliko papreno da usi otpadaju! SW nema mogucnost ugradnje crash bara dok kod Integre ima. To je prvo sto treba ugraditi ko Integru vozi jer ce mnogo znaciti ako moped ode na bok. SW ima klasican CVT prenos, lepo radi kad je sve kako treba, kais prelazi minimum 25K. Gradska voznja mu ne prija, posebno u dvoje i kreni-stani jer se lako moze spaliti kavacilo ako se ne vodi racuna. Integra ima aut. DCT menjac, zanimljiva sprava koja fino radi bez obzira bio u gradu ili vani. Treba biti oprezan kad se uzbrdo peglaju serpentine.... hoce da iznenadi vracanjem iz 2 u 1 brzinu i ondak mozes zapasti u nezgodnu situaciju. Za prenos snage na zadnji tocak koristi lanac 520 koji moze potrajati 30-40K uz redovno odrzavanje (svakih 400-500km) ili ugradis podmazivac lanca i maltene "zaboravis" na odrzavanje (podmazivac odradjuje). Prtljaznog prostora vise ima na SW, moze nadomestiti Integra ali to iziskuje dodatni trosak u vidu nosaca sa bocnim koferima. Kad podvuces ______ Integri dajem malu prednost. Da bi odlucio koji ces model uzeti, najbolje ti je da sednes i vozis nekoliko desetina km oba modela ne bi li skontao sta ti vise prija. U svakom slucaju ako kasnije pomislis da si se zajebao, mozda si treba kupiti ovaj drugi..... ne se sikiraj jer ces lako prodati, trazeni su, pogotovo trazeni ako su dobri primerci. Svakako zurbe nema da se posle ne bi kajao..... srecno! 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Mart 20, 2021 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan Veliko hvala na iscrpnom odgovoru, Satelis. Ja sam visok 173cm te se bolje uklapam u Silver-a ali mi se nekako vise svidja Integra. E sad, mozda sam ipak blizi odluci za SW jer mi deluje perfektno ocuvan. Da je Satelis tu u blizini i da moze da ode do Sofije i pogleda motore-odlucio bih onako kako on kaze tj.koji motor bude bolji po njegovom misljenju. Ovako, motore ce pogledati covek iz Vranja koji je mehanicar i godinama radi sa motorima pa cemo videti sta ce on da kaze... Okacicu neke slike a Admin neka pobrise ako to nesmem ovde da radim. Hvala 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5014 Napisano Mart 20, 2021 Drug član, 3769 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Milllan 83 je napisao: Lepo ja napisah, ko skupi 4000e neka da jos 500e i kupi x town 300. Kymco ima još jedan interesantan jeftiniji model - Agility+ 300, malo ružniji, ali veći točkovi, pogodniji za grad i više vozače. Ali iz nekog razloga nije kod nas još uvožen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11310 Napisano Mart 20, 2021 Ne silazi, 2291 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Juce popodne zavrsena potera za Beverlyjem.Prvi vlasnik ,19000km,2012,gume originalne i zrele za zamenu.Servisna knjiga. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2275 Napisano Mart 20, 2021 Drug član, 994 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko neki sajt u Bugarskoj za pretragu motocikala?Neka okači ovde bio bi zahvalan Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Mart 20, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mimahitna je napisao: Veliko hvala na iscrpnom odgovoru, Satelis. Ja sam visok 173cm te se bolje uklapam u Silver-a ali mi se nekako vise svidja Integra. E sad, mozda sam ipak blizi odluci za SW jer mi deluje perfektno ocuvan. Da je Satelis tu u blizini i da moze da ode do Sofije i pogleda motore-odlucio bih onako kako on kaze tj.koji motor bude bolji po njegovom misljenju. Ovako, motore ce pogledati covek iz Vranja koji je mehanicar i godinama radi sa motorima pa cemo videti sta ce on da kaze... Okacicu neke slike a Admin neka pobrise ako to nesmem ovde da radim. Hvala Na slikama deluje bas ocuvano. Dare je tata-mata za motore, svaka cast na postu iznad. Jedino mi je SW uzivo "stari model" od Integre, vidi se po linijama da je iz prethodne decenije. Probas pa sta ti se svidi.... rekoh ti ja za t maxa, bajke sam slusao, lep motor, oprema odlicna, sve i svasta, ali kada sam ga provozao nije mi se svideo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Mart 20, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, cezarpa je napisao: Juce popodne zavrsena potera za Beverlyjem.Prvi vlasnik ,19000km,2012,gume originalne i zrele za zamenu.Servisna knjiga. Cestitke na novoj makini, dosta predjenih km ti zelim.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Mart 20, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, boza_kg je napisao: Kymco ima još jedan interesantan jeftiniji model - Agility+ 300, malo ružniji, ali veći točkovi, pogodniji za grad i više vozače. Ali iz nekog razloga nije kod nas još uvožen. O ukusima je besmisleno raspravljati, svako voli nesto drugo. Meni je prioritet kod kupovine motora bio sigurnost, sto redja poseta servisu i uzivancija u voznji, a ne da zabodem los primerak pa da pola sezone visim kod majstora. To je moje misljenje i time sam se vodio, prosle godine, a i ove bih isto, narocito kada vidim koliko nema kvalitetnih majstora i kako ljudi odrzavaju motore. Pre bih uzeo novog golfa nego lose odrzavanu i (poprilicno) izvozanu mecku za iste pare. Ali kao sto napisah, ukusi su razliciti.... prvo sam kupac treba da odluci u kom ce pravcu ici njegova kupovina i time dalje da se vodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5014 Napisano Mart 20, 2021 Drug član, 3769 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sve se slažem sa tobom, samo opet da dodam i naglasim da je jako bitna ergonomija skutera u odnosu na gabarite vozača. Ako to nije pogođeno kako treba, sve ostalo pada u vodu.. Možda sam sad malo dosadan što ponavljam, ali mene to muči, a čini mi se da mnogi o tome ne razmišljaju, samo gledaju cenu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petar_lord 832 Napisano Mart 20, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg 100% si u pravu. Mislim da je to polaziste svake kupovine bilo kog prevoznog sredstva a kamoli skutera, ako mozes probaj sto vise modela, velicine skutera,zastita od vetra, nacin sedenja, snaga, komocija, cena odrzavanja.. reci sebi koliko ces voziti i kada ces voziti ( po meni veoma bitno).. itd na kraju dolazi estetika skutera koja je takodje presudna jer lepota je u oku posmatraca.. uvek bilo Promenio Mart 20, 2021 član petar_lord Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...