Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Ma i ovamo je ista stvar, ali izleti tu i tamo dobra prilika pa samo treba pratiti i biti brz. Osim toga, Svabe nemaju jos uvijek razvijen mehanizam obrane od balkanskog cjenkanja i spustanja cijene

• Haha 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Onda pravac u salon na kraju sezone pa cenkanje za novi.Ako postigneš 10% na konju si ,obzirom da su polovni 2-3 godine stari (sa 15 k km)toliko jeftiniji u oglasima( ako ne i manje) a ovako dobijes nov motor.

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Pa sta bih trebao sarafiti na novom motoru? Neeee, ne vjerujem da cu ikada kupiti nov motor. To je uzasno dosadno i za mene nema smisla. Meni motor nije prevozno sredstvo nego hobi i iskreno vise volim sarafiti nego voziti.

• Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova
  • Motocikl: Forza 350 ('22)

Posle Integre, nije skuter ni malo btw, teram Forzu 350, žalim što nisam uzeo BMW GT400. Opasno dobar.

Kum je uzeo nov Xciting 400 nudlu: dobar za visoke vozače ali preglomazan za tu kubikažu. 400 ccm bi trebalo da se vozi vrlo lako. Mogao bi ladno 500ccm u njega da ide.

Zasto Integra nije skuter? Zato sto kosta 100 eur mesečno u dvogodišnjem proseku sa predjenih 20000km. Skoro svaki motor isto toliko.

Forza 350 košta mesečno oko 50 eur.Moja racunica.

• Drug član, 3718 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Koliko ti je kum visok? Ja na Xciting 400 jedva stanem, tj. kolena su mi skoro sasvim do plastika, a vizir tera vetar pravo u vugla. Ali baš i nije glomazan, taman je negde između punog komfora i agilnosti, bar meni.

• Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova
  • Motocikl: Forza 350 ('22)

Nije kum visok, deluje mi Exciting da je velik dovoljno za nekog od 190. GT je definitivno dobar za visoke, imao je prijatelj visine 195 i nije izgledao smesno na njemu.

Agilan je Xciting ali mi izgleda kao da je predimenzionisan za taj motor.

Promenio član SQTR

Ne znam šta bih rekao, ali nije :). Nema ni 200 kg, nije ni prevelik, u odnosu na Burgmana ili Silwerwing-a je balerina :)

X citing nije veliki ,manji je od bmw i laksi ne mnogo ali jeste.Motor je iste snage kao u bmw ili trunku jači.Bmv vise mesta za noge udobniji ,bolje plastike dosta.

I na ak 550 plastike jeftine.

Imaju debljinu nisu krte,ali boja i tekstura takva kao da je sirovina od recikliranih čepova.

mjock :) Na Kymcu plastike nisu lepotinje, ali su dobre, kvalitetne, ne krckaju... A ako se i polome, nisu preskupe da se nabave.

Sve kako treba.

Na oko ne ,na dodir da.

Samo da skinu ono premium sa ak 550 pošto je samo cena premium,plastike su economy.

• Zainteresovan, 340 postova
  • Motocikl: TDM 900

Drugari kakvi su sad spidermax- ovi i na sta treba obratiti pažnju, treba da idem kao neki strucnjak da pomognem komsiji i eventualno doteram motor a ispao sam iz mazi skuter price ima 4,5god

• BJB Maxi Scooter Club, 6014 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Retki pre svega... Gledaš redovno kao i za svaki motor odnosno maxi, obratite pažnju na instr. tablu pogotovo jer se jako teško nalazi i za kozmetiku ukupno jer su i oklopi za njega "egzotika".

• Hvala 1

• Zainteresovan, 340 postova

Pa komsija uzima u nekoj trampi, provozah ga za vikend i resio da polaze za motor, na slikama lepo izgleda, tabla koliko vidim radi, cene su sarenolike po oglasima od 1700 do 2500 za ovo(2007) godište, sutra treba da pogledamo pa sad malo obnavljam znanje, vozio sam jedan pre 6 god i sećam se da mi se dopao, mozda i snimim sve pa izbacim ovde radi neke pomoci

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Gilera nexus 300
Pre 20 sati, Džim Džarmuš je napisao:

Na oko ne ,na dodir da.

Samo da skinu ono premium sa ak 550 pošto je samo cena premium,plastike su economy.

Hmm, ne bih rekao da su plastike bas jeftine, poprilicno kvalitetan skuter. Pritom za 11500e dobijas grejanje rucica, elektricni vizir, tempomat, abs, abs cornering, esp, noode sistem, 52ks, 3 rezima rada, full led, keyless, brembo kocnice, 4 godine garancije itd. I sto je najvaznije dobijas skuter gde su otklonjeni svi nedostaci sa prethodnog modela. Neko bi rekao skupo, medjutim kad pogledas da je t max u istoj toj opremi 17000e, poprilicno dobar dil.

• BJB Maxi Scooter Club, 6014 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@gixxer750/94

Alu ram, dupli trouglovi, 16-ice točkovi... Još ako je 493ccm agregat - eto radosti. Kome "prodje" vizuelno - ima sit da se nauživa sa dobrim primerkom...

• Sviđa mi se 1

pre 13 minuta, Dekii46 je napisao:

Hmm, ne bih rekao da su plastike bas jeftine, poprilicno kvalitetan skuter. Pritom za 11500e dobijas grejanje rucica, elektricni vizir, tempomat, abs, abs cornering, esp, noode sistem, 52ks, 3 rezima rada, full led, keyless, brembo kocnice, 4 godine garancije itd. I sto je najvaznije dobijas skuter gde su otklonjeni svi nedostaci sa prethodnog modela. Neko bi rekao skupo, medjutim kad pogledas da je t max u istoj toj opremi 17000e, poprilicno dobar dil.

Sve poštujem  ali u odnosu na preterano visoku t max cenu, svako poređenje manje cene ima smisla.

Ali meni to i dalje ne menja utisak o plastikama i materijalima koje su npr.na forzi 750 mnogo bolji,motor je jači,honda je a i isto koštaju sa popustom (Kymco -Forza).

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7388 postova

Drugo je T Max. On je klasa za sebe i dugo godina nije imao konkurenciju. Prvi modeli su bili izuzetno kvalitetni. Konstrukcija tog skutera je skoro kao kod motocikla. Kočnice, prednje viljuška, alu ram, dvocilindrični agregat, itd. Kakvi su novi modeli ne znam, davno sam prestao da ih pratim. Svakako, T Max ima kultni status i Yamaha našibava sa cenom. 

Sve to stoji za t max,on jeste kralj skutera i kimko želi da se nakači na tu slavu, kao njegova kopija ,otud i premium cena sa premium modelom kimka.

Tako bre,što pravi tehnički sličan model i reklamira,upoređuje ga posredno preko jutjubera kao t max.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja