Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400
Pre 1 sat, boza_kg je napisao:

Imaj u vidu da ti je tako i na Silveru. On fabrički nema vetrobran nego vetrousmerivač u vugla :)

Vozim silvera i ovo je apsolutno tacno. Honda kao da ga je specijalno dizajnirala da skuplja sav okolni vazduh i usmerava u glavu, tako siba da ogluvis za 10 minuta. Ja sam izdrzao kratko i onda zamenio orginalni "ubijac u glavu"za Givi AIRFLOW, buka i vetar postale proslost, drugi skuter, milina voziti. Inace silwer je azdaja, udoban, povlaci odlicno, pri velikim brzinama nema nikakvih nezeljenih vibracija, talasanja, stabilan, za dvoje stvoren. 

SAM_8620.JPG

Promenio član keš
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750
Pre 8 sati, sasa_f1 je napisao:

Koliko je po vama realno da se plati pristojan SW ovog nekog godista?

Cene su otišle u Pm, sad gledam neke polovnjake koji imaju jače cene od novih.. tako da nemam pojma šta je realna cena.

• Ne silazi, 2267 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Vezano za vizir...

Već sam pisao negde, al da ponovim. Veliki vizir koristim zimi, baš kad je hladno. Malo pokriva i ruke. Možeš da voziš i bez kacige (nisam probao !), nema vetra oko kacige ni malo. Ali, nema ni osećaja da si na motoru ! Fali mi, ne vetar u kosi (koje nemam :)) već baš taj osećaj za brzinu...

Mali, letnji, jedva čekam da stavim. Dovoljan je da mi čuva grudi.

Ja se divim kolegama koji nemaju ni najmanje parče vizira. Poštujem to. Probao sam HD bez. Preko 120 km/h, hoće da me skine... Drugar vozio Horneta par godina bez vizira, nejked, terao ga na max dosta puta. Ja ne mogu. Valjda zbog godina...:)

Sorry za off...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 500 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Veliki vizir je odlican, razmazi te doduse pa kad sednes na nesto sa manjim vizirom kao hladan tus. Malo je truba jer gledas kroz njega ali kada je ispoliran i to je ok. A Beverly i sediste, dao sam moje na preradu pa da vidim kako ce biti. Ako mi ne legne eto za mesec dana motor na oglasu, NOV NOV
0402a4a988a640de28dd96bec90fd957.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3649 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja brez vizira ne mogu, ali ovi veliki za Bev i Scarabeo su baš povelike površine, kao jedro, daju značajan otpor vazduhu...

Ovaj moj Givi mi se sviđa jer nije velike površine, a štiti gde treba.

Givi.jpg

• Zainteresovan, 390 postova
  • Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400
Pre 16 sati, Borkosan je napisao:

Veliki vizir je odlican, razmazi te doduse pa kad sednes na nesto sa manjim vizirom kao hladan tus. Malo je truba jer gledas kroz njega ali kada je ispoliran i to je ok. A Beverly i sediste, dao sam moje na preradu pa da vidim kako ce biti. Ako mi ne legne eto za mesec dana motor na oglasu, NOV NOVemoji3.pngemoji3.png
0402a4a988a640de28dd96bec90fd957.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gde si dao sediste? I sta ste resili oko anatomije istog? 

• Svrati ponekad, 286 postova

Ovaj na slikama izgleda bas lepo :) 

Uzgled jos jedno glupo pitanje 

Imali li neke velike razlike u moturu 300 i 350 osim euro normi?

Promenio član stikis

• Svrati ponekad, 286 postova

Mislim u samom sklopu motora i mogucim problemima, da li "pate od istih problema" ?

Da upostim koji je pouzdaniji ili su isti moguci problemi? 

Promenio član stikis

To će pre znati @Satelis i oni koji ođržavaju takve. Znam da je mokro kvačilo, kakvo ima Bev 350, nekoliko puta skuplje od klasičnog. Ali su zato performanse vrh. Model se prodavao 10 dugih god, verujem da je dobar.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

@Blaza 'El vidiš kako to ide, motor\skuter se kupuje prvo očima :) Sve se ustežem da ti ne solim pamet, ne zameraj, ali moraš da estetski središ motorin da bi mogao da ga prodaš. Opis "izgreban, iščukan, a mehančki dobar" retko koga može da privuče...

• Podržavam 1

Ma, ne soliš mi pamet, taman posla...ja sam samo realan što se estetike tiče. Nemam ja vremena da ga rasturam, farbam, lickam. Poštujem ko to može, i ima vremena. Meni je uvek prioritet da je motor/auto uvek spreman za dalji put. Ne štedim na vitalnim delovima. Brembo pločice, kaiš original, svećica iridijum, sve što je vezano na mehaniku se podrazumeva kod mene da mora biti kvalitetno. I na Tojotu od 600 evra sam stavio iridijum sveće, veliki servis sa original delovima. Počelo da curka ulje na semeringu uljne pumpe. O.k. naručio sva tri, čim stigne, menjam...

Nije meni moranje da se rešim skutera, već dosada... Svaki dan gledam oglase motora šta bih uzeo. Par baš dobrih sam propustio, jer neću 4 registracije u kući. Jbga... Da mi gori, stavio bih u oglas "zamena za ...". Ali, koliko želim da pređem na motor, toliko me i plaši šta ću uzeti, i koliko ću uložiti da budem koliko toliko siguran.

Prošle godine da sam prodao skuter, možda bih uzeo novu Hondu Rebel 500. I od toga sam odustao, vozim se i dalje sa Skarabudžom...:)

• Sviđa mi se 2

Ja bih u tom slučaju zamolio kolezu @N.F.S. za uslugu, ako je raspoložen. Kad on picne motorin, preporodi ga, to bude sasvim druga pesma. Imam sreće pa da je u komšiluku...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

pre 24 minuta, boza_kg je napisao:

Opis "izgreban, iščukan, a mehančki dobar" retko koga može da privuče...

Meni ovo ne smeta prilikom kupovine. Skarabeo je bio baš takav. Po priči prethodnog vlasnika, pao na parkingu...ma da. Kad ga je upalio, čuo sam zdrav zvuk mašine, iako nisam majstor. Meni je to bilo važno, i dovoljno da ga uzmem.

Isto tako, dok gledam oglase polovnih motora, ne smeta mi ako je izgreban, ulubljen rezervoar itd. Mehanika mi je na prvom mestu, da me ne izda na putu...

pre 2 minuta, boza_kg je napisao:

Ja bih u tom slučaju zamolio kolezu @N.F.S. za uslugu, ako je raspoložen. Kad on picne motorin, preporodi ga, to bude sasvim druga pesma. Imam sreće pa da je u komšiluku...

To su mi i drugi predlagali, ali... Ovaj skuter se vrti ovakav na oglasima već godinu dana. I svi znaju stanje. Za koga da ga šminkam ? Neću da lažem narod, takav je, kakav je. A to može svako kasnije da radi u svojoj režiji...

Imam u planu (da platim majstora) da proverim prednje amortizere, zadnje isto, ležaj volana itd. Možda je sve dobro, ja ne znam i to ne znam da radim. Eventualno provera svega ostalog.

• Podržavam 1

• Drug član, 1464 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 36 minuta, boza_kg je napisao:

Opis "izgreban, iščukan, a mehančki dobar" retko koga može da privuče...

Ovo je istina. Ja prvi ne bih kupio tako nešto!

Blaža je to napisao u oglasu za svog Skarabea a on uopšte ne izgleda tako. Viđam ga često kada dođe na posao skuterom i meni deluje "k'o čaša". To što je za njega "izgreban, iščukan" za većinu su normalni tragovi korišćenja i bilo bi dobro da taj opis izbaci iz oglasa jer odbija kupce a nije realan.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

pre 28 minuta, Blaza je napisao:

Neću da lažem narod, takav je, kakav je.

E sad. Pa ja znam sopstvenu ženu u svim izdanjima, ali volim i kad se dotera i sredi, ne tumačim da me time nešto laže. :) Lepo njoj pre svega, pa i meni.

pre 25 minuta, bajker71 je napisao:

i bilo bi dobro da taj opis izbaci iz oglasa jer odbija kupce a nije realan.

Potpuno se slažem. Ne treba ni mnogo para za estetiku, ovako sa slika procenjeno. Samo da mu još malo pomogne da izgleda u svom najboljem izdanju...

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 9461 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Nije kvalitetno ni sve sto sija! 

Evo, juce sam dao drugaru skuter, "pretresao" sam ga toliko da bude bezbedan, zao mi je sto ne sikah pre sredjivanja estetike... Celo donje korito sam farbao, stenderi, stapovi i jos brdo delova peskareni pa plastificirani. Bocne plastike sam pokrpio iznutra, polirao vizir... 

To sada (koliko toliko) lepo izgleda! Xmax 250, 2012 god

Cekajte, imam i nesto slika iznutra :D 

33.jpg

34.jpg

35.jpg

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja