Gordak985 2461 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ti četka i petrolej za to putovanje, dovoljno ti je samo ulje, svakih 500km ga podmaži i biće savršeno ok. Testerol ili još bolje neko menjačko, sae 90, ono se duže zadržava na lancu, po mom skromnom iskustvu. Ako te opere kiša usput, podmažeš ga odmah čim se osuši od vode. Ljudi prave famu malo oko pranja lanca, to se radi jer se voli, ne jer se mora. Ovo pričam u slučaju podmazivanja uljem. Nabavi samo flašicu sa pipicom, kao za ulje za šivaće mašine da imaš u jednom sredstvo pakovanja i aplikacije.Ja sam za 4k km lanac pošteno oprao posle kupovine, jer je održavan sprejom, bože sačuvaj naslaga svuda, pogotovo na malom lančaniku, i još jednom, iz dosade kad sam prao motor na pušku, pa puškom i lanac, sa bezbedne distance.Ne sekiraj se preterano, er-5 nije jedač lanaca, kao ni guma.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vjerovali ili ne, meni još od 70ih služi prazna bočica od ljepila iz Narodne Tehnike,Timočka 18;ni kapica nije otpala a potreban je odlično odmjeren napor da izađe kap po kap. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza za taj set koji se ne odrzava(mada i on trazi jednom pred sezonu da se podmaze) mozes da uzmes 3 seta obicnog. Imas na youtubu video gde lik testira obican i Reginu koja ne trazi odrzavanje,sa oba je prosao istu kilometrazu. Ja imam cobrra-u i o njemu vise ne razmisljam samo dospem ulje u nju i zavrtim po cetvrtinu kruga na nekih 200-300km nekada i na 100km kada nisam siguran da li sam je okrenuo ili ne. Cobrra je oko 80€ u louis-u a ima i kopije na aliexspres-u. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Meni drugar doneo iz Austrije 1l crvenog ulja za 25€. Sad problem kod njega je sto nece da kaplje dok ne predje nekih 20 stepeni napolju. Ja pojacavao ono ništa, dok nije skocila temp pa nasao fleku ispod motora, kao karter da je pukao.. Za nize temp treba plavo ulje. Sent from my PPA-LX2 using TapatalkIma Scottoiler ulja u Motolandu, sad se pojavilo i zeleno, ono je univerzalno za temperature od 0-40 stepeni.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Jul 15 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dodjoh u posjed Scottoilera i montirah na Transalpa. E sad, posto mu nisam vjerovao za prvu voznju ostavih lanac podmazan sprejem, naravno sve je isprljao. Razumljivo jer je ispirao debeli sloj spreja. Vidim da je sredina lanca za 200-300km bila savrseno cista sto nije slucaj sa sprejem. Trenutno je plavo ulje unutra i vidim da mu ne prija bas najbolje s obzirom da su ovih dana temperature blizu 40°. Planirao sam da kupim drugo ulje ali dvoumim se da li uzeti crveno ili zeleno. Crveno bi trebalo da radi na temperaturi od 20-40, a zeleno od 0-40. Zanima me imali tu neke sustinske razlike? Da li ce to zeleno postati dosta gusce na nizoj temperaturi i obrnuto. Iskreno zeleno bi mi najvise godilo jer vozim na temperaturama od 10 do 40°. Posto je lanac vec bio prljav nisam primjetio da li su oba oringa isto masna. Da li zaista ima potrebe za duplom 'brizgaljkom'? Vidim da nije bas jeftina za komad plastike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Jul 15 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Zeleno je neko bio ulje koliko se secam da sam procitao na Louis-ovom sajtu i po ocenama nije se pokazalo bas najbolje. Svakako sacekaj iskustva ako je neko koristio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Jul 16 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da da Koliko vidim na sajtu reklamiraju ga kao bio ulje. Nesto mi tu smrducka oko njega, zato i pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1006 Napisano Jul 21 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Posto bi trebalo da menjam lanac plan mi je da odmah montiram i scottoiler da ne razmisljam vise o sprejevima a i da mu produzim vek trajanja. E sad gledajući na sajtu nesto mi nije jasno da li moze V sitem ili mora e-x Iskreno e-x mi se momentalno ne uklapaju u budžet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12809 Napisano Jul 21 Ne silazi, 7393 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Može V system ako ti je motor Euro4, od 2017 pa na gore. Starija godišta ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1006 Napisano Jul 21 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan To me i zbunilo, jeste motor 2017 ali pise i da moze i da ne može Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12809 Napisano Jul 21 Ne silazi, 7393 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, zato što je 2017. prelazna godina. Trebalo bi da EUR04 ima 5ks više, tj. 165 odnosno 121kw. Ne drži me za reč, najbolje da pošalješ VIN BMW-u pa da ti potvrde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Firmopisac 15 Napisano Avgust 21 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Honda CRF1100L AfricaTwin Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na NC750x stavio v-system prošle godine i prve sezone je sve radilo dobro, ali sad je katastrofa. Bućkaju mehurići samo ali ništa ne curi, a ništa nije zapušeno. Kada skinem čep (onaj odušak sa kraja) onda radi, ali promenjivim intenzitetom. Ovi iz Motolanda na moju prijavu se mesec i po dana prave mrtvi a kada sam ih nagazio pismeno, setili se ideje da skinem i donesem sa fiskalnim računom pa će kao nešto rešiti (ko zna kada verovatno). Što je najcrnje, 3-4 meseca pre mene i moja dva drugara koji voze AfricuTwin isto kupili (jedan u Motolandu a drugi u Louisu) i oba su riknula potpuno. Motoland isto dribla ko i mene, a u Luisu rutinski rekli - skini, donesi i zamenićemo. Kraj priče. Sve u svemu, taj v-sistem mi je super rešenje jer te poštedi drdanja sa podmazivanjem, ali sa druge strane, dosta skupa igračka a očigledno i nije kvalitetna ni pouzdana. Na stranu ovaj bezobrazluk sprskog trgovca koji ti samo diže pritisak i tera da se mlatiš sa njima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 22 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan On 8/21/2024 at 7:44 AM, Firmopisac said: Ja sam na NC750x stavio v-system prošle godine i prve sezone je sve radilo dobro, ali sad je katastrofa. Bućkaju mehurići samo ali ništa ne curi, a ništa nije zapušeno. Kada skinem čep (onaj odušak sa kraja) onda radi, ali promenjivim intenzitetom. Ovi iz Motolanda na moju prijavu se mesec i po dana prave mrtvi a kada sam ih nagazio pismeno, setili se ideje da skinem i donesem sa fiskalnim računom pa će kao nešto rešiti (ko zna kada verovatno). Što je najcrnje, 3-4 meseca pre mene i moja dva drugara koji voze AfricuTwin isto kupili (jedan u Motolandu a drugi u Louisu) i oba su riknula potpuno. Motoland isto dribla ko i mene, a u Luisu rutinski rekli - skini, donesi i zamenićemo. Kraj priče. Sve u svemu, taj v-sistem mi je super rešenje jer te poštedi drdanja sa podmazivanjem, ali sa druge strane, dosta skupa igračka a očigledno i nije kvalitetna ni pouzdana. Na stranu ovaj bezobrazluk sprskog trgovca koji ti samo diže pritisak i tera da se mlatiš sa njima... Mislim da je problem u tome što nema ko da pogleda ko zna šta treba da proveri. Scottoiler vSystem je zapravo vrlo prosta sprava i nema šta na njoj da se "pokvari" osim da se fizički ošteti ili zapuši. Osnovne stvari treba da se provere: 1. Da li ima vakuuma? Kada upališ motor da li se u bočici vidi da klip "mrda". Ako ne mrda, treba proveriti zašto nema vakuuma. 2. Ako ima vakuuma, da li mazivo ide kroz sistem creva? Ako ne ide, treba proveriti da li oduška sa filterom (to nije čep) na bočici propušta vazduh i time omogućava protok maziva kroz crevo. Ako je to ok, onda treba proveriti da li je crevo zapušeno, ili ima vazduha u sistemu. Ako je zapušeno crevo, očistiti. Ako ima vazduha (mehurići u crevu), treba ga isterati kroz sistem takozvanim "priming" postupkom. 3. Ako je sve gore ok, onda treba još proveriti da li je kapaljka u redu i kako je postavljena na lančanik. Ako je sve to u redu, nema razloga da sistem ne radi. PS Ovo sve važi ako se koristi originalno Scottoiler mazivo. Ako je u sistemu bilo šta drugo - nemam rešenje, osim da se proba sa dobrim ispiranjem sistema što retko da dobar rezultat jer je sistem najverovatnije ulepljen i time neupotrebljiv. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12809 Napisano Avgust 22 Ne silazi, 7393 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A boca košta 2000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1604 Napisano Avgust 22 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam raskacio. Ostao je na motoru al više ga ne bih stavljao. Skupo ulje, stalno se nešto drndam oko njega.. hvala lepo. Nije teško biti fin pa podmazati lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2573 Napisano Avgust 22 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2640 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Kobru, original, evo ja preko 10Kkm bez ikakvih problema. Promenio Avgust 22 član ZEMZEM 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Avgust 22 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja konačno rešio svoj problem, stavio novu slavinu, ova drži vakum u oba pravca pa kad stanem zavrnem i ne kaplje ulje.Ja imam xsystem 1.0 verziju i trošim sae 90, ono mi ima ok kadencu kapanja, moglo bi sporije ali ne mari, nije 100 dukata litar, ne prska po motoru i ne lepi se za gumu. Jednom mesečno sipam 20-30ml lancola da mi ispere lanac, i to opere super ali prska po motoru, lancobranu i dooobro omasti gumu. Ali trenutno sam u situaciji da nemam gde da operem lanac ni jednom mesečno standardnom metodom.Na drugoj slici je lanac koji nije pran preko 1000 km posle današnje vožnje s lancolom. Treća slika je posledica po zadnju gumu.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 23 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Alekre said: A boca košta 2000 dinara. Koliko vidim, trenutno košta 2.600-2.700 din, za bocu od 500 ml koja traje oko 15-16.000 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 23 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Gordak985 said: Ja konačno rešio svoj problem, stavio novu slavinu, ova drži vakum u oba pravca pa kad stanem zavrnem i ne kaplje ulje. Ja imam xsystem 1.0 verziju i trošim sae 90, ono mi ima ok kadencu kapanja, moglo bi sporije ali ne mari, nije 100 dukata litar, ne prska po motoru i ne lepi se za gumu. Jednom mesečno sipam 20-30ml lancola da mi ispere lanac, i to opere super ali prska po motoru, lancobranu i dooobro omasti gumu. Ali trenutno sam u situaciji da nemam gde da operem lanac ni jednom mesečno standardnom metodom. Na drugoj slici je lanac koji nije pran preko 1000 km posle današnje vožnje s lancolom. Treća slika je posledica po zadnju gumu. Sent from my SM-S911B using Tapatalk Na ovim slikama ništa nije kako treba. U sistemu je vazduh, u crevima mazivo koje nije odgovarajuće, a na gumi je sve masno što se ne dešava sa pravilno postavljenim i podešenim Scottoiler sistemom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 23 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan I da se razmemo jednu stvar pre nego što krenu neke poruke... Scottoiler ne uvozim već više od 10 godina i nemam ga u ponudi isto toliko. Ni uređaje, ni maziva. U Srbiji ga prodaju neke druge firme, neko bi rekao konkurencija. Tako da nemam finansijsku korist. Ali želim da pomognem onima koji možda imaju problem, da ga reše ako žele. Ko ne želi, naravno da ne mora. Samo je šteta platiti dobar uređaj, i onda ga isključiti ili skinuti zbog toga što nije dobro namešten i podešen, ili je upropašten drugim mazivima koja nisu predviđena za Scottoiler sisteme. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Avgust 23 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, markone je napisao: Na ovim slikama ništa nije kako treba. U sistemu je vazduh, u crevima mazivo koje nije odgovarajuće, a na gumi je sve masno što se ne dešava sa pravilno postavljenim i podešenim Scottoiler sistemom. @markone Mislim da je ovo jedan od glavnih uzročnika nepravilnog rada. Čitajući postove, stekao sam utisak da se nema dovoljno strpljenja za pravilno podešavanje i ulaženje u detalje. Ono što znam iz ličnog iskustva stečenog za 11 godina upotrebe na AT je da može da se koristi i drugo ulje sem originala. Ja sam koristio SAE90 i imao odlično podmazivanje. Scottoiler mi je bio namešten na dohvat ruke (ispred kormana, pored satova) i uvek sam mogao da dodam ili smanjim ulje zavisno od potrebe (kiša, off road, velika vrućina...) Odličan sistem, olakšava život... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Avgust 23 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Opustite se, u crevu je vazduh jer je svo ulje potrošeno, namerno. Guma je masna jer je lancol previše redak i baca ga mnogo, sa sae 90 nemam taj problem. Obrnuo sam poneki krug, ne pričam napamet. Šaljem slike za koji dan kad se guma očisti a u sistemu samo sae 90. Ponavljam, lancol sipam malo u prazan sistem da mi spere lanac. Znači namerno.Xsystem sam dobio na poklon nakon što je prethodnom vlasniku spao i lanac ga sažvakao pa sam ga lepio, i silikonirao i svašta nešto smišljao da bi sistem radio kako treba i ja bio zadovoljan. E, zadovoljan sam. Radi kako treba. Sa sae 90. Na slici su posledice sipanja lancola.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Avgust 23 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan U redu je to sa opuštanjem, malo je neprimereno. Nije se mislilo na tebe, nisi spomenut nigde, nisi jedini sa vazduhom u crevu, namerno ili slučajno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Avgust 23 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U redu je to sa opuštanjem, malo je neprimereno. Nije se mislilo na tebe, nisi spomenut nigde, nisi jedini sa vazduhom u crevu, namerno ili slučajno..."Na ovim slikama ništa nije kako treba." Nekako sam ovo shvatio da je usmereno kroz kontekst na slike koje sam ja okačio, gde sam lepo napisao šta, kako i zašto. Živ čovek greši. U svakom slučaj nisam imao nameru da budem neprimeren te se svima pogođenima u ovom slučaju izvinjavam. Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Avgust 24 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan On 8/23/2024 at 11:36 AM, Gordak985 said: "Na ovim slikama ništa nije kako treba." Nekako sam ovo shvatio da je usmereno kroz kontekst na slike koje sam ja okačio, gde sam lepo napisao šta, kako i zašto. Živ čovek greši. U svakom slučaj nisam imao nameru da budem neprimeren te se svima pogođenima u ovom slučaju izvinjavam. Sent from my SM-S911B using Tapatalk Sve ok. Ja sam se konkretno na te slike osvrnuo. Ali isto tako bez želje da budem neprimeren, ili neprijatan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...