Velimlje2 706 Napisano Octobar 6, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni primetio ranije , mora da su me ovi u BMW-u culi kako psujem probajuci da nabacim ono cudo od metalne sipke koje obicnno imaju na benzinskim stanicama na ventil detalj felne , pogledajte polozaj ventila ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 6, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Majstori uvek kasne sa napretkom i to onda postaje realna teškoća u Srbiji. Ja sam imao problem sa plivajućim diskom i glavčinom, serviseri BMW-a su mi rekli da kupim sve novo, a najbolje nov motor. Ne zastupam ja tezu ni malo da je staro bolje, a i da jeste to je prošlost. Nego govorim o sužavanju prostora korisnicima i uterivanje u servise. Što se tiče Ekvadora, naravno niz mogućnosti kvara na putu postoji, al što je više činilaca rizik raste, a mogućnost samo pomoći opada sa povećanjem složenosti. Na tu temu, vrhunac tehnološkog napretka u funkciji dušebrižnosti je bila nemogućnost zamene sijalice u faru već se za to moralo ići u servis. To je tako, hteo ne hteo. Nije valjda problem sa sijalicom u faru bio na motoru? Na automobilu imam i sam taj problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano Octobar 6, 2012 Ne silazi, 6535 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Majstori uvek kasne sa napretkom i to onda postaje realna teškoća u Srbiji. Ja sam imao problem sa plivajućim diskom i glavčinom, serviseri BMW-a su mi rekli da kupim sve novo, a najbolje nov motor. Ne zastupam ja tezu ni malo da je staro bolje, a i da jeste to je prošlost. Nego govorim o sužavanju prostora korisnicima i uterivanje u servise. Što se tiče Ekvadora, naravno niz mogućnosti kvara na putu postoji, al što je više činilaca rizik raste, a mogućnost samo pomoći opada sa povećanjem složenosti. Na tu temu, vrhunac tehnološkog napretka u funkciji dušebrižnosti je bila nemogućnost zamene sijalice u faru već se za to moralo ići u servis. To je tako, hteo ne hteo. Nije valjda problem sa sijalicom u faru bio na motoru? Na automobilu imam i sam taj problem Nije, nego to uzimam kao negativan primer tehnološkog napretka.Daleko od toga da sam reakcionar, naprotiv, al previše ima iskoraka koji se obijaju o glavu korisnicima zavedenih uvek novim i epohalnim inovacijama. Mislim da je poslednja decenija prošlog veka bila izuzetno tehnološki napredna i smislena, gotovo svi auti i motorcikli su dobili vredna konstrukcijska rešenja , postignute odlične vozne karakteristike al i dalje zadržana mehanika uz propratnu elektroniku i to je bilo dosta razumljivo. Koliko vidim, elektronika prevaguje a sama po sebi nema inženjerskog limita tako da često je u praksi jako otežano održavanje funkcionalnosti, ala primer sa sijalicom. Moj motorcikl ima serijski paljenje svetla čim pipnem gas, uopšte nema prekidač za svetlo i u slučaju da crkne pojma nemam kako bi recimo prosto kratko spojio vodove ko kod običnog klik mehanizma. Da se vratim na LC model, subjektivno mi izgleda vrh što bi se reklo. Dodavanjem vodenog hlađenja na vrh komore za sagorevanje je samo da bi se snaga iscedila do kraja iz postojeće konstrukcije boksera, a pitanje je da li u praksi treba tih petnaestak konja više na 1200-ku osim prostog fasciniranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Octobar 6, 2012 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan ..pogledajte polozaj ventila ... to su prepisali sa K1200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Octobar 6, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan ..pogledajte polozaj ventila ... to su prepisali sa K1200 znaci trebao sam K 1200 da vozim kako se ne bi nervirao .... nisam to znao .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 6, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Sad videh razvoj u temi zamolio bih i ucesnike i kolege urednike da prestanu sa besmislenim prepucavanjem inace cu sve da vas banujem Tema nije ko je kome ukrao dizajn i o autorskim pravima, vec o gore pomenutom modelu i njegovim karakteristikama, hvala EDIT => Dakle, 2013 - BMW 1200 GS LC Zbog korektnosti treba izbaciti i oznaku "LC", jer je ni BMW ne koristi. Razlog je, kako se moze zakljuciti, sasvim jednostavan, jer oznaka "LC" ne bi ni bila sasvim korektna: Primenom tzv. "preciznog hladjenja" tecnoscu (tako ga u BMW-u nazivaju) doslo se do toga da se agregat i dalje pretezno hladi vazduhom, a ne tecnoscu. Prema navodima produkt menadzera za novi R1200 odnos je 65% : 35% u korist vazduha i moze se govoriti o vazdusno-vodenom hladjenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 6, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A sta je bilo sa uljnim hladjenjem koje su prethodnici imali? Ima li jos uvek uljnog hladnjaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 6, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan A sta je bilo sa uljnim hladjenjem koje su prethodnici imali? Ima li jos uvek uljnog hladnjaka? Ne, ulje je zamenjeno tecnoscu. Lik koga sam pomenuo (produkt menadzer za GS-a) je u intervjuu objasnio i da je to bio glavni razlog uvodjenja vodenog hladjenja: Ulje ne odvodi tako dobro toplotu kao tecnost. http://www.motorrado...intermot/430212 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 6, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan "luft-flüssigkeitsgekühlt" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Octobar 6, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je kineska kopija. Kardan mu sa pogresne strane a i auspuh takodje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 6, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan El moze neko da mi objasni sto su problem te lamele na 1150 i 1200 GS ? svi pominju tu lamelu ,ne menja se valjda to svake sezone pa je mukotrpan poso ? Znam da na japancima je sastrane i samo nagnes motor skines dekli i tras nova ... Ja kod mene sad promenio lamelu , presla 70k a mogla da izdrzi bar 120k ali sam pri ruci imao novu koja je smesno malo para . ceo proces oko 3h trajao . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 6, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj Peco to ovde, otvori temu u BMW garazi. Da se zadrzimo ovde na novom GS-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 6, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan da u pravu si mrdaj taj komentar tamo ili brisi sve jedno ... prepokrivao sam neku kucu pa ne znam di teram od umora ... nego jedva cekam da izadje novi u ADV verziji da vidim kako ce to da izleda ... a svakako cu kupiti stari mode nekako mi lepsi , cim dobijem na loto naravno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Octobar 6, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima mokro kvacilo? Ako je tako, nadam se da je servisni interval ostao isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 6, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima mokro kvacilo? Ako je tako, nadam se da je servisni interval ostao isti. da mokro kvacilo napred iza prednjeg tocka i koliko sam skontao okrece se u suprotnom smeru od radilice pa nema onog zanosenja pri dodavanju gasa sto ljudi osete kad sednu prvi put ... ili gresim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 6, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja nista nisam osjetio (to zanosenje). Motor ide kao fotelja na 2 tocka... ma, kao da batler trci pored. I to sve na "starom" modelu.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 6, 2012 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ja nista nisam osjetio (to zanosenje). Motor ide kao fotelja na 2 tocka... ma, kao da batler trci pored. I to sve na "starom" modelu.... pa zato kazem ko prvi put sedne to oseti ... ja i da hocu to sad da osetim ne mogu jer mi se to nekako izgubilo iz osecaja .. mada to ima samo kod boxera .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Octobar 7, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima mokro kvacilo? Ako je tako, nadam se da je servisni interval ostao isti. da mokro kvacilo napred iza prednjeg tocka i koliko sam skontao okrece se u suprotnom smeru od radilice pa nema onog zanosenja pri dodavanju gasa sto ljudi osete kad sednu prvi put ... ili gresim ne gresis , tako pise .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Octobar 7, 2012 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan kratak prikaz armaturke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Octobar 8, 2012 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kako mi stoji ??? :moto3: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Octobar 8, 2012 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K1200S 114 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Düsseldorf / DE Motocikl: Pravi- Momacki Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da je motor prva liga kao sto se i ocekuje od BMW-a. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 10, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 11, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li i novi r1200r sas vodom i extra konjicima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan motor uzivo i na slici, nema veze jedno sa drugim. obicno uzivo mnogo bolje izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...