Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Majesty 400

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

10-40 probao sam i 15-40 interesuje me i koja kolicina ide na bloku pise 1500 na iber dok stoji i turiram duva na crevo iz kartera ali samo vazduh bez ulja i dima a u voznji kad se zagreje i vozim ostrije to se desava

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Yamaha majesty 400

Drugari pozdrav. Imam Majesty 400 2008g zna li neko gde mogu kupiti alu štitnik auspuha? Ili ceo auspuh neki lep bez štitnika ALI ISKLJUČIVO DA JE TIH

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha majesty 400 2010

Pozdrav novi sam na forumu,ako moze neko da mi pomogne,od nedavno sam vlasnik Yamahe Majesty 400 2010 gp i imam problem da mi ne rade kilometar sat i obrtomjer,kada dam kontakt kazaljke odrade krug i to je sve,na displeju radi sve čak mjeri kilometre..pregledao sam osigurače sve ispravno,odakle da krenem,sumnjam na neku masu ili senzor brzine ali radio bi bar obrtomjer..hvala

• Integrisan, 9286 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Čim meri tj vrti km predjene znači da vidi brzinu koju nemaš prikazanu.

Brzina ti ide sa senzora točka, obrtaji sa senzora iz agregata.

Da nemas obrtaje ne bi mogao upaliti, što dalje znači da ti je tabla u problemu.

Da je do osigurača (pregoreo) tabla ne bi se aktivirala po datom kontaktu.

Il potraži eletronicara il potraži polovnu tablu kako bi rešio problem.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha majesty 400 2010

Hvala puno na odgovoru,potrazicu tablu ako neko ima preporuku za elektronicara da zna rastaviti tablu neka piše,na području BiH,kada sam kupovao motor na prvu mi se činilo da to nije problem sada vidim da jeste,nemas nikakve orijentacije u kretanju.

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 400

Pozdrav ljudi, treba mi savet, hoću da kupim skuter iz oglasa, pa me zanima kako da ga testiram, na šta posebno da obratim pažnju, svi saveti dobrodošli.  

Imao sam Hondu PCX 125 2022 , ali morao sam da je prodam jer su mi trebale neke pare, ipak, ne mogu da ostanem bez prevoza na 2 točka i onda je izbor pao na ovaj skuter. Deluje dobro, prodavac tvrdi da je uložio u kaiš i pločice, filtere i mali servis na početku sezone. . Svaki savet vezan za kupovinu mi je dobrodošao. :)

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha majesty, 2006. godište, Scooter, vozilo prešlo 32300 km, Novi Sad. Cena 2.150 € - Motori - Polovni Automobili

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit

Ispada da ga je uvezao prošlog leta , a da je tek ove godine u aprilu radio mali servis.
Najbolje je da povedeš nekog ko se razume da pogleda, čuje kako radi mašina i provoza.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• U prolazu, 22 postova

Hvala na odgovoru. Jel model iz 2005 ima elektronsko ubrizgavanje ili ?

Promenio član D1m13je

• BJB Maxi Scooter Club, 5997 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

2006. bi trebalo da je EFI ali često na oglasima oglašavaju jedno a u saobraćajnoj piše drugo...

Kod EFI-ja kad daš kontakt mora da se čuje pumpa u rezervoaru i na instr. tabli bi trebalo da ima EFI lampicu.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit

Nema na čemu. Trebalo bi da je svaka od 400 kubika sa elektronskim ubrizgavanjem.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 5997 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Sad vidim da je 2005. a ne 06. Što reče kolega iznad, moguće je da su sve Maj 400 EFI, kao Atlantic 500 ili Bev 500. Kod manjih kubikaža ta 2005/06. je bila prelazak na EFI dok su ovi veći odmah od starta 2001/02. bili EFI

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004

Pozdrav. Ja sam vlasnik jednog majesty-ja iz 2007 godine. Evo kod mene je 4ta godina. Ja sam prezadovoljan, prosao svuda, isao svuda, natovaren, ovakav, onakav. Presao sam oko 50.000km. Sto se tice malog servisa ulja i filtera menjaju se na 5.000km i na tabli izbaci oil change indikator. Veliki servis odnosno kais se menja na 20.000km odnosno kada se potrosi na 27mm sirine, to se moze proveriti jedino kada se skine dekla. Ja sam ga menjao mitsuboshi oko 14.000din kosta. Menjao sam i kvacilo jer je korpa bila prekaljena i dobila osmicu tada motor konstantno hoce da cima i da krene kada motor stoji. Sto se tice motora i masine tu nema greske stvarno smo obisli svasta i svuda isli nikad nije stucnuo. Hoce da trose malo ulje i to mora tako pa treba s vremena na vreme kontrolisati. Ubacio sam iridijumsku svecicu denso koja se ne menja maltene nikad(Neki vek im je oko 80.000km).

• Hvala 1

• U prolazu, 22 postova

Hvala svima na informacijama. 

Za 2 dana ću imati priliku da provozam skuter i osim vizuelnog pregleda ću da slušam takt motora i da se uverim da lepo radi bez čudnih zvukova. Pri vožnji očekujem da ne trza pri kretanju i da kontinuirano vuče. To je moj plan kako da pristupim proveri, nisam iskusan, pa ako mislite da treba još nešto da pregledam ili posebno obratim pažnju slobodno me posavetujte. 

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004

Istrosenost samog kaisa isto uzrokuje vibracije pri kretanju i smanjenju krajnju brzinu. Sto se tice kvacila to mozes da primetis ako proklizava, i da li i koliko podrhtava prilikom kretanja. Ja i pored toga sto sam stavio nov kais i malossi set kvacila sa belim oprugama i belom centralnom oprugom i dalje osetim malo vibracija prilikom polaska. Nivo ulja u motoru mozes da proveris i kakva je boja ulja. Kod auspuha se nalazi cep koji odvrnes i kada hoces da meris ulje samo ga ubacis u rupu bez zavrtanja i meris nivo. 

• Drug član, 3627 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Nisu normalne, ali su česte i uobičajene :) Šta možeš da vidiš na skuteru od 18 leta, kao laik? Teško da po bolji ulja možeš nešto da zaključiš, osim da možda treba da se zameni, a to bi trebalo da uradiš svakako, ako i kad ga kupiš.

Možeš da vidiš da je očigledno kriv ili izudaran, dal su mu skroz propali amortizeri, dal dimi, klokoće i tandrče, da li je zamazan, tj. da negde očigledno kaplje ulje i antifriz... i da se uzdaš u sreću da predhodnih x vlasnika nisu mnogo shebali na pr. struju, premostili termostat, metali diht mase gde curi da zamažu, šta već sve rade, a što se ne vidi na prvi pogled... Sve ostalo može da vidi tek dobar majstor, kad ga raskupusa na kanalu.

Srećno!

• Podržavam 2

• U prolazu, 22 postova

Hvala na odgovoru. Tako je, sve što si rekao je istina. Paziću maximalno, a treba tu i malo sreće, jer ja niti sam majstor niti mogu pogledati :D ako vizuelno skuter izgleda dobro, radi normalno bez čudnih zvukova i trzaja u vožnji onda je to okej. Naravno postoji sve to što si rekao gde prethodni vlasnici krpe i budže sve i svašta samo da se ne vidi na prvi pogled. Ali i kolega gore je rekao da iako je menjao i kaiš i kvačilo blage ( minimalne ) vibracije nisu nešto što bi trebalo da me odmah odbije od kupovine :)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 22 postova

Stigao skuter, prvi utisci dobri, za svoje godine stanje i više nego dobro, jako lepo vuče, čak ništa ni ne trza i ne vibrira pri kretanju ni najmanje. Jedino što sam primetio jeste da nešto kao da "češe" u prednjem točku, što brže idem to češanje se ubrzava, kad pritisnem prednju kočnicu kao da se to češanje utiša ili skroz nestane. Jako slabo se čuje i baš moram da se fokusiram da bi ga čuo. Prethodni vlasnik kaže da je menjao pločice i kočiono ulje na početku sezone. Da li može biti da tu nešto nije urađeno kako treba? Inače zadovoljan sam skuterom, ima mnogo mesta kako ispod sedišta tako i u kasetama ispod kormana. 

Evo jedna fotka kako mi stoji, ja sam 175cm

IMG-1d73a1de48d0c2c89c4f26a8ad56a7c9-V.jpg

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 206 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

To što čuješ napred, ili je ležaj ili je disk kriv.Zvuk ležaja se sa brzinom takođe menja.Skineš prednja klešta pa probaš da vrtiš točak ako se ne čuje disk je kriv, može biti i da klešta ne hvataju jednako, u svakom slučaju skuter od 18 godina mora ozbiljno da se pregleda i uloži ako želiš pre svega da se voziš bezbedno.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 22 postova

Hvala na odgovoru i savetu.

Čovek mi je dovezao skuter iz Rume do Sombora, to mi govori da možda nije ništa ozbiljno u pitanju jer ne verujem da bi čovek krenuo na put na skuteru koji nije bezbedan za vožnju :)

Naravno u pravu si, tu nema šta, moraću da ispitam situaciju da vidim o čemu se radi i da li je ležaj ili disk. Čim utvrdim uzrok zvuka preneću informacije ovde :)

Kad već pišem, hteo sam da pitam da li je moguće ugraditi led sijalice u prednju svetlosnu grupu, dakle oborena, duga i pozicije ? :)

PXL_20240911_053656275.jpg

• Svrati ponekad, 206 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Naravno da možeš da staviš led, samo ne znam koje idu, da li su H4 ili H7 ? Prilikom montaže može se desiti da nećeš moći da vratiš gumu ako je ima, a obavezno uzmi da budu kvalitetne i sa aktivnim hladjenjem, pod kvalitetnim mislim da imaju neki kršten čip tipa Samsung, a da boja svetla bude što približnija dnevnoj, hladna ti ide u plavo, a topla ka žuzom.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja