Jump to content

Moto Zajednica

GSX 1250 FA

Recommended Posts

• Integrisan, 9654 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Sve ok, razumnom je potpuno jasno da je izneti misljenje sasvim normalno 👌 Nismo svi istih prohteva niti kriterijuma... Glupo je jedino kada u stopu pratis nekoga ciji te postovi nerviraju.

Da se vrnemo na temu :D 

Ispravljeno koliko se moglo, funkcija rekao bih potpuna... Nosaci svi zasrafljeni na mesto predvidjeno za to.

Sutra skidanje da se ventilator pricvrsti, davac radi, zice dobijaju struju (relej znaci ok) . Punim sistem i ocekujem da se lampa ne oglasava! 

ert.jpg

• Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ako je merenje tacno (dva unimera na dva voda ventilatora), termo davac uronjen u vodu na plinskom resou :D 

Prvi struju dobija srednji, veci ventilator, sa rastom temperature ukljucuje se i manji (desno zasravljen) ventilator.

(I suprotno, izvadim davac iz vode, hladjenjem gasi se prvo mali pa za njim i veliki ventilator).

• Ne silazi, 2171 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Evo pišem i brišem treći put,samo ću ovo....Nešo,samo ti piši i slikaj,od tvog delovanja nikome ne šteti,samo može izvući benefite i na kraju nešto novo saznati.I da dodam,volim da mi je svako vozilo koje posedujem u perfektnom stanju,naročito motorcikl,i uživam u tome.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 2059 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ne znam zašto bi nekom smetalo objavljivanje slika motora na moto forumu?

Inače nisam tip koji voli da licka motor, a ni auto ( jednostavno nemam ni vremena za to) ali volim da pogledam kako to glanc ekipa sa foruma radi :)

• Sviđa mi se 4

• Solo Rider, 3203 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 3 minuta, živke je napisao:

Ne znam zašto bi nekom smetalo objavljivanje slika motora na moto forumu?

Inače nisam tip koji voli da licka motor, a ni auto ( jednostavno nemam ni vremena za to) ali volim da pogledam kako to glanc ekipa sa foruma radi :)

U narodu se kaže...."Krivom qrcu i dlake smetaju"....jednostavno je takav čovek.....

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 344 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

@N.F.S. ne poznajemo se ali ja uživam u čitanju postova nekolicine vas,tvojih,Satelisovih i još par ljudi. Naprosto ne mogu da prestanem iako sam trenutno motora bez. Krasno je vidjeti da neko tako pedantno i stručno pristupa majstorijama oko motora od dijagnostifikovanja i razumijevanja kvara do popravke i poboljšavanja motora i još svoje znanje tako nesebično dijeli sa nama. Za mene je to prilika da nešto naučim iako nisam majstor. Lično ne volim da mi je motor prljav ali i ne lickam nešto posebno. To ne znači da mi smeta ako neko uživa da ima savršeno čist i sređen motor. Hvala svima vama koji se pronalazite u opisu i dijelite znanje na forumu i molim tebe i ostale da nastavite sa takvim postovima a kome se ne sviđa nek ne čita.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650
pre 59 minuta, BaneVuk58 je napisao:

U narodu se kaže...."Krivom qrcu i dlake smetaju"....jednostavno je takav čovek.....

Познајете се лично или само са форума?

Promenio član Наш

Pre sat vremena, BaneVuk58 je napisao:

pre 10 minuta, Наш je napisao:

Познајете се лично или само са форума?

???? Koga poznajem lično???

Upravo sada, BaneVuk58 je napisao:

???? Koga poznajem lično???

Човека који је једноставно такав.

Или сам можда нешто погрешно схватио?

pre 3 minuta, Наш je napisao:

Човека који је једноставно такав.

Или сам можда нешто погрешно схватио?

Uopšteno ....kad je neko takav da mu sve smeta, od nečijih komentara pa na dalje ....niko konkretno

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM

Mnogo smo se uzbudili, neki se pronašli pa im nije baš pravo, ego ih gricka...čuj, prate ih u stopu, šta sve neće ljudi misliti o sebi...

Rdjavih kuraca ima, načela ih korozija, pobegli sa gerijatrije, sendviče pojeli pa bi nešto pametno da kažu, a ne znaju, bolje da ćute...

Pričam uopšteno, da ne bude zabune :)

Promenio član Milanezi
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1888 postova

Mislim da se ovo sve odnosilo na kupanje motora i čačkanje četkicama za uši.

To je velika razlika u odnosu na održavanje odgovarajućim delovima na vreme.

Pickanje je jedna a održavanje je potpuno druga stvar. Jedna je neophodna a jedna je čista stvar preferencije i za mene i ne diže cenu motoru uopšte.

Jedina veća glupost od toga mi je ditejling.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM

Baš tako, odnosilo se na to da se ima par stotki u hemiji i preparatima, a da se napravi 1000 km godišnje. 

Stavljanje svojih stvari ispred tudjih, vrednovanje nekih gluposti, a gubljenje same suštine. Većina nas voli da održava i neguje ljubimce ali ne na taj način, moje je vrh i vredi više nego tvoje!

Nisam imenovao nikoga ali su se poneki pronašli i odmah počeli da se tresu...

15 godina sam ovde i mislim da je vreme da batalim ovu priču jer više nemam šta pametno i pročitati, bespotrebno se nerviram i nerviram druge oko sebe!

Stoga vam želi reći, neka vas gume drže i motori služe, pozdrav!

Palcice/ stapici za usi su legende! :D 

Cilindar kvacila, tacnije njegova posuda, tecnost kao mazut, kroz "prozorcic" crnilooo, osecaj na rucici nikakav, pokret skripav.

Ispustanje, aj prvo probam ubrusom da dohvatim svuda, nece da moze! Uzmem stapice :D 

Vidi ga sada 👌

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Kao sto volim da mi ves bude mirisan i cist tako je i sa stvarima koje upotrebljavam, glupo je stvarno o tome diskutovati drugari... 💪

Rasipanje energije na glupost totalnu, percepcija kreirana indirektno u ostalom cesto i pogresna bude.

Da se vozimo kako ko zeli i na cemu moze!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

pre 12 minuta, Milanezi je napisao:

15 godina sam ovde i mislim da je vreme da batalim ovu priču jer više nemam šta pametno i pročitati, bespotrebno se nerviram i nerviram druge oko sebe!

Aj ne zezaj, stvarno se ne tangiram.... U pogresan si me okvir ugurao, kada se sretnemo na putu bice drugacije 👌

Stvarno mislis da volim do prodavnice da se vozim?!? Tu sam trenutno Milanezi, ljubav nalazim u mackanju kada kilometri ne idu...

• Hronični Motociklopata, 7368 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Ja se divim ljudima kao NFS, Šojka... koji imaju volje i strpljenja da toliko lickaju svoje motore, ja nemam, lenj sam jbg:neznam: 

Ja perem motor taman onoliko koliko moram da ne bude svinjac, plastike i ostalo zaprljano blago naprskam vodom posle svake duže vožnje i obrišem insekte i sitnu prljavštinu, koristim onu malu ručnu pumpicu od 1 litre, a kada perem lanac, lančanike i okolo, onda radi akra, a to radim jednom-dvaput u 1000km zavisno koliko je zaprljano.

Promenio član Disko Nindža
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7481 postova
  • Motocikl: TDM 900

Suština priče je da izuzetan motocikl, estetski/mehanički koji svi traže da kupe ili bi voleli košta mnogo da bi bio u takvom stanju. Ne samo u parama već je potrebno da sam vlasnik zna šta radi. Ko misli da je kod takvih vlasnika samo lickano a nije održvano grdno se varate. No dobro, kako se forum sveo na politiku, aplikacije za motocikle, kolor displeje, o zameni ulja i pranju lanca o ovlasćenom servisu za 150 evra to je okej jbg a ovo što nekoliko nas radi nije. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

• Drug član, 2059 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, Milanezi said:

Baš tako, odnosilo se na to da se ima par stotki u hemiji i preparatima, a da se napravi 1000 km godišnje. 

Stavljanje svojih stvari ispred tudjih, vrednovanje nekih gluposti, a gubljenje same suštine. Većina nas voli da održava i neguje ljubimce ali ne na taj način, moje je vrh i vredi više nego tvoje!

Nisam imenovao nikoga ali su se poneki pronašli i odmah počeli da se tresu...

Pazi - ne verujem da ovde na forumu postoji jedan čovek koji smatra da se dovoljno vozi :) Uvek može više!

Ovaj naš hobi je lep jer ima različite forme. Ljudi koji šarafe i lickaju motore sigurno ne rade to umesto vožnje. Znam po sebi. Tek kad završim sve obaveze, uspavamo decu itd. mogu da uhvatim malo vremena da siđem do garaže i čačnem nešto, kad imam snage. Neretko je to i posle ponoći. Nema govora o vožnji.
Što se tiče toga šta koliko vredi - mnogo je to subjektivna stvar. Ja volim da vidim lep nalickan motor, ali meni ne vredi da ga platim više jer znam da neću moći tako da ga održavam i vrlo brzo će biti kao onaj što nije lickan :)
Ali ovo što Neša radi je nešto drugo, mnogo više od lickanja, to sigurno i sam vidiš.

Elem - nekom vredi, nekom ne - ne vidim zašto bi smo se oko toga prepirali i nervirali.

Nadam se da ova tvoja odluka nije konačna (bilo bi šteta), i da ćeš se vratiti posle nekog vremena. Pozdrav i sve najbolje!

• Sviđa mi se 2

... tragovi pada na desnu stranu svuda primetni, kada se motocikl pazari a prethodno stanje/odrzavanje nije poznato PRVO se radi kocioni sistem, uvek i bez pogovora! Pre ulja i bilo cega drugog. Kljesta se rasture, ocisti/ zameni sta treba, pregledaju se magistrale pa na kraju rasturi i kociona pumpa. Bas lak posao, gumica ispod nje je zeger osigurac i klip ide napolje. Ociste se/ pregledaju/ zamene po potrebi gumice, ocisti dooobro leziste klipa, operu magistrale kuda tecnost cirkulise...

Kada se sve sklopi, nalijemo kocionu tecnost, odzracimo pa preko noci ostavimo polugu kocnice u stisnutom polozaju, ovom radnjom dozvolimo eventualnom zaostalom vazduhu da izadje i testiramo celolupni sistem (ako rucica propadne skroz nije dobro, negde tecnost odlazi!).

43.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: SW 400

Stvarno svakavih ljudi ima. Od onih koji sređuju svoj motor i vole to da pokažu svima do onih kojima to zbog nečega smeta. I svako vrednuje ono svoje, možda čak i više nego što vredi, što ne znači da umanjuje vrednost drugih. Tako nekako.

Ali nije to "lickanje" samo par stotina koliko koštaju hemikalije, to je vreme, trud i ljubav koji su uloženi a to ipak vredi, barem za mene. I ne bih se složio da je to samo puko ulepšavanje već spada i u deo održavanja i svakako utiče na dugotrajnost vozila.  

@N.F.S. svoje motore, s obzirom koliko i kako ih održava, i premalo ceni. Ne kažem to zato što sam od njega kupio motor i što ga poznajem lično već stvarno to mislim. Toliko vremena i truda posveti i nasitnijem detalju da to zaista nema cenu. Lično nemam ni strpljenja niti volje (dobro, ni znanja 🙂) da tako održavam svoj motor ali imam veliko poštovanje za ono što radi. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Ma bre ljudi nije vredno da diskutujemo na tu temu, to su privatne stvari, jedni druge ne stetimo a to je bitno. 

Pravo na misljenje svako ima 👌

Sto se tice suzane (to je vec bitno) napredaaaaaak! Spakovao sve, hladnjak i ofarbao.. Nalio tecnost (ko ne zeli da naginje motor, jedno 3 puta ciklus zagrevanja i hladjenja sa dolivanjem u prelivnu posudu je dovoljno da sistem sam sebe odzraci!), nema curenja niti podizanja temperature, glavni ventilator se ukljucuje... Da bih testirao ovaj mali, raskacio sam glavni (posto u mestu ne postize dovoljnu temperaturu da se oba ukljuce) ventilator i startovao masinu, ukljucuje i njega sto je ocigledno radno stanje!

Odoh da obradujem drugaraaaaa 🥰

66.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Ol' dirty bastard, 636 postova
  • Motocikl: Yamaha

Rece Milanezi na prethodnoj strani nesto kao "koje su to gluposti, samponi, prepatati za odrzavanje koji kostaju 300e?"

Pre godinu-dve samo kantica akre je bila oko 1500din, eto 10-15e na jednu stvar, moguce da je sad otisla na 20 i vise.

3m fast cut xl od kilo je bila oko 6000din... ili bese 8000din. Ok ima manjih pakovanja, al uglavnom kad nakupujes tako svasta nesto izadje par stotina evra ali isto tako si miran par godina.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja