fruitcake 478 Napisano Octobar 5, 2011 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan pre 20ak minuta sam išao od NBGD-a prema Rakovici. na silasku iz Omladinskih brigada ka autoputu provalim da je nenormalna gužva te se ja sa svojim ponijem popnem na trotoar i preko poljančeta uskočim u Bulevar umetnosti sa idejom da se uključim direkt na Gazelu kod bivše cigan-male. već mi pripada lagano muka od provlačenja između dve kolone, ali moram pošto žurim na posao. međutim, na moje veoma pozitivno iznenađenje nekoliko automobila u onom krkljancu se sklonilo da ja prođem. od nekih starijih modela do nekih najnovijih. ne pričam o dva automobila već nekih 6-7 sigurno i to na potezu od 50-100 metara koliko je dugačka ta krivina koja se spaja sa Gazelom. jedno vrlo, vrlo pozitivno iskustvo koje mi je, moram priznati i malo ulepšalo dan. jedno veliko hvala! p.s. stigao sam na vreme na posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 5, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Dešava se, rjetko, al se dešava. Još kad bi imali sreće pa da pređe u običaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Octobar 5, 2011 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan polako...naviknucemo ih ja priznajem...ja se nisam nesto posebno pomerao autom,sve je zavisilo dal sam dobro raspolozen ali od kad sam poceo da vozim motor,pre i nego sto zaustavim auto,ja se malo pomerim da napravim mesta ako neko s motorom ima zelju da se provuce ili kad stajem na semafor ne stanem odmah ispred zaustavne linije nego metar,metar ipo pre nje kako bih napravio mesta ...totalno drugaciji pogled na saobracaj imam od kad sam poceo da vozim motor...vise pazim i vozim opreznije...ja bih uveo da svako pre dobijene vozacke dozvole za auto,dobije motor i da se provoza s njim nekih mesec dana,a posle,sve situacije bi drugacije bile sagledavane i motori u saobracaju bi bili vise postovani... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 239 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan Od kada sam postao motorista postao sam bolji i kulturniji i vozac automobila i pesak. Sto se teme tice, meni se prekjuce prvi put,za dva meseca koliko sam motorista, desilo da mi se neko pomeri. Bas me je iznenadilo. Kulturno sam, prilikom prolaska, svirnuo i podigao ruku u znak zahvalnosti. Cini mi se da se, polako ali sigurno, ljudi navikavaju na motoriste u saobracaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlajsa 42 Napisano Octobar 5, 2011 U prolazu, 21 postova Lokacija: NBG 63 blok Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pomeram jer mi je brat bajker i znam iz njegove price koliko mu znaci kada neko pazi na njega u saobracaju, jer su bajkeri najranjiviji. A inace koliko ljudi toliko cudi, tako da ima i bajkera o kojima radije ne bih pricao i koji ne zasluzuju da im se ustupi prednost.Razumem ja da motor vuce vozaca da se provlaci u saobracajnoj guzvi, ali posto je provlacenje zabranjeno, najvise postujem i cenim bajkera koji saceka u koloni kao i drugo vozilo i njega prvo propustam.Mislim da je i na bajkerima da postuju saobracajne propise, a samim tim ce i vozaci automobila uzvratiti postovanjem i davanjem prednosti. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
todornbg 171 Napisano Octobar 5, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR 7 S Prijavi odgovor kao problematičan I meni se jedan pomerio kada sam se provlačio, na žalost na pogrešnu stranu , pa sam ljubio patos... Ma gde bre još ne gledaju ljudi i ne paze na motoriste... Još se nije razvila takozvana moto kultura... Mada ima izuzetaka i jako se obradujem kada neko obrati pažnju i pomeri se kako bi mogao da prođem (uvek se zahvalim ili klimnem glavom ili rukom mahnem)... Ali kada mi je jednom u velikoj gužvi kod Arene na autoputu lik u Golf 5-ici stao levim točkovima skoro da gazi liniju (uključenje je tek za 500m, nema potrebe da kreće da se gura a i nema gde jer se sve kreće za milimetre a autmobili su branik do branika). Sve u svemu lik me gleda u retrovizoru u glavu i neće da krene lagano da mi oslobodi mesto da prođem a ima desno pola svoje trake... Čekam dva minuta milimetarskog pomeranja i svirnem mu, on me opet pogleda u oči i još se kao malo podlo nasmeši... Zamolim ja rukom da mi neko napravi prolaz u traci pored koji idu sasvim korektno čak i više do leve ivice puta... Pusti me neki čovek (zahvalim se naravno) i kada sam prolazio pored prozora lika iz Golfa, kome je bio otvoren prozor sa laktom na prozoru, uteram motor u blokadu da mu izbijem bubne opne jer je jadan... A tek kakve sam situacije imao sa gospodom po x6icama, q7icama... zlo i naopako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Octobar 5, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pomeram jer mi je brat bajker i znam iz njegove price koliko mu znaci kada neko pazi na njega u saobracaju, jer su bajkeri najranjiviji. A inace koliko ljudi toliko cudi, tako da ima i bajkera o kojima radije ne bih pricao i koji ne zasluzuju da im se ustupi prednost.Razumem ja da motor vuce vozaca da se provlaci u saobracajnoj guzvi, ali posto je provlacenje zabranjeno, najvise postujem i cenim bajkera koji saceka u koloni kao i drugo vozilo i njega prvo propustam.Mislim da je i na bajkerima da postuju saobracajne propise, a samim tim ce i vozaci automobila uzvratiti postovanjem i davanjem prednosti. Стварно бих волео да ми кажеш чему ова информација, ништа лично али то једноставно није тачно. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Octobar 5, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan pre 20ak minuta sam išao od NBGD-a prema Rakovici. na silasku iz Omladinskih brigada ka autoputu provalim da je nenormalna gužva te se ja sa svojim ponijem popnem na trotoar i preko poljančeta uskočim u Bulevar umetnosti sa idejom da se uključim direkt na Gazelu kod bivše cigan-male. već mi pripada lagano muka od provlačenja između dve kolone, ali moram pošto žurim na posao. međutim, na moje veoma pozitivno iznenađenje nekoliko automobila u onom krkljancu se sklonilo da ja prođem. od nekih starijih modela do nekih najnovijih. ne pričam o dva automobila već nekih 6-7 sigurno i to na potezu od 50-100 metara koliko je dugačka ta krivina koja se spaja sa Gazelom. jedno vrlo, vrlo pozitivno iskustvo koje mi je, moram priznati i malo ulepšalo dan. jedno veliko hvala! p.s. stigao sam na vreme na posao. Da li su se pomerali da ti naprave prostor ili su se pomerili da im ne sjebes retrovizor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan Kada bismo se svi zahvalili svakom vozacu automobila koji nas propusti to bi izazvalo lancanu reakciju i mnogo bi nas vise propustali. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlajsa 42 Napisano Octobar 5, 2011 U prolazu, 21 postova Lokacija: NBG 63 blok Prijavi odgovor kao problematičan Стварно бих волео да ми кажеш чему ова информација, ништа лично али то једноставно није тачно. Nije tacno da ne smes da se provlacis ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mića011 60 Napisano Octobar 5, 2011 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd - Arena Motocikl: Freewind Prijavi odgovor kao problematičan kad krenem od siva prema gradu po najvecoj guzvi,moram da priznam da se ljudi sklanjaju.to me bas iznenadilo i obratio sam paznju na vozace kola.u 95% slucajeva su momci do 25 godina.matorci i zene zevaju sa strane tako da i ne vide kad dolazim,a i ovi koji vide -zabole ih bas uvo da se pomere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Octobar 5, 2011 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Da li su se pomerali da ti naprave prostor ili su se pomerili da im ne sjebes retrovizor? nije ni to isključeno mada, pre mi je delovalo da su se pomerali da prođem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Octobar 5, 2011 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slučaj da za milimetar promašim malog cigu (3g. plafon) koji prosi na semaforu od tad obilazim samo levom stranom. .ebeš provlačenje!! Bdw mislim da je kolega u pravu da je po našem zakonu provlačenje između automobila bilo da su zaustavljeni ili u pokretu, zabranjeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Octobar 5, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slučaj da za milimetar promašim malog cigu (3g. plafon) koji prosi na semaforu od tad obilazim samo levom stranom. .ebeš provlačenje!! Bdw mislim da je kolega u pravu da je po našem zakonu provlačenje između automobila bilo da su zaustavljeni ili u pokretu, zabranjeno Tacno! Zabranjeno je ali nam plavi dopustaju takve stvari odnosno tolerisu. Ali uskoro bi trebalo i da bude dozvoljeno zakonom kao u EU da se kreces izmedju kola belom trakom brzinom od 17km/h. Tako nekako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Octobar 5, 2011 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Provlačenje je opasna, ali nadasve korisna rabota. Razmišljam da napravim novu temu gde bi novopečenim motorašima ukazali na opasnosti koje ih vrebaju u gradskoj sredini, tipa ovaj moj cigić ili kolotrag autobusa na semaforu i slični horori koje smo preživeli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Тачно је, приметио сам да је пропуштања више него пре, па оног једгног или двојицу магараца што не дају да прођеш намрено лакше конзумираш, захвалим се, махнем руком, само опуштено биће тога, ваљда. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4392 Napisano Octobar 5, 2011 Nemanja Stojanović, 1460 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja živim kod beograđanke, i ne bi stigao nikad nigde da se ne provlačim. u kom god pravcu da krenem to su kolone. ponekad me iznerviraju likovi koji se nabijaju levo skroz u milimetar do crte, ako ne i preko nje, valjda da vide kolika je kolona ispred, ne znam samo kako im to pomaže. ima leka i za to, pošto ostane metar sa desne strane onda, ali mora mali slalom. pošto jašem enduro, ponekad ga dignem i preko okolne trave, na auto putu na novom beogradu, a od auto komande ka hramu uvek se penjem na trotoar desno, pored parka, pošto traka za tramvaj izgleda kao da su je bombardovali, a ova jedna jedina je prepuna automobila, i ne može se zaobići sa leve strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesorkosmosic 323 Napisano Octobar 5, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da ste ga već gledali, ali kad se priča o provlačenju meni ovaj uvek padne na pamet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6134 Napisano Octobar 5, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pomeram jer mi je brat bajker i znam iz njegove price koliko mu znaci kada neko pazi na njega u saobracaju, jer su bajkeri najranjiviji. A inace koliko ljudi toliko cudi, tako da ima i bajkera o kojima radije ne bih pricao i koji ne zasluzuju da im se ustupi prednost.Razumem ja da motor vuce vozaca da se provlaci u saobracajnoj guzvi, ali posto je provlacenje zabranjeno, najvise postujem i cenim bajkera koji saceka u koloni kao i drugo vozilo i njega prvo propustam.Mislim da je i na bajkerima da postuju saobracajne propise, a samim tim ce i vozaci automobila uzvratiti postovanjem i davanjem prednosti. Стварно бих волео да ми кажеш чему ова информација, ништа лично али то једноставно није тачно. Стварно бих волео да ми кажеш чему ова информација, ништа лично али то једноставно није тачно. Nije tacno da ne smes da se provlacis ? Zoltane, čudi me da još ne znaš da je po novom ZOBS-u provlačenje motociklom između kolona izričito zabranjeno i smatra se nasilničkom vožnjom. Za sad nam tolerišu provlačenje dok se nešto ne desi a ako se desi....onda si kriv po svim osnovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Octobar 5, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pomeram jer mi je brat bajker i znam iz njegove price koliko mu znaci kada neko pazi na njega u saobracaju, jer su bajkeri najranjiviji. A inace koliko ljudi toliko cudi, tako da ima i bajkera o kojima radije ne bih pricao i koji ne zasluzuju da im se ustupi prednost.Razumem ja da motor vuce vozaca da se provlaci u saobracajnoj guzvi, ali posto je provlacenje zabranjeno, najvise postujem i cenim bajkera koji saceka u koloni kao i drugo vozilo i njega prvo propustam.Mislim da je i na bajkerima da postuju saobracajne propise, a samim tim ce i vozaci automobila uzvratiti postovanjem i davanjem prednosti. Стварно бих волео да ми кажеш чему ова информација, ништа лично али то једноставно није тачно. Стварно бих волео да ми кажеш чему ова информација, ништа лично али то једноставно није тачно. Nije tacno da ne smes da se provlacis ? Zoltane, čudi me da još ne znaš da je po novom ZOBS-u provlačenje motociklom između kolona izričito zabranjeno i smatra se nasilničkom vožnjom. Za sad nam tolerišu provlačenje dok se nešto ne desi a ako se desi....onda si kriv po svim osnovima Nije privlacenje ako obilazis jednog po jednog, tako kaze zakon. Al ja to tako brzo odradim da se policajcu cini da se provlacim kroz kolonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6134 Napisano Octobar 5, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jeeeste, hiljadu Kažem, sve je u redu i neće policija da te drnda ako se provlačiš sve dok se ne desi neko s*anje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Octobar 5, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeeeste, hiljadu Kažem, sve je u redu i neće policija da te drnda ako se provlačiš sve dok se ne desi neko s*anje... E sad cu ti nadjem citat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 5, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ma Srbi su kultura narod, ja vam to stalno pričam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Octobar 5, 2011 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan JBT ja sad procitao zakon i nigde se ne spominje provlacenje, a bilo je u predlogu zakona 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare gsxr750 46 Napisano Octobar 5, 2011 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSXR-750 k8 & Cpi popcorn 50 Prijavi odgovor kao problematičan ima svakakvih budala, neko mi se skloni, i hvala mu, a neko namerno gleda i nece , sta da se radi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...