alexanto 5141 Napisano Maj 13, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6049 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kontra navoj - muka živa za desnu stranu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 318 Napisano Maj 14, 2024 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Juce bili na produzenje registracije. Ukupno 16.600 din 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5046 Napisano Maj 14, 2024 (promenjeno) Drug član, 3790 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo luksuzno! Promenio Maj 14, 2024 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 32 Napisano Maj 14, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan Dal je neko imao na AA 500 problem , da kad se gasi na kill da trajanje gasenja traje jos 10 tak sec , msm motor jos toliko radi u mestu , ali struja se prekine , isto tako i na kljuc kad se gasi . I danas kad se motor spusto sa centralne nogare , pri dodavanju gasa ugasio se , zaverglano upaljeno sve normalno . Da napomenem , da je menjana pumpa goriva , nov aku , novi filter, novo ulje , kais i ostalo odlicno , svecica nova . Instalacija pretresena . Svaka ideja dobro dodje,. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Maj 14, 2024 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Iz nekog kondezatora crpi jos malo struje ili nesto sa relejom posle kontakta nije u redu ili negde u instalaciji ima spojku..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 318 Napisano Maj 15, 2024 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kawasaki Gpz 500s '98 Prijavi odgovor kao problematičan Danas uhvatio vremena da prepakujem kvacilo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3049 Napisano Maj 17, 2024 Drug član, 1071 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovo neko naš? (Zanemariti glupavi novinarski naslov, ako je moguće)Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5141 Napisano Maj 17, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6049 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je Piaggio X8 ili Xevo, nije Atlantic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3049 Napisano Maj 17, 2024 Drug član, 1071 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Može bit'...Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11621 Napisano Maj 17, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 4374 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Video sam je/ga jutros na Autoputu, to kopira onog idiota na el trotinetu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 32 Napisano Maj 19, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Gde se nalazi regler punjenja kod AA 500 slassic 01 , u repu ili sa desne strane ? Juce nije htela da upali , prazan aku , a nov je nema 3 meseca , unimer ispita se napon , na kontaktu 12 .2 , sa svetlima 12 , upaljen preko dzamp startera pokaze 11 na dodavanje gasa ode na 13 i padne na 8 - 9 ,krenem da vadim aku , kad ima sta i da vidim kiselina curela na sve strane , nagrizla neke osigurace m budzir od nekih zica , reko super , idemo iz pocetka sve Tako da izgleda da prepunjava ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 44 Napisano Maj 19, 2024 U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan U repu.neko nije stavio odušak koji izlazi na blatobran 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5141 Napisano Maj 19, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6049 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga junak, tačno na sredini 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Maj 19, 2024 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, PredragM je napisao: Pozdrav Gde se nalazi regler punjenja kod AA 500 slassic 01 , u repu ili sa desne strane ? Juce nije htela da upali , prazan aku , a nov je nema 3 meseca , unimer ispita se napon , na kontaktu 12 .2 , sa svetlima 12 , upaljen preko dzamp startera pokaze 11 na dodavanje gasa ode na 13 i padne na 8 - 9 ,krenem da vadim aku , kad ima sta i da vidim kiselina curela na sve strane , nagrizla neke osigurace m budzir od nekih zica , reko super , idemo iz pocetka sve Tako da izgleda da prepunjava ... Poziciju reglera si vec dobio. Prvo moras srediti ili zameniti kucista osigurača. Preko tog kućišta regler dobija napajanje, tačnije +. Drugo sta moras srediti je masa tj dzek njen koji se nalazi iza desne stop lampe. Treće sta moras uraditi tj proveriti je instalacija 10cm izvan dekle odakle izlazi. Tu zna da se raspadnu žičke. Kad si već tu obavezno proveri da nije namotaj probio prema masi. Kad sve ovo uradiš imaćeš jasniju sliku šta se desava sa punjenjem kog nemaš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 32 Napisano Maj 19, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan AA je raskupusan Definitivno ce morati da se menjaju i osiguraci i kuciste za iste,katastrofa su . Testirao sam danas svakako sa drugim normalnim akumulatorom punjenje , i ne moze da dobaci vise od 12.8 te pri dodavanju jaceg gasa spadne na ispod 11 ... , proverio sam usput i instalaciju deluje uredno , ali svakako cu koji dan opet sve . Zanima se sledece , iskustva sa drugim reglerom , tj. novi regler imam ga u Moto Bike Kac jer svakako radimo sa njima , remont starog reglera ili neki polovan , ovaj sto sam skinuo je menjan nekad , vidi se natpis polovnog ,a godina mu je 2007 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 32 Napisano Maj 19, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Satelis said: Poziciju reglera si vec dobio. Prvo moras srediti ili zameniti kucista osigurača. Preko tog kućišta regler dobija napajanje, tačnije +. Drugo sta moras srediti je masa tj dzek njen koji se nalazi iza desne stop lampe. Treće sta moras uraditi tj proveriti je instalacija 10cm izvan dekle odakle izlazi. Tu zna da se raspadnu žičke. Kad si već tu obavezno proveri da nije namotaj probio prema masi. Kad sve ovo uradiš imaćeš jasniju sliku šta se desava sa punjenjem kog nemaš. Hvala za korake. Koji osiguraci idu tacno , ti pored akumulatora sto se nalaze , jer ne znam dal su uopste pravi .Dal se kupuju po boji ili po snazi nekoj. Kod ove AA su jedan plavi i jedan zuti. Plavi je naje** bas posteno kiselina ga nagrizla bas jako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Maj 19, 2024 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Plavi ne ide sigurno, žuti da. Žuti je 20A osigurač i on ti ide prema ostalim potrošačima (bravi, prednjim osiguracima). Drugi osigurač treba biti zeleni od 30A i on ti je za napajanje reglera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 32 Napisano Maj 21, 2024 U prolazu, 45 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan E ovako .... Stigao regler , doduse KINESKI iz MB Kac , svi kontakti ocisceni klinerom,spojeno sve stavljen drugi regler . Akumulator koji je izgurao kiselinu , je odnet na reklamaciju i dopunjen , uspeli su da ga vrate na 86 % . Sve spojeno vraceno , motor upali na zub. Pre paljenja akumulator je bio na 12.4 , uplajen na leru ode na 12.8 na dodavanje manjeg gasa na 13.1 , na dodavanje gasa do nekih 3000 obrtaja ide na 13.5 , pusten gas upaljena svetla smanji se na 12 - 12.2 , pri dodavanju gasa od oko 3500 obrtajaj ide na 13.3-13.5 . Ugasen motor , izmeren aku 12.5 . Zanima me dal struja treba da bude uvek ista od 13.5-6 i sa svetlima , potrosacima ili svetla vuku dole .? Znam da je Kineski regler i od njega se ne moze puno ocekivati , naspram originala je duplo manji tj. tanji ... a i lakisi. Sutra cu svakako zvati Josku da pitam za cenu remonta , ovo je bio test samo. Ostaje jos kuciste osiguraca da drugar dodje da zemni i izlemi . Bilo mi bitno da se vratilo punjenje. Svetla su sad normalna jaka,lepo se cuje i pumpa kad se da kontakt , i ono sto najzanimljivije , dosta lepse sad motor radi , ujedno sam sredio i kasnjenje gasenja motocikla , osmirglao relej paljenja , naprskao kill sa kontakt klinerom takodje i bravicu , sve dotegao to je to za sad.Ostavljam ga ovakao dan dva , da vidimo kako ce se ponasati , paliti . Hvala svima na pomoci PS. majsotor je u Njemackoj na izletu par dana , pa sam zato morao sam da cackam , ono dokle se moze stiici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8404 Napisano Maj 21, 2024 Solo Rider, 3216 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pročitao sam da je Joška bolestan i ne radi .....ali tu je naš regler doktor @zika56 .....boljeg nema....i taman mu pošalješ taj "original" da ti prepakuje za rezervu....ko zna koliko će ti taj Kinez da traje.....Solo rajder sa i 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
COABA 30 Napisano Maj 24, 2024 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: BIH Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Sprint, Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo. Evo da se predstavim kako red nalaze. Ja sam Aco iz BIH sam i od nedavno sam ponosni vlasnik Aprilia Atlantic 500 Sprint 2006 godina. Postavicu i par slika. Izuzetno sam zahvalan administratoru na ovoj temi jer je toliko korisnih stvari i izuzetnih savjeta. Hvala vam na ovome i zelim svima prelijepo druzenje. Imam jedan problem pa ako moze mali savjet. Motor je prilicno lose radio i gasio se na ler gasu. Djelimicno sam rijesio to zamjenom klapne gasa i sada motor mnog bolje ide ali jos uvijek se gasi na ler gasu. Pokusacu jos malo dotjerati sa stelovanjem sarafa i zelim da provjerim onaj relej ispod ECU sa desne strane. Dali neko zna tacnu oznakutog releja po cemu bih mogao da ga identifikujem i eventualno kupim. Pored slika mog skutera prilozio sam i slike relja. Hvala vam puno jos jednom i sve najbolje. Unparijed se izvinjavam ako krsim pravila foruma. ZNam da je ovdje tema AA Calssic a moja je Sprint. Izvinite jos jednom ako sam pogresio. Hvala na razumevanju. Promenio Maj 24, 2024 član COABA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Maj 24, 2024 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 5. 2024. at 23:23, BaneVuk58 je napisao: Pročitao sam da je Joška bolestan i ne radi .....ali tu je naš regler doktor @zika56 .....boljeg nema....i taman mu pošalješ taj "original" da ti prepakuje za rezervu....ko zna koliko će ti taj Kinez da traje..... Solo rajder sa i Mala ispravka, nas Joska jeste bolestan ali se odlicno drzi i dalje pravi i unapredjuje svoje reglere Blago je imati dvojicu takvih majstora kao sto su @joska i @zika56 na ovom Forumu. 2 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8404 Napisano Maj 24, 2024 Solo Rider, 3216 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Arakis je napisao: Mala ispravka, nas Joska jeste bolestan ali se odlicno drzi i dalje pravi i unapredjuje svoje reglere Blago je imati dvojicu takvih majstora kao sto su @joska i @zika56 na ovom Forumu. Eto info je bio pogrešan....neki su se informisali pa su dobili negativan odgovor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1381 Napisano Maj 24, 2024 Drug član, 889 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @COABACackanje srafa klapne gasa nije resenje za problem koji imas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
COABA 30 Napisano Maj 24, 2024 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: BIH Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Sprint, Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavio sam i ja iz citanja svih savjeta na forumu. Prvo cemo da pretresemo struju. Pa polako. Ali hvala na savjetu. Promenio Maj 24, 2024 član alexanto Nema potrebe citirati 1. post iznad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 32 Napisano Jun 6, 2024 (promenjeno) U prolazu, 45 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav , Novi problem sa AA , Ovaj put sa tecnoscu u sistemu . Do sad je motor lepo druzao temperaturu u voznji od prilike tu na 1 crti . Ventilator se palio poprilicno visoko , treca crta blizu crvenog , tek tad, ali ajde mislio sam to je to , {posto na cbr 929 mi se pali na 106 pa digne do 110 pa spusti na 104-5 po gradu i kad se kilavi nekad}. E danas manja voznja po gradu sve super temperatura , parkira se motor da se otvori kapija , i pred kapiju izbaci vodu svu i nabi temperatturu na max , odmah sam ugasio motor , pregurao Sacekao da se ohladi malo , raskupusao plastike da vidim creva , da vidim hladnjak , nema nigde nista da puklo , on izbio vodu na odusku na cepu sto ima crevo . Sve iz cantre izbacio , sipao obicu vodu u cantru da vidim dal negde curi ipak , upalio motor , nigde nema curenja , motor radio u mestu jedno 30 min , malo sam dodavao obrtaje da ga zagrejem , sad dodje do 3 crte malko preko toga upali ventilator i spusti ispod te crte . Sad mene zanima , kako nije opet izgurao vodu pri startovanju i zagrevanju . Dal je termostat ? Ili ostalo vazduha u sistemu ? Creva su bila topla ne tvrda , boca mlaka , znaci da voda kruzi kroz sistem . Sta preporucujete ako neko imao slicna iskustva ?Menjati termostat . ? Ostaviti otvoren sistem ? Ili probati voziti malo ovako po lokalu i prattiti situaciju . Dal moze neka slika gde se nalazi termostat ? I kako se luftira sistem ? Koji antifirz ide u taj motor , plavi ili crveni ? Ne mogu nigde da nadjem kod nas nov termostat , googlao sam za svaki slucaj. Hvala vam Promenio Jun 6, 2024 član PredragM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...