ts-chopper 113 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Bas cu pogledati na njima. Postoji i varijanta da mi budu duze zice ali pod vecim uglom, kao kod starih motora, mada mislim da ce se tako tocak tocak mnogo vise uvijati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pravio glave na zicama i to usijas autogenim vrh i onda sabijes cekicem prethodno odseces visak Ja sam koristio stegu na kojoj sam turpijom napravio oblik glave u koji ce se sabiti zica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan recimo kao prednji tocak na ovom harley-u: http://www.motocikli.com/galerija/displayimage.php?album=7&pos=69 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pravio glave na zicama i to usijas autogenim vrh i onda sabijes cekicem prethodno odseces visak Ja sam koristio stegu na kojoj sam turpijom napravio oblik glave u koji ce se sabiti zica Pa ili to ili "co2" pa da se zalije kuglica? Ili navrtka pa da se zanituje cekicem sto je malo suludo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan http://www.benchmarkworks.com/museum/bikes/1967r60_2.html Ovaj isto ima duge zice a malo rastojanje izmedju obruca i dobosa, jedino0 su zice vise iskosene ( vise "dijagnonalno") Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan http://motors-bay.com/nsu/141-nsu-rennmax.html ili ovaj renmax na prednjem tocku... bas ekstremno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 25, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred... bravo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 25, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, mnogo je teze zezati se sa tuniranjem zilindra Nisam rekao da išta prepravljaš već samo na sadasnje dodaš reed ventil u usisnu granu i dobijaš bolje sagorevanje, i više snage... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako bih mozda mogao da sredim tockove (uradjeno u photoshop-u): Plava boja predstavlja trenutni raspored zica, a crvena predstavlja raspored zica iste duzine ali na manjem obrucu sa istim dobosem.... Znaci raslika je samo u nacinu nizanja zica. Naravno ovo je samo leva strana, sa druge srane ima jos toliko zica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih upload Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, danas mi je bas islo od ruke, bez problema sam raznizao prednji tocak (zice su se skidale kao da su juce postavljene i ako su poprilicno zardjale). Stavio sam obruc 16" na prednji dobos i poceo da nizem tocak na gore pomenuti nacin, koristeci zice za 18", ali sam ih ubadao u susedne rupe, koje imaju taj ugao. Sutra cu ga zavrsiti i uslikati, trebalo bi da bude ok. Ako sam uspeo da iskoristim zice od 18-ice za 16-icu, onda cu verovatno uspeti i zice od 16-ice da upasujem na 15-icu. :jee: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 26, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Mene sve nesto stra' da nije takav raspored preslab!? Jos dok sam radio bobber-a sam negde, na nekom sajtu naisao na semu redjanja zica i da se bas pominjalo da ako je ugao veliki, mora biti gusci splet zica!! Nisam bas siguran 100%, ali mislim da je tako nesto bilo... Ako uspem da se setim koji je sajt bio, okacicu ovde...!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 26, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan http://www.autoschrauber.de/art/000077/einspeichen_und_zentrieren.htm http://www.rst.mp-all.de/eisp.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 26, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan da kazem iz iskustva!(ispleo sam bar 500 tockova za bicikle, jedino je sto kod njih ide prepletaj(zica ispod zice)) e ovako duzi prepletaj "preko 8" je jaci nego kraci prepletaj "preko 6-zice" Znaci ako si uradio prepletaj "zica ispod zice" kao na ovom drugom linku sto je Cika Dule postavio, onda je to ok! Ako nisi jeb. si jeza u ledja.. (namucices se sa centriranjem) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan http://www.autoschrauber.de/art/000077/einspeichen_und_zentrieren.htm http://www.rst.mp-all.de/eisp.htm To je otrpilike to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Mene sve nesto stra' da nije takav raspored preslab!? Jos dok sam radio bobber-a sam negde, na nekom sajtu naisao na semu redjanja zica i da se bas pominjalo da ako je ugao veliki, mora biti gusci splet zica!! Nisam bas siguran 100%, ali mislim da je tako nesto bilo... Ako uspem da se setim koji je sajt bio, okacicu ovde...!!! Ali ako moze NSU rennmax, matora trkalica, moze valjda da tera i na MZ-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovakav nacin vezivanja jaci po pitanju startovanja i naglih kocenja, ali takodje mi se cini osetljiviji na uvijanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 26, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovakav nacin vezivanja jaci po pitanju startovanja i naglih kocenja, ali takodje mi se cini osetljiviji na uvijanja. slika ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 26, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Sutra... ako stignem da nesto radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 27, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Čoperu, drago mi je da sam bio u prilici da pomognem. Nemačka medEcina. Samo pleti "gušće" i sa prepletajem i nema glava da te boli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 27, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Čoperu, drago mi je da sam bio u prilici da pomognem. Nemačka medEcina. Samo pleti "gušće" i sa prepletajem i nema glava da te boli. Pa jedino tako je moguce, samo ima problem, sto MZ-ov tocak nema zice sa strane dobosa, vec moraji da se krive pod uglom, tako da prvo moraju sve zice da se iskrive pa tek onda da se montira obruc. Posto imam jos jedan jawin tocak sa novim zicama, iskoristicu njih a ove mz-ove, zardjale cu ostaviti za rezervu. Odoh da raduckam malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 27, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 27, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Gotovo... prednji tocak je gotov, jos samo da ga fino ucentriram, jer mi jos malcice baca. Sve u svemu zadovoljan sam cvrstinom tocka. Neuporedivo je jaci od klasicnog. Jedino sto sam se bas namucio sa onim prepletanjem jer su debele zice a obruc 16" pa je muka nategnuti zicu da ide ispod druge, ali vredelo je. Bez prepletanja bi verovatno bio dosta slabiji. Probao sam da uvajam tocak sa olabavljenim zicama, znaci samo sam ih stavio, i bez zatezanja, tocak nije mrdao ni malo. Kada sam malo dotegao zice (koliko je htelo pod ruku) tocak se ponasao kao aluminijumski (liveni). Hvala na informaciji o ovoj "caki" sa prepletanjem. Veceras cu okaciti slike, cim ih prebacim u komp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...