Overpressure 608 Napisano Jun 18, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Ne pije vodu ta tvrdnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
H2R 3 Napisano Jun 22, 2020 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Odličan i zanimljiv tekst, bravo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10246 Napisano Mart 6, 2021 Drug član, 3375 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha... Fantastičan tekst A evo i reprezenta... Prekjuče probana brzina i "momenAt" na ovoj stazi, pardon putu! wells fargo atm near my location Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 23, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako se od radilice do kontakta zadnjeg tocka sa podlogom izgubi do 15 posto snage i opet itekako mogu biti zadovoljan sa 125 ks na zadnjem tocku zakljucak je sledeci dakle ljudi kupujte motocikle sa sto vise konja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Decembar 23, 2021 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, cr4zyzola je napisao: ako se od radilice do kontakta zadnjeg tocka sa podlogom izgubi do 15 posto snage i opet itekako mogu biti zadovoljan sa 125 ks na zadnjem tocku zakljucak je sledeci dakle ljudi kupujte motocikle sa sto vise konja Ovaj zaključak vredi ukoliko ti je cilj da budeš najbrži u selu, a ukoliko želiš opuštenu i udobnu vožnju, onda je kubikaža primarna, a snaga je u drugom planu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 23, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, zika56 je napisao: Ovaj zaključak vredi ukoliko ti je cilj da budeš najbrži u selu, a ukoliko želiš opuštenu i udobnu vožnju, onda je kubikaža primarna, a snaga je u drugom planu. ziko kad i ti izgubi smisao za humor uvek se trudim da se opustim na forumu jer vozim sport za razliku od tvoje opustene voznje ali uvek neko pokvari komentarom zapet i spreman za prepirku ne mislim konkretno na tebe sada vec uvek neko kontrira izgleda cu prestati da budem aktivan samo cu citati kao i dnevnu stampu nekada pa komentarisite vas 5-6 u krug hteo sam reci prvenstveno sportski nastrojenim i onima koji umeju da citaju izmedju redova na primer da ne kupuju nista ispod 120 konja jer ce pasti u bedak sa saznanjem da nemaju ni tih trocifrenih 100 na asfaltu pozdrav iz sela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 23, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, zika56 je napisao: Ovaj zaključak vredi ukoliko ti je cilj da budeš najbrži u selu, a ukoliko želiš opuštenu i udobnu vožnju, onda je kubikaža primarna, a snaga je u drugom planu. Radna zapremina. Postoje snaga i radna zapremina. Konjaza i kubikaza su nabacana slova koja u srpskom recniku ne postoje, a pogotovo ne postoje u masinstvu. Znam, zovu me u drustvu Grammar Nazzi, jace je od mene. Molim kolege da mi ne zamere na tome, ne mislim nista lose. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano Decembar 23, 2021 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod svih SUS motra važi isto pravilo, koje glasi: Duži hod klipa=veći sistem poluge=manje obrtaja=više snage u niskim obrtajima(tzv. obrtni momenat). Po nekom nepisanom pravilu uglavnom važi: više cilindara=više snage ali manje obrtnog momenta, i obratno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16997 Napisano Decembar 23, 2021 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, cr4zyzola je napisao: ziko kad i ti izgubi smisao za humor uvek se trudim da se opustim na forumu jer vozim sport za razliku od tvoje opustene voznje ali uvek neko pokvari komentarom zapet i spreman za prepirku ne mislim konkretno na tebe sada vec uvek neko kontrira izgleda cu prestati da budem aktivan samo cu citati kao i dnevnu stampu nekada pa komentarisite vas 5-6 u krug hteo sam reci prvenstveno sportski nastrojenim i onima koji umeju da citaju izmedju redova na primer da ne kupuju nista ispod 120 konja jer ce pasti u bedak sa saznanjem da nemaju ni tih trocifrenih 100 na asfaltu pozdrav iz sela Nisam ukapirao da je zajebancija u pitanju, a nisi ni ti moju zajebanciju (najbrži u selu) shvatio kao šalu. Pojma nemam zašto odmah ljutnja i đonom? Ja živim u selu i uopšte to ne smatram za nešto "nižerazredno", niti nešto zbog čega treba da se stidim. Izvini ako sam te uvredio, nisam imao nameru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 23, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma ne ljutim se drug nije valjda zvucalo kao djon bas sam se razocarao iskreno rekoh sam sebi kud se javljas rekoh i to mi je hvala sto sam oziveo temu od pre 15 godina da ovi novi klinci nesto procitaju i nauce od vitezova poput tebe i odlikovanog abart manijaka a ne samo da pokrecu novu temu milionitu i jednu dobar si covek jer retko ko danas upotrebi izvini 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 23, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, MarkoMoto je napisao: Kod svih SUS motra važi isto pravilo, koje glasi: Duži hod klipa=veći sistem poluge=manje obrtaja=više snage u niskim obrtajima(tzv. obrtni momenat). Po nekom nepisanom pravilu uglavnom važi: više cilindara=više snage ali manje obrtnog momenta, i obratno. Ne bih da rusim sneska, ali je ovo uglavnom netacno. Boldovano je donekle tacno. 50/50 Pri tom, masinstvo nema pretpostavke i ne postoje nepisana pravila. Postoje egzaktni proracuni. P.S. obrtni momenAt (ovo valjda 100x pisem na forumu) ne postoji. MomenAt je trenutak u vremenu. Obrtni Moment je sila x krak (F x L) 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Decembar 23, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniac I još 100 puta ćeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Decembar 23, 2021 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je neko pratio na času i pročitao tekst, pa da ga podelim u ovoj temi: Snaga na radilici i na zadnjem točku - Istina i zabluda - BJBikers.com BJBIKERS.COM Da bi znali kako slabiji motocikli pobede jače na ubzanjima treba da znate da snaga motora na radilici i snaga na zadnjem točku nisu isto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano Decembar 23, 2021 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, abarth_maniac je napisao: Ne bih da rusim sneska, ali je ovo uglavnom netacno. Boldovano je donekle tacno. 50/50 Pri tom, masinstvo nema pretpostavke i ne postoje nepisana pravila. Postoje egzaktni proracuni. P.S. obrtni momenAt (ovo valjda 100x pisem na forumu) ne postoji. MomenAt je trenutak u vremenu. Obrtni Moment je sila x krak (F x L) Zar cemo do najsitnijih detalja??!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano Decembar 23, 2021 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Jovan Ristic je napisao: Vidim da je neko pratio na času i pročitao tekst, pa da ga podelim u ovoj temi: Snaga na radilici i na zadnjem točku - Istina i zabluda - BJBikers.com BJBIKERS.COM Da bi znali kako slabiji motocikli pobede jače na ubzanjima treba da znate da snaga motora na radilici i snaga na zadnjem točku nisu isto. Upravo ono o čemu sam govorio. Zakon poluge i veće zapremine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Decembar 23, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Jovan Ristic je napisao: Vidim da je neko pratio na času i pročitao tekst, pa da ga podelim u ovoj temi: Snaga na radilici i na zadnjem točku - Istina i zabluda - BJBikers.com BJBIKERS.COM Da bi znali kako slabiji motocikli pobede jače na ubzanjima treba da znate da snaga motora na radilici i snaga na zadnjem točku nisu isto. tako je tekst me doveo do prastare teme profesore dobijam li prelaznu ocenu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Decembar 23, 2021 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, cr4zyzola je napisao: profesore dobijam li prelaznu ocenu Devetka kolega. Napisao sam 10 - 15%, a ti se kao političar uhvatio za najveću brojku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Decembar 23, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, MarkoMoto je napisao: Zar cemo do najsitnijih detalja??!! Druže, nisi ti sedeo sa njim u kolima ili provodio sate pa kad se pokrene teme oko jednog vijka i diskusija potraje od Karavukova do Zrenjanina. Prođu se stavke od materijala pri izradi vijka, preko oznaka na vijcima i izričitog naglašavanja da 10.9 na vijku ne znači 10,9 već 10X9, itd... Promenio Decembar 23, 2021 član Jovan Ristic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 23, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, MarkoMoto je napisao: Zar cemo do najsitnijih detalja??!! Naravno. Jer ti detalji nekad prave ogromnu razliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 23, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, lomitelj je napisao: @abarth_maniac I još 100 puta ćeš. Jel verujes da mi nije tesko jos 10.000x? Ne zato sto ljudi ne znaju, nego zato sto je nas jezik jako skrnav i 90% nas ga ne govori i ne pise tacno. A izrazavanje je odraz kulture, i bitno je da se trudimo i ispravljamo jedni druge kako bismo to doveli na neki nivo. Pogotovo kad se radi o tehnickim stvarima. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8360 Napisano Decembar 24, 2021 (promenjeno) Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan E pa kad može alnaser i aternator, mora da može i obrtni momenat. Ovi školovani kad zakomplikuju, to bre katastrofa, mi šloseri to po narodski, da te ceo svet razume. Promenio Decembar 24, 2021 član shlem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Decembar 24, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po narodski te niko ne razume, jer nam je jezik blago receno katastrofa. Pogotovo sto su Anlaser, Alternator, Šloser strane reci. To govori o nasem jeziku. PS. Imamo reci za te izraze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16821 Napisano Decembar 24, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2349 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ma hebes ti konje i torki, kod Srba je glavno pitanje: "a kol'ko moz' da razvije" i "jeri dizel"? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2623 Napisano Decembar 25, 2021 Drug član, 1515 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Decembar 28, 2021 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan On 23.12.2021. at 8:49, abarth_maniac je napisao: Radna zapremina. Postoje snaga i radna zapremina. Konjaza i kubikaza su nabacana slova koja u srpskom recniku ne postoje, a pogotovo ne postoje u masinstvu. Znam, zovu me u drustvu Grammar Nazzi, jace je od mene. Molim kolege da mi ne zamere na tome, ne mislim nista lose. Исто као мали и велики сервис! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...