Jimmy LaLa 228 Napisano Jun 18, 2015 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan @mitax - ja mislim da ti potrosnja i nije tako strasna s obzirom na nacin voznje. Meni na off-u potrosi tako negdje 7-8 l, ali zato kada ga vozim na otvorenom putu brzinom od 80-120 km/h potrosi malo vise od 4 l. Kada samo isli na Benduro sipao sam poslije 320 km i kada sam izracunao potrosnja je bila 4,15 l, brzina se vrtila stalno oko 100 i sve je bio magistralni put... Uzmi u obzir da je na off voznji izlozen daleko vecim opterecenjima kao i na brzinama preko 120 km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Jun 18, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima ljudi. Možda nije mjesto za to ali da vam se požalim: pojavio mi se stravičan problem sa papirologijom, MUP Srbije mi je uredno odjavio motor i probušio saobraćajnu, to se smatra za odjavljeno vozilo, a MUP kod nas mi traži nekakav dokument na kojem piše da je motor odjavljen tako da su mi 'ladno odbili zahtjev za registraciju. Prethodni vlasnik mi je obećao da će sjutra otići do MUP-a i da im objasni o čemu se radi i da ih zamoli da mi izdaju bilo kakvu potvrdu. Ako to ne upali moraju izmedju sebe da se dogovore po SLUŽBENOJ DUŽNOSTI šta da rade, e... ta procedura traje ni manje ni više nego POLA GODINE!!! Tako mi je rekla gospodja na šalteru... Užas!!! Sent from my SCH-I535 using Tapatalk Ne mogu da verujem kakva glupost. U sustini, to je nacin ponistavanja saobracajnih ovde i razumem zasto tvoji nece da prihvate takvu saobracajnu kao validnu, ali situacija je glupa da gluplja ne moze biti. Ali mora da postoji nacin za izdavanjem neke potvrde da je vozilo kupljeno od vlasnika (ugovor ili sta vec), i odjavljeno po regularnom propisu. Ne verujem da ce zbog te gluposti praviti tako neki problem oko uvoza/izvoza vozila, nisi ti brate prvi koji prolazi kroz tu proceduru. Aj javljaj kako napreduje stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Jun 18, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo je prethodni vlasnik (drug član foruma) uspio da izvadi neku potvrdu na kojoj u napomeni piše da je motocikl odjavljen 10.06.2015 samo da mi je pošalje pa da vidim hoće li to zadovoljiti ovu nervoznu ženu na šalteru kojoj ja izgleda služim kao izduvni ventil za izbacivanje nervoze... Sent from my SCH-I535 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jun 18, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas se u vecini opstina buse saobracajne kad se odjavi vozilo. I meni se desio problem jdnom kad su mi u Novom Sadu umesto da izbuse rupu odsekli cosak na saobracajnoj pa kod mene nisu hteli da prihvate.Morao sam da se ubedjujem sa salterusom da ubaci saobracajnu u citac i proveri da li je odjavljeno vozilo, nakon toga je zvala kolege gde je vozilo bilo prijavljeno i nekako se izdogovarali, kretenizam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dmitar 29 Napisano Jun 19, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Motocikl: Vetropir Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to regularna potrošnja. Kada vozim grad ili muški na otvorenom to je oko 5l. Ako se mazi, potrošnja zna da padne na 4l, ali i da dosta poraste na off-u. Isto tako i na autoputu, oće on da ide preko 120, ali nije to za ovaj motor i potrošnja tada baš raste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, potrosnja ok, cak bih mogao da kazem da sam se iznenadio, sad racunao, voznja oko 100km/h 4,1 l , brat sa Viragom 125, sipao samo litar manje od mene na 210 km, ali sam se neprijatno iznenadio cenom skele preko dunava, 500 din za motor, ako je dvoje na motoru onda 700?? Burazer odlepio, hoce i on Winda sad! Inace bih mogao da preporucim put od Golubca prema manastiru Tumane, pa dalje.. fantastican put za enduro, bas smo se nauzivali, neznam dali je neko od kolega iz tog kraja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Evo slicice sa skele! Tj, pokusao ali nista, nemogu da postavim sliku, nemam pojma zasto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Jun 20, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Burazer odlepio, hoce i on Winda sad! dakle, progledao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Jun 20, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan Burazer odlepio, hoce i on Winda sad! dakle, progledao Moj dobar drug i kolega biker otišao samnom za winda u Obrenovac i kad ga je probao nije mogao da vjeruje da nikad prije nije čuo niti vidio ovaj motor, inače vozi BMW R65 1978, e sad mislim da će brzo na prodaju i dolazimo u Srbiju po još jednog... Sent from my SCH-I535 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Jun 22, 2015 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam moj wind samo bez svadje momci molim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Jun 24, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Danas me opet zeznuo motor,jutros ga upalim normalno i odem na posao.Kad sam krenuo kuci ja povucem sauh(sto uvek i radim kad je hladno) i radio je nekih desetak sekundi i ugasi se... ,mecku sam rodio dok sam ga upalio i kad je sastavio nikako nije hteo da radi na leru... i ja sta cu na srafic od lera podignem na 4000 i dovucem se kuci...sta ce biti ujutru nem pojima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jun 25, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Danas me opet zeznuo motor,jutros ga upalim normalno i odem na posao.Kad sam krenuo kuci ja povucem sauh(sto uvek i radim kad je hladno) i radio je nekih desetak sekundi i ugasi se... ,mecku sam rodio dok sam ga upalio i kad je sastavio nikako nije hteo da radi na leru... i ja sta cu na srafic od lera podignem na 4000 i dovucem se kuci...sta ce biti ujutru nem pojima I meni lici kao da ti treba malo ciscenja karbova! Ja sam to skoro odradio, nije jako komplikovano i motor se preporodio! Skini karbove i bucni u ultrazvucnu kadu, ima da peva posle, da si blize, ja bi ti to odradio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Jun 25, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Radjeno ciscenje,stelovanje i sinhronizacija karbova prosle godine u Pazovi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Jun 25, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga u subotu rasturam u sastavne delove...ako je neko stelovao zamolio bih za malo objasnjenje... edit:sad sam ga provozao,naravno palio sam bez sauha i nisam imao problem,samo sam primetio da kad pustim gas sporije ga vraca??? i trza opasno...uglavnom rasturam i sta treba i sta ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jun 26, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga u subotu rasturam u sastavne delove...ako je neko stelovao zamolio bih za malo objasnjenje... edit:sad sam ga provozao,naravno palio sam bez sauha i nisam imao problem,samo sam primetio da kad pustim gas sporije ga vraca??? i trza opasno...uglavnom rasturam i sta treba i sta ne treba To sto vraca sporije, verovatno sajle nategnute ili i njima treba ciscenje, pokusaj da popustis na karbu, ( imas 2 sajle za gas) a stelovanje, ja nisam nosio na vakumetar, vec sam oba srafica odvrnuo 3,5 kruga, i radi mnogo bolje nego pre, na to stelovanje mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Jun 26, 2015 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan A moguce i sajle da su prosto prljave. Ako budes skidao karb, pokusaj da narokas wd spreja u sajle i da ih razradis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jun 26, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan A dali se oseti benzin kad to pocne tako da nece na ler? Moguce i da ti preliva neki karb i ako si pri parama imas ovo, nebi bilo lose zamenuti.. http://www.ebay.de/itm/KR-Vergaser-Reparatur-Satz-SUZUKI-XF-650-Freewind-97-02-Carburetor-Repair-Set-/161484511425?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item25993a18c1 Inace ja svaki sraf prvo naspricam wd-om, a cerupas sve plastike prvo, ( sem te kod fara) , rezervoar, sediste i ja sam morao air box da popustim da bi dobio malo mesta da moze da se lakse skine i vrati.. Pazi samo na casicama karbova da uzmes odgovarajuci krstak, kod mene bilo momacki zapeklo i neko pre mene je pokvario glave.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Jun 26, 2015 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao problem sa membranama. Motor je značajno izgubio snagu, startovanje je predstavljalo problem ali ne svaki put. Otprilike bez pravila, kad hoće kresne odmah a kada neće onda neće skoro nikako... Skinuo sam karbove i izvadio membrane. Na jednoj je bila rupa od 4-5mm. Ali obe su bile u lošem stanju tako da su obe bile za zamjenu. Cijena novih je oko 30€ po komadu, a gospodin Đura ih reparira za 10. Meni je napravio obe... Naravno poslije ugradnje je sve bilo kao i prije, snage dovoljno i paljenje bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Jun 27, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Nista...imao sam goste Izvinite na maltretiranju i hvala na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Jun 29, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan na koliko bi trebao da bude ler gas na obrtomjeru, čini mi se da je kod mene malko jači...? Neka ga ne mari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Jun 29, 2015 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan http://www.ludd.luth.se/~joshua/xf650/xf650service.pdf nije nesto al moze da posluzi ,ne mogu da nadjem sad,ali mislim da ti pise na starteru... edit: od 1400-1600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dadony 13 Napisano Jun 29, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: (napokon) Suzuki Freewind XF 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.ludd.luth.se/~joshua/xf650/xf650service.pdf nije nesto al moze da posluzi ,ne mogu da nadjem sad,ali mislim da ti pise na starteru... edit: od 1400-1600 e, onda je ok, mislio sam da treba 1000-1200 Neka ga ne mari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShOnE Type^R 2 Napisano Jul 3, 2015 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sabac Motocikl: prodat, trazi se drugi :D Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav...Pitam umesto bomija ako mozete da pogledate koje crevo ide na ovu sisicu (to je ventil na karburatoru el. magnetni)...I ovo gde ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jul 4, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav... Pitam umesto bomija ako mozete da pogledate koje crevo ide na ovu sisicu (to je ventil na karburatoru el. magnetni)... I ovo gde ide? Pokusao sam pdf da ubacim pa neide, imam manual pa ostavi mail na pp ako jos uvek treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mitax 3 Napisano Jul 4, 2015 Svrati ponekad, 109 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ili mozda i ovo pomogne.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...