Jump to content

Moto Zajednica

Dmitar

Članovi
  • Broj tema i poruka

    108
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Motocikl
    Vetropir

Poslednji posetioci profila

1316 profile views

Dmitar's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

29

Reputacija u zajednici

  1. I ja sam nekada gledao KLE i mislim da je za početnika bolji. Dva cilindra, mirniji rad, širi raspon obrtaja i mekanije vešanje. FW ima slično snage, ali više obrtnog momenta i dramatičniji istovar istog. Jeste zabavniji, ali pitanje je koliko je početnik na oprezu. Tvrđe je vešanje kod FW pa može korektno i da se tera po asfaltu, tvrđa prednja viljuška na kočenju i slično. Što se održavanja tiče, nemam iskustva sa KLE, a FW je baš robustan i zahvalan. Praktično je izveden od DR650 koji je i dan danas uz minimalne izmene u prodaji. Ne znam da li se ikada neki model toliko dugo prodavao na Zapadu.
  2. Provozaj ili nađi nekog bivšeg ili sadašnjeg vlasnika Freewinda da ti pomogne. U vožnji može najviše da se otkrije. I pogledaj bar 2-3 Freewinda pre nego odaberes jedan. Kada ih uporedis obicno ti se sve samo kaze.
  3. Nisam zaboravio za mere za centralni stender, samo ne stižem da ga smerim jer je motor uglavnom fizički 150ak kilometara od mene...
  4. Da, ovakav je i moj centralni, zapravo stoji kao fabrički. Kosooki je već prodao svoj, tako da mogu jedino da ti dam mere.
  5. Ja odavno imam V2RR. I dalje je u dobrom stanju, ali je realno mnogo lošija i bučnija od Scorpiona koji sam uzeo kasnije kao da nisu isti cenovni rang. Sada gledam koju kacigu uzeti. Kapiram da neki Shoei mora biti dobar, ali je i mnogo skuplji...
  6. Je li se to hvališ ili...
  7. I za mene se može reći da sam početnik na off-u, ali razlika je u tome što ti dobre gume daju samopouzdanja. Znaš da po glatkom blatu ništa ne drži, ali po nekakvom makadamu očekujem nekakvu upravljivost, bočno držanje, kočenje... Na kraju, sve zavisi po kakvim putevima imaš ambiciju da voziš, samo onda razmisli kakav ti motor tačno treba.
  8. Kosooki i ja smo se danas malo vozali po šumskim putevima i sad mi se menja filozofija što se guma tiče. Da bi se koristio pun potencijal ovog motora treba staviti sposobne dual sport gume, to je mera za njega. U suprotnom pametnije je preći na neki Strom, udobniji je i jači.
  9. Na prvi pogled bih rekao CB500X, pošto su mi inače zanimljivi taj model i NC750X, a za Kawu prvi put čujem. Međutim, kad malo bolje pogledam, ovaj Versys 300 je baš ludo motorče. Jako lagano, Točkovi 17 - 19, odlično vešanje i vrtešan agegat koji izbacuje korektnih 40ks. Moj glas ipak za njega!
  10. Ja imam takvu gumu i zadovoljan sam, a i ta cena je dobra. E sad, posebna je priča da li to odgovara tvojim potrebama i stilu vožnje. Da opet sada kupujem, zadržao bih takvu prednju, a nazad bih stavio nešto oblije kao Contiescape ili Metzeler Tourance...
  11. Ako već jurimo da vidimo kad je proizveden, to može da bude pokazatelj. Logično da felne moraju biti napravljene pre motora, ali nije logično da ne znam koliko sede u magacinu.
  12. E, sad, ne znam koja je fora sa felnama. Ali moj wind je navodno 2002. proizveden, a na felni piše ovako...
  13. Ko kupuje XF-a, taj će se i raspitati. Ti možeš da kažeš ono što je realno, da je prva registracija 2004, a proizvodnja dosta ranije. Uostalom, za bajk koji uz korektno održavanje gazi 300k km, a na svakom oglasu piše od 30-60k, kao da je bitno je li 1998. ili 2004..?
  14. Evo kako se Freewind menjao kroz godine. http://www.suzukicycles.org/Freewind/XF650-Freewind.shtml
  15. Mašina lepo izgleda i nadam se da će te lepo služiti. Svećice koje ti trebaju možeš naći preko kataloga, preporučuju NGK i Denso u različitim varijantama. Ako misliš na NGK, odgovaraju ti CR10EK i iridijumska CR10EIX (desetka, znači ) .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja