BaneVuk58 8619 Napisano Sreda u 10:17 (promenjeno) Solo Rider, 3251 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. @BokyBoy Jel istina da treba da se premapira ECU ako se stavi taj filter ili se samo "stavi" na tormo ?? Pitam za druga Promenio Sreda u 10:18 član BaneVuk58 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18808 Napisano Sreda u 10:19 Vozim motor, nisam BAJKER, 2526 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, N.F.S. je napisao: Slazem se sa tvojom tehnikom Boki u vecini sem u delu gde WD koristis, svakako bolje nego suv filter ali ta "mrs" brzo nestane. Mannol ima ultra jeftini sprej za filtere (200/300din), licno koristim motul koji je oko 1000din ali ga ima za jedno 20x nauljivanja. Perem tako sto ga (Filter! ) potopim u rastvor ferija i tople vode, malo muljam u krug, ostavim par min da se odmasti pa isperem/osusim. Naprskam spolja lepo, pustim da materijal upije i namestam. Ma nije cena u pitanju nego uvek ukapiram kasno da nemam ulje za filter a WD je nekako uvek tu pri ruci, zato ga i perem na 10.000 km a ne na 50.000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18808 Napisano Sreda u 10:20 Vozim motor, nisam BAJKER, 2526 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, BaneVuk58 je napisao: @N.F.S. @BokyBoy Jel istina da treba da se premapira ECU ako se stavi taj filter ili se samo "stavi" na tormo ?? Pitam za druga Moze a i ne mora, svakako tek kada imas uz njega i otvoren izduv, onda bi bilo pozeljno uraditi ali ne mapiranje nego, kako kazu, uskladjivanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4380 Napisano Sreda u 10:21 motoras, 2505 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam obično motorno. ulje na četkicu i ovlaš nauljio filter sa spoljne strane. Možda nije idealno, ali sada kad sam pre neki dan izvadio filter vidim da je prilično zaprljan na mestu gde svež vazduh ulazi u vazdušnu kutiju. Znaci da ipak funkcioniše. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18808 Napisano Sreda u 10:22 Vozim motor, nisam BAJKER, 2526 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, stari roker je napisao: Ja sam obično motorno. ulje na četkicu i ovlaš nauljio filter sa spoljne strane. Možda nije idealno, ali sada kad sam pre neki dan izvadio filter vidim da je prilično zaprljan na mestu gde svež vazduh ulazi u vazdušnu kutiju. Znaci da ipak funkcioniše. Kazu da je najbolje za filter hidraulicno a ne motorno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23392 Napisano Sreda u 10:23 Integrisan, 9888 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kome se masina napaja preko karburatora mora posebno pazljiv da bude, sto redje ulje u sto manjem sloju inace poremeti se smesa samo tako. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4380 Napisano Sreda u 10:32 motoras, 2505 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, BokyBoy je napisao: Kazu da je najbolje za filter hidraulicno a ne motorno ulje. Ovo nisam znao. Nadam se da nije štetilo. Svakako cu potražiti taj Mannol. Jeftin je, a bas za tu namenu. pre 5 minuta, N.F.S. je napisao: Kome se masina napaja preko karburatora mora posebno pazljiv da bude, sto redje ulje u sto manjem sloju inace poremeti se smesa samo tako. Koristio sam neki sae 30. To mi bilo pri ruci. Kažem, samo na vrh četke i lagano ovlaš po filteru. Nikako natapanje i slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8619 Napisano Sreda u 10:35 Solo Rider, 3251 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Viskozitet ulja bi valjda trebao da utiče na propustnost vazduha....???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11473 Napisano Sreda u 10:45 Ne silazi, 2655 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj je baš suv, nikad mazan, vidim po prstima. Mazaćemo ga ! Hvala momci, nemam više lajkića, potrošilo se ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4380 Napisano Sreda u 11:19 motoras, 2505 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, BaneVuk58 je napisao: Viskozitet ulja bi valjda trebao da utiče na propustnost vazduha....???? Ne. Poenta je da bude lepljivo. Filter treba da propusti maximum vazduha, a da zadrži nečistoće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1972 Napisano juče u 14:26 Drug član, 1094 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Skidam sve sa i iz rezorvoara da se sredjuje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 434 Napisano juče u 18:16 Svrati ponekad, 403 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Oprao ga(motor ),malo pregledao,namontirao ploču i kofer,podmazao brave,podigao vrijednosti onog CO i obrtaje u leru na 1200,naštimao tačno vrijeme na satu. Dojam mi je da je malo ublažen onaj on/off osjećaj na niskim obrtajima. I vozio se malo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 45 Napisano juče u 18:55 U prolazu, 15 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio akumulator, a veoma oslobođeno i osigurač od 30. Naravno da sam okrenuo + i -Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 434 Napisano juče u 18:57 (promenjeno) Svrati ponekad, 403 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan_87ako sam dobro shvatio okrenuo si polove i riknuo ti osigurač? Dobro si prošao. Promenio juče u 18:58 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 45 Napisano juče u 18:58 U prolazu, 15 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi prvi put da to radim. Namenjao sam se tih osigurača Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5968 Napisano pre 23 sati Drug član, 1717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 3. 2025. at 10:15, Blaza je napisao: Malo me kopkalo, kakav li je filter vazduha. Skinuo sa neta neki "owners manual" za moj model, nađem gde stoji, i skinem; leva plastika 1 šraf, zatim 3 šrafa sa poklopca filtera vazduha, i evo ga: Duvao kompresorom spolja, unutra, okolo, air box. Više je meni spalo peruti sa glave, nego ovde prašine... Meni ovo deluje o.k. a sto ne izbacis djubre i metnes normalan filter za vazduh.. ozbiljan si co'ek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5968 Napisano pre 23 sati (promenjeno) Drug član, 1717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Običan (papirni) filter vazduha Prednosti: Dobra filtracija – efikasno zadržava prašinu i nečistoće Jeftin i lako dostupan Nema potrebe za održavanjem (menja se kada se zaprlja) Mane: Ograničen protok vazduha (može smanjiti performanse) Brže se zaprlja i zahteva češću zamenu Može ograničiti odziv gasa na visokim obrtajima K&N filter vazduha (ili drugi "performance" filteri) Prednosti: Bolji protok vazduha = može poboljšati snagu i odziv gasa Višekratna upotreba – može se prati i podmazivati, traje mnogo duže Potencijalno poboljšana potrošnja goriva (jer motor lakše diše) Mane: Viša cena u startu Potrebno redovno čišćenje i podmazivanje da bi filtracija ostala efikasna Može propustiti sitniju prašinu u odnosu na papirni filter Zaključak Ako želiš jednostavno i bezbrižno rešenje – običan filter je okej. Ako želiš bolji protok vazduha, dugotrajnost i potencijalni blagi boost performansi – K&N je bolja opcija, ali zahteva održavanje. Ako stavljaš K&N filter, dobra je ideja da proveriš i smešu goriva (nekad ECU može da treba blagu korekciju da bi motor radio optimalno ) I jedan i drugi imaju prednosti i mana ! Ne delujes mi kao "najbrzi sam u gradu" vozac , pogotovo ako se lako menja , svaki drugi servis , novo filterce obicno i prs u uvo... Promenio pre 23 sati član Darko Mihajlovic 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11473 Napisano pre 22 sati Ne silazi, 2655 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Dok mi kolege nisu objasnile, nisam ni znao koji imam. Nisam ga ja kupovao, bio je u motoru. Kao nov, znači skoro je uzet. Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao: Ne delujes mi kao "najbrzi sam u gradu" vozac , Ovo si potpuno u pravu, "ne radi" me brzina ni u gradu, ni na otvorenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5968 Napisano pre 22 sati Drug član, 1717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Blaza je napisao: . Nisam ga ja kupovao, bio je u motoru. Kao nov, znači skoro je uzet. ma skontao sam to , ispratio sam kupovinu bajka.. naravno , neka ga za sada , ali ja bih to na sledeci servis u kantE i kako Bog zapoveda , običan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3004 Napisano pre 8 sati Drug član, 1534 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dok mi kolege nisu objasnile, nisam ni znao koji imam. Nisam ga ja kupovao, bio je u motoru. Kao nov, znači skoro je uzet. Ovo si potpuno u pravu, "ne radi" me brzina ni u gradu, ni na otvorenom.Zaboravljaš da su ovde neki vozili s tobom, batali nas tih priča, čuj "ne radi" ga brzina... :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18808 Napisano pre 7 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 2526 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Gordak985 je napisao: Zaboravljaš da su ovde neki vozili s tobom, batali nas tih priča, čuj "ne radi" ga brzina... Bas tako, to moze da prica nekom drugom, ko ga ne zna, ja sinoc nisam mogao da ga stignem jbt, cim smo izasli iz kafe Zrno, diže ga Blaza na zadnji, išalta na zadnjem svih 6 brzina, ja za njim pun gaaas, ma kakvi, ode on...samo mi svirnuo kad je skrenuo u njegov sokak, na kolenu naravno... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Sebeški 979 Napisano pre 7 sati Sindikat Samostalni Jahač, 373 postova Lokacija: nacionalni park"Sebeš" Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ko ga ne zna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...