Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Ne silazi, 2175 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@Satelis kada rasturam klješta,obavezno idu gumice van,jer znam da se nečistoća,a pogotovo neka vrsta kamenca,ili oksidacije javlja,i može da stvori probleme,jer na dodir je kao kristal,i zna da podigne gumicu i da glavi klip.Jedino to nisam slikao.I ujedno proverim kakve su gumice,sa ovim sam zadovoljan,baš su mekane,bez otvrdnulih delova.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1598 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
On 19. 1. 2025. at 21:12, Žaksi je napisao:

@Satelis kada rasturam klješta,obavezno idu gumice van,jer znam da se nečistoća,a pogotovo neka vrsta kamenca,ili oksidacije javlja,i može da stvori probleme,jer na dodir je kao kristal,i zna da podigne gumicu i da glavi klip.Jedino to nisam slikao.I ujedno proverim kakve su gumice,sa ovim sam zadovoljan,baš su mekane,bez otvrdnulih delova.

Bas bih voleo da gledam kad neko rastura klip , zapravo cela klesta cisti , i da izvadi klip. Nisam nikad radio to i ne bih se upustao ..

Ja kad menjam plocice izbacim klipovo sto vise i ocistim ih do jaja, ali nisam nikad vadio klip iz klesta

@Darko Mihajlovic pa zakasnio si....u stvari nisi,ako si za vikend u prolazu na moj kraj,izvolte...na kaficu,na pićance i još štogod,pa ću da demonstriram na mojim klještima.😉

• Podržavam 1

• Drug član, 1029 postova
  • Motocikl: Lep
On 1/21/2025 at 4:37 PM, Darko Mihajlovic said:

Bas bih voleo da gledam kad neko rastura klip , zapravo cela klesta cisti , i da izvadi klip. Nisam nikad radio to i ne bih se upustao ..

Ja kad menjam plocice izbacim klipovo sto vise i ocistim ih do jaja, ali nisam nikad vadio klip iz klesta

Nista strasno, pripazis na klipove i eventualno mozes da zajebes gumice ako si malo "jaci" :) I da, prvi put ce ti verovatno svuda leteti ulje koje ostane iza klipova. Meni je po kameri letelo kako sam ih izbacivao :D

(P.S. nisam majstor)

https://www.tiktok.com/@vukvukili/video/7340443220087721221?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7258423051993499142

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1

• moto merkat °°, 4944 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
On 21. 1. 2025. at 16:37, Darko Mihajlovic je napisao:

Prosta radnja kao i ceo sistem, skines celjust, raskacis crevo, umotas u krpu i kompresorom dunes u rupu gde ide crevo, klipovi samo izlete. 

Ocistis i polako vratis klipove unutra, kada vratis creva uzmes spric sa gumenim crevom, nabijes na sisicu i kroz nju ubrizgas ulje do gore, posle par puta druknes da izluftiras ako ima vazduha i to je to. 

Ceo sistem su celjust, klipovi i dve gumice po klipu. 

edit: mozda je ovako u @Abi snimku ali nemam tik tok. 

Promenio član bdada
  • Podržavam 2

Cekajte polako.. ulje ce izaci odakle , iz posude ?

Sta je sa motorima koji imaju abs , dual brake kocenje i to? Moze li tu da udje vazduh ? Mogu li da userem nesto ?

Mi , gradski selci, nemamo kompresor na parkingu bre alooo

• Solo Rider, 3207 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 5 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Sta je sa motorima koji imaju abs , dual brake kocenje i to? Moze li tu da udje vazduh ? Mogu li da userem nesto ?

Ne pipaj ništa..... prvo ne znaš, nemaš alat...itd. Dual brake je zajeban....ima procedura i redosled....nije za rad na kolenu uz pivce. .....kod ABS-a je poželjno iz celog sistema promenuti ulje.......ujedno kad se već radi nije samo oprati klipove već i promenti i gumice.....moj ti je savet ....idi kod majstora, a ti kako hoćeš🍻

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

pre 13 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Nažalost,na parkingu nikako,i bez kompresora.lično kako radim,otkačim crevo i zatvorim ga da ne curi ulje,koristim parče gumenog creva da provučem umesto šrafa i ne kaplje.Jednoklipne čeljusti mogu lagano da se izbije klip,kod četvoroklipnih i sa više klipova,obično mora da se rastave čeljusti na pola.Kada se sve sastavi,može kao što je @bdada naveo,stime što,opet lično,izdrukavam više ulja,da bi procirkulisalo i kroz ABS.Pre svega toga kada zakačiš crevo nazad,očisti se čantra i sipa novo ulje.

Promenio član Žaksi
  • Podržavam 2

pre 3 minuta, BaneVuk58 je napisao:

Ne pipaj ništa..... prvo ne znaš, nemaš alat...itd. Dual brake je zajeban....ima procedura i redosled....nije za rad na kolenu uz pivce. .....kod ABS-a je poželjno iz celog sistema promenuti ulje.......ujedno kad se već radi nije samo oprati klipove već i promenti i gumice.....moj ti je savet ....idi kod majstora, a ti kako hoćeš🍻

Ma pitao sam , onako , bez veze...

Nemam nikakav problem

• Drug član, 1029 postova
  • Motocikl: Lep
34 minutes ago, bdada said:

Prosta radnja kao i ceo sistem, skines celjust, raskacis crevo, umotas u krpu i kompresorom dunes u rupu gde ide crevo, klipovi samo izlete. 

Ocistis i polako vratis klipove unutra, kada vratis creva uzmes spric sa gumenim crevom, nabijes na sisicu i kroz nju ubrizgas ulje do gore, posle par puta druknes da izluftiras ako ima vazduha i to je to. 

Ceo sistem su celjust, klipovi i dve gumice po klipu. 

edit: mozda je ovako u @Abi snimku ali nemam tik tok. 

I ja sam kompresorom, najbolje. Snimak je kratak, zajebancija kao "shorts". Evo yt :)

https://youtube.com/shorts/P3FAIbDwKLE?si=vX-dKOvebe9JpQ8v

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 810 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Решио да се почастим. Како је аку који је био у мотору и на пуњачу нон стоп, и приликом првог паљења није имао снагу, одмах напоље и давај други…🤗IMG_4819.thumb.jpeg.b3cfb4acdd197c73aea80ef012e3e03d.jpeg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure
44 minutes ago, Andrej_Hotstepper said:

Kako raditi tu štampu? Nalepnice 

ja sredio dizajn pa mi odštampao neki lik odavde.

• Drug član, 1240 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Posle posla na brzaka do roditelja dok se vidi da izvadim staru damu iz zimskog sna. I ispadne mi i zagubi se negde u motoru matica za akumulator. Sat vremena (uz ostale posliće) se malteritao oko toga i na kraju uzeo običnu, obrusio i montirao. Ovako je i bolje jer je na knap, teže će da ispadne 🙂

Posle toga dovezao do stana po teškoj magli ibarske magistrale. Malo hladno al nema veze. Čeka...

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

cbf.jpg

Promenio član Gordak985
  • Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 745 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Senčica je dobila novu prednju gumu.

Jutros je Avalskim bilo zeznuto (Avala bez temperature, magla, mastan asfalt).

A prednja Commander II je dobrano bila na izdisaju (mlađa sestra je čekala u garaži).

IMG-20250125-172558.jpg

Ali jedan je život i jednom se vozi 25.01.2025.

IMG-20250125-094722.jpg

Posle smo brzinski skoknuli kod "obućara."

IMG-20250125-114028.jpg

IMG-20250125-120305.jpg

Pa obrnuli "Ralja ring."

IMG-20250125-125215.jpg

• Sviđa mi se 4

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2435 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
Pre 10 sati, feniks je napisao:

Senčica je dobila novu prednju gumu.

...ali..."Senčica"...Kralju...🤣

• Sviđa mi se 1

Nastavljamo radove,na red su došli štapovi.Skinuto,otvoreno.....opet....više nego zadovoljan.Očekivao sam crno ulje,bilo je žućkasto sa malim primesama taloga.Prašinari ko novi,ispod prašinara....pa cele dve tačkice korozije,semerinzi ko lutke.Bio spreman da poručujem semeringe,ali definitivno kao novi......idemo dalje.

IMG_20250126_135236.jpg

IMG_20250126_135249.jpg

IMG_20250126_135309.jpg

• Sviđa mi se 9
  • Hvala 1

• Integrisan, 5204 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Evo onog srafa sto se ojeo ulaz za inbus.

Stigli danas torex sa alija, shit su, pa cu uzeti od prijatelja druge da probam. 

Stigle mi i one leve burgije, ali ne planiram burgijati sraf dok nemam zamenski. 

IMG20250128115229.jpg

• Integrisan, 5204 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ukoliko neko ima ovakav sraf da mu ne treba ili zna gde ima da se kupi, molim da me kontaktira pa se mozemo dogovoriti. 

Trebao bih zameniti jel kad mi rikne sijalica, ne mogu je promeniti dok ne odvrnem taj sraf. Evo kako izgleda. Ako treba izmericu dimenzije detaljno.

WWW.MOTORCYCLESPAREPARTS.EU

MSP is Europe’s most popular online parts supplier, buy new Suzuki manufactured Screw (6X12) from MSP, worldwide shipping using DHL

A kontam da ovaj mogu odvrnuti tako da zapikujem inbus pa odvrnem, mada nemam aparat za varenje. Mislim da cu sacekati nekog od bajkera da se javi pa kada budem isao negde da svratim da mi odvrne taj sraf. A pre toga bilo bi dobro da imam novi zamenski.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja