zlaya 238 Napisano Jun 3, 2015 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Hvala veliko Zmajcicu, koliko vidim put je uzan, ali korektan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcic 11 Napisano Jun 3, 2015 U prolazu, 64 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda VT 600 Shadow Kymco People S 200i Prijavi odgovor kao problematičan Jako je naporan za voznju... ako ga u medjuvremenu nisu zakrpili imaces problema da zaobidjes sve rupe ...a ima ih.....mnogo.Jedan od losijih puteva kojim sam prosao vozeci se diljem Rumunije. Za sada je od onog sto sam izvozio najgori : https://www.google.rs/maps/dir/47.4443205,25.2965838/47.6061404,24.8629671/@47.5555384,25.0583178,12z?hl=en E, to je pravo mucenje... pejzazi su prelepi ali jednostavno se ne moze uzivati u njima od neprestang izbegavanja kratera na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Jun 4, 2015 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je pametnije da promenim rutu, ali onda to umnogome komplikuje stvari ili da ipak to nekako isteram? P.S. Imaj na umu da vozim gsxr-a. I reci mi kakav je asvalt na TF od Cutrea de Arges ka severu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Jun 4, 2015 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Moja supruga i ja sa nekim drugarima iz SLO, ako Bog da, krećemo 19.juna na put od nekih cca 3000 km koji, između ostalog, uključuje i Rumuniju. U okviru jedne od planiranih deonica je i ovaj potez preko DN67D, pa ću ti preneti najsvežiju moguću informaciju kakvo je stanje... prošle godine kada sam prošao tuda, ja nisam nešto osetio te rupe... Ima ih, ali na enduro motoru se to uglavnom ništa ne oseća. Na TF možeš očekivati krpljen asfalt, udarne rupe i rizlu - tako je bilo svaki put kad sam išao, ali opet, ne verujem da će ti to biti preveliki problem, kakav god motor da voziš. Ja na tvom mestu ne bih menjao rutu. Nije sad da ćeš voziti kroz pustinju i prašumu... Ako i naletiš na deonicu malo lošijeg puta, ti vozi laganije - sigurno se nećete raspasti ni gixer ni ti za 30-tak km truckanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2524 Napisano Jun 4, 2015 Drug član, 1606 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pocetkom jula planiram odlazak na TF i TA sa prijateljima i skupio sam dosta korisnih info ovde na forumu, ali me interesuje kakav je put od Targe Jiu do Bele Crkve preko banje Herkulane? Pre same banje Herkulane imas jedan deo puta los,nekih 20 km,bas je bio pun rupa i krpeža.Tu polako i bez žurbe.Sve ostalo je odličan put sa puuuuno krivina.Svrati u banju ako budeš imaš vremena,lepo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Jun 4, 2015 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima, ipak cu ostati na prvobitnom planu i poslusati vas. Komso vidimo se u subotu na Ocazi, javi se! P.S. Ja placam pice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Jun 22, 2015 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Sada za vikend idem sa ekipom u Rumuniju prvo do Torocka tamo spavamo pa ćemo od Transalpine...pa se sada ja se kalkulišem da produžim do Curtea De Arges spavam tamo pa na Transfagaras. Mene interesuje da li može tuda da se prođe ovog viikenda(neću sebi oprostiti ako ne odem) pošto vidim da je zvanično otvaranje 1-og Jula? Hvala unapred na odgovoru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pinky_GS1200 7 Napisano Jun 22, 2015 U prolazu, 23 postova Lokacija: Zürich,Schweiz Motocikl: Bmw GS1200 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Caja Transfagaras je otvoren i Transalpina,naravno samo za Bajkere. Na izlazu iz tunela moras kroz uska vrata,ja sam na GS-u morao jedan kofer skinuti da bih prosao. Mi smo bili 11 Juna i imali smo prelepo vreme. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Jun 22, 2015 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan E super hvala na brzom odgovoru,nama se nešto mrgodi vreme ali videćemo već. Čujemo se posle vikenda sa utiscima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pinky_GS1200 7 Napisano Jun 22, 2015 U prolazu, 23 postova Lokacija: Zürich,Schweiz Motocikl: Bmw GS1200 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika,vreme je bilo ali extra,na Transalpini nas je pratila do vrha kisa,a prilikom spustanja je bilo lepo vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Jun 27, 2015 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Transfagarasan je ćudljiv Evo ga ispod kratak tizer kako je bilo 21. juna (znači pre 6 dana)... Sneg i temperatura ispod nule... A sutradan, 22. juna ovo: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pinky_GS1200 7 Napisano Jun 27, 2015 U prolazu, 23 postova Lokacija: Zürich,Schweiz Motocikl: Bmw GS1200 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Transfagarasan je ćudljiv Evo ga ispod kratak tizer kako je bilo 21. juna (znači pre 6 dana)... Sneg i temperatura ispod nule... A sutradan, 22. juna ovo: Cudne su to planine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Jun 29, 2015 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan Koja je najbolja deonica za voznju transapline. krecem iz kladova verovatno. treba mi putanja DO i NAZAD ako nije problem. imam samo jedan ceo dan. ps: ako se negde placa putarina to bih da izbegnem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 29, 2015 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto nemas vise vremena.. ovo ce biti jurnjava... no evo ovako: 1. U RO nema putarine vec vinjeta ali motori ne trebaju vinjete 2. Ruta 1 - Kreni jako rano. i vozi preko Djerdapa pa Caransebes - Deva - Orastie - Sebes (odmor, gorivo, rucak) - Transalpina - Novaci - Targu Jiu - Djerdap - Kladovo - oko 550km https://goo.gl/maps/iYmyL Ruta 2 - Kreni rano i vozi preko Derdapa pa Baile Herculane - Petrosani - Deva - Orastie - Sebes (odmor, gorivo, rucak) - Transalpina - Novaci - Targu Jiu - Djerdap - Kladovo - oko 550km - oko 600km https://goo.gl/maps/1Ik2D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Jun 29, 2015 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan @markoizkule - uzmi u obzir da ti prosečna brzina, kako god vozio i kojom god rutom vozio od ove dve što je predložio kolega quasaar, neće biti preko 50 km/h - računaj na bliže 40 km/h. To je minimum 10-12 sati efektivne vožnje. U skladu sa tim i planiraj vreme/mogućnosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Jun 29, 2015 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan hvala ljudi.znam da je malo jedan dan al jos cu razmisliti sta i kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Jun 29, 2015 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Evo mi stigli nazad...smeštaj u Torocku je bio super,zbog kiše koja je fest padala u petak otkazali smo da idemo krug TA/TF pa smo onda taj dan obišli rudnik soli Turda Salina fenomenalno mesto.A u subotu smo provozali Transalpinu eEextra za obaranje motora skoro su nešto asfaltirali ali ima i deonica bez asfalta ništa strašno pa smo onda namestili krug preko Sibiua dobrih 500km taj dan. Transfagaraš će biti dogodine najverovatnije,suma sumarum 1400km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Jun 29, 2015 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Salina Turda je najlepši rudnik soli u Rumuniji. Obišao sam I Ocnela Mare I Salina Praid I Salina Prahova. Nisu ni prineti onom u Turdi. Savet je ne gubiti vreme na ostale rudnike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano Jun 29, 2015 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan @debeljan koliko treba vremena obici rudnik? i da li imas jos nesto da dodas npr neki savet ili tako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Jun 29, 2015 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Transfagarasan je ćudljiv Evo ga ispod kratak tizer kako je bilo 21. juna (znači pre 6 dana)... Sneg i temperatura ispod nule... A sutradan, 22. juna ovo: Skoro pa si gori od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Jun 30, 2015 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan @debeljan koliko treba vremena obici rudnik? i da li imas jos nesto da dodas npr neki savet ili tako nesto? Druže mislim oko 3 sata. Veliki je i ima šta da se vidi. Silazi se pešice drvenim stepenicama ili liftom. Najduže sam čekao lift za izlazak. Mislim oko 40 minuta. Postojao je jedan lift u koji staje 7-8 ljudi. Bio je avgust i velika gužva. Unutar rudnika je oko 10-tak stepeni temperatura, pa nemoj da skidaš jaknu. Niz drvene stepenice polako. Ima puno soli po njima i klizave su. Pogotovu su klizave ako si u moto čizmama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Jun 30, 2015 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, supruga i ja smo upravo završili jadransku magistralu i Crnu Goru, pa pravimo plan za august mjesec (polovina mjeseca) i prvi put bi vozili u Rumuniju. Tu nam traba mala pomoć. Klinci nas puštaju 4-5 dana nikako više. Cilj nam je Transfagarasan. Znači kojim putem najlakše i najbrže stići na odredište jer mi krećemo iz BiH pa imamo 450km samo do granice Srb-Rom. Znači jedan dan do granice i jedan dan od granice pa mi za Rumuniju ostaju dva ili tri dana najviše. Većina na forumu kreće iz Srbije pa nisam pronašao potpuno koristan savjet. Da li da idem na Vršac-Temišvar-Sibiu ili da idem na Golubac-Targu Jiu-Cuerta de Arges? Kojim putem najbrže stižem na TŠ i koji je lakši i ugodniji za vožnju? Možda negi drugi put...? U danu možemo preći do 400km više od toga ne mogu natovaren i u dvoje. Vozimo se na TDM-u 850 tako da imate u vidu... Hvala za info unaprijed.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jul 1, 2015 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, supruga i ja smo upravo završili jadransku magistralu i Crnu Goru, pa pravimo plan za august mjesec (polovina mjeseca) i prvi put bi vozili u Rumuniju. Tu nam traba mala pomoć. Klinci nas puštaju 4-5 dana nikako više. Cilj nam je Transfagarasan. Znači kojim putem najlakše i najbrže stići na odredište jer mi krećemo iz BiH pa imamo 450km samo do granice Srb-Rom. Znači jedan dan do granice i jedan dan od granice pa mi za Rumuniju ostaju dva ili tri dana najviše. Većina na forumu kreće iz Srbije pa nisam pronašao potpuno koristan savjet. Da li da idem na Vršac-Temišvar-Sibiu ili da idem na Golubac-Targu Jiu-Cuerta de Arges? Kojim putem najbrže stižem na TŠ i koji je lakši i ugodniji za vožnju? Možda negi drugi put...? U danu možemo preći do 400km više od toga ne mogu natovaren i u dvoje. Vozimo se na TDM-u 850 tako da imate u vidu... Hvala za info unaprijed.... Pokusacu da ti pomognem. Ne znam kuda ste naumili kroz Srbiju pa cu vam nocenje i kraj prvog dana staviti u Vrsac, a vi napravite varijaciju. Pravim ti 2 verzije. 1. Prva verzija je voznja Transfagarasana sa severa na jug. Ova varijanta je lepsa za voznju, tehnicki. Ukosnice se voze uzbrdo pa nema kocenja. Ova varijanta je lepsa za voznju ali pogled na dolinu, onu mnogo puta slikanu i ukosnice ostaje iza ledja. DAN 2 Voznja od Vrsca do Sibiua Vrsac - Voiteg - Buzias - Lugoj - Faget - Deva - Hunedoara (poseta zamku Corvin) - Orastie - Sebes - Sibiu - oko je oko 370km lagane voznje i same voznje ukupno oko 6 sati. Tome dodaj 1.5 - 2 sata posete zamku, 2 pauze za kafu i rucak. DAN 3 Sibiu - Transfagarasan - Curtea de Arges - oko 160km Moja preporuka je da se natenane doruckuje i krene ne previse rano. Voziti do vrha i pre tunela skrenuti levo i rucati u jednom od restorana. Preporucujem onaj najdalji cija se terasa nadnosi nad jezero. A onda se polako spustiti na juznu stranu. Usput stati kod vodopada i kupiti kobasice i sir za veceru. Dati sebi oduske, uzivati, slikati... Ima se vremena i za neki piknik pored potoka ili provozati neke deonice tamo nazad. Za nocenje u Curtei preporucujem da idete kod gazda Jankovica. Prelistajte neke od mojih prethodnih putopisa i nacicete email motela. Sezona je i verovatno ce biti pun ako ne rezervisete unapred. Pozdravite ga i recite mu da lezaj i glavcina KTM-a jos uvek drze i da mu se mnogo zahvaljujemo na pomoci. DAN 4 Curtea - Ramnicu Valcea - Brezoi - Voineasa - jezero Vidra - raskrsnica sa Transalpinom - Petrosani - Hateg - Caransebes - Resita - granica - Vrsac - ovo je oko 420km i realno oko 7 sati voznje. Bilo bi lepo da krenete na vreme iz Curtee. Brezoi - Petrosani je meni veoma lep prevoj manje visine. Posle jezera a neposredno pre raskrsnice sa Transalpinom ima mali restorancic gde se mozete osveziti. Zapadna strana je malo losija i ima par kracih deonica losijih ali vredi istrpeti 5-10 minuta drndanja zbog ove prelepe prirode. DAN 5 povratak 2. Druga verzija je voznja Transfagarasana sa juga na sever. Tehnicki je apsolutno neizazovna i meni poprilicno smarajuca sa svim onim kocenjima po ukosnicama nizbrdo. No to nadoknadjuje prelep pogled pri silasku na severnu stranu. U principu svodi se na obrnuto od ovoga iznad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Jul 2, 2015 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru, slično sam razmišljao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Jul 7, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari , planiram sledece nedelje malo da obidjem rumuniju, recite mi u kratkim crtama sta treba obici, najlakse da mi posaljte samo rutu pa cu ja sve ostalo pronaci, posto dolazim iz CG na kojem mjesto je najbolje uci u rumuniju, koja je cijena smjestaja, gdje je najbolj spavati i to bi bilo to. Izvinjavam se sto vec ove odgovore nisam ovdje nasao, ima ih dosta al nikako podpuno sve da nadjem , pa ako nekog ne mrzi da mi pomogne to mu je 2 minuta posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...