Jump to content

Moto Zajednica

Informacije o Rumuniji

Recommended Posts

• Drug član, 657 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
On 10/31/2025 at 9:27 AM, Zarkela said:

@sst svaka čast. 

Šta nositi od opreme u slučaju da se u ovakvoj prirodi probuši guma, iscuri antifriz itd... Da li bi se neko uputio sa starijim motorom kroz ovakve predele?  I da li spavate u prirodi. Meni je ovo prelepo , ali mislim da se ne bih usudio da idem ovim bespucima sa polovnim motorom... to je ono moje razmisljanje na glas

Ja isao Yamahom tdm850 iz 93. godine na transalpinu i tranfaragasan. Isao sa @madjija, on na novom Stromu, poneo vise alata od mene :D
Tj poneo ono sto se dobije uz motor, ja ni taj fabricki nemam.
Nista nije falilo ni meni ni njemu.
Ne kazem da treba tako da se ide na put, da se razumemo :D

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 1100 R, BMW R 1150 R, Yamaha TTR 250, Suzuki Burgman 650, Honda Silver Wing 400, Suzuki DR 350, KTM 390 ADV, Puch Manet Korado 50

Pozdrav, planiram ove godine voziti Rumuniju po prvi put pa bi mi malo savjeta dobro doslo. Moj plan je samu Rumuniju uklopiti u 3 dana,😉 ako je moguce. ?   Obilasci gradova i zamkova ovaj put ce izostati zbog slabo pokretnih u ekipi. Znaci voznja i priroda.      Dan 1.  Kladovo - Orsova  -Baile Herculane - Targu Jiu - Certea de Arges. Priblizno  300 km          Dan 2.   Curtea de Arges - Transfargarasan - Sibiu - Sebes. Priblizno  230 km          Dan 3.  Sebes - Transalpina - Novaci- Trgu Jiu - Kladovo. Priblizno   290 km.                                                              Znam da ima xx stranica o ovoj temi ali neko ko je vec bio ima to u rukavu pa ako moze da ovo potvrdi ili ispravi. Svaki savjet ili ispravka je vise nego dobrodosao. Hvalaaaaaa.

Promenio član Zeleni 65
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: FJR1300A

To je neka klasika, tri dana za taj krug. Standardna preporuka - ne ići vikendom ako je to moguće. I ja bih za noćenje izabrao druga dva mesta, u ova dva baš nema ništa. Vidim da piše bez obilaska gradova, ali ipak. Bar Sibiu/Sibinj umesto Sebeša.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Motocikl: Suzuki GSX 1100 R, BMW R 1150 R, Yamaha TTR 250, Suzuki Burgman 650, Honda Silver Wing 400, Suzuki DR 350, KTM 390 ADV, Puch Manet Korado 50

Svakako je planiran utorak- cetvrtak, malo setnja navece prije vecere i kojeg piva. Hvala na odgovoru.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 428 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
9 hours ago, Zeleni 65 said:

Svakako je planiran utorak- cetvrtak, malo setnja navece prije vecere i kojeg piva. Hvala na odgovoru.

Polazak orvog dana ti je iz Kladova ili iz Bijeljine?

Kladovo.

• Drug član, 2980 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
On 20. 2. 2026. at 11:23, Zeleni 65 je napisao:

Pozdrav, planiram ove godine voziti Rumuniju po prvi put pa bi mi malo savjeta dobro doslo. Moj plan je samu Rumuniju uklopiti u 3 dana,😉 ako je moguce. ?   Obilasci gradova i zamkova ovaj put ce izostati zbog slabo pokretnih u ekipi. Znaci voznja i priroda.      Dan 1.  Kladovo - Orsova  -Baile Herculane - Targu Jiu - Certea de Arges. Priblizno  300 km          Dan 2.   Curtea de Arges - Transfargarasan - Sibiu - Sebes. Priblizno  230 km          Dan 3.  Sebes - Transalpina - Novaci- Trgu Jiu - Kladovo. Priblizno   290 km.                                                              Znam da ima xx stranica o ovoj temi ali neko ko je vec bio ima to u rukavu pa ako moze da ovo potvrdi ili ispravi. Svaki savjet ili ispravka je vise nego dobrodosao. Hvalaaaaaa.

Ja bih gledao da polazak bude recimo iz Bele Crkve pa da se krene kroz dva nacionalna parka Nera i Semenik...prelepi predeli, dosta dobar asfalt. Ide se Oravica-Rešica-Krasnosebeš-Haceg pa odatle se bira ili na Petrošane pa izlaz na Transaplinu ili gore na Sebeš pa na Sibiu...zavisi gde je smeštaj. A povratak može na Kladovo pa Dunavska...

Ovaj put od Kladova do Tagru Žiju je baš, baš dosadan...dosta saobraćaja, asfalt malo lošiji.

• BJB Maxi Scooter Club, 1889 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

@mick nzm kad si isao na Semenik, bio sam pre 3 god put je bio uzasan, pun rizle i zakrpa. Nera je druga priča, sad je novo sve preko Bozovica i pravo je uzivanje voziti.
Kolega nemoj da propustiš deonicu Targu Jiu- Petrošani, i Banja Herkulana- Targu Jiu, ovo ostalo klasika, sve dobro i poznato. Poz

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Podržavam 1

pre 3 minuta, Nole Bg je napisao:

@mick nzm kad si isao na Semenik, bio sam pre 3 god put je bio uzasan, pun rizle i zakrpa. Nera je druga priča, sad je novo sve preko Bozovica i pravo je uzivanje voziti.
Kolega nemoj da propustiš deonicu Targu Jiu- Petrošani, i Banja Herkulana- Targu Jiu, ovo ostalo klasika, sve dobro i poznato. Poz

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

Urađen veći deo novog asfalta kroz Semenik...

• Drug član, 1255 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.
1 hour ago, mick said:

Urađen veći deo novog asfalta kroz Semenik...

Hoćeš da kažeš da je sve ovo novo?

image.png.be1026029b144e7ad2b8ab180d95acfc.png

Ja sam samo jednom 2025. vozio Semenik, drugi put kad sam krenuo satro nas pljusak od BG-a do PA, pa smo se vratili nazad, kakav fail taj dan @the_doctor :D 

Elem, ovaj obeleženi deo je uvek bio lep predeo, ali loš asfalt. Ako je i ovo presvučeno, onda je to prelep poklon za Novu godinu. 

• Haha 1

Pre 1 sat, Forsberg je napisao:

Hoćeš da kažeš da je sve ovo 

Prošle sezone je rađen deo..asfaltiran kad se uspneš pored onog kupališta kod onog kao odmorišta a od vrha ka dole je bio skinut asfalt i pripremljen za asfaltiranje. Kapiram da su do sad završili. 
Ali svakako i sa tim je ok proći onuda…

5 hours ago, Zeleni 65 said:

Kladovo.

Onda evo ti predlog. Dva puta sam vozio turu u raznim varijantama spavanja. Nemoj ni slučajno da ideš preko Banje Herkulane jer put nije za vožnju. Idi na Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Curtea de Arges. Prespavaš, prošetaš pa sutra polako na TF. Kad pređeš na onu stranu nastaviš do Sigišoare. Veruj mi ima šta da se vidi. Očuvan srednjovekovni Saksonski grad. Top turistička destinacija. Tu prespavaš pa zadnji dan preko Sibiu i Sebeša na TA nazad. Pođeš taj dan ranije jer ni Sibiju nije nikako za preskočiti. Potraži malo o oba grada po netu, yt...

Imaš i varijantu da prvi dan odvezeš ceo TF u cugu, bez da spavaš u Curtea de Arges. I dobaciš do Sibiu. Iz Kladova to nije neka naročita kilometraža. Tu se smestiš na dve noći pa sutra dan odeš do Sigišoare, pa uveče obiđeš lepo i sam Sibiu i treći dan cepaš na TA nazad. 

Gledaj da ti tura bude avgust - septembar. Veće su šanse da ti bude lepo vreme.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Semenik je sve to tamo oko NP Semenik, ali TransSemenik ili Trans-Semenik (DJ582) je od Rešice do Slatina-Timiš, pored ona dva jezera (Gozna i Trei Ape).

Samo da uđe u zapisnik ✍️ kad već divanimo 😉

• Sviđa mi se 2

Pre 18 sati, ekozelj je napisao:

Onda evo ti predlog. Dva puta sam vozio turu u raznim varijantama spavanja. Nemoj ni slučajno da ideš preko Banje Herkulane jer put nije za vožnju. Idi na Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Curtea de Arges. Prespavaš, prošetaš pa sutra polako na TF. Kad pređeš na onu stranu nastaviš do Sigišoare. Veruj mi ima šta da se vidi. Očuvan srednjovekovni Saksonski grad. Top turistička destinacija. Tu prespavaš pa zadnji dan preko Sibiu i Sebeša na TA nazad. Pođeš taj dan ranije jer ni Sibiju nije nikako za preskočiti. Potraži malo o oba grada po netu, yt...

Imaš i varijantu da prvi dan odvezeš ceo TF u cugu, bez da spavaš u Curtea de Arges. I dobaciš do Sibiu. Iz Kladova to nije neka naročita kilometraža. Tu se smestiš na dve noći pa sutra dan odeš do Sigišoare, pa uveče obiđeš lepo i sam Sibiu i treći dan cepaš na TA nazad. 

Hvala na opsirnom odgovoru. Iz Bn krecem 27. juli, tako da se nadam lijepom vremenu. Hvala jos jednom. Pozdrav. 

• Sviđa mi se 1

Hvala na opsirnom odgovoru. Iz Bn krecem 27. juli, tako da se nadam lijepom vremenu. Hvala jos jednom. Pozdrav. 
Ako ti bude potrebna bilo kakva pomoć u Kladovu javi se slobodno. Ja sam u Zaječaru ali ima drugara motorista u Kladovu pa ćemo se organizovati.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk

• Hvala 1

Pre 19 sati, ekozelj je napisao:

Mozda je polazak iz Bele Crve a povratak na Kladovo zanimljiviji ili kontra smjer, svejedno ???

• Integrisan, 8316 postova
  • Motocikl: TDM 900

Tako sam i ja vozio kao Ekozelj. Doduše ja sam u RO ušao preko Dunavske magistrale. Taj put je uvek vredan da se provoza.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1332 postova
1 hour ago, Zeleni 65 said:

Mozda je polazak iz Bele Crve a povratak na Kladovo zanimljiviji ili kontra smjer, svejedno ???

Svejedno je. Lično sam to vozio uvek od Kladova ali ne vidim iskreno nijednu prednost ili manu iz bilo kog pravca.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750
On 2/23/2026 at 4:45 PM, ekozelj said:

Ako mogu da pitam, kakav je put do Râmnicu Vâlcea preko Vidina, ako se kreče od Zaječara? Svakako se sada prolazi samo jedna granica, ako se ne varam?

3 hours ago, godovic said:

Ako mogu da pitam, kakav je put do Râmnicu Vâlcea preko Vidina, ako se kreče od Zaječara? Svakako se sada prolazi samo jedna granica, ako se ne varam?

Ako ideš na TF a ideš iz pravca Zaječara i prelaza Vrška Čuka put do Vidina je dobar a od Vidina pa sve do Cutrtea de Arges je odličan. Nemaš potrebe da ideš na Ramnicu Valcea nego ideš Vidin - Craiova (odlična magistrala) pa od Craiove na Pitešti (potpuno nova brza saobraćajnica, sa čestim odmorištima) i pred Piteštijem umesto odvajanja na jug (Bukurešt) odvajaš se na sever i ubrzo si pred Curetea se Arges.

Prelaziš samo jednu granicu SRB - BG na Vrčkoj Čuki, putarinu za motor ne plaćaš ni u Bugarskoj ni u Rumuniji, mostarinu na mostu Vidin - Calafat pošto si motorom isto ne plaćaš.

Šta god treba još od informacija ili neka pomoć u i oko Zaječara javljaj se slobodno.

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja