popaj 493 Napisano Januar 30 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Evo da prenesem i ovde jedan kratak video sa letosnje voznje preko Karpata 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1814 Napisano Mart 10 Никад не једи жути снег!, 796 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Мозгам мало ових дана, спремам руте за женче и мене да обиђемо Румуњску. Ево неког првог драфта, шта каже струка? 1. дан, да се стигне до смештаја у НП Апушени, успут прође кроз НП Семеник, замак Хуњади и шта још наиђе успут: 2. дан, Салина Турда, симпатичан градић Сигишоара и правац Брашов 3. дан, имењак Дракула, Трансфагарашан, Сибињ 4. дан, Трансалпина, језеро Видра па све до Кладова 5. дан, Кладово, село моје лепше од Париза... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8108 Napisano Mart 10 Drug član, 3190 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo lep je gradić Alba Iulia. Imaš fotke u mom putopisu, a i na Gugletu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1814 Napisano Mart 11 Никад не једи жути снег!, 796 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, misa-pei said: Vrlo lep je gradić Alba Iulia. Imaš fotke u mom putopisu, a i na Gugletu. Хвала, гледаћу да ставим и њега у комбинацију! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5638 Napisano Mart 11 Drug član, 1180 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih zaobišao Drakulu, jer zamak BAŠ nije ništa posebno, ali je redina za ulaz. Umesto toga, posetio bih zamak Peleš koji još nisam overio, ali na više nivoa mislim da više vredi posetiti. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1814 Napisano Mart 11 Никад не једи жути снег!, 796 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, Forsberg said: Ja bih zaobišao Drakulu, jer zamak BAŠ nije ništa posebno, ali je redina za ulaz. Umesto toga, posetio bih zamak Peleš koji još nisam overio, ali na više nivoa mislim da više vredi posetiti. Поштено, рекоше још људи исто што и ти. А може ли бар да се стане ту негде близу, да се погледа без уласка, можда купи неки сувенирчић и сл.? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7133 Napisano Mart 11 (promenjeno) Drug član, 2424 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Može, što da ne. I ima smisla. Ima mali parking odmah preko puta, i na gore ka zamku tezge sa suvenirima itd. Lep je taj potez posle zamka, put nije idealan, ali predeo je prelep. @Vlajko Evo ti i preporuka za smeštaj u Brašovu, fina lokacija, nije preskupo, a imaju i dvorištance za motor: Google Maps MAPS.APP.GOO.GL ★★★★☆ · Gasthaus/Pension Promenio Mart 11 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1814 Napisano Mart 11 Никад не једи жути снег!, 796 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, živke said: Može, što da ne. I ima smisla. Ima mali parking odmah preko puta, i na gore ka zamku tezge sa suvenirima itd. Lep je taj potez posle zamka, put nije idealan, ali predeo je prelep. @Vlajko Evo ti i preporuka za smeštaj u Brašovu, fina lokacija, nije preskupo, a imaju i dvorištance za motor: Google Maps MAPS.APP.GOO.GL ★★★★☆ · Gasthaus/Pension Хвала за инфо и препоруку! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5638 Napisano Mart 11 Drug član, 1180 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Влајко said: Поштено, рекоше још људи исто што и ти. А може ли бар да се стане ту негде близу, да се погледа без уласка, можда купи неки сувенирчић и сл.? Može, ima tu tačno na ulazu u dvorac suvenirčića, prodavnica, itd. I vidi se spolja sama građevina, ali opet kažem, unutra nije to ono što mi zamišljamo da ćemo videti. Korvin zamak u Hunedoari je 1000x interesantnije mesto od ovoga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kokot 605 Napisano Mart 11 Svrati ponekad, 174 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Super Tenere XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Da se podsjetimo koliko smo nenormalni bili prošlog ljeta i da ne eksperimentišemo ovog. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 919 Napisano April 24 Zainteresovan, 718 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Dali neko moze da napise adresu crkve gde se nalaze mosti Sv. Petke u Jasiju, Rumunija? Na netu sam naleteo na dve i sa razlicitim radnim vremenom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 543 Napisano April 24 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan @Petre Nisam bio, ali po meni je ovo: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 16, Iași 700064, Romania ili ovako: Google Maps MAPS.APP.GOO.GL ★★★★★ · Kathedrale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 919 Napisano April 25 Zainteresovan, 718 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Da, hvala Robi, to je jedna od lokacija (koja u stvari i nije veliki problem jer su obe blizu, veci problem za planiranje mi je radno vreme koje je razlicito). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1283 Napisano April 25 Drug član, 542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Ako je verovati ChatGPT-u adresa gde su mosti Sv. Petke je Bulevardul Stefan cel mare si Sfant 16, 700064 Iasi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrwolf 11 Napisano Maj 2 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Prijavi odgovor kao problematičan On 10. 3. 2025. at 18:28, Влајко je napisao: Мозгам мало ових дана, спремам руте за женче и мене да обиђемо Румуњску. Ево неког првог драфта, шта каже струка? 1. дан, да се стигне до смештаја у НП Апушени, успут прође кроз НП Семеник, замак Хуњади и шта још наиђе успут: 2. дан, Салина Турда, симпатичан градић Сигишоара и правац Брашов 3. дан, имењак Дракула, Трансфагарашан, Сибињ 4. дан, Трансалпина, језеро Видра па све до Кладова 5. дан, Кладово, село моје лепше од Париза... Svaka cast za dnevnu duzinu voznje i vreme provedeno u sedistu..Kad sam video dnevnu kilometrazu i vreme bez pauza, skidam kapu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1814 Napisano Maj 2 Никад не једи жути снег!, 796 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Па знаш како, није то пуно. Први дан је најдужи али тада смо и најодморнији. Сви остали дани су фино испод 300км, није то страшно, посебно не за Јаворку. Она је измишљена за дуга и удобна путовања. Прелазио сам сам и дупло више сам али са супругом је ово права мера а то знам јер сам је већ две године тестирао преко Босне, Црне Горе, Хрватске, Аустрије, Италије и не буни се. Она позади седи као у фотељи, наслони се, слика, правимо паузу кад пожелимо, зеза се а ја уживам у вожњи и свима лепо.Сент фром мај Шајоми... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8505 Napisano Maj 7 (promenjeno) Drug član, 592 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016) Prijavi odgovor kao problematičan Transalpina i transfagarašan su bez snega, tj snega ima ali u tragovima i senovitim mestima, najviše na fagarašanu iznad tunela sa severne strane kod jezera balea, putevi su čisti i prohodni ali rumuni još nemaju nameru da ih puste mada bi komotno mogli, okvirni datum puštanja transalpine stoji 15.maj a za trasfagarašan stoji 1.jul Promenio Maj 7 član ПИпезос 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 163 Napisano Jun 7 (promenjeno) Svrati ponekad, 114 postova Prijavi odgovor kao problematičan 4. juna sam prošao Transalpinu. Zvanično je otvorena 6. Da sam birao bolji termin ne bih izabrao. Vreme predivno, na putu samo 3 auta i to lokalci i 2 motora. Što će reći ceo put samo za mene... ... Opuštena vožnja bez da gledaš ko će da te preleti ili ko će da namota krivinu u tvoju traku ili ti u njegovu... . Malo snimih tek za uspomenu, al eto možda nekom bude interesantno. Promenio Jun 7 član vladags 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8505 Napisano Jun 8 Drug član, 592 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016) Prijavi odgovor kao problematičan Pored transalpine i transfagarašan je otvoren za saobraćaj 6.juna ali oba za sada sa vremenskim ograničenjem od 07h do 21h 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 278 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moji drugari danas krecu za Rumuniju nazalost ja sam morao da odustanem zbog zadusnica I obaveza I bas mi je tesko palo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 715 Napisano Jun 9 Zainteresovan, 351 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV Prijavi odgovor kao problematičan Ide li neko trecu nedelju-sedmicu juna ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladags 163 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 114 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo sam se poigrao sa mojim putem u Rumuniju. Što se tiče puta odličan je... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRCHA 81 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Два другара и ја планирамо да путујемо у јулу у Румунију.Идеја је да прежемо Трансфаргашан и Трансалпину за 3 дана (продужени викенд).Никад нико није био од нас и занима ме ваше мишљење.Један друг има Piaggio MP3 300Lt. Не бисмо ништа форсирали што се вожње тиче ту смо лагани,него да ли ће моћи да прегура ова кубикажа тај пут?Мотор је у солидном стању. Да ли има неког ко је путовао на сличан пут са овом кубикажом?Хвала свима унапред Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3023 Napisano Jun 11 ODUSTO OD DIJETE, 2809 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je drugar prošle godine sa skuterom od 125cc odvozao TF i TA 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Саша 407 Napisano Jun 11 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, mi planiramo sam kraj juna da iskoristimo za obilazak TA i TF pa pokušavam da pratim stanje na putevima. Na google mapi stoji da je TF zatvoren za saobraćaj. Tačan razlog ne znam; da li još ima snega ili su u pitanju radovi?! Ako neko bude išao do kraja meseca molio bih da podeli info o stanju na putevima. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...