akibuki 118 Napisano Januar 17 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Ребус од ова три типа који да ставим? Влајко и остали власници ФЈР какво Вам је мишљњењ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12506 Napisano Januar 17 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ovaj prvi jer štiti noge. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1557 Napisano Januar 17 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Broj 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2102 Napisano Januar 17 Drug član, 784 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Бр 1., некако је машина скроз заштићена.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Januar 17 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, akibuki said: То је само код прве генерације , тврдо кувана јајца. Шта је теби градска гужва и колико често возиш у тој гужви? U Subotici nema takve gužve kao u Beogradu, ali sam navikao kroz sva putovanja da se krećem po zagušenijem saobračajnom toku, i ne predstavlja mi problem da se nekad vozim kroz takve uslove. Vožnja po gradu meni tokom leta podrazumeva odlazak na posao oko 15 minuta, i kasnije u povratku. Ako treba neka nabavka, leti ne idem autom osim baš ako se mora kupiti nešto kabasto. U suštini, po gradu se vozim svaki dan kad uslovi dozvoljavaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Januar 18 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, akibuki je napisao: Ребус од ова три типа који да ставим? Dajem glas prvom. Drugi mi nekako deluje nepotpuno, nedovrseno , treci mi se jednostavno ne svidja. Prvi je bas ono sto crash bar treba da bude A i zastita je bolja, nogu i same masine, tj. dekle. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Januar 18 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Да, реално је заштита најбоља код првог модела, тако ми делује... Сент фром мај Шајоми... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Januar 18 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima neke razlike između modela 2001 i 2004?То је све прва генерација ако се не варам. Мислим да од те године креће друга... ЛМ, на крају дана се само запитај да ли желиш да возиш мотор или неку бициклу од 600-700-800 кубика? Ако желиш ово прво онда те брига и колико троши и колико је регистрација и све остало... Ако је проблем у парама, то је онда друго...Сент фром мај Шајоми... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Januar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Влајко said: То је све прва генерација ако се не варам. Мислим да од те године креће друга... ЛМ, на крају дана се само запитај да ли желиш да возиш мотор или неку бициклу од 600-700-800 кубика? Ако желиш ово прво онда те брига и колико троши и колико је регистрација и све остало... Ако је проблем у парама, то је онда друго... Сент фром мај Шајоми... I ja mislim da je ista generacija, sudeći po ovom forumu jer sam pročitao sve stranice. Nije mi toliko presudna registracija, a i potrošnja vidim da je uglavnom svima vama ok, ja samo želim da mi motor bude odgovarajući i da uživam u vožnji. U dvuomljenju sam između fjr i velikog fazera, ni taj nije baš bicikl po meni. Promenio Januar 18 član TomyB PS: troumim se, u opticaju je još i Honda cbf 1000. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Januar 19 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 1. 2024. at 17:43, Влајко je napisao: Да, реално је заштита најбоља код првог модела, тако ми делује... Сент фром мај Шајоми... Гледам сад наруџбину, па да видимо 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Januar 19 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, TomyB je napisao: I ja mislim da je ista generacija, sudeći po ovom forumu jer sam pročitao sve stranice. Nije mi toliko presudna registracija, a i potrošnja vidim da je uglavnom svima vama ok, ja samo želim da mi motor bude odgovarajući i da uživam u vožnji. U dvuomljenju sam između fjr i velikog fazera, ni taj nije baš bicikl po meni. Оба мотора су одличан избор, што се ФЈР тиче могу да причам само за генерацију од 2006-2012 мени је песма. Што се година тиче за фејзере ако ти је ту срце и новчаник препорука власника са којима сам разговарао је 2008 због проблема са рамом ( то се распитај код власника на њиховом форуму). Опет наглашавам, за информације и савет увек питај власнике-кориснике Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 350 Napisano Januar 25 (promenjeno) Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan ja fjr teram svakodnevno po gradu, cele godine i meni je skroz ok, stvar navike... potrosnja je od 6.5 leti do preko 9 zimi... Promenio Januar 25 član bobi_krofna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Februar 3 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Има да се начекам за краш барове, мало су претрпани захтевима. Зато друге ствари стижу. Свећице и синхронизација у уторак, за свећице тврде да раде перфектно без проблема преко 100.000 км, све остало и редовно ускоро 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Februar 5 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Evo i kod mene nekih radova dok se čeka lepše vreme. Možda je bilo još vremena ali više volim da mi je nekako sve spremno pa kad vreme dozvoljava samo ključ u bravu i negde na izlet Pre neki dan, reko, ajde sa okrenem ključ da malo upalim motor da radi, kad ono skoro ni da bekne Zakačim onaj pametni punjač i nakon nelog vremena probam ponovo, upali nekako, ali napon prilikom verglanja pada na 8 - 8.5 V. Znači vreme je bilo za novi. Izvadim stari akumulator, pogledam ga malo iako je sudeći po oznakama na njemu pnda mu je skoro pa punih 8 godina. Odlučih se za isti akumulator koji sam uspeo da pronađem po ceni od 13500 din. Kako su i gume pri kraju, prešao sa njima prosle sezone nekih 15 - 16000km, odlučim se da i njih poručim pa da ih montiram kad uhvatim priliku. Razmisljao sam da li da uzmem nešto drugo, ali ipak je odluka ostala na Mitas TouringForce. Za moj način voznje i više nego odlične, a imam i pozitivnog iskustva, a na kraju krajeva nije mi se davalo više nego duplo novca za set nekih Michelin Road 6 GT. Gume izašle nepunih 27000 din Na kraju odlučio da pogledam i svećice, koje su bile i više nego zrele za zamenu, ali nisam primetio da motor nešto trokira. U MotoBike Kać uzeo sam Denso iridium varijantu po ceni od 1931 din za komad. Odmah nakon montiranja i prvog starga primetilo se da motor ipak osetno bolje radi i prima gas Kad je već sve bilo "rastureno", promenim i filter vazduha koji nije bio na stanju nešto ranije kada sam menjao i ulje. Usput sam promenio i antifriz kao i tečnost u kvačilu. Ostaje još za nekih mesec dana da se produži registracija i sve je spremno Kad se sve nekako stavi na papir, 1000 evrića ode za čas, malo vamo malo tamo i eto ti, ali se nekako ne primeti dok ne dodje sve "odjednom" 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Februar 5 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Za tvoje zadovoljstvo ništa nije skupo 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Februar 5 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, BaneVuk58 je napisao: Za tvoje zadovoljstvo ništa nije skupo Upravo tako. Prezadovoljan sam motociklom svakako, tako da mu i ovo dodje kao neko zadovoljstvo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Februar 5 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan @miljanvasic Пошто смо у слично време мењали акумулатор, таман да тестирамо да ли ће та Јуаса да траје као 3 Лендпорта (толико је и скупља) Сент фром мај Шајоми... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Februar 5 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sam u dilemi da li dati 150€ npr. za Aku i ne pipaš ništa 8 godina ili davati 40€ i menjati svake 3 godine. Onaj treći će biti nov, a ovaj "skupi" će već biti 6+ godina mator. Plus ne pucaš pate na gomili. Meni lično su Aku od 50€ trajali po 5-6 godina. Ali isti su obavezno na "pametnom" punjači ako pravim pauze. To je bio slučaj kad sam više motora posedovao. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Februar 7 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 2. 2024. at 21:40, Влајко je napisao: @miljanvasic Пошто смо у слично време мењали акумулатор, таман да тестирамо да ли ће та Јуаса да траје као 3 Лендпорта (толико је и скупља) Сент фром мај Шајоми... Verovatno neće trajati duže ali eto ajde Nemam neko preterano pametno objašnjenje zbog čega sam se odlučio za Yuasu (u Zrenjaninu sam našao LP za 5500). Vidim ima malo jaču startnu struju i vidim da je ovaj stari bio već skoro 8 godina na motoru, mogao bi mozda po toplijem vremenu još, ali ne bih da me izda baš kad se najmanje nadam haha. Uglavnom sam i ja pristalica onoga novo je novo, ne mora biti baš neka marka, kao što sam gore i za gume naveo, radije bih promenio 2 seta Mitasa nego 1 Mišelina. Kontam da i taj Mišelin ne bi mogao trajati duže od 15 - 18000 km 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Februar 7 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Јуаса је легенда, верујем да вреди пара, ко може да одвоји толико. Надам се да ће овај да те служи бар 9 година, да обориш рекорд А што се гума тиче, не знам, од како ставих ове скупе, препородих се. Не знам колико ће да пређу, за сада тек преко 1.000км али колико је то други мотор ја немам речи... Возио Митаса пре њих, прешао око 13.500км али са овим имам невероватан осећај сигурности. Живот ми прође возећи лоше гуме... Сент фром мај Шајоми... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Februar 9 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan www.topspeed.com/reasons-to-choose-yamaha-fjr1300-for-next-touring-adventure/#advanced-electronics-ampСент фром мај Шајоми... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Caponord 48 Napisano Februar 11 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Katzdorf,Germany Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, moze li neko d me uputi kako da zamenim antifriz u RP08? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Februar 11 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, moze li neko d me uputi kako da zamenim antifriz u RP08?Ovde se ispušta ....gore ti je čep kao kod kola....mislim sa leve strane ....zaboravio sam , ima 3-4 godine kad sam radio Bane loneridersa osmehom i stolicom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10058 Napisano Februar 18 (promenjeno) Drug član, 3357 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li je neko vozao ili vozi automatic tj. bez kvačila, kako se pokazao? Promenio Februar 18 član shoyyka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10058 Napisano Februar 18 Drug član, 3357 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...