Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: тренутно у потрази

Мало сад чачкам, тамо вамо и нешто приметим. Мислим ( то је мој утисак што мислим) када је мотор дошао, седиште сувозача је било лепо намештено до краја репа . Ја у међувремену подигнем мало да видим има ли шта испод, вратим назад, кликне ,легне нормално положај према предњем седишту . Ипак сада имам размак између седишта и репа. Погледајте фотке ...у чему је цака ? 0-02-05-af60e12d8d9028c79dc3dbd9db9ba51eaa3bf7fa7a53dd0dccad2cbacf08f893_50cda960ea24daed.thumb.jpg.cf7f824904f7a698171a0886f199e77d.jpg

0-02-05-258486df5f9d51a613b75eb1005796653ddda538021174b3a896164940f8ad0c_f99870734d766cf2.jpg

Promenio član akibuki

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 274 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice
10 hours ago, akibuki said:

Мало сад чачкам, тамо вамо и нешто приметим. Мислим ( то је мој утисак што мислим) када је мотор дошао, седиште сувозача је било лепо намештено до краја репа . Ја у међувремену подигнем мало да видим има ли шта испод, вратим назад, кликне ,легне нормално положај према предњем седишту . Ипак сада имам размак између седишта и репа. Погледајте фотке ...у чему је цака ? 0-02-05-af60e12d8d9028c79dc3dbd9db9ba51eaa3bf7fa7a53dd0dccad2cbacf08f893_50cda960ea24daed.thumb.jpg.cf7f824904f7a698171a0886f199e77d.jpg

0-02-05-258486df5f9d51a613b75eb1005796653ddda538021174b3a896164940f8ad0c_f99870734d766cf2.jpg

Ako nisi prvo ukačio prednji deo sedišta ili nisi to uradio kako treba, jedino što bih ti mogao reći je: ne ta rupa, druga rupa. :jee: U prevodu, ubacio si u mehanizam za zaključavanje za prednji deo sedišta. Ili si one male plastične graničnike umesto u nosač za njih, ubacio ispod. Sve u svemu, moje mišljenje je da si ili pogrešio rupu, ili je omašio.:)

• Haha 1

• U prolazu, 91 postova
Pre 2 sati, Dudic90 je napisao:

Ako nisi prvo ukačio prednji deo sedišta ili nisi to uradio kako treba, jedino što bih ti mogao reći je: ne ta rupa, druga rupa. :jee: U prevodu, ubacio si u mehanizam za zaključavanje za prednji deo sedišta. Ili si one male plastične graničnike umesto u nosač za njih, ubacio ispod. Sve u svemu, moje mišljenje je da si ili pogrešio rupu, ili je omašio.:)

Није , тачно леже на механизам. Не може ни грешком сад видим, има улаз за браву и улаз за ону пластичну сисицу. Све то легне и празнина иза. А реп гледам и на интернету  , све је као ту...не ми јасно

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

Ne bih da ti kvarim zabavu ali takvu si je i kupio, nisi ti nista pokvario. Pogledaj sliku koju su ranije postavio, jasno se vidi rupa iza sedišta. 

Verovatno je bila ranije policijska pa je neko prepravljao, kod njih tu ne ide sedište već kutija sa njihovom opremom. 

Ni rukohvati za suvozača ti nisu fabrički i to je neko sklapao kako mu naletelo.

Možda grešim al ja sam takvog dojma :) 

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 91 postova
pre 8 minuta, Darko Floyd je napisao:

Ne bih da ti kvarim zabavu ali takvu si je i kupio, nisi ti nista pokvario. Pogledaj sliku koju su ranije postavio, jasno se vidi rupa iza sedišta. 

Verovatno je bila ranije policijska pa je neko prepravljao, kod njih tu ne ide sedište već kutija sa njihovom opremom. 

Ni rukohvati za suvozača ti nisu fabrički i to je neko sklapao kako mu naletelo.

Дојам , утисак или не. Нисам сигуран. Ko буде у прилици да ми фотографише ген 2 да упоредим. Моја је 2009 годиште. 
Верујем да ћу наћи решење, овако или онако

0-02-05-545c80789396e11efe3770fef4c5cfb02d56c93adfb3c3da46643f6c806a83c5_14e984dc76c3513a.thumb.jpg.25ba4ca29fa344ebfbb4d6bc233b030a.jpg

• U prolazu, 91 postova
Pre 7 sati, Darko Floyd je napisao:

Одличан ти је дојам утиска , да завршим регистрацију и стиже ми ускоро стандард реп који има продужетак до седишта :jee1: Нисам лепо погледао папире . Власник је пандур који га је пребацио на себе и возио годину дана. Лепо је сервисиран по свему написаном , тако да...бити здрава :lol3:

Promenio član akibuki

• Никад не једи жути снег!, 713 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
Je l' ovo ona iz Jerkovića ili iki neka druga?
Та у Јерковићу је отишла даље. Власник ју је продао и купио неки БеЕмВе скутер Исто бела само је имала прорезе са стране за оне велике пандурске сирене. Ја сам ту близу, виђао је редовно...

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2010,Yamaha X-Max 250 2013

Kad sam ja prodavao moju FJR AE 2009 koja je realno bila najbolja u oglasima jer od svih koje sam do tada imao ova je bila naibolja dodje mi lik koji je vlasnik nekih poznatih lokala i ja ocekivao da ce da kupi a on se tu nesto uhvatio cene i na krsju kao javice se i posle par dana javlja da je kupio belu FJR jer je dobio za 3700 dok je moja bila 6300. Uzeo je pandursku sa sve rupama za sirene i bez civilnog repa. 

Tu se razocaram po ko zna koji put kad vidim kako je nekome ko ima stalo da prodje jeftino i kupi nakazu umesto lepoticu. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 91 postova
Pre 2 sati, Dule 021 je napisao:

Kad sam ja prodavao moju FJR AE 2009 koja je realno bila najbolja u oglasima jer od svih koje sam do tada imao ova je bila naibolja dodje mi lik koji je vlasnik nekih poznatih lokala i ja ocekivao da ce da kupi a on se tu nesto uhvatio cene i na krsju kao javice se i posle par dana javlja da je kupio belu FJR jer je dobio za 3700 dok je moja bila 6300. Uzeo je pandursku sa sve rupama za sirene i bez civilnog repa. 

Tu se razocaram po ko zna koji put kad vidim kako je nekome ko ima stalo da prodje jeftino i kupi nakazu umesto lepoticu. 

Извини , ја нисам тај и немам локале и нисам комуницирао да случајно не помисле људи да се ради о мени.  Ја сам мој ФЈР увезао из швајцарске. Нисам видео шта је твој назови купац узео, али сматрам ако је полицијски да није наказа. Можда је тај његов тучен и убијен, бушан ко сито.  Једно сам научио , да свако за своје паре има право да пазари шта му је воља. Ја сам на пример видео овај на огласима , па га је прегледао човек који се разуме у моторе и гледање разних мотора трајало је од 11 маја до 11 јуна .  Код мене је проблем само козметичке природе, који ћу решити за неких 100 евра, а синоћ увидом у сервисну књижицу види се редовно одржавање код овог мог пандурског, који је купљен од приватног лица, пандура из швајцарске који је исти тај мотор дужио. Желим ти још много продаја ФЈР. Извини на дужини мог коментара

Promenio član akibuki
  • Zbunjen 1

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2010,Yamaha X-Max 250 2013

Nisam ni napisao kojih lokala namerno a ni da si to ti. 

Jednostavno neko ko ima pare se stiska u jdnom od najlepsih delova svog zivota -motociklu. 

Tu su vozači GS-a daleko ispred i da vidite kakve pare oni daju na opremu ne bi vam bilo dobro. 

• Podržavam 1

• Solo Rider, 3073 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

To se zove marketing i prodaja. BMW ima svoju ciljnu grupu. Pravi se imidž i ja to potpuno podržavam, ljudi su dosta truda uložili da takvu nakazu prikažu u najboljem svetlu. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

On 6/28/2022 at 8:04 PM, Влајко said:

Каже Заре данас да сам повукао ногу што се шпанера тиче, има их још за замену emoji16.png

Него, попричасмо пар минута данас и може да се деси да је код мене већ спуштен мотор (коске). Још ја тежак па ме и лежећи плаше... Ако има неко од вас да није ништа петљао око тога, може ли да га, да простите, измери... мислим клиренс? Од оног шпица најнижег, пластичног, испод хладњака па до земље, ту савија издувна грана, празан наравно... Треба ми податак за поређење. На новом би требало да је то око 13 цм.

Измерих га данас, и мали ми је... клиренс мислим... низак...једва 10цм. Фабрички би требало да буде 13цм колико видех у упутству. Изгледа да је неко већ мењао коске...

• Solo Rider, 3073 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 7 minuta, Влајко je napisao:

Измерих га данас, и мали ми је... клиренс мислим... низак...једва 10цм. Фабрички би требало да буде 13цм колико видех у упутству. Изгледа да је неко већ мењао коске...

Kako si merio ???? Sedeći na motoru???????

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Kako si merio ???? Sedeći na motoru???????
Камо среће. Празан, усправан... јебга, тако је... И надам се да су заиста те коске јер ако нису шта онда... нешто са виљушкама, не знам...

• U prolazu, 91 postova
pre 59 minuta, Влајко je napisao:

Камо среће. Празан, усправан... јебга, тако је... И надам се да су заиста те коске јер ако нису шта онда... нешто са виљушкама, не знам...

Нашао сам на интернету ово иста дужина ген1 и ген2 - генерација 1 су 162 мм од центра до центра и 190 мм у целини. Такође, погледајте колико виле вире из врха троструког стабла, не би требало да вире више од 1/8" или тако. Ако је спуштен, биће готово немогуће подићи га на средишње постоље. ..... Влајко извини за грешке користим гугл преводилац за ове информације

Promenio član akibuki
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 91 postova
On 4.7.2022. at 11:07, Dule 021 je napisao:

Nisam ni napisao kojih lokala namerno a ni da si to ti. 

Jednostavno neko ko ima pare se stiska u jdnom od najlepsih delova svog zivota -motociklu. 

Tu su vozači GS-a daleko ispred i da vidite kakve pare oni daju na opremu ne bi vam bilo dobro. 

Све у реду @Dule 021 ,  али зато што је пандурски по теби је "kupi nakazu umesto lepoticu".   Ја да сам Ђоковић из задовољства би свим власницима у групи узео на поклон старо за ново и дао да возе 2022 годиште, са фул и додатном опремом, подешавањем по висини и стилу вожње, обезбећеним редовним сервисом следеће 4 године + два сета гума + поклон јакне и кациге за њих и сувозача, а ко нема сувозача покупили би их макар са Ибарске :lol3: . Али мислим да је овде код нас у групи нека љубав , нису паре. Богати "vozači GS-a",  чујем и мајстори их воле за све паре због неких ситница које папрено коштају. Не сумњам у твоје искуство и искреност као продавца, али сумњам у моје финансијсе могућности. Мој мотор има 50.000 км , струју која је наводно појачана због опреме која иде и разликује се у репу и белој боји. Немој као продавац да наступаш, ми сви овде гледамо како себи да олакшамо и помогнемо у решавању неких проблема или поделимо лепо искуство.

Promenio član akibuki
  • Podržavam 2

• U prolazu, 91 postova
Pre 7 sati, BaneVuk58 je napisao:

@akibukiKuliraj....život je suviše kratak ;)

Кулирам ,тотално:jee:Тек сам данас први пут провозао моју "наказу" :sampion: Нисам смео да мрднем , код мене на Бањици круже цивили пресретачи + они бели опасачи. Макина окупана и сутра технички, па правац Љермонтова. Није живот кратак , него се касно сетимо да га живимо

• Podržavam 1

Уз помоћ @BaneVuk58 нађох узрок проблема. Моји штапови су краћи за ~5цм Изгледа да је неки бивши власник то мењао, из ког год разлога, вероватно хаварије неке, шта друго...

Колико ли коштају други?

• Hvala 2

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM
35 minutes ago, Влајко said:

Уз помоћ @BaneVuk58 нађох узрок проблема. Моји штапови су краћи за ~5цм emoji44.png Изгледа да је неки бивши власник то мењао, из ког год разлога, вероватно хаварије неке, шта друго...

Колико ли коштају други? emoji6.png

Od cega li je napasovao stapove ?

48mm su bas retki.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM
2 hours ago, Влајко said:

И где да нађем цеви (само цеви)?

Ortak placao oko 100E samo cevi iz originala, stigle iz Francuske.

Komad naravno.

29 minutes ago, Ninja66 said:

Ortak placao oko 100E samo cevi iz originala, stigle iz Francuske.

Komad naravno.

Чек бре, причамо само о цевима, оним хромираним или како год... ништа друго, ништа изнутра ми не треба... Ако је стварно то толико скупо, онда ћу да наставим овако да возим :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja