Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

402 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      36
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      34
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      48
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      13
    • XJ900
      28
    • XJ600
      71
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      284
    • Bez oklopa (naked)
      77
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      41
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      359
    • Ne
      43

Recommended Posts

• Drug član, 1453 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 19 minuta, bajker71 je napisao:

Ma nije to samo kod Yamahe, na Banditu ključ lepo radi kada se potisne ka cajgerima, inače malo zapinje.

Za zaključavanje volana treba ga zakrenuti skroz levo pa malo vratiti da štift pogodi rupu. Sledeći položaj je parkirna pozicija. Ko zna klizi kao pesma, ko ne zna misli pokvarena brava...

Mene su Honde onda razmazile... :lol2:

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7838 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Na mom trenutnom motoru Fazeru brava lepo radi, nemoram da cimam ključ gore/dole pre okretanja, ko zna, možda mu nije vraćana kilometraža, možda je stvarno prešao 30 i nešto hiljada km :oda2:

pre 31 minuta, Disko Nindža je napisao:

Na mom trenutnom motoru Fazeru brava lepo radi, nemoram da cimam ključ gore/dole pre okretanja, ko zna, možda mu nije vraćana kilometraža, možda je stvarno prešao 30 i nešto hiljada km :oda2:

Ma i kod mene lepo okreće kontakt, još bolje kad se malo mrdne ključ ka rezervoaru. Svaki motor mora da ima neku bubicu...🤭

• Drug član, 2076 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2

Danas me čovek na motoru pretekao na Ibarskoj magistrali, pokazao mi ono palac i kažiprst u O i uperio prst u moj motor, svirnuo, usporio pored mene, digao vizir i pitao jel na prodaju :-)

Sent from my DNP-NX9 using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 569 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 2 sati, Gordak985 je napisao:

Danas me čovek na motoru pretekao na Ibarskoj magistrali, pokazao mi ono palac i kažiprst u O i uperio prst u moj motor, svirnuo, usporio pored mene, digao vizir i pitao jel na prodaju 🙂

Jesi li poklekao🤣

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 90 postova
  • Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300
On 4/4/2026 at 8:44 PM, Gordak985 said:

Danas me čovek na motoru pretekao na Ibarskoj magistrali, pokazao mi ono palac i kažiprst u O i uperio prst u moj motor, svirnuo, usporio pored mene, digao vizir i pitao jel na prodaju 🙂

aaa,... znaci to je fora kako mi padne na pamet da prodajem motor,.. :) usporim malo na ibaskoj,.. :)

2 hours ago, Alexandra995 said:

A danas jedan lagani krug do motela Predejane... 😊

FB_IMG_1775420092663.thumb.jpg.0b2d858e9146bef5cad7a25549e05bde.jpg

Screenshot_20260405_221510_Gallery.thumb.jpg.b671a8b6c01fc2ba5aebd399f9890351.jpg

Da ne znas mozda na sta lici put Predajane - Crna Trava? nije bio asvaltiran skorz, ne znam ni kakav je,.. sa fazerom nemam problem,... al kad vozim taj kraj krecem iz Skoplja, a odnde vozim FJR, malo mi frka da se ne zaglavim u nekom blatistu i kamenjaru... i jos jedno pitanje za tebe,.. tvoj kraj,.. prosle godine sam ambiciozno krenuo da prodjem nekako od Lebana do Vucija a da ne idem za leskovac,.. google chat i grok su me tako socno zajebali to kao moze da se prodje,... zavrsio sam u nekim njivama gde samo traktor moze da prodje,... i ovi sa krosericama,.. kako sam bio sam,.. i na FJR, batalio sam pricu,... vratio se pa preko Leskovca,... ima neki put koji sam promasio ili?

e i jos jedno pitanje, na sta lici taj stari put sad,... Grdelica - Predajene - Dzep - Vladicnin Han? od kad je pusten autoput nisam silazio na taj put,... jos onda je bio za renoviranje,...

Pre 7 sati, lesorsier je napisao:

Da ne znas mozda na sta lici put Predajane - Crna Trava? nije bio asvaltiran skorz, ne znam ni kakav je,.. sa fazerom nemam problem,... al kad vozim taj kraj krecem iz Skoplja, a odnde vozim FJR, malo mi frka da se ne zaglavim u nekom blatistu i kamenjaru... i jos jedno pitanje za tebe,.. tvoj kraj,.. prosle godine sam ambiciozno krenuo da prodjem nekako od Lebana do Vucija a da ne idem za leskovac,.. google chat i grok su me tako socno zajebali to kao moze da se prodje,... zavrsio sam u nekim njivama gde samo traktor moze da prodje,... i ovi sa krosericama,.. kako sam bio sam,.. i na FJR, batalio sam pricu,... vratio se pa preko Leskovca,... ima neki put koji sam promasio ili?

e i jos jedno pitanje, na sta lici taj stari put sad,... Grdelica - Predajene - Dzep - Vladicnin Han? od kad je pusten autoput nisam silazio na taj put,... jos onda je bio za renoviranje,...

Predejane - Crna Trava... Nisam nikad prošla tuda, nema ga na google street-u, pretpostavljam da je loš. Možda @Predator016 zna?

A za Lebane - Vučje jedino da vidimo zna li neko put Šumane (kod Lebana) - Slavujevce, posle ideš za Miroševce pa Vučje. Uglavnom svi putevi koji su iole dobri idu za Leskovac. 😃

Ta deonica starog puta za Vranje ne mari sad, nemaš gužve jer su svi na e75. Pamtim da je put kroz Surdulicu ka Vlasini baš bio loš, uvek ću pre da idem preko Vlasotinca na jezero.

• Drug član, 1447 postova

Radili su put kroz Surdulicu prošlo leto. Ne znam dokle se stiglo. Što se mene tiče vredelo je proći taj deo oko Surdulice koji jeste bio loš (kada sam ja prošao i raskopan) zbog dela koji ide posle do Vlasine. 

A Grdelica nije rađena (ili bar ne nešto ozbiljno) ali lično nemam problem da vozim tuda.

• Podržavam 1

• Drug član, 866 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Predejane - Crna trava...

Ne znam šta bih rekao, zovu ga još i ruski put. Predeo za vožnju je fenomelan, uglavnom se vozi kroz šumu i prirodu, a sam asfalt... ne baš toliko.  Ustvari, to je možda nekad i bio asfalt, još kad su ga rusi pravili, pre sto godina. 😀 

Sad ne znam na šta ono liči, najbliže je onom mlevenom asfaltu, loše utabanom i rastresitom. Ja sam išao stromom tuda, pa nisam imao problema, bilo je mi je zanimljivo, ali ne bih preporučio prelazak nekim nižim motorom.

Ima nekih 30-tak  km, znači oko sat vremena vožnje, a od Predejana se, posle železničke stanice, koja je desno, skreće levo, i odmah kreće uspon...

Evo čisto da vidite o čemu se radi....IMG_2557.thumb.JPG.f772cd9968d637cda171d9fc47aefc88.JPG

Ovo je čini mi se pre dve ili tri godine...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Ne silazi, 3152 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Влајко evo iznad još materijala za nas :) Jedinica verovatno? 

[158] Грделица - Врање imamo na mapi i dobio je ocenu 4/5, ali po mom mišljenju to je jedva :D  

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 90 postova
  • Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300
3 hours ago, Alexandra995 said:

Ta deonica starog puta za Vranje ne mari sad, nemaš gužve jer su svi na e75. Pamtim da je put kroz Surdulicu ka Vlasini baš bio loš, uvek ću pre da idem preko Vlasotinca na jezero.

Pa propustas "srpsku transalpinu" hahah ako je sudeci po nekim youtuberima koji to tako predstavljaju... :) salu na stranu, taj uspon od od Surdulice je 100x bolji od one druge strane preko Vlasotinca. Bio sam pre mesec dana, jos je sneg bio.

Od Vlasotinca imas jedan nov deo koji je bas dobar, al posle kad krene uspon ima svacega, tumbe rumbe, turbolencija, rupe, stari izlizani asvalt, nije za jurcanje... a od Surdulice do one brane je novo, a posle one serpentine su popravljali mislim.. prilicno je dobro... mnogo zabavnije nego druga strana u svakom slucaju.

a onaj stari put Vucije - Vladicin Han? preko planine... tamo sam u stvari bio krenuo... pocetak ok, ima asvalta, ali posle krece safari, pa je i to bio corak... moracu neku afriku da pazarim izgleda za te akcije...

a ovo od Predajana do Crne Trave, bila je vest pre nekog vremena da su posuli onaj suvi asvalt.. ali to se napravi u uzas posle jacih kisa ili snega...

• Sviđa mi se 1

• Никад не једи жути снег!, 963 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
2 hours ago, živke said:

@Влајко evo iznad još materijala za nas :) Jedinica verovatno? 

[158] Грделица - Врање imamo na mapi i dobio je ocenu 4/5, ali po mom mišljenju to je jedva :D  

Апсолутно! Додајем...

• Drug član, 866 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X
Pre 3 sati, Bojan_Jgd je napisao:

@Predator016

Zar "ruski put" nije od Vranjske Banje preko Besne Kobile prema Bosilegradu?

Možda je i taj,  ne znam, nisam  se vozio tim putem, a  znam da ovaj tako zovu... 

• Svrati ponekad, 206 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6-S

Ima li neko u Beogradu i okolini da radi štitnike za hladnjak ? Ima kod kineza ali ako neko radi na cnc-u za prihvatljivu cenu bolja varijanta . Nekad davno sam bio kod lika u Mladenovcu koji je to radio , ne mogu da nadjem sad jbg...

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2921 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport
pre 3 minuta, Alexandra995 je napisao:

Lepa moja... 🥰

IMG_20260413_163442_975.thumb.jpg.d02cbaff0f70e63b0e702a7a37e723a5.jpg

Gledam je u poredjenju sa bivsom Hondom, koliko mladje i savremenije izgleda od nje,

kao devojcurak naspram sredovecne gospodje...👌

• Hvala 1
  • Haha 1

pre 10 minuta, BokyBoy je napisao:

Gledam je u poredjenju sa bivsom Hondom, koliko mladje i savremenije izgleda od nje,

A jeste tako... 😊

Totalno si moderna mačko, majke mi...😂

hqdefault.jpg.129b8bb6f39159fc81d319cb0352ef23.jpg

Informacija za moje Leskovčane, znaju i vidi se da je fotkano na prvu krivinu kad se krene na Hisar. Odavno su stavili stubiće i znak da je zabranjen saobraćaj sem za vozila JKP, pa je neko pametan izlomio stubiće i kolima se ide gore. E pa juče nam je prišao čika policajac na motoru i ljubazan je bio baš, ne mogu da kažem, zamolio nas je da preko romskog naselja napustimo pešačku zonu - kako su se ljudi bunili, morali su da reaguju, i ne kažem, u pravu su.

Prošli smo sa opomenom, u najkraćem roku smo po njegovim instrukcijama napustili lokaciju. 😊

• Hronični Motociklopata, 7838 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom
Pre sat vremena, BokyBoy je napisao:

Od kako sam prebacio 40-tu pre par godina, počeo da zagledam te sredovečne gospođe, ima tu sasvim dobrih lepo očuvanih primeraka.. ::)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1920 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
Pre 1 sat, Disko Nindža je napisao:

Od kako sam prebacio 40-tu pre par godina, počeo da zagledam te sredovečne gospođe, ima tu sasvim dobrih lepo očuvanih primeraka.. ::)

Pokojni Lane Gutović je govorio: "Ima tu još da se oglođe oko koske..."   ;)

• Haha 1
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja