Наш 158 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Паметно, иако није на ЛАТИНСКОМ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Mart 16, 2011 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam upoznat, u ponudi su Galenikine i "No Name" apoteke za koje se ne zna ko je proizvođač, odakle su i sa sumnjom u sterilnost upakovanog. Kod Galenike postoji neki standard i kontrola kvaliteta i po kazivanju jedino ta apoteka ima sve neophodne sastojke. Nemam ništa protiv Galenike, naprotiv, pogotovu ako nema drugih "proizvođača" odnosno prepakivača kineskih zavoja i ne vidim zašto je pozitivno ocenjivanje i iznošenje činjenica prinuđivanje na izbor. Drugo je pitanje što prošla moto apoteka je koštala cca 500 konti a ova sad preko 2.000 a osim folije skoro da i nema neke razlike, pogotovu ne za više od 4 x veću cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ova Galenikina ne može biti bolja od Nemačke prve pomoći koja u sebi pored svih stvari sa spiska, ima i kondome. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Mart 17, 2011 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan To što je nemačka ne znači da apsolutno zadovoljava svaki standard ili da je bolja, pogotovu ne zbog prezervativa. Da bi doneli adekvatan sud potrebno je uporediti standarde i onda tek zaključiti šta je bolje, na stranu koja ima više elemenata u njoj. Hvala za minus zbog opredeljenja za domaću a ne kinesku anonimnu apoteku. Stvarno ne razumem takve apriori stavove protiv svega Srpskog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Jbt. tema o prvoj pomoci 3 strane????? jel 2200 ili 2100 dindzi???? Nije me niko zaustavio na motociklu 2 godine!!!! A i da me zaustave ne verujem da bi mi trazili PP!!!???? A i da mi traze, rekao bih da ako me neko ubije na drumu sigurno ce se naci neko da baci neku krpetinu preko mene, tako da me moram ja da nosim carsav za pokrivanje unesrecenih na drumu koji se nalazi u toj PP!!!! Radije cu za 2200 sasuti pun tank goriva:))))) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Mart 18, 2011 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovu a u Minhenu su mi rekli da je najbolja (Nemacka medicina - Di beste) Ne znam samo da li pasuje u KTM Ako su Svabovi osnivaci & nosioci EU bajke, valjda oni znaju sta je EU standard za PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4763 Napisano Mart 18, 2011 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne kaze se nemacka medicina, vec nemacka medecina! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 18, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Vidis da je to BMW-ova prva pomoc ! e sad dal moze u KTM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Mart 18, 2011 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Samo Vi pljujte domaće ( i sami sebe pri tom) i veličajte PRC (kneske) bezimene nazovi apoteke sa ne sterilnim materijalom, a pri tom ne postavljajući pitanje zašto je sad moto apoteka skoro 5 x skuplja nego prošla iako je iste veličine, osim za onu termo oblogu koja je u stvari obična malo jača kuhinjska folija. Ne pitate se zašto na tržištu ima većinom samo tih No Name proizvoda koji su i opasni jer ne sterilan zavoj može uzrokovati sepsu, ne daj Bože. Ne zamislite se zašto uopšte nema apoteka po zakonskom standardu a sankcija se primenjuje. Ne interesuje Vas što se uvozi ne zadovoljavajuću robu, što se pušta na granici, što se overava sertifikat o pregledu ispravnosti neispravnog jer se radi medicinskoj opremi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6394 Napisano Mart 18, 2011 Enduraš, 6383 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ne postavljajući pitanje zašto je sad moto apoteka skoro 5 x skuplja nego prošla iako je iste veličine, osim za onu termo oblogu koja je u stvari obična malo jača kuhinjska folija. Ja sam postavio sebi to pitanje i znam odgovor, a jesi li ti postavio sebi pitanje zasto kad bi kupovao pojedinacno po stavkama u apoteci sadrzaj kompleta to ispada skoro 5 x jeftinije nego sto nam oni prodaju zapakovano u kutiji ? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4268 Napisano Mart 18, 2011 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Kupujmo domace! (a da kupimo u louisu pa na nju da napisemo da je po nasem standardu?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 18, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ne postavljajući pitanje zašto je sad moto apoteka skoro 5 x skuplja nego prošla iako je iste veličine, osim za onu termo oblogu koja je u stvari obična malo jača kuhinjska folija. Ja sam postavio sebi to pitanje i znam odgovor, a jesi li ti postavio sebi pitanje zasto kad bi kupovao pojedinacno po stavkama u apoteci sadrzaj kompleta to ispada skoro 5 x jeftinije nego sto nam oni prodaju zapakovano u kutiji ? upravo tako a i imamo pretpostavku da živimo u pravnoj državi i da ne može da uvozi tehnički neispravna (pogotovo) medicinska oprema... vrlo rado bi ja kupio domaće (kao što i hoću, ali ne Galenikinu) al da se pri tome ne osećam kao ovca zato što je neko napravio "dil" da po novom zakonu jedinu ispravnu PP ima Galenika... jes da imam frizuru kao ovca al ne nosim čaktar... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Mart 18, 2011 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavna je matematika. U Srbiji ima oko 1,8 miliona vozila što je jednako tržišnom kupovnom potencijalu, znači, neko će prodati toliki broj jedinki. Ako je prošla apoteka koštala u maloprodaji cca 520 Dinara, na kojoj zarađuju i proizvođač i trgovac, a sad cca 2.200, ispada da je ekstra profit cca 1.500, da oduzmem 200 kinti za termo foliju i ajd još malo na idimidođi, čista nadodata zarada je 10€ po komadu, pa x broj komada, cifra je 18 miliona €, al nek bude samo pola. Nek mi neko nađe posao gde ću za unapred fiksiran i uz to još zakonski rok da zaradim toliki novac. E o tome se radi. <br /><br /><br />Sledeće. Besramno je da se uvede u prodaju sanitetski materijali koji po svojim karakteristikama mora da bude zabranjen, spaljen i verovatno sa krivičnim sankcijama zbog direktnog ugrožavanja, na stranu &quot;obični&quot; nedostaci. Slažem se ja da je Galenika protežirana al u Srbiji nema više validne farmaceutske proizvodne kuće, znači nema ko da proizvodi i pakuje, privatne aranžmane ne vrednujem nikako. Galenika je bar bila u rangu svetskih kompanija, mislim da ima i zvaničan ISO standard, i još uvek primenjuje veoma oštre kriterijume za sve što radi i proizvodi i uprkos svemu je favorizujem upravo zbog sigurnosti sastojaka. Ako na apoteci može da ne piše ko je proizvođač, analogno tome znači da može da stoji i da je neki izmišljeni, što znači i &quot;nemački&quot;. U tom smislu apelujem na razložno vrednovanje i naravno da sam ogorčen na celo zamešateljstvo i magarčenje svih nas po pitanju mnogo čega, kao što je bezobrazno višestruko skuplja cena, al što se kvaliteta, sigurno je bezbadnija od svih. <br /><br />Uzgred, Galenika je u nemilosti već godinu dana, svi znaju da država im duguje voz para, tako da kao firma sigurno nije monopolisana već neko ko vešto koristi njen znak. Lično, nosam staru apoteku i čudim se formalnom zakonskom okviru da mora da ima upisan zvaničan standard bez mogućnosti da je sadržaj kompletan po spisku, odnosno da se ne mogu postojeći paketi nadopuniti sa par nedostajućih stavki.<br /><br /> I gde ima onih kutija za 200 Dindži? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 18, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Niko ne pominje da prva pomoc ima rok upotrebe pa kad istekne opet kupujes novu ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam samo da li pasuje u KTM Crveno i narandžasto se ne slažu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Lično, nosam staru apoteku i čudim se formalnom zakonskom okviru da mora da ima upisan zvaničan standard bez mogućnosti da je sadržaj kompletan po spisku, odnosno da se ne mogu postojeći paketi nadopuniti sa par nedostajućih stavki. To je ono zbog čega se ti i aca-pn niste složili, umesto da prva pomoć košta koliko sadržaj i kutija ili torbica, ona košta 5 puta više zbog sertifikovanja, nečije ugradnje, monopola, itd. Ispade da natpis SRS, ili kako već piše, košta 4 puta više od samog proizvoda. Slično šlep službe AMSS ovih dana pokušavaju da sebi naprave monopol odnošenja vozila sa auto-puta, a druge šlep službe, uredno registrovane za tu delatnost, pokušavaju da izbace i ostave im samo mrvice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ma složili smo se Aca i ja, oboje zameramo monopolsku cenu ko svi ovde, to je jasno ko dan. Ja sam samo upozorio da se bavimo perifernim stvarima, dal je bolja ova ili ona, srpska ili nemačka...a srž ne vidimo, a to je reket kroz cenu. Stara od 500 kinti je takođe morala da bude sertifikvana i da prođe sve kontrole, znači, ima iste administrativne troškove. Osnovno, svrha apoteke je da ima adekvatan sadržaj za pružanje hitne pomoći a sad ispada da je to skroz ne bitno već da je dovoljno da na na pakovanju samo stoji propisani standard, mada policija ima pravo da kontroliše brojčano sastav po spisku, al svi znamo da se to u praksi ne dešava, ili izuzetno retko. Evo, uzeo drugar štampač za folije, može za sekund da napravi bilo kakvu etiketu na lepljivoj foliji, znači sad će bude falširanja samo tako, ko sa kutijama sa natpisom od 200 Dinarci. Da je apoteka 600, koliko bi trebala da bude skuplja za foliju i ne znam još šta, svi bi je rado kupil ili nadopunili staru kupovinom komponenti u svakoj apoteci što je krajnje logično i svrsishodno. Zašto ja ne bi mogao da odem i kupim samo foliju jer recimo imam jednu Audi apoteku u kojoj ima i više od propisanog svega osim folije. Ovako, ispada da je samo formalnost bitna, odnosno kog briga za bezbednost, važno je da neko prihoduje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Osnovno, svrha apoteke je da ima adekvatan sadržaj za pružanje hitne pomoći a sad ispada da je to skroz ne bitno već da je dovoljno da na na pakovanju samo stoji propisani standard Upravo tako. mada policija ima pravo da kontroliše brojčano sastav po spisku, al svi znamo da se to u praksi ne dešava A kako će tek proveriti kvalitet, što si napisao u prvom postu. Može da bude spakovan zagađen zavoj, a to naravno niko ne može da proveri. Kao bitan je sertifikat i to je garancija kvaliteta, a u principu to ništa ne mora da znači jer se sve to može i dalje falsifikovati kao i ranije. Poenta je baš da cena originala bude dovoljno povoljna da niko ne poželi da kupi kopiju, a to je sasvim moguće u ovom slučaju. Da je apoteka 600, koliko bi trebala da bude skuplja za foliju i ne znam još šta, svi bi je rado kupil ili nadopunili staru kupovinom komponenti u svakoj apoteci što je krajnje logično i svrsishodno. Zašto ja ne bi mogao da odem i kupim samo foliju jer recimo imam jednu Audi apoteku u kojoj ima i više od propisanog svega osim folije. Ovako, ispada da je samo formalnost bitna, odnosno kog briga za bezbednost, važno je da neko prihoduje. Izgleda sa se oko ove teme svi 100% slažemo, što je krajnje čudno za Srbe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Slažemo se mi more mnogo više nego što priznamo al problem je u tome što smo malo površni, malo nećemo da pokažemo, malo pasivni... Problem kvaliteta je sveopšti kod nas, tj. manji je iz dana u dan pa tako i sa nepoznatim apotekama. Javno su na televiziji to objavili uz preporuku da kupci pažljivo pogledaju šta kupuju. Otuda i moj stav da ipak treba uzeti Galeniku mada mislim da i oni samo pakuju al predpostavljam da sve to rade poštujući kriterijum koji važi za lekove. Lično, radije bi kupovao po apotekama sastojke i pakovao sam svoj komplet nego uzeo bilo gde ala raznorazni buvljaci. I takva apoteka sa zarđalim zavojem je ispravna zato što neko oštamo na kutiji standard a ona sačinjena kupljenim iz Gradske Apoteke nije. Lično, uzeću spiskove, za auto imam i nadopuniti čim treba i zalepiti oštampanu nalepnicu a ako hoće da proverava sadržaj može.Bitno mi je da sam siguran u valjanost jer to može nekom da spase glavu a pro forma neće. Jel ima neko spisak koji je potreban za motorcikl? I gde ima termo prekrivke ili ti aluminijumske kuhinjske folije na pvc podlozi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17057 Napisano Mart 19, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovolika rasprava oko kompleta prve pomoći nepotrebna. Ako je u kutiju ili torbicu spakovano sve ono što je predviđeno zakonom, ne postoji razlog da policija to ne prihvati kao ispravnu opremu. Ukoliko se ipak dogodi da neka budala napiše prijavu sudiji za prekršaj, ne znam osnov po kom bi mogla da se izrekne kazna. Ja ću svoju "prvu pomoć" sam da napakujem od elemenata kupljenih u apoteci. Čak ću neke stvari i da dodam. Baš bi voleo da vidim onog ko će da me kazni zbog toga. Dakle hajde da sačekamo da se to dogodi pa da onda "pametujemo". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1044 Napisano Mart 19, 2011 Drug član, 1076 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovolika rasprava oko kompleta prve pomoći nepotrebna. Ako je u kutiju ili torbicu spakovano sve ono što je predviđeno zakonom, ne postoji razlog da policija to ne prihvati kao ispravnu opremu. Ukoliko se ipak dogodi da neka budala napiše prijavu sudiji za prekršaj, ne znam osnov po kom bi mogla da se izrekne kazna. Ja ću svoju "prvu pomoć" sam da napakujem od elemenata kupljenih u apoteci. Čak ću neke stvari i da dodam. Baš bi voleo da vidim onog ko će da me kazni zbog toga. Dakle hajde da sačekamo da se to dogodi pa da onda "pametujemo". Ja sam takodje moju u autu napakovao po novom standardu i čak na kutiji napisao novi standard, pa cemo da vidimo. Jel piše na kutiji standard, piše, jel ima sve što treba neka proverava. Nema sanse da kutija ne odgovara, ova galenikina je u nekoj torbici, a ove druge u plastičnim kutijama i sve su ok. Nego nikako neko da se seti da prodaje prazne kutije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 19, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam bio u Tempu, 2.225 dinara (i mislim -10% na kasi) je Galenikina tip A 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Iz principa necu da kupim galenikinu PP. Proradio je srpski inat, da li je moguce da su zavoji u kompletima sterilni a da oni u apotekama nisu. Kako je moguce da se za komplete primenjuje visi standard? Da li to znaci da apoteke prodaju zavoje opasne po zivot? Sta je sa bolnicama, kakvi su njihovi zavoji? (posto verovatno poticu iz istog izvora) Da li su stari kompleti bili ne sterilni i ako jesu ko je zato kriv i hoce li neko da odgovara? Eto, kao i uvek pitanja je mnogo a odgovora nema, kome ih i postaviti! Kao sto rekoh, kupicu neciju drugu koja se manje reklamira , ovoliko mnogo reklame za galeniku na mene je uticalo kao anti reklama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Mart 19, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan узех данас на Бубњу наводну "галеникину" ПП тип А СРПС З.Б2.001 за 1 червену рок употребе до 2016 јасно је да није оригинал јер није одштампано на "кутији" већ је убачен картон али сасвим довољно да скине "другове" органе са грбаче 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uzalud si bacio pare to nece da ti priznaju prilikom kontrole. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...