rodic_ru 46 Napisano Septembar 28, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan 2.25 prednja 2.50 zadnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano Septembar 28, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Obratite paznju! Preporuka fabrike za pritisak u pneumaticima nije jednaka za K1 i K2 seriju. Stari model se po preporuci vozi na 2.25 napred i 2.5 nazad. Za Noviji model je preporuka cini mi se 2.5 napred a 2.9 pozadi. Ja svog vozim na 2.1 i 2.3. Ali zavisi i od uslova, gde se vozi, temperature, opterecanja... Da li se ide na sladoled pa je tempo laganica ili se voza neka deonica gde se jace obara i agresivnije koci/dodaje gas. Ako niste sigurni, knjigu u ruke, fabricku preporuku i svez pneumatik. Nema greske. Kad budete sigurni, oseticete i sami koji vam pneumatik lezi a i na kom pritisku se najbolje ponasa. Do tad: poslusajte savete inzenjera koji su ulozili godine rada/truda/vremena/resursa na istrazivanje i kompromis da bude taman za sve nas. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 29, 2020 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan 2.9 mi je mnogo za jednu osobu, za dvoje na motoru je već ok, bar tako je bilo na svim motorima koje sam do sad imao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Septembar 29, 2020 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi bacili ste me u rebus sada.. Možda ako ste mnogo lakši od mene... Kada sam kupio SV-a, prvo sam ga podesio po manualu, 2,2 napred i 2,5 nazad. Vozio tako neko vreme dok nisam jednom probušio gumu pa kod majstora krpio i čovek mi kaže ma mali ti je to pritisak za tebe tolikog. To u manualu je za mali japanci. On mi tada napumpa na 2,5 napred, 2,8 nazad i ihaj!! Otvori mi oči. Obara se ko F117. Od tada, odmah osetim kada pritisak opadne za nekoliko bara (mnogo teže obaranje, a i na pravcu kanda kilaviji) i odmah trčim na kompresor. @Biker-BoyDa, da, na 2,9 ga stavim samo ako ću voziti neku turu sa suvozačem pozadi. Ja 95kg + suvozač 60, 70 kg.. mLooogo.. Edit: Kada zahladni i ohladi se asfalt, onda ga spustim za po jedan bar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Septembar 29, 2020 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan To sto pise na motoru ili upustvu, je za odredjeni model gume koji je tada stavljen u trenutku kada je motor sklopljen(a to je najverovatnije pre 15 godina) i tog modela gume vise ni nema. Preporucujem ovaj video, suma sumarum treba eksperimentisati i naci za sebe odgovarajuci pritisak. Manji pritisak veci grip, veci pritisak manji grip ali bolje upravljanje motora sa jedne na drugu stranu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Septembar 29, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan A ako vozite sa neodgovarajucim pritiskom moze da se dogodi ovo Michelin Pilot Road4 pumpana na 2,5 (ali izgleda da kompresor laze jer mi je na drugom pokazalo da ima oko 3) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 29, 2020 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja uglavnom na benzinskim pumpama dopumpavam gume, nisu im bas najtacniji kompresori, pa zato ponekad skoknem do vulkanizera da proverim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Septembar 29, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod pritiska, kod mene situacija ovih dana ovakva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21679 Napisano Septembar 29, 2020 Integrisan, 9453 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... a onda bude ovako nesto, bar kod mene Ima i tema "perac pod pritiskom" svaki put zamislim sebe kako perem motor posle prolaska kroz baru (perem a pritisak 200) 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Septembar 29, 2020 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa tu je negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14143 Napisano Septembar 29, 2020 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Drugi put proverite preko manometra, tacniji je od kompresora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15801 Napisano Septembar 29, 2020 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovi digitalni na dugmici + i - sto radu .... svaki pumpa vise za 0.2 - 0.3b Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Octobar 5, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Bila dobra cena pa uzeo ovaj set, baš me zanima kako ce da se ponaša u praksi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano Octobar 5, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Cuva lanac od prljavstine i suvoce, a motor od cistoce. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 384 Napisano Octobar 8, 2020 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Stigla nova masina, 2004 god, super ide, uzivo lepo izgleda. Izduv je samo preglasan za moj ukus i to je prvo sto menjam, ostalo sve okk za sada, evo po koja slika... Dobio sam i nosac i kofer uz motor i svasta jos od opreme.. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Octobar 8, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke na kupovini, da te lepo služi. Koliko su S varijante lepše sa ful oklopima, drugi motor skroz. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Octobar 20, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo mi se javio isti problem kao pocetkom godine, ostavim motor preko noci i sutra kad dodjem da ga upalim dam kontakt pritisnem dugme upali iste sekunde ali se posle 3-4 sekunde rada ugasi i jedva ponovo upali posle par minuta pokusavanja. Sumnjao sam na akumulator ali cim je krenulo toplije vreme palio je normalno, letos sam ga ostavljao i po 10 dana u garazi i kad dodjem samo pipnem dugme i odma se pali. Primetio sam takodje da posle par pokusaja verglanja pocne da se oseca miris benzina, i da to prvo paljenje ne reaguje na sauh, povucem ga skroz i kad upali radi kao da nije pod sauhom. Jel zna neko sta bi moglo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Octobar 20, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Meni je slično ponašao motor dok mi @abarth_maniacnije sredio karburatore. Meni su prelivali i isto tako nije reagovao na sauh, čak se gasio na malo veći sauh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Octobar 20, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Zeza i mene po malo, ali sad bas nece. Dok je bilo toplo dodjem povucem sauh malo vise od pola upalim motor ali on prvih par sekundi radi kao da ce da se ugasi i onda kao da probije i krene normalno da penje obrtaje. Pokusacu da sredim karburatore, hvala na savetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano Octobar 20, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha, svecice, pa onda napadaj karbove. Tim redosledom. Ako su filter i svecice novi onda karburatori. Proveri i napon punjenja i sam akumulator svakako. Srecno, ako zatreba kakva pomoc, tu sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 384 Napisano Octobar 22, 2020 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Sv650 je stvarno zabavan motor, super ide i lepo se vozi, lagan je, jedino sto mi smeta je polozaj sedenja, previse napadacki, bole me i ledja i sediste nije bas nesto udobno, jel radio neko prepravku na korman, koliko je sigurno da se busi postojeci trougao i da se ubace nosaci? Inace prodao sam ovaj mali auspuh pa sad imam neki remus ali plan je da kupim fabricki, mada se ovaj remus lepo cuje samo je vizualno u losem stanju.. Vratio sam fabricke migavce pozadi, fabricki stop... Malo sam ga doterao da moze na neke manje turice, ali za nesto ozbiljnije mora prepravka volana, ili ce na oglas, razmazio me maksi skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Overpressure 608 Napisano Octobar 22, 2020 Svrati ponekad, 401 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA Prijavi odgovor kao problematičan Ne savetujem da busis korman. Ja sam to imao i ne uliva poverenje. Pretanak je trougao u gornjem delu da bi trpeo te sile na duže staze. Sa takvom prepravkom sam kupio motor. Onda sam kupio trougao od nejkeda za originalnim adapterima za korman i vozio sam tako jedno vreme. Položaj je udobniji da kormanom, ali će vetar da te ubija preko 10 0km/h, plastike i vizir će sve da ti usmeravaju na grudi i glavu. Pre dve nedelje sam vratio heblove i iako je položaj neodubnjji za vožnje pri manjim brzinama, neuporedivo je bolje za vožnju pri većim brzinama, tako da ostavljam heblove definitivno. Jedna mala izmena kod mene, cucnnuo novi auspuh, nisam mogao više da slušam stock auospuh, previše je tih, greota je ne osloboditi V2 zvuk iz ove mašine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 384 Napisano Octobar 22, 2020 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Moze i da se doda neki dodatni vizir, deflektor tako nesto pa da se proba, dok sam vozio auto putem, uglavnom tu oko 120 do 130 na sat, nije mi bilo neudobno toliko, vise mi smeta grad i spustovi, kad sva tezina na ruke ide.. aj videcu nesto ide zima ide koronka bice dosta vremena za prepravke..Bitno da je ok motor, za sada tako deluje, cak i km deluje kao prava, diskovi su prvi i skoro kao novi, lanac deluje kao prvi, nema onaj deo sto sastavlja lanac kad se menja, a i lep rad ima, pali na hladno i toplo isto i koliko sam primetio bas malo trosi..Masina suva svuda..Sent from my SM-G965F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5968 Napisano Octobar 22, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Darko SB je napisao: Sv650 je stvarno zabavan motor, super ide i lepo se vozi, lagan je, jedino sto mi smeta je polozaj sedenja, previse napadacki, bole me i ledja i sediste nije bas nesto udobno, jel radio neko prepravku na korman, koliko je sigurno da se busi postojeci trougao i da se ubace nosaci? Inace prodao sam ovaj mali auspuh pa sad imam neki remus ali plan je da kupim fabricki, mada se ovaj remus lepo cuje samo je vizualno u losem stanju.. Vratio sam fabricke migavce pozadi, fabricki stop... Malo sam ga doterao da moze na neke manje turice, ali za nesto ozbiljnije mora prepravka volana, ili ce na oglas, razmazio me maksi skuter Javi ako odlucis da prodas. Prvi sam na listi iako mi realno ne treba. Bez imalo sale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 384 Napisano Octobar 23, 2020 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Okk, za sada ne planiram jos, mozda mi i legne, probacu sa kormanom pa da vidim..Danas stigli led xenoni montiranje popodneAu kako mu lepo legao auspuh taj, koliko si ga platio, jel moze tehnicki da prodje sa njim?I ovaj moj se bas lepo cuje, ne bih ga menjao da nije ovako ruzan, ne stoji mu uopste..Sent from my SM-G965F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...